Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι το καθαρότερο και πιο υγιεινό αλάτι στη Γη. Προέρχεται από ένα μόνο μέρος - την ανατολική ομάδα του Χιμάλαϊ στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400 έως 600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και πιο υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικρο-στοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι του Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για την καρύκευση των πιάτων. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλάτι για 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι.
Η οργανική προετοιμασία φυτικών ινών αρωνίας είναι μια χύμα σκόνη με ομοιόμορφη, εύκολα διασπώμενη σύσταση (επιτρέπονται μικρές σβώλοι). Βιολετί χρώμα. Γεύση και άρωμα χαρακτηριστικά της αρωνίας.
Εφαρμογή: Η οργανική προετοιμασία φυτικών ινών αρωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χρώση μαρμελάδων και μαρμελάδων, κρεμών και σαλτσών και κρασιού.
Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες περιλαμβάνονται στα ξηρά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή ως συστατικό σε πολλά πιάτα. Τα αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνας είναι μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα φυτικών ινών και πολυφαινολών. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών. Βιταμίνη A, E, K, C, της ομάδας B, παντοθενικό οξύ, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, όλα αυτά περιέχονται στις αποξηραμένες δαμάσκηνες. Επιπλέον, τα φρούτα περιέχουν πολυφαινολικά συστατικά που είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες θεωρούνται μία από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για τη δυσκοιλιότητα. Χάρη στις φυτικές ίνες, βελτιώνουν την εντερική κινητικότητα. Η σορβιτόλη που περιέχεται στα φρούτα δημιουργεί το περιβάλλον για την ανάπτυξη της απαραίτητης βακτηριακής χλωρίδας. Μια υπερβολική ποσότητα δαμάσκηνων που καταναλώνεται ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και διάρροια.
Όχι μόνο νόστιμες, αλλά και εξαιρετικά υγιεινές, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Οι φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι φιστίκια είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τις αμυγδάλες.
Νόστιμο και υγιεινό πατέ α'λα φαλάφελ παρασκευασμένο με βάση ρεβίθια, ψητά λαχανικά όπως καρότα, κρεμμύδια, σέλινο με προσθήκη κάρυ και τζίντζερ, που του δίνουν μια ανατολίτικη νότα. Είναι εξαιρετικό ως συνοδευτικό σε ψωμί, σάντουιτς ή τοστ. Έχει ελαφριά υφή, απλώνεται εύκολα, έχει ευχάριστη γεύση. Περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Μαγειρεμένα ρεβίθια 44%, λαχανικά (34% - καρότα, σέλινο, κρεμμύδι), νερό, λάδι κανola, ξίδι μηλίτη, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο, σκόρδο, σκόρδο, σκόρδο, κάρυ (συμπεριλαμβανομένης της μουστάρδας), πιπέρι, αποξηραμένο τζίντζερ. , 6g σόλ 0.7g & nbsp; <strong> χρήση </strong> για άλειμμα ψωμιού, σάντουιτς και τοστ. & Nbsp; <strong> σχόλια </strong> Αποθηκεύστε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα και καταναλώστε εντός 48 ωρών.
Η αλεύρι σίτου τύπου 750 προέρχεται από τις φάρμες Bieszczady, οι οποίες διαθέτουν οικολογικό πιστοποιητικό. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη αλευριού που προέρχεται από αλεσμένο σιτάρι. Το σιτάρι, χάρη στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (γλουτένη), προσφέρει ελαστικότητα στο ψήσιμο και μειώνει την θρυμματισμένη υφή.
<strong>Σύνθεση:</strong> Σιτάρι
<strong>Διατροφική αξία ανά 100 γρ</strong>
Ενεργειακή αξία 1450kJ/342kcal - 17% RWS*
Λίπος 1.8g - 2.6%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0.7g - 3.5%
Υδατάνθρακες 68g - 26%
εκ των οποίων σάκχαρα 0.5g - 0.6%
Ίνες 2.9g
Πρωτεΐνη 12g - 24%
Αλάτι 0.01g - 0.2%
*Αξία αναφοράς τροφίμων
<strong>Χρήση</strong>
Το αλεύρι σίτου 750 είναι ιδανικό για ψήσιμο ψωμιού και όλων των αλμυρών και γλυκών γλυκών. Ιδανικό για τηγανίτες, βάφλες ή ως πυκνωτικό για σούπες και σάλτσες.
<strong>Σημειώσεις</strong>
Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος σε πολύ κλειστή συσκευασία.
Η μικροάλγη σπιρουλίνα από την Green Nutre και τους τόνους βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και, ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Μαζί με την πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα, υπάρχει πλούτος σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμης πρωτεΐνης, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του θυρεοειδούς που προκαλείται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της κατάλληλης εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Ο βιολογικός σιρόπι αγαύης είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες. Η αγαύη καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Έχει σαρκώδη και παχιά φύλλα, τοποθετημένα σε ροζέτα, καλυμμένα με αιχμηρές αγκάθια. Το σιρόπι αγαύης μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Στη γεύση είναι πιο ήπιο από το μέλι. Το σιρόπι αγαύης είναι σχεδόν 1,5 φορές πιο γλυκό από τη συνηθισμένη ζάχαρη. Η γεύση του σιροπιού αγαύης είναι πιο ήπια και πιο ουδέτερη από τη ελαφρώς καραμελένια γεύση του σιροπιού σκούρας αγαύης. Το σιρόπι αγαύης είναι ένας φυσικός γλυκαντικός παράγοντας φυτικής προέλευσης σε ημι-υγρή μορφή. Οι χορτοφάγοι το χρησιμοποιούν πρόθυμα ως υποκατάστατο του μελιού. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέλι και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική. <strong>Συστατικά:</strong> Βιολογικό σιρόπι αγαύης (Agave Salmeana) <strong>Διατροφικές αξίες ανά 100g</strong> ενεργειακή αξία: 1253kJ/296kcal – 15% ΣΗΔ* λιπαρά: 0g – 0% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα: 0g – 0% υδατάνθρακες: 71g – 27% εκ των οποίων σάκχαρα: 69g – 77% φυτικές ίνες: 5,8g πρωτεΐνη:
Οι νιφάδες κεχρί είναι μια καλή πηγή ενέργειας, δεν περιέχουν γλουτένη, παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες B, βιταμίνη E, μέταλλα: ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, καθώς και φυτικές ίνες. Δημιουργούνται με την άλεση των σπόρων κεχρί. Οι βιταμίνες της ομάδας B επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη E αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης. Υπάρχει επίσης λεκιθίνη στις νιφάδες, η οποία υποστηρίζει την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης και ρυθμίζει τη χοληστερόλη. %RWS*λίπος 3.3g - 5% περιλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.6g - 3% υδατάνθρακες 71.8g - 28% περιλαμβανομένων των σακχάρων 0.6g - 1% πρωτεΐνη 12.3g - 25% φυτικές ίνες 2g < 0,01g < 1% *RWS - αναφορά τροφίμου <strong> Χρήση </strong> Οι νιφάδες μπορούν να μαγειρευτούν σε γάλα ή νερό ή να προστεθούν σε γιαούρτι. Μπορείτε να τις προσθέσετε σε ένα τριμμένο μήλο με κανέλα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως πανάρισμα για κρέατα και φιλέτα ψαριών. <strong> Σημειώσεις </strong> Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Το προϊόν είναι διαθέσιμο με τη μορφή ολόκληρων φρούτων, κύβων και σκόνης.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά τιμής και τη συσκευασία.
Οι αμύγδαλοι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο όχι μόνο για την εξαιρετική γεύση τους, αλλά κυρίως για την εξαιρετική περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Αυτό το προϊόν καταναλώνεται συχνά από άτομα που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή τους και στην εμφάνιση της σιλουέτας τους. Επιπλέον, επιλέγεται από άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά υπερβολικό άγχος. Έχουν παρασκευαστεί αλατισμένα ψητά αμύγδαλα για τους λάτρεις των υγιεινών και αλμυρών σνακ. Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι αρκετά θερμιδοφόρα, υποτίθεται ότι κάθε μέρα δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 40 γρ. αμυγδάλων.
Οι αμύγδαλοι είναι ένας εξαιρετικός θησαυρός βιταμινών. Σε αυτούς βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες B, όπως: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη B6. Επιπλέον, οι αμύγδαλοι παρέχουν στο σώμα μας βιταμίνες A. Οι σπόροι αμυγδάλου παρέχουν επίσης την παράδοση των απαραίτητων μετάλλων για το σώμα, συμπεριλαμβανομένων: ασβεστίου, μαγνησίου.
Η Nutadella ιδρύθηκε σε συνεργασία με τη Vivio της Anka Dziedzic. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις κρέμες σοκολάτας, δεν περιέχει ζάχαρη ή φοινικέλαιο. Τα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά καθιστούν το προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Η κρέμα περιλαμβάνει λίπος καριτέ, φουντούκια, κακάο και ερυθριτόλη ως γλυκαντικό. Το Smerly Shea (γνωστό και ως βούτυρο καριτέ) συνδέεται με τη φροντίδα του σώματος. Ωστόσο, το λάδι καριτέ δίνει στην κρέμα μια παρόμοια κρεμώδη και μεταξένια υφή όπως το φοινικέλαιο, αλλά είναι καλύτερο λόγω της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που κινδυνεύει από την εξαφάνιση ειδών. Το καριτέ χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για το βούτυρο από χορτοφάγους και, σε αντίθεση με το βούτυρο από γάλα αγελάδας, έχει έως και 50% περισσότερα λιπαρά οξέα μη κορεσμένα.
Το Chili Con Pinto είναι ένα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται να είναι ανθυγιεινό γρήγορα! Το βάζο είναι γεμάτο με λαχανικά, φασόλια και μπαχαρικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φοινικέλαιου ή συντηρητικών. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το βάζο έχει 2 μερίδες του πιάτου. Το φασόλι Pinto είναι μια μπεζ ποικιλία με χαρακτηριστικές μπορντό κηλίδες. Είναι πηγή πολύτιμων φυτικών ινών, πολύτιμων πρωτεϊνών και βιταμινών και μετάλλων που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας. Τα συστατικά που περιέχονται στα φασόλια pinto ρυθμίζουν τη χοληστερόλη, αποτρέπουν την ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα και έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η επιτροπή, οι ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σέλινο και οι καρότα είναι πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των B, C, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και ψευδαργύρου.
Οι κριθάριες νιφάδες, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι φτιαγμένες από κόκκους κριθαριού. Ανάλογα με την κατακερματισμένη μορφή τους, τις διαχωρίζουμε σε κριθάρι μαργαρίτα, δηλαδή ολόκληρους κόκκους χωρίς φλούδες, χωριάτικη χυλό - σπασμένο κριθάρι μαργαρίτα και κριθάρι, το οποίο είναι θρυμματισμένο και γυαλισμένο. Είναι πηγή πλούσια σε φυτικές ίνες - έχει την μεγαλύτερη ποικιλία από κριθάρι μαργαρίτα. Το κριθάρι είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β - B1, B2, B6, βιταμίνη Ε, Κ, PP, φολικό οξύ και πυρίτιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγγάνιο και χαλκό. Η βιταμίνη Κ υποστηρίζει το κυκλοφορικό σύστημα και την πήξη του αίματος και ενισχύει τη δομή των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Τα μεταλλικά συστατικά και η βιταμίνη Ε και το φολικό οξύ υποστηρίζουν την καταπολέμηση της αναιμίας. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που υπάρχουν στις νιφάδες βοηθούν στην απομάκρυνση των επιπτώσεων του άγχους, βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση, και υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> κριθάρι χυλό & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1546KJ/365kcal - 18%RWS*Λίπος 2.3g - 3% Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 1.
Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες περιλαμβάνονται στις ξηρές φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή ως συστατικό σε πολλά πιάτα. Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες είναι μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών, ειδικά φυτικών ινών και πολυφαινολών. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτο-συμπλεγμάτων. Βιταμίνη A, E, K, C, της ομάδας B, παντοθενικό οξύ, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, όλα αυτά περιέχονται στις αποξηραμένες δαμάσκηνες. Επιπλέον, τα φρούτα περιέχουν πολυφαινολικά συστατικά που είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες θεωρούνται ένα από τα καλύτερα φυσικά μέτρα για τη δυσκοιλιότητα. Χάρη στις φυτικές ίνες, βελτιώνουν την εντερική περισταλτική. Η σορβιτόλη που περιέχεται στο φρούτο δημιουργεί το περιβάλλον για την ανάπτυξη της απαραίτητης βακτηριακής χλωρίδας. Μια υπερβολικά μεγάλη ποσότητα δαμάσκηνων που καταναλώνεται ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και διάρροια. Η δαμάσκηνα είναι αρκετά θερμιδογόνα, αλλά συνιστάται για αδυνάτισμα και για εκείνους που ανησυχούν για τη σιλουέτα τους.
Η μικροάλγη μπλε-πράσινη, η σπιρουλίνα, θρέφει και ενισχύει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, καθαρίζει. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Εκτός από την πρωτεΐνη της σπιρουλίνας, περιέχει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμων πρωτεϊνών, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της καλής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Η γιαγιά του ψυλλίου, επίσης γνωστή ως μεσογειακή γιαγιά, είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, οι ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού. Μετά την επαφή με το νερό, οι σπόροι καλύπτονται με βλέννα και σχηματίζουν ένα ζελέ, το οποίο βοηθά στις εντερικές παθήσεις. Βελτιώνει τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου, προσφέρει προστασία και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
3g - 10%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 1g - 5%
Υδατάνθρακες 13g - 5%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων < 0.6g < 1%
Πρωτεΐνη 14g - 28%
Ίνες 51g
Στερεά < 0.01g < 1%
*RWS - Αναφορά τροφίμων
<strong> Χρήση </strong> Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά την προετοιμασία: 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψυλλίου πρέπει να αναμειγνύονται με ένα ποτήρι χυμό ή νερό, να αφήνονται για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να καταναλώνονται. Κατά την κατανάλωση του προϊόντος, πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού, τουλάχιστον 1.5L.
Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί σε σιτάρι, κριθάρι και άλλα δημητριακά σχεδόν ποτέ δεν αντιδρούν με αλλεργίες στο πράσινο χόρτο αυτών των δημητριακών; Το νεαρό κριθάρι, γνωστό και ως χόρτο κριθαριού ή πράσινο αίμα, είναι ένας φυσικός τρόπος να παρέχει το σώμα την απαραίτητη δόση πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και ενζύμων. Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, το νεαρό κριθάρι βοηθά να απολαμβάνουμε υγεία και ευεξία. Το χόρτο κριθαριού είναι μια φυσική πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και μετάλλων. Είναι πηγή βιταμινών B6, C, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και ψευδαργύρου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Το χόρτο των περισσότερων δημητριακών περιέχει επίσης ιχνοποσότητες βιταμίνης B12. Η συσσώρευση συμβάλλει στη σωστή πήξη του αίματος, βοηθά στη σωστή λειτουργία των μυών και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της εξάντλησης, βοηθά στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και στη σωστή λειτουργία των μυών και στη σύνθεση πρωτεϊνών.
Οι φακές, όπως όλα τα όσπρια, έχουν μοναδικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Είναι πηγή καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη των φακών, αμέσως μετά την πρωτεΐνη σόγιας, είναι η πιο απορροφήσιμη πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (85%). Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φακών, π.χ. κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, καφέ, μαύρες, αλλά οι διατροφικές αξίες των επιμέρους ειδών είναι συγκρίσιμες. Οι κόκκινες φακές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Κ, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγγανίου και χαλκού. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο προάγει την πρόληψη της υπέρτασης, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπαθειών και μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Είναι επίσης πλούσιες σε φολικό οξύ, το οποίο συνιστάται για γυναίκες που σχεδιάζουν απόγονο και για εγκύους. Χάρη στην περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, υποστηρίζει την καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας, προλαμβάνει τους μυϊκούς σπασμούς. Επίσης, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που υποστηρίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στη συνολική υγεία του σώματος. Οι φακές περιέχουν επίσης τανίνες, δηλαδή...
Η βανίλια είναι ένα φυτό της οικογένειας των ορχιδεών που βρίσκεται στην τροπική ζώνη. Προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Αυτή τη στιγμή, καλλιεργείται κυρίως στη Μαδαγασκάρη και την Ινδονησία. Οι βανιλίνες συλλέγονται πράσινες και υποβάλλονται σε φυσική ζύμωση. Στη συνέχεια, σκουραίνουν και αρχίζουν να μυρίζουν γλυκά και έντονα. Η καλλιέργεια της βανίλιας είναι μακρά και περίπλοκη. Είναι δεύτερη μετά την ναυτιλία, τα πιο ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο. Η βανίλια από τη Λάσκι είναι πολύ πιο αρωματική από το λάδι, το εκχύλισμα ή τη σκόνη βανίλιας. <strong> Η χρήση της </strong> βανίλιας είναι μια εξαιρετικά αρωματική, γλυκιά και ευχάριστη μπαχαρική. Είναι ιδανική για το καρύκευμα κέικ και άλλων γλυκών, χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή σοκολάτας ή παγωτού. Η βανίλια συνδυάζεται επίσης με αλμυρά πιάτα.
Το λάδι από σπόρους σμέουρων προέρχεται, όπως υποδηλώνει το όνομα, από την πίεση των σπόρων των σμέουρων. Έχει ελαφριά υφή, απορροφάται καλά, αφήνει το δέρμα ελαφρώς ενυδατωμένο και ελαστικό. Το λάδι από σπόρους σμέουρων χρησιμοποιείται κυρίως στη φροντίδα του προσώπου, για ευαίσθητο, αλλεργικό και ξηρό δέρμα, για μασάζ και φροντίδα μαλλιών. Το 80% της σύνθεσης αυτού του λαδιού είναι απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα (EFA) - ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι πολύ αγαπητά από κάθε τύπο δέρματος, ειδικά από το λιπαρό, καθώς βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σμήγματος και προλαμβάνουν το σχηματισμό μαύρων στιγμών. Επίσης, συμβάλλουν στην εξομάλυνση του χρώματος, φωτίζουν τις δυσχρωμίες και διευκολύνουν την διείσδυση των συστατικών στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Το λάδι περιέχει επίσης βιταμίνες A και E. Έχει αντιρυτιδικές επιδράσεις, υποστηρίζει τη διαδικασία δημιουργίας ελαστίνης και κολλαγόνου, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Υποστηρίζει την προστασία από την ακτινοβολία UVB.
Ο πράσινος καφές είναι κόκκοι κακάου που δεν είναι άνετοι, από τους οποίους παράγεται επίσης ο παραδοσιακός καβουρδισμένος καφές. Έχει μια λεπτή ανοιχτό πράσινη απόχρωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συγκομιδή, δεν υποβάλλεται στη διαδικασία καπνίσματος. Στη σύνθεσή του, εκτός από την διεγερτική καφεΐνη, βρίσκουμε επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποδίδεται στις ιδιότητες επιτάχυνσης της καύσης λίπους. Ο πράσινος καφές είναι επίσης πλούσια πηγή πολύτιμων πολυφαινολών, σαλικυλικού οξέος καθώς και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει φυλλικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, B12 καθώς και ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. <strong> Ενεργειακή αξία 1588KJ / 381KCAL - 19% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 13G - 19% περιλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 0,8 g - 4% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 40g - 15%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% Πρωτεΐνη 11g - 22% Ίνες 30g 0g - 0% * RWS - Αναφορά διατροφικής αξίας και NBSP; <strong> Χρήση </strong> Παρασκευή Πράσινου Καφέ
Οι βραζιλιάνικες καρύδες είναι ξηροί καρποί που προέρχονται από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου στη Βραζιλία, τη Βολιβία και το Περού. Έχουν λεία και βουτυρώδη υφή και γεύση ξηρού καρπού. Καταναλώνονται ωμές ή ψητές, είναι πλούσιες σε ενέργεια και πολύ θρεπτικές. Οι βραζιλιάνικες καρύδες είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες διατροφικές πηγές σεληνίου. Μια καρύδα μπορεί να περιέχει έως και το 175% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (ΣΗΠ). Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που είναι απαραίτητο για το ανοσοποιητικό σύστημα, τον θυρεοειδή και την κυτταρική ανάπτυξη. Η κατανάλωση βραζιλιάνικων καρυδιών μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως:
- Ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς
- Μείωση της φλεγμονής
- Υποστήριξη της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Επιπλέον, οι βραζιλιάνικες καρύδες είναι πλούσιες σε υγιή λιπαρά, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, μαγγάνιο, θειαμίνη και βιταμίνη Ε. Η βραζιλιάνικη καρύδα περιέχει αντιοξειδωτικά όπως το σελήνιο, τη βιταμίνη Ε και φαινόλες. Μόνο μία καρύδα την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της φλεγμονής.
Οι χουρμάδες είναι μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή. Είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, οι ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, βοηθώντας στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ηλεκτρολύτη απαραίτητο για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστό αποτέλεσμα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Οι τρεις αυτοί παράγοντες υποδεικνύουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι χουρμάδες είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχουν μαγγάνιο και σίδηρο.
Το matcha, μια σκόνη χρώματος σμαραγδένιου πράσινου, είναι ένα εξαιρετικά αποκλειστικό και υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι που προέρχεται αποκλειστικά από φύλλα tencha. Χρησιμοποιείται στην τελετή του τσαγιού - chanoyu. Το αποκαλούν η βασίλισσα των πράσινων τσαγιών. Ποια είναι η διαφορά του από το κανονικό πράσινο τσάι; Είναι πιο γλυκό και φωτεινό από αυτό. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι οι θάμνοι που προορίζονται για την παραγωγή τσαγιού Matcha προστατεύονται από τον ήλιο με ειδικά στρώματα πριν από τη συγκομιδή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή αμινοξέων που συμβάλλουν σε ένα πιο βαθύ και μοναδικό άρωμα Matcha Tee. Η σκίαση προκαλεί την παραγωγή περισσότερης χλωροφύλλης στα φύλλα, η οποία με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε κατεχίνη. Στη συνέχεια, τα φύλλα συγκομίζονται, ξηραίνονται και τρίβονται μέχρι να γίνουν σκόνη.
Το Αποβουτυρωμένο Γάλα σε Σκόνη (SMP) είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που προκύπτει από την εξάτμιση φρέσκου παστεριωμένου αποβουτυρωμένου γάλακτος αγελάδας μέσω της διαδικασίας ψεκασμού. Το SMP είναι ένα πολυδιάστατο συστατικό με υψηλό δείκτη διασποράς και διαλυτότητας στο νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για χρήση στη βιομηχανική παραγωγή. Η ευρεία γκάμα εφαρμογών του περιλαμβάνει την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτια, ποτά με βάση το γάλα, υποκατάστατα τυριών, επιδόρπια, κρέμες για καφέ και τσάι, καθώς και γάλα UHT.
Το SMP έχει διάρκεια ζωής περίπου 12 μήνες. Η εύκολη διαχείριση και η ομαλότητα του εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας.
Η πάστα από φιστίκια, επίσης γνωστή ως βούτυρο φιστικιού, στην εκδοχή "τραγανή", δηλαδή με κομμάτια φιστικιών. Παρασκευάζεται με 100% φιστίκια, επίσης γνωστά ως γη, χωρίς κανένα άλλο περιττό πρόσθετο. Η χρήση φιστικιών, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, ξεχωρίζει με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχουν επίσης πολλή βιταμίνη B3, φυτικές ίνες και μέταλλα, ειδικά κάλιο. Είναι πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η ροζ-κόκκινη φλούδα τους περιέχει πολυφαινόλες, τοκοφερόλες και φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> ψημένα φιστίκια & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 2527kJ/609kcal - 30%RWS*λίπος 49g - 70%συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 9.3g - 46%υδατάνθρακες 16 g - 6%συμπεριλαμβανομένων σακχάρων 4g - 4%πρωτεΐνη 26G - 52%αλάτι 0.018g & lt; 1%*RWS - αναφορά αναφοράς - αναφορά διατροφικής αξίας & nbsp; <strong> εφαρμογή </strong> για άλειμμα σε σάντουιτς, τοστ, ψωμί
Το ρύζι μπασμάτι έχει λεπτούς κόκκους και μια συγκεκριμένη αρωματική γεύση καρυδιού. Κατά το μαγείρεμα, οι κόκκοι του γίνονται μακριά και αφράτα. Το μπασμάτι είναι ένα είδος ρυζιού που θεωρείται το πιο ευγενές στον κόσμο. Είναι η πιο δημοφιλής κουζίνα της Ινδίας. Οι λευκοί του κόκκοι είναι πλούσια πηγή ινών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Η σύνθεσή τους περιλαμβάνει επίσης πολλά μέταλλα, όπως σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό και φώσφορο, καθώς και σημαντικές ποσότητες βιταμινών της ομάδας B. Gwirodans 80.89gw, σάκχαρα 0,33 gbielko 7.51go bbner 1.8gsól & lt; 0,01g & nbsp; <strong> χρήση </strong> μαγειρέψτε το ρύζι σε νερό σε αναλογία 1:2. Ένα βασικό συστατικό για την προετοιμασία ενός πιάτου με την ονομασία ρύζι πιλάφι της ινδικής κουζίνας. Μπορεί να είναι μια προσθήκη στα κυρίως πιάτα και το συστατικό τους. Συνδυάζεται καλά με λαχανικά και κρέας ή ψάρι. Ένα συστατικό των γλυκών επιδορπίων και του ρυζιού.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και πνεύμα. Η συνολική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων εξαλείφει τις επιπτώσεις του στρες και την προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Το Shiitake <em>(Lentinus edodes)</em>, στην Πολωνία γνωστό και ως ιαπωνική σκληρή, έχει εξαιρετικές ιδιότητες υγείας που χρησιμοποιούνται στην ιατρική εδώ και αιώνες στην ανατολή. Σε αυτές τις περιοχές, τα μανιτάρια Shiitake ονομάζονται ακόμη και «ελιξίριο της ζωής», καθώς προσφέρουν στον άνθρωπο υγεία και ακόμη και μακροχρόνια ζωή. Δεν είναι περίεργο - αυτά τα καφέ και σάρκινα μανιτάρια με το κυματιστό καπάκι είναι ένας θησαυρός συστατικών που έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του σώματος. Όλοι έχουν περιεκτικότητα σε κάλιο και καταπραϋντική νιασίνη (βιταμίνη B3), ειδικά τα αποξηραμένα. Υπάρχει επίσης ενίσχυση της βιταμίνης D καθώς και ασβέστιο και φώσφορος.