Ιταλία, Imperia
... χαρακτηριστικά της ελιάς Taggiasca και της ελιάς Peranzana: και οι δύο ποικιλίες παράγουν πολύ φρουτώδη ελαιόλαδα: η πολύ γλυκιά Taggiasco, η Peranzana Extra με πιο έντονες πικάντικες νότες. Ο συνδυασμός είναι πολύ ευχάριστος. Το όνομα "Arzentu" Argento στη λιγουριανή διάλεκτο αναφέρεται σε ένα ευγενές προϊόν, αλλά με μια ζωντανή νότα, στο όνομά του και στη γεύση του. Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η εξαγωγή του ελαιολάδου πραγματοποιείται με τη μέγιστη προσοχή, αυστηρά ψυχρής.
Χαρτοφυλάκιο (44)
Ιταλία, Palagianello
...Φυσικό τρόφιμο par excellence με πολλές αρετές, συμβάλλει στην ανάπτυξη του σώματος, ειδικά λόγω της αντιοξειδωτικής του ποιότητας. Το ελαιόλαδο παράγεται από τους καρπούς της ελιάς και αποκτάται με ψυχρή πίεση από την σάρκα των ελιών. Οι φιάλες μας διατηρούν όλο το χαρακτηριστικό άρωμα, ή τη περιβάλλουσα γεύση με μικρή πικρή επίγευση αλλά ταυτόχρονα μαλακή και λεπτή, και το τυπικό χρώμα που...
Χαρτοφυλάκιο (9)
Ιταλία, San Pietro Clarenza
...πράσινες ελιές, ΠΙΝΟΛΙ, σταφίδες, ζάχαρη, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ξίδι κρασιού παλαιωμένο 36 μήνες. Μπορεί να περιέχει θραύσματα από κουκούτσι ελιάς. ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: Σέλινο, πινολί. Συσκευασίες των: 190 γρ; 290 γρ; 950 γρ; 2.850 γρ VEGAN GOURMET...
Χαρτοφυλάκιο (8)
Ιταλία, Montecassiano
...Τα φύλλα ελιάς χρησιμοποιούνται σύμφωνα με μια αρχαία μεσογειακή συνταγή, προσαρμόζοντας τη μέθοδο της χειροποίητης παρασκευής. Παράγεται το Olivetum, ένα πικρό με γλυκιά γεύση που αποτελείται από φύλλα ελιάς και φλούδες εσπεριδοειδών. Παράγεται εξ ολοκλήρου με φυσικά συστατικά. Τα φύλλα ελιάς και τα φύλλα φρούτων εσπεριδοειδών τοποθετούνται σε αλκοόλ για να μουλιάσουν. Αφού φιλτραριστούν...
Χαρτοφυλάκιο (2)
Ιταλία, Castelfidardo
...Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο φρουτώδες ελαφρύ με αρώματα ώριμης ελιάς που παραπέμπουν σε κίτρινο μήλο ή στον καρπό της αμυγδαλιάς. Έχει μια απαλή και λεπτή γεύση, λιγότερο επίμονη σε σύγκριση με άλλα λάδια. Ιδανικό για οποιοδήποτε πιάτο; προσαρμόζεται ιδιαίτερα σε πιάτα μέτριας δομής όπως: ορεκτικά και βλαστάρια ραπανάκι, φάβες και πικραλίδες, λευκά κρέατα, ατμισμένο ψάρι, σαλάτες, κ.λπ…...
Χαρτοφυλάκιο (4)
Ιταλία, Firenze
...Η συνάντηση των καλλιεργημένων μανιταριών και της ελιάς με την μαύρη τρούφα έχει δώσει ζωή σε μια εξαιρετική κρέμα με έντονη και αποφασιστική γεύση. Η αίσθηση του δάσους μόλις ανοίξει το βάζο πλημμυρίζει το περιβάλλον γύρω. Συστατικά: καλλιεργημένα μανιτάρια (agaricus bisporus), ελιές, μαύρη καλοκαιρινή τρούφα (tuber aestivum Vitt.). Συμβουλές: προτείνουμε την Κρέμα Τρούφας μας με κρέατα, τόσο λευκά όσο και κόκκινα, με αυγά, νόστιμη σε φέτες τοστ, σε μπρουσκέτες και κράκερ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση για τορτελίνια και ραβιόλια.
Χαρτοφυλάκιο (9)
... ευχάριστα, πικάντικο και με μακρά αντοχή στους φυτικούς τόνους. Το λάδι ελιάς Coratina πρέπει να γευτεί και να εκτιμηθεί για τις γεύσεις και τις αρωματικές νότες που απελευθερώνει, μοναδικές και αναγνωρίσιμες. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που ταιριάζουν καλά με αυτό το λάδι με σημαντική και αποφασιστική γεύση. Στην κουζίνα συνιστάται για το ντρέσινγκ λαχανικών και κρέατος στη σχάρα, μανιταριών πορτσίνι, αλλά και για σούπες με ανάμεικτα όσπρια, ντομάτες σαλάτας και ιδιαίτερα για τυριά εποχής. Το λάδι Coratina διαθέτει επίσης τον υψηλότερο δείκτη ελαϊκού οξέος που καταπολεμά τη «κακή» χοληστερόλη.
Χαρτοφυλάκιο (6)
Ιταλία, Catania
...Το λάδι "Prezioso" προέρχεται από μια ιδιαίτερη ποικιλία ελιάς, την "Nocellara Etnea", που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στις πλαγιές του Έτνα. Οι ελιές, που προέρχονται από βιολογική γεωργία, συλλέγονται χειροκίνητα μέχρι τον μήνα Νοέμβριο, όταν είναι ακόμα πράσινες, θυσιάζοντας την απόδοση για να αποκτήσουν ένα λάδι με πιο φρουτώδη γεύση. Η έκθλιψη, που πραγματοποιείται εντός 6/12 ωρών από...
Χαρτοφυλάκιο (8)
Ιταλία, Pisciotta
... τοπικών αγροτικών επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας το "Km. Zero". Φαγητά που διατηρούν όλη τη γεύση της υπαίθρου και της παραδοσιακής κουζίνας. Οι εσωτερικοί χώροι του εστιατορίου και όλα τα έπιπλα είναι από τοπική πέτρα πιστή στο αγροτικό στυλ που είναι χαρακτηριστικό της περιοχής μας. Αντίθετα, στην κουζίνα συνδυάζουμε τα απλά και φυσικά στοιχεία της γης.
Χαρτοφυλάκιο (1)
Ιταλία, Rocchetta Nervina
... ελαιόλαδό μας είναι μοναδικό και προέρχεται από την καλύτερη ποικιλία στον κόσμο: την ποιότητα taggiasca που έχει ήπια γεύση που θυμίζει αμύγδαλα και μια απαλή γεύση φρούτου στο τελείωμα. Οι αρχαίοι ελαιώνες μας βρίσκονται στη Ροκετά Νερβίνα, ένα μικρό χωριό στην ιταλική Ριβιέρα σε υψόμετρο 435 μέτρων. Αποστέλλουμε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δωρεάν από 53£.
Ιταλία, Canosa Di Puglia
... ποικιλία coratina, μια τυπική ποικιλία ελιάς της Πούλια που καλλιεργείται σε όλη την αγροτική περιοχή του Βόρειου Μπάρε, παράγοντας ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ταιριάζει θαυμάσια με λεπτά φαγητά, εμπλουτίζοντας τη γεύση τους χωρίς να την επισκιάζει. Περίπου 7 χρόνια πριν, η εταιρεία ανακάλυψε ξανά και φύτεψε την αρχαία ποικιλία ελιάς Peranzana, η οποία, σε αυτό το έδαφος, εκφράζει καλύτερα τα λεπτά αρώματά της.
Ιταλία, Caianello
Η μοναδική γεύση, το μεθυστικό άρωμα και το λαμπερό και ζωντανό χρώμα αυτού του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου προέρχονται από τον συνδυασμό τριών από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες ελιάς: Leccino, Frantoiana, Carolea.Παρασκευάζεται με ψυχρή έκθλιψη και χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενική οξύτητα, είναι το ιδανικό λάδι για να προσφέρει σε κάθε πιάτο μια επιπλέον πινελιά εκλεπτυσμένης γεύσης. Αυτό το...
Ιταλία, Roma
Από τις αιωνόβιες ελιές των καλλιεργειών που καλλιεργούνται χωρίς καμία χημική επεξεργασία, εξάγεται κρύα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας με παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, σεβόμενοι την παράδοση και τα πιο καινοτόμα πρότυπα ποιότητας. Η συγκομιδή των ελιών σέβεται τους σωστούς χρόνους ωρίμανσης. Μετά, εντός δύο ωρών ξεκινά η άλεση. Με αυτόν τον τρόπο, το λάδι διατηρεί όλες τις θρεπτικές του ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες και άλλα φυσικά αντιοξειδωτικά, που τελικά προσδίδουν στο λάδι τη χαρακτηριστική γεύση της φρέσκιας πράσινης ελιάς.
Δημοφιλείς χώρες για αυτό το κριτήριο αναζήτησης