... Νερέλλο Μασκαλέζε. Ο σκοπός είναι να αναδείξει τον πλούτο της οινοπαραγωγής των αμπελώνων στις πλαγιές του Έτνα: εδάφη ηφαιστειακής προέλευσης, ιδανικά για την καλλιέργεια του Νερέλλο Μασκαλέζε και άλλων αυτόχθονων ποικιλιών που, σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή, βρίσκουν την μέγιστη έκφρασή τους. Έτσι γεννιέται μια φυσική παραγωγή, γεμάτη φροντίδα και πάθος για το κρασί, μια πραγματική γνησιότητα.
Η BACALHOA VINHOS DE PORTUGAL, S.A., είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες οινοποιίες στην Πορτογαλία.
Παρούσα σε 7 ποτοποιητικές περιοχές της Πορτογαλίας, με συνολικό εμβαδόν 1200 εκταρίων αμπελώνων, 40 κτήματα, 40 διαφορετικές ποικιλίες και 4 οινοποιεία, η εταιρεία διακρίνεται στην αγορά για το μέγεθός της και την αυτονομία της κατά 70% στην παραγωγή.
Κάθε μία από τις οντότητες που...
Από την ίδρυσή τους το 1923, οι Αμπελώνες Dom Brial δεν έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται. Σήμερα, συγκεντρώνουν 380 συνεταιριστές που εκμεταλλεύονται 2.500 εκτάρια, με μέση ετήσια παραγωγή 85.000 εκατόλιτρα. Αλλά πέρα από τους αριθμούς, είναι οι αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ευθύνης και της διατήρησης της κληρονομιάς που διαμορφώνουν την βαθιά ταυτότητα των Αμπελώνων Dom Brial...
Οι VIGNOBLES DUBOURG είναι μια οικογενειακή οινοποιία εδώ και 6 γενιές. Διαθέτουν περισσότερα από 80 στρέμματα αμπελώνων σε αργιλώδεις και ασβεστολιθικές πλαγιές νότια του Μπορντό. Η παραγωγή των VIGNOBLES DUBOURG εκτείνεται σε εννέα διαφορετικές ζώνες ονομασίας προέλευσης. Τα παραγόμενα κρασιά είναι κρασιά ποιότητας, που σέβονται το terroir και το περιβάλλον.
Οι VIGNOBLES ROY TROCARD, οικογενειακή επιχείρηση από το Μπορντώ, διαθέτουν το Château Jeandeman στην AOC Fronsac, το Château Laborde στην AOC Lalande de Pomerol, το Château Mancèdre στην AOC Pessac-Léognan και την La Piecelle στην AOC Bordeaux. Καλλιεργούν 68 εκτάρια αμπελιών που εκμεταλλεύονται εδώ και 20 χρόνια με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Αυτή η δέσμευση υπέρ του περιβάλλοντος διατηρεί τη βιολογική ποικιλία των αμπελώνων, συμβάλλει στην ισορροπία των εδαφών και τους εξασφαλίζει την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών ποιότητας.
Η Kopgard είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση στην επεξεργασία ξύλου. Αυτή τη στιγμή ειδικευόμαστε στην παραγωγή στριμμένων και λειασμένων στύλων, καθώς και σανίδων και τετραγωνικών ξύλων. Κατασκευάζουμε απογυμνωμένους στύλους που χρησιμοποιούνται σε συστήματα προστασίας από χαλάζι και προστασία αμπελώνων. Προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές, άμεσες παραδόσεις και υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.
...Η εταιρεία μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που διαρκεί 3 γενιές από το 1920. Διαθέτουμε 240 εκτάρια αμπελώνων. Έχουμε σημαντική παραγωγή κρασιού που μπορούμε να εξάγουμε. Από το 1997 παράγουμε και εμφιαλώνουμε τη δική μας μάρκα "terras do pó."...
Η QUINTA DO QUETZAL είναι μια αγροτική ιδιοκτησία που ασχολείται με την παραγωγή κρασιού εδώ και πολλές δεκαετίες.
Το 2003, πραγματοποιήθηκε η αναδιάρθρωση ενός μέρους των παλιών αμπελώνων, διατηρώντας ωστόσο ορισμένα τμήματα με υψηλό οινολογικό δυναμικό. Στους νέους αμπελώνες φυτεύτηκαν οι ποικιλίες που είναι πιο κατάλληλες για το Terroir της Quinta do Quetzal.
Αυτή τη στιγμή, η Quinta do...
... CAPASONI και βαρελιών που προορίζονται για τη ζύμωση και τη συντήρηση του κρασιού. Το 1989 σημειώθηκε μια σημαντική στροφή, καθώς όλα τα εκτάρια που εκτείνονται πέρα από 150 εκτάρια μετατράπηκαν στη μέθοδο της Βιολογικής Γεωργίας.
Για την παραγωγή του: NEGROAMARO ROSSO - NEGROAMARO ROSÈ - FIANO BIANCO με τη βιολογική μέθοδο.
... εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών, επιβλητικών ελαιώνων και ροδακινιών με φρούτα πλούσια σε χρώμα, άρωμα και μοναδική γεύση. Χάρη στην εξαιρετική παραγωγή πολύτιμων ροδακίνων και την υψηλή ποιότητα των επιτραπέζιων σταφυλιών, η Συνεταιριστική Ένωση κατάφερε να γνωρίσει και να εκτιμήσει τα προϊόντα, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Η υψηλή τεχνολογία για την επεξεργασία και τη συντήρηση...
... του Mont Blanc. Η αγρονομική διαχείριση των αμπελώνων, χειρονακτική, ακολουθεί τις πρακτικές της ολοκληρωμένης προστασίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα κρασιά, γευστικά, φρέσκα και κομψά, εκφράζουν την ουσία του ορεινού terroir. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε περίπου 160.000 φιάλες.
Καντίνα που ειδικεύεται στην παραγωγή κρασιών του Κολλιό. Παράγει εκλεκτό βιολογικό κρασί Φριουλάνου: Σκιόπεττινο, Φριουλάνο, Μαλβάζια, Ριμπόλα Γιάλο, Σοβινιόν. Η Τενουτά Λα Πόνκα παράγει λευκά και κόκκινα φριουλάνικα κρασιά: Σκιόπεττινο του Κολλιό, Φριουλάνο του Κολλιό, Μαλβάζια του Κολλιό, Σοβινιόν του Κολλιό, Ριμπόλα Γιάλο του Κολλιό. Μια οινοποιία που πήρε το όνομά της από το έδαφος στο οποίο βρίσκεται. 35 εκτάρια καλλιεργημένων αμπελώνων για βιολογικά και εκλεκτά κρασιά.
...Η αγροτική επιχείρηση Villa Antica διαθέτει περίπου 35 εκτάρια αμπελώνων, εκ των οποίων 15 καλλιεργούνται με τη μέθοδο "guyot" και 20 με τη μέθοδο "casarsa", σε πλήρη σεβασμό στη φύση των ποικιλιών και την γεωγραφική τους ιδιαιτερότητα. Το σύστημα εργασίας αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης για να διασφαλίσει πλήρη έλεγχο της ποιότητας. Η παραγωγή χαρακτηρίζεται από 45% Pinot Nero...
... εργασία στα χωράφια. Με την πάροδο των ετών, οι ιδιοκτησίες αυτές αυξήθηκαν με την αγορά νέων εκτάσεων κατάλληλων για την εγκατάσταση αμπελώνων για ποιοτικές παραγωγές. Από αυτό προκύπτει η πεποίθηση ότι όταν η παράδοση και ο τοπικός πολιτισμός συνδυάζονται με την επιθυμία να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, μπορεί να δημιουργηθεί μια πραγματική δύναμη και μια θεμελιώδης πόρος για την περιοχή. Οι...