... σύγκριση με το μαλακό σιτάρι (Triticum aestivum), ο κόκκος είναι πιο επιμήκης, διαφανής και όπως υποδηλώνει το όνομα "σκληρός". Συνήθως συνοδεύει κρέατα μαγειρεμένα και/ή βρασμένα λαχανικά. Μπορεί να γίνει πικάντικο συνοδεύοντάς το με την harissa (χρησιμοποιείται κυρίως στην Τυνησία). Στην Ιταλία, ωστόσο, το κους-κους παρασκευάζεται στην περιοχή του Trapani στη Σικελία; μαγειρεύεται στον ατμό σε μια ειδική σκεύη από σμάλτο, αλλά η σάλτσα, σε αντίθεση με αυτήν του Μαγκρέμπ, είναι ένας ζωμός ψαρόσουπας.
...Βάζα από γυαλί της μάρκας Weck®! Βάζα από γυαλί με ελαστικές σφραγίδες και καπάκια από γυαλί (συμπεριλαμβάνονται). Οι κλιπς κλεισίματος από ανοξείδωτο χάλυβα πωλούνται ξεχωριστά, καθώς είναι επαναχρησιμοποιούμενοι σε κάθε αποστείρωση. Τα βάζα Weck®, σειρά 'Fête'®, είναι ιδανικά για μαγειρεμένα πιάτα, φρούτα, λαχανικά, σούπες, σάλτσες, χυμούς....