... κουζίνα ως υποκατάστατο της ζελατίνης. Διαλύεται στους 85-95 βαθμούς Κελσίου, ενώ πυκνώνει στους 32-35 βαθμούς. Έτσι, δεν χρειάζεται να τον βάλετε στο ψυγείο. Για να επιτευχθεί η μέση σκληρότητα του ζελέ, χρησιμοποιείται η αναλογία: 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού άγαρ ανά 1 φλιτζάνι υγρού. Διαλύστε τη ζελατίνη σε μικρή ποσότητα κρύου νερού και προσθέστε την σε βραστό νερό, βράστε για μερικά λεπτά. Ο άγαρ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μαρμελάδα. Για 1,5 κιλό φρούτων και 500 γρ. ζάχαρης, προσθέστε 1-1,5 κουταλάκι του γλυκού άγαρ.
Η Foodgum Sp. z o.o. είναι μια πολωνο-κινεζική εταιρεία joint-venture, που ειδικεύεται στη διανομή πυκνωτικών, ζελατινοποιητικών και υλικών που δημιουργούν υφή. Προσφέρουμε τυποποιημένα προϊόντα καθώς και ειδικά σχεδιασμένα για κάθε πελάτη σύμφωνα με τις τεχνολογικές τους ανάγκες. Οι πρώτες ύλες μας προέρχονται από αξιόπιστους και αναγνωρισμένους παραγωγούς από διάφορες χώρες. Η εταιρεία διαθέτει στην προσφορά της: Καραγενίνες Kappa, Iota, Άλγινες νατρίου, Γόμα κοντζάκ, Γόμα ξανθάνης, Γόμα αραβοσίτου, Άγαρ, CMC και άλλα. Σας προσκαλούμε σε συνεργασία!