... και τα λιωμένα τυριά. Κάθε τυρί που διατίθεται στην αγορά με την ονομασία "Ιβηρικό", πρέπει να παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα στις εξής αναλογίες: μέγιστο 50% γάλααγελάδας, ελάχιστο 15% γάλα κατσίκας και ελάχιστο 15% γάλα προβάτου.
...Η ταχεία δοκιμή ανίχνευσης HaptoKit επιτρέπει την αναγνώριση της απτοσφαιρίνης στο γάλααγελάδας μέσω μιας ανοσολογικής δοκιμής. Χρησιμοποιεί ένα αντισώμα σύλληψης που αναγνωρίζει συγκεκριμένα μία περιοχή της απτοσφαιρίνης και ένα αντισώμα ανίχνευσης που αναγνωρίζει συγκεκριμένα μια άλλη περιοχή αυτού του πρωτεϊνικού. Μετά την επώαση, η δοκιμή αποκαλύπτεται με τη λύση ανάπτυξης που παράγει ένα μπλε ίζημα ανάλογο με την ποσότητα της πρωτεΐνης.
...Τυρί πιεσμένης πάστας φτιαγμένο από παστεριωμένο γάλααγελάδας, κατσίκας και προβάτου, με ελάχιστη περίοδο ωρίμανσης 9 μηνών σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
... στις εξής αναλογίες: μέγιστο 50% γάλααγελάδας, ελάχιστο 15% γάλα κατσίκας και ελάχιστο 15% γάλα προβάτου.
Παράγεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Διαχωρίζουμε το ημι-ώριμο από το ώριμο με βάση την περίοδο ωρίμανσης. Το πρώτο έχει περίοδο ωρίμανσης από έναν έως τρεις μήνες, πιεσμένη ζύμη, συμπαγής μάζα αλλά όχι κλειστή, με μικρές κοιλότητες σε όλη την κοπή και χρώμα κίτρινο άχυρο σε φόντο...
...Τυρί Quintana ημι-ώριμο Mahón-Menorca D.O.P., παρασκευασμένο από ωμό γάλααγελάδας και 100% φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα, και ωριμασμένο από τον Δάσκαλο Τυροκόμο μας και τον Δάσκαλο Τυροκόμο Ωρίμανσης. Πάντα σεβόμενοι τη διαδικασία παρασκευής τυριού και τις χιλιετίες πρακτικών ωρίμανσης του νησιού της Μενόρκα. Με ωρίμανση από 2 έως 5 μήνες, είναι ένα τυρί σφιχτής ζύμης χρώματος κρεμώδους κίτρινου και με φλούδα πορτοκαλί/καφέ, με γεύση και αρώματα γαλακτοκομικών που έχουν εξελιχθεί, με κάποιες αναμνήσεις από βούτυρο και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, με μέτρια παραμονή στο στόμα.
...Τυρί παρασκευασμένο στο νότο της επαρχίας Λεόν από γάλα προβάτου, διαθέσιμο σε ποικιλίες ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ, ΩΡΙΜΑΣΜΕΝΟ, ΗΜΙΩΡΙΜΑΣΜΕΝΟ και ΜΑΛΑΚΟ. Διαθέσιμο σε μονάδες των 1 κιλού ή 3 κιλών σε κενό. Προσφέρουμε επίσης τυρί κατσίκας και μείγμα τυριού προβάτου και αγελάδας.
...Χειροποίητη παραγωγή του "Quesu Casín". Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα στην Ευρώπη. Παρασκευάζεται από πλήρες γάλα της αγελάδας casina ή "αστουριανής του βουνού", που προέρχεται από το Δήμο του Caso (Πριγκιπάτο της Αστούριας). Αυτή η επιχείρηση, που διευθύνεται από την Marigel Álvarez Martínez, έχει 23 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή αυτού του τυριού, έχοντας λάβει βραβεία σε διάφορους...
...Η Alcaidús, s.l. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το νησί της Μενόρκα, που ασχολείται με την παραγωγή και εμπορία τυριού από γάλααγελάδας, σε διάφορες μορφές, με ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης "Mahón-Menorca". Το τυρί παρασκευάζεται μόνο από το φρέσκο γάλα που αρμέγουμε από τις αγελάδες μας στην ίδια τη φάρμα. Η φάρμα παράγει τις απαραίτητες ζωοτροφές για τη διατροφή των αγελάδων μας...