Προέλευση του Κορδιτσέψ
Ο Κορδιτσέψ είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Οφιόκορδιψ. Το όνομα Κορδιτσέψ προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει νυχτερίδα. Στα Λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές στην περίπτωση του Κορδιτσέψ είναι έντομα και αρθρόποδα. Ο Κορδιτσέψ βρίσκεται πιο συχνά σε υγρά περιβάλλοντα.
Στην Κίνα, ο Κορδιτσέψ είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι, που αναπτύσσεται σε υψόμετρα 3000 έως 5000 μέτρων σε ορεινές περιοχές του Θιβέτ και της Κίνας.
Ο Κορδιτσέψ από τον οποίο παρασκευάζεται αυτή η σκόνη καλλιεργείται σε υποστρώματα, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται έντομα ως ξενιστές. Η σκόνη είναι γεμάτη με απαραίτητα αμινοξέα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα.
Συγκεκριμένες ιδιότητες του Κορδιτσέψ
Ο Κορδιτσέψ χρησιμοποιείται ευρέως από αθλητές για την προώθηση της αντοχής. Επιπλέον, ο Κορδιτσέψ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, να υποστηρίξει τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος, και να υποστηρίξει το καρδιοαγγειακό σύστημα.
Χρήση
Κορδιτσέψ…
Προέλευση
Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονη εσπεριδοειδή γεύση και άρωμα. Το βότανο χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο.
Χρήση
Η αλεσμένη λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται ευρέως σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, βοδινό και ψάρι. Έχει μια φρέσκια-ξινή γεύση που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Η ξήρανση και η άλεση των στελεχών του φυτού παράγει μια μαλακή πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη λεμονόχορτο είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από τη φρέσκια λεμονόχορτο, οπότε προσέξτε την ποσότητα της σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι απολαμβάνεται εδώ και δεκαετίες. Επίσης, ανανεώνει την αναπνοή σας σε μεγάλο βαθμό!
Προέλευση: Το ρύζι είναι βασική τροφή για περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο. Η πλειονότητα καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους. Επεξεργασία σε πρωτεϊνική σκόνη: Μετά τη συγκομιδή, το ρύζι αλέθεται σε αλεύρι ρυζιού. Στη συνέχεια, αναμιγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, έπειτα φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη πρωτεΐνης ρυζιού παρασκευάζεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται η πλειονότητα της πρωτεΐνης. Πρωτεΐνη: Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα κύριο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες αναρρώνουν και γι' αυτό απαιτούν πρώτες ύλες όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης). Αυτή η σκόνη είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Μάκα, η πηγή μιας αυτοκρατορίας
Η μάκα μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως το 'ντόπινγκ' των Ίνκας: μπορείς να χτίσεις μια ολόκληρη αυτοκρατορία με αυτήν. Η μάκα είναι ένα ριζικό λαχανικό, που αρχικά μεγαλώνει στο Περού. Η μάκα καλλιεργούνταν κυρίως σε αφιλόξενα εδάφη, τα οποία αποδείχθηκαν ακατάλληλα για τις περισσότερες άλλες καλλιέργειες.
Καλλιέργεια μάκας σε υψηλά υψόμετρα
Το ιδιαίτερο με τη μάκα είναι ότι καλλιεργείται σε υψόμετρα άνω των 3.500 μέτρων. Οι πολεμιστές των Ίνκας χρησιμοποιούσαν την καλλιέργεια για να αισθάνονται πιο δυνατοί. Λέγεται επίσης ότι η μάκα προλαμβάνει τη γήρανση, αυξάνει την ανοσία και βελτιώνει τη λίμπιντο. Έτσι, η μάκα είναι παρόμοια με το φενγκρέεκ.
Η γεύση της μάκας
Η μάκα έχει γεύση σαν ένα μείγμα ξηρών καρπών και βουτύρου καραμέλας. Στη ωμή μάκα, η ξηρή γεύση είναι έντονη, ενώ στη ξηρή μάκα κυριαρχεί μια πιο γήινη γεύση. Η οργανική σκόνη μάκας είναι καλή για χρήση ως ενισχυτής γεύσης, συμπεριλαμβανομένων των χυμών, με κακάο και γάλα ξηρών καρπών.
Ιδιότητες της μάκας
Οι δραστικές ουσίες στη σκόνη της μάκας περιλαμβάνουν αμινοξέα, τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ...
Ακάι: Ένα εκπληκτικό φρούτο του Αμαζονίου
Το ακάι είναι ένα εκπληκτικό μωβ μούρο που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής - πιο συγκεκριμένα, τον 'Αμαζόνιο'. Το ακάι είναι πλέον διαθέσιμο και ως σκόνη μούρου ακάι. Είναι ένα superfood που αξίζει το όνομά του. Διεθνώς, το ακάι είναι γνωστό ως εξωτερικό αντιγηραντικό φάρμακο.
Το ακάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να εξισορροπούν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και στους ιστούς, επιταχύνοντας τη διαδικασία της εξωτερικής γήρανσης. Το ακάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη ακάι;
Το ακάι είναι ένα θαυματουργό μούρο και superfood με αμέτρητους τρόπους. Η σκόνη ακάι δεν είναι μόνο πολύ νόστιμη, αλλά και γεμάτη υγιεινές ουσίες. Ο 'απαγορευμένος' καρπός δεν προσφέρει αιώνια ζωή, αλλά είναι μόνιμα νόστιμος και μόνιμα υγιεινός. Το ακάι είναι φρούτο με εξωτική πινελιά: φρούτο που δεν θα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
Με λίγα λόγια: το ακάι είναι ο τρόπος να είστε αυθεντικοί και υγιείς...
Προέλευση και ιστορία
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κανέλας. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι η κανέλα Ceylon και η κανέλα Cassia. Από αυτές, η κανέλα Cassia είναι πιο καυτερή και γλυκιά από την κανέλα Ceylon.
Όλοι οι τύποι σκόνης κανέλας καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες. Η σκόνη κανέλας Cassia προέρχεται από την Ινδονησία. Το όνομα κανέλα προέρχεται από τη λατινική λέξη canella, που σημαίνει ραβδί. Γύρω στο 2800 π.Χ. η κανέλα αναφέρεται ήδη. Η κανέλα ήταν επίσης γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο και χρησιμοποιούνταν σε αρώματα.
Γύρω στο 1580, οι Πορτογάλοι κυριαρχούσαν στη Σρι Λάνκα, που τότε ονομαζόταν Ceylon. Αυτό τους έδωσε επίσης μονοπώλιο στο εμπόριο κανέλας. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ιδρύσουν φυτείες κανέλας στην Ινδονησία και από τότε η Ινδονησία εξάγει 8000 τόνους κανέλας ετησίως.
Γεύση και χρήση
Η κανέλα Cassia, που ονομάζεται επίσης αληθινή κανέλα, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονη και πικρή γεύση. Είναι...
Μάραθος (Petroselinum Crispum) Απαραίτητο για κάθε λάτρη της μαγειρικής: Βιολογική σκόνη μαϊντανού από την VehGro. Ο μαϊντανός προέρχεται από τη Μεσόγειο και έχει μια φρέσκια και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός για αυτό το βότανο είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το φυτό του μαϊντανού προήλθε από το αίμα του Άρχιμου, ενός από τους ήρωές τους. Για τους Έλληνες, αυτό το βότανο είχε επίσης σημαντική λειτουργία: Για να στεφανώσουν τους νικητές τους, ο μαϊντανός πλέκονταν με φύλλα δάφνης σε μορφή στεφάνου. Σήμερα, ο μαϊντανός είναι κυρίως γνωστός ως ένα νόστιμο βότανο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα.
Προέλευση
Η Ασερόλα (Malpighia emarginata) είναι εγγενής στην Καραϊβική και τη βόρεια Νότια Αμερική, αναπτύσσεται σε υψόμετρα 1500 μ. Η Ασερόλα είναι ένα τροπικό φρούτο. Ονομάζεται επίσης κεράσι Μπαρμπάντος ή κεράσι Δυτικών Ινδιών.
Αν και η ασερόλα είναι εγγενής στην Καραϊβική, βρίσκεται επίσης στη βόρεια πλευρά της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, η ασερόλα καλλιεργείται στη Χαβάη, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην πολιτεία της Φλόριντα των Η.Π.Α. και σε άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής.
Η ασερόλα ανήκει στην οικογένεια Malpighiaceae και εμφανίζεται ως ένας ευρέως διακλαδισμένος θάμνος ή δέντρο με ελαφρώς τριχωτούς κλάδους. Ο ώριμος καρπός έχει φλούδα πορτοκαλί έως σκούρο κόκκινο και έχει διαστάσεις περίπου 2 επί 2,5 εκατοστά. Μέσα, ο καρπός είναι κίτρινος έως πορτοκαλί και έχει μια χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση. Το κεράσι Ασερόλα αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Υγιεινά Οφέλη της Ασερόλα:
Περιέχει ασερόλα Βιολογική βιταμίνη C;
Ο καρπός είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C και περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Περιέχει επίσης βιταμίνη…
Προέλευση: Η ντομάτα είναι ένας καρπός που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (Solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Η προέλευση της ντομάτας βρίσκεται στη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από πολλές διασταυρώσεις, απέκτησαν κόκκινο χρώμα. Θρεπτικά συστατικά: Οι ντομάτες περιέχουν πολύ βιταμίνη C, καροτίνες, καθώς και τις βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται μέσω αποξήρανσης και επεξεργασίας σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα. Χρήσεις της αποξηραμένης σκόνης ντομάτας: Ως superfood: Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη ντομάτας σε σάλτσες, σούπες και σε υγιεινές (αλμυρές) smoothies.
"Προέλευση
Το ρύζι είναι μια βασική τροφή για περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο. Η πλειονότητα καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικοί τύποι ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους.
Επεξεργασία σε πρωτεϊνική σκόνη
Αφού συγκομιστεί το ρύζι, αλέθεται σε ρύζι αλεύρι. Μετά από αυτή τη διαδικασία, αναμειγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, στη συνέχεια φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη πρωτεΐνης ρυζιού παράγεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης.
Πρωτεΐνη
Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα μεγάλο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες χρειάζονται αποκατάσταση και γι' αυτό απαιτούν πρώτες ύλες, όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών). Αυτή η σκόνη είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Γε…"
Μαύρο Πιπέρι
Το πιπέρι αναπτύσσεται ως μούρα στο τροπικό φυτό πιπεριού. Η έντονη γεύση προκαλείται από το συστατικό πιπερίνη. Το πιπέρι έρχεται σε διάφορα χρώματα, μαύρο, λευκό και πράσινο. Το φυτό πιπεριού αναπτύσσεται κυρίως στην Ινδία. Το πιπέρι παράγεται σε πολλές τροπικές περιοχές.
Εφαρμογή του Μαύρου Πιπεριού
Το πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο. Ενισχύει τη γεύση του κρέατος και προσφέρει μια πικάντικη γεύση σε σούπες και πουρέ πατάτας.
Υγιεινές ιδιότητες του Μαύρου Πιπεριού
Η διεγερτική επίδραση στην πέψη είναι η κύρια ιδιότητα του μαύρου πιπεριού, αλλά το μαύρο πιπέρι έχει περισσότερες ιδιότητες. Το πιπέρι βελτιώνει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Καταγωγή και Ιστορία. Το κρεμμύδι είναι ένα βολβώδες φυτό και συγγενεύει με την καρότο και το πράσο. Αυτά τα φυτά κρεμμυδιού αποθηκεύουν την τροφή σε έναν βολβό, ο οποίος επιβιώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και είναι επομένως τα πρώτα φυτά που αναδύονται από το έδαφος την άνοιξη. Το φυτό κρεμμυδιού αναπτύσσεται από σπόρους, και το πρώτο έτος σχηματίζεται ο βολβός. Σύμφωνα με γραπτά από την εποχή γύρω στο 3000 π.Χ., το κρεμμύδι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά σε μέρη της Ασίας. Τελικά, το κρεμμύδι έφτασε και στην Αίγυπτο, από όπου προέρχονται και τα κομμένα κρεμμύδια. Οι οικοδόμοι των πυραμίδων έλαβαν κρεμμύδια ως τροφή, καθώς χρησίμευαν ως διατροφή και ιατρική κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το υπερπέραν. Γεύση και Χρήση. Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται παγκοσμίως στην κουζίνα ως λαχανικό και εμφανίζεται σε πολλές μορφές και χρώματα. Τα κρεμμύδια έχουν έντονη γεύση και άρωμα, το οποίο μειώνεται κατά τη θέρμανση. Αυτά τα βιολογικά κρεμμύδια αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη.
{"What is carrot powder good for?":"Για τι είναι καλή η σκόνη καρότου;","What can you do with Carrot powder?":"Τι μπορείτε να κάνετε με τη σκόνη καρότου;","As one of the most popular vegetables in the world, the carrot contains high nutritional values. Carrot powder is rich in beta carotene, which in the body is converted into vitamin A. Carrot powder is also rich in antioxidants, minerals and fiber.":"Ως ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στον κόσμο, το καρότο περιέχει υψηλές θρεπτικές αξίες. Η σκόνη καρότου είναι πλούσια σε βήτα καροτένιο, το οποίο στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη A. Η σκόνη καρότου είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες.","Root powder has a mild, sweet and slightly peppery taste that is delicious in smoothies and sauces, among other things. It can also be used as a flavoring or as a natural coloring in pastas and cakes.":"Η σκόνη ρίζας έχει ήπια, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη γεύση που είναι νόστιμη σε smoothies και σάλτσες, μεταξύ άλλων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία ή ως φυσική χρωστική σε ζυμαρικά και κέικ.","Production process Carrot powder":"Διαδικασία παραγωγής σκόνης καρότου","Root powder is made by drying fresh carrots and then grinding them into a fine powder.":"Η σκόνη ρίζας παρασκευάζεται με την αποξήρανση φρέσκων καρότων και στη συνέχεια την άλεση τους σε λεπτή σκόνη."}
Τι είναι ένα μανιτάρι Chaga;
Το Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) είναι το πιο κοινό όνομα (Ρωσικά: προφέρεται τσά-γκα) για ένα μύκητα ή μανιτάρι από την οικογένεια Hymenochaetaceae. Στην Ολλανδία, αυτός ο μύκητας είναι σπάνιος και ονομάζεται Μανιτάρι της Μπερκιάς.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το Chaga χρησιμοποιείται και πωλείται ως ιατρικό μανιτάρι και γι' αυτό απολαμβάνει μεγαλύτερη από τη μέση αναγνωρισιμότητα στο ευρύ κοινό. Στην επιστήμη, αυτός ο μύκητας είναι αντικείμενο έρευνας εδώ και πολλές δεκαετίες, κυρίως λόγω της αντικαρκινικής του δράσης...
Το Tanamera® Τροπική Σκόνη Μπάνιου συνδυάζει τη φυτοθεραπεία με το Punjabi Rock Salt (από την Salt-Range* στην περιοχή του Ιμαλαΐων) και συστατικά που κάνουν το δέρμα πολύ απαλό. Η εξωτική, ελαφρώς πικάντικη σκόνη μπάνιου με τζίντζερ προάγει τη χαλάρωση και βελτιώνει το δέρμα και την επιδερμίδα.
Οδηγίες χρήσης: Ρίξτε το περιεχόμενο μιας σακούλας μερίδας σε ένα ζεστό μπάνιο. Μείνετε μέσα για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε το δέρμα με καθαρό νερό μετά.
Η Τροπική Σκόνη Μπάνιου Tanamera είναι επίσης κατάλληλη για ποδόλουτρο.
Συστατικά: Μαλτοδεξτρίνη, Χλωριούχο νάτριο, Zingiber officinale, Λαυροϋλ γλουταμινικό νάτριο, Cocos nucifera, Έλαιο ρίζας Zingiber officinale (Τζίντζερ)
Βεγκανικό προϊόν.
* Το χρησιμοποιούμενο αλάτι προέρχεται από την "Salt-Range". Πρόκειται για μια μέση ορεινή αλυσίδα ύψους 700 έως 800 μ. στην επαρχία του Παντζάμπ στο Πακιστάν. Αυτή η Salt-Range βρίσκεται περίπου 200 χλμ. μακριά από το Ιμαλάια. Από καθαρά γεωλογική άποψη, η Salt-Range ανήκει στο σύστημα των Ιμαλαΐων.
Ποιοτική σκόνη μανιταριού Chaga BIO. Η σκόνη μανιταριού Chaga BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Μικρή Ιστορία της Κόκκινης Παντζαρόριζας
Η κόκκινη παντζαρόριζα (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) είναι ένα ριζικό λαχανικό της οικογένειας αμάρανθου (Amaranthaceae) στο γένος παντζαρόριζα και είναι στενά συνδεδεμένη με την ζαχαρότευτλο. Η λέξη 'παντζαρόριζα' είναι μια παλαιά γερμανική παραλλαγή της λατινικής λέξης 'beta'. Η κόκκινη παντζαρόριζα καλλιεργούνταν από όλους τους ισχυρούς λαούς στην αρχαιότητα. Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν κυρίως για τα φύλλα της και πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τελικά ότι η παντζαρόριζα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.
Οι Χρήσεις της Κόκκινης Παντζαρόριζας
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κόκκινη παντζαρόριζα (κομμένη σε φέτες) για να την τουρσίσουν, να φτιάξουν προμαγειρεμένα λαχανικά, αλλά και για να φτιάξουν Μπορς, το δημοφιλές συστατικό σε πολλές σούπες της Ανατολικής Ευρώπης.
Υγιεινές Ιδιότητες Σκόνης Κόκκινης Παντζαρόριζας
Η σκόνη κόκκινης παντζαρόριζας δίνει ένα όμορφο κόκκινο ή ροζ χρώμα σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η σκόνη παντζαρόριζας προσφέρει μια απαλή, γλυκιά αίσθηση χωρίς να επισκιάζει άλλες γεύσεις...
Προέλευση: Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα του Ιμαλαΐου. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροφητικά, που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και αιώνες. Το αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες περιοχές του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν παλαιότερα "αλάτι των βασιλιάδων", επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα λεπτό κρυσταλλικό αλάτι, που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι.
Προέλευση και Ιστορία Χόρτου Κριθαριού
Το χόρτο κριθαριού είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται στην ΕΕ.
Συγκομιδή Χόρτου Κριθαριού
Καθώς το φυτό προετοιμάζεται για τη αναπαραγωγική φάση, όλα τα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για συγκομιδή. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική θυσία στη Βίβλο.
Υγιεινές Ιδιότητες Χόρτου Κριθαριού και Εφαρμογές
Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά...
Η γόμα κοντζάκ είναι ένα φυσικό φυτικό εκχύλισμα και προέρχεται από το αλεύρι κοντζάκ (το ακατέργαστο προϊόν από τη ρίζα του φυτού Amorphophallus konjac, που είναι εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία).
Η γόμα κοντζάκ μπορεί να επιτύχει αύξηση όγκου 100 φορές σε συνδυασμό με νερό. Η γόμα κοντζάκ έχει τη μεγαλύτερη μοριακή μάζα και τη μεγαλύτερη ιξώδη από όλες τις γνωστές ίνες από την επιστήμη. Το γλουκομαννάν περιέχει μακρομόρια μακράς αλυσίδας που σχηματίζουν ψευδοπλαστικά υγρά. Σε επαφή με το νερό, δημιουργείται ένα ιξώδες υγρό που προκαλεί αίσθηση κορεσμού στο στομάχι.
Το εκχύλισμα κοντζάκ είναι ένα φυσικό φυτικό εκχύλισμα και προέρχεται από τη σκόνη κοντζάκ. Το φυτό στην προέλευση του (Amorphophallus Konjac) είναι εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία και είναι πλούσιο σε γλουκομαννάνες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση βάρους σε συνδυασμό με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.
Η γόμα κοντζάκ είναι ένα πρόσθετο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ και χρησιμοποιείται ως ζελοποιητής και ως πυκνωτικό μέσο στη βιομηχανία τροφίμων.
Προέλευση
Η λαχανίδα είναι ένα φυλλώδες λαχανικό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλους τους τύπους εδάφους και είναι ένα τυπικό χειμερινό λαχανικό στην Ολλανδία. Η φρέσκια λαχανίδα έχει αποξηρανθεί και στη συνέχεια αλεσθεί σε αυτή τη σκόνη λαχανίδας από τη Γερμανία.
Η λαχανίδα είναι απόγονος της άγριας λάχανου. Φαίνεται ότι προήλθε από τη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη γύρω στο 600 π.Χ. από νομάδες. Από το 1661, η λαχανίδα είναι ήδη καταγεγραμμένη ως πιάτο στα ολλανδικά βιβλία μαγειρικής.
Διατροφικές αξίες και χρήση
Η λαχανίδα περιέχει φυτικές ίνες και θείο που προάγουν την πέψη, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, καθώς και σε πολλές βιταμίνες A, K και C. Υπάρχουν 100 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C σε 100 γραμμάρια λαχανίδας.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ένα λαχανικό smoothie. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε χυμούς και να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, σάλτσες, κάρυ, λαχανικά, σαλάτες και φυσικά σε πουρέ! Ανακατέψτε την, για παράδειγμα, σε πουρέ αντίβ και δώστε...
D-Γλυκόζη: Η γλυκόζη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη χημική ένωση. Αυτή η σκόνη γλυκόζης ονομάζεται επίσης D-Γλυκόζη. Η D-Γλυκόζη ονομάζεται επίσης Δεξτρόζη. Η D-Γλυκόζη είναι ένα μονοσακχαρίδιο (απλός ζάχαρος), μια υποκατηγορία των υδατανθράκων. Είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας. Η γλυκόζη παράγεται από τα φυτά και τις περισσότερες άλγες μέσω της φωτοσύνθεσης (μετατροπή του φωτός σε υδατάνθρακες). Ικανότητα Δεξτρόζης (DE): Ο αριθμός DE της γλυκόζης λέει κάτι για τη δύναμη σύνδεσης και γλυκύτητας της γλυκόζης και εξαρτάται από τον βαθμό υδρόλυσης. Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη μέσω της υδρόλυσης. Σε μια κλίμακα από 0 έως 100, το 0 αντιπροσωπεύει καθαρό άμυλο και το 100 καθαρή γλυκόζη. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερη είναι η δύναμη σύνδεσης του προϊόντος. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερη είναι η γλυκύτητα. Χρήση: Η γλυκόζη μπορεί να απορροφηθεί απευθείας από το λεπτό έντερο στο αίμα.
Τι πρέπει να ξέρετε για τις Ροζέμπουλες
Η ροζέμπουλα είναι ο σαρκώδης ψευδοκαρπός ενός ρόδου. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, επιμήκες ή σε σχήμα μπουκαλιού. Ανάλογα με την ποικιλία και την κατηγορία του ρόδου, το χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ ή μαύρο. Το ρόδο απαντάται στην Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική.
Λίγα λόγια για την καλλιέργεια Ροζέμπουλας
Κατά τη συγκομιδή των ροζέμπουλων για τις διάφορες εφαρμογές, συνήθως αφήνονται στον θάμνο μέχρι μετά την πρώτη παγωνιά, γεγονός που τους δίνει ένα όμορφο φωτεινό κόκκινο χρώμα και τα καθιστά επίσης κάπως μαλακά. Η υπόλοιπη ανθοφορία κόβεται και η ροζέμπουλα κόβεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση των διογκωμένων σφαιρικών καρπών του θάμνου.
Υγιεινές ιδιότητες της Ροζέμπουλας
Οι ροζέμπουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και περιέχουν επίσης βιταμίνες A, B1, B2. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα σχετικά με τη δράση των Ροζέμπουλων στη μείωση του πόνου στην Αρθρίτιδα.
Για ποιον λόγο...
Προέλευση και ιστορία του Shiitake
Η shiitake (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι που απαντάται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εκεί, το μανιτάρι καλλιεργείται και εκτιμάται εδώ και αιώνες για τη γεύση και το άρωμά του. Στην ασιατική κουζίνα, είναι ένα πολύ χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Η shiitake αναπτύσσεται σε σκληρές ξυλώδεις ποικιλίες όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η γλυκόκαρπη κάστανο. Η shiitake έχει καπέλο από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ και ανήκει, μαζί με το μανιτάρι champignon, στα πιο καλλιεργούμενα μανιτάρια στον κόσμο.
Επεξεργασία σε σκόνη Shiitake
<p…
Κανονική Βιολογική Σκόνη Κακάο
Η σκόνη κακάο προέρχεται από τον κόκκο κακάου, τον καρπό του δέντρου κακάου. Το δέντρο κακάου αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παράγει κόκκους κακάου από τους οποίους, μεταξύ άλλων, παρασκευάζεται η σοκολάτα. Για να παραχθεί η σκόνη κακάο, χρησιμοποιείται η μάζα κακάου από τον κόκκο κακάου. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση για να παραχθεί η σκόνη κακάο. Οι κόκκοι κακάου περιέχουν περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερους από το πράσινο τσάι. Οι κόκκοι κακάου είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι λοβοί συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Το κακάο μας ζυμώνεται επίσης για να μειωθεί η αρχική του πικράδα. Η διαδικασία παραγωγής διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς πρόσθετα.
Κόκκοι Forastero
Η Κανονική Βιολογική Σκόνη Κακάο προέρχεται από το δέντρο κακάου Forastero. Αρχικά, αυτό το κακάο προέρχεται από τον Αμαζόνιο, αλλά τώρα κυρίως αναπτύσσεται στη Δυτική Αφρική. Υπάρχουν 30 έως 40 κόκκοι κακάου ανά λοβό σε αυτό το δέντρο. Αυτό το κακάο περιλαμβάνει…
Djahé: Βιολογική σκόνη τζίντζερ από την VehGro, απλά 100% φυσική και χωρίς πρόσθετα. Το τζίντζερ, γνωστό και ως Zingiber officinale, είναι μια πραγματική μπαχαρική. Το τζίντζερ περιέχει επίσης όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα, καθώς και πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Η σκόνη τζίντζερ είναι η ρίζα του τζίντζερ που έχει μαγειρευτεί, αποξηρανθεί και στη συνέχεια αλεσθεί σε σκόνη. Η γεύση της σκόνης τζίντζερ είναι πιο έντονη και πικάντικη από αυτή του φρέσκου τζίντζερ και ταιριάζει καλά σε ασιατικά και βορειοαφρικανικά πιάτα, κέικ και αρτοσκευάσματα. Να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Να μην εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως.
Τι ακριβώς είναι ο κουρκουμάς; Ο κουρκουμάς είναι ένα φυτό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Ο κουρκουμάς (Curcuma longa) παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού. Ο κουρκουμάς έχει μια ελαφρώς πικρή γεύση ως μπαχαρικό και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των superfoods. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο κουρκουμάς περιέχει ένα αιθέριο έλαιο που αποτελείται κυρίως από λεγόμενα σεσκιτερπένια. Οι διάφοροι τύποι σεσκιτερπενίων έχουν πολλές θετικές επιδράσεις στο σώμα μας.
Βιολογική Σκόνη Κακάο Κριόλο
Η σκόνη κακάο προέρχεται από τον κόκκο κακάο, τον καρπό του δέντρου κακάο. Το δέντρο κακάο αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παράγει κόκκους κακάο από τους οποίους, μεταξύ άλλων, παρασκευάζεται η σοκολάτα. Για να παραχθεί η σκόνη κακάο, χρησιμοποιείται η μάζα κακάο από τον κόκκο κακάο. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση για να παραχθεί η σκόνη κακάο.
Οι κόκκοι κακάο περιέχουν περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερους από το πράσινο τσάι. Οι κόκκοι κακάο είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι κάψες συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Το κακάο μας ζυμώνεται επίσης για να μειωθεί η αρχική του πικράδα. Η διαδικασία παραγωγής διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς πρόσθετα.
Κόκκοι Κριόλο
Το κακάο μας παρασκευάζεται από 100% βιολογικά καλλιεργημένους κόκκους Κριόλο. Αυτός ο κόκκος από την Αφρική είναι γνωστός ως σπάνιος, υψηλής ποιότητας κόκκος και συχνά καταναλώνεται ως εκλεκτό προϊόν. Η γεύση του είναι πολύ αρωματική και όχι πικρή. Λόγω αυτών...