...Πίτσι - Πακέρι - Σπαγγέτι - Πέννες σκληρού σίτου:
Είναι μια ζυμαρικά που παράγεται αποκλειστικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου που συλλέγεται στους λόφους της Βολτέρας από τους αγρότες της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Η επεξεργασία γίνεται σύμφωνα με τις παραδοσιακές μεθόδους, με χάλκινη εξώθηση και ξήρανσησεχαμηλήθερμοκρασία.
Τορτελόνι, Πράσινα Τορτελόνι, Μαρενμάνοι από φρέσκια χειροποίητη ζυμαρικά.
...Η ξήρανση καλτσών και καλσόν μετά τη βαφή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της ευαίσθητης φύσης του προϊόντος. Στους ξηραντήρες EBT, τα προϊόντα, είτε σε δωδεκάδες είτε σε σακούλες, ξηραίνονται σεχαμηλήθερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά, ανεξάρτητα από το πάχος και την ποιότητα του νήματος. Δεν απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία, το προϊόν μπορεί να συσκευαστεί άμεσα στο τέλος της διαδικασίας.
Όλοι οι κύριοι παραγωγοί καλτσών και καλσόν σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τους ξηραντήρες EBT στις παραγωγικές τους εγκαταστάσεις.
... αργή ξήρανσησεχαμηλήθερμοκρασία.
Τα ζυμαρικά Σαμπατίνο παράγονται σύμφωνα με αυστηρά βιολογικά πρωτόκολλα και τα χαρακτηριστικά τους καθορίζονται από την υψηλή πεπτικότητα, τη δυνατή γεύση, την πλούσια παρουσία μεταλλικών αλάτων και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.
... προϊόντα. Όλα τα τελικά προϊόντα και/ή οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται αναλύονται εκ των προτέρων σε πιστοποιημένα εργαστήρια ανάλυσης. Η παραγωγή των ζυμαρικών γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, μόνο με βιολογικές αλεύρες και εμφιαλωμένο ολιγομεταλλικό νερό, με χάλκινες μήτρες και ξήρανσησεχαμηλήθερμοκρασία.
... τεχνικές του παρελθόντος, δηλαδή αργή ζύμωση, χάλκινες μήτρες, χειροποίητη απλώση σε σκελετούς και ξήρανσησεχαμηλήθερμοκρασία (μέγιστο 45° για ξηράνσεις έως 36 ώρες), πιστή στην παραδοσιακή τέχνη των ζυμαρικών, σε ένα κατάλληλο και σεβαστό περιβάλλον σύμφωνα με όλες τις κανονιστικές διατάξεις.
Οι σπόροι που επιλέγουμε για τα ζυμαρικά μας καλλιεργούνται και επεξεργάζονται κυρίως στη Σικελία.
Από...
... ΤΕΧΝΙΤΗ και όχι βιομηχανικά, παρασκευάζονται αποκλειστικά με το σιτάρι της εταιρείας μας, όλα ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ, με χάλκινη έλξη, αργή ξήρανση, χαμηλήθερμοκρασία (35°).
Χάρη στην παραγωγή βιολογικού σιταριού, δεν υποκείμεθα στα τρέχοντα προβλήματα προμήθειας σιταριού (άρα εγγυόμαστε παραδόσεις) και τιμών (μη χρησιμοποιώντας λιπάσματα, οι τιμές μας δεν θα αλλάξουν).
Νέα: Σας ενημερώνουμε ότι αυτό το...
... αριστεία και τη γνήσια γεύση. Σήμερα τα μηχανήματα είναι δύο: ένα για τα μακριά ζυμαρικά και ένα άλλο για τα κοντά. Οι χάλκινες μήτρες και η μακρά και λεπτή ξήρανσησεχαμηλήθερμοκρασία αφηγούνται την ιστορία της Αρχαίας Μακαρονάδικης.
... καλύτερες σιμιγδάλες σκληρού σίτου, μια αργή ζύμωση με κρύο, βακτηριολογικά καθαρό νερό και μια αργή ξήρανσησεχαμηλήθερμοκρασία. Και για ορισμένα σχήματα, η επεξεργασία γίνεται με τη χρήση χάλκινων καλουπιών.