...Άγιος Εμιλιόν
Συγκέντρωση :
50 % Merlot - 50% Cabernet Sauvignon
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 10 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Χειρονακτική συγκομιδή, οι σταφίδες απομακρύνονται και στη συνέχεια επιλέγονται με πλυντήριο πυκνότητας. Ακολουθεί μια προζυμωτική κρυά μακροχρόνια εκχύλιση μιας εβδομάδας, και η αλκοολική ζύμωση διάρκειας 10 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται ανατροπές και πηγή. Μετά την εκροή επιλέγουμε 15 εκατόλιτρα Merlot για ωρίμανση 10 μηνών σε αμφορείς από πηλό 750L.
Οινολόγος :
Θωμάς Ντιουκλό...
... πάτημα, εκχύλιση 35 ημερών, μηλογαλακτική ζύμωση σε δεξαμενές.
Ωρίμανση: 60% σε βαρέλια, 25% σε δεξαμενές inox και 15% σε αμφορείς.
Γευσιγνωσία: Ρόμπα γκρανάτ με όμορφη ένταση, μύτη με νότες από μαύρη σταφίδα, βιολέτα, εμπλουτισμένη με μενθολικές νότες, όμορφη αρωματική πολυπλοκότητα.
Γευστικός, με πολλή στρογγυλότητα και γλυκύτητα, λεπτοί, βελούδινοι και κομψοί τανίνες, αρώματα από κόκκινα και μαύρα φρούτα με όμορφη φρεσκάδα.
...Η cuvée Berty είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα κρασιά που προέρχονται από τους Coteaux de l'Ardèche που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε! Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός Syrah, Grenache και Cinsault ακτινοβολεί με τη δύναμή του, το αρωματικό του βάθος καθώς και την εξαιρετική του ισορροπία. Ωριμάζει για 18 μήνες, με 80% σε δρύινα βαρέλια και 20% σε αμφορείς, αυτή η cuvée προσφέρει μια απαλή και...
... αργά για αρκετές εβδομάδες.
Το Domaine du Cardona παρασκευάζει υγρό μέλι από μέλι γαρίγκα, με οινολογική μέθοδο και σε ορισμένες παρτίδες η ωρίμανση γίνεται σε πήλινες γλάστρες (σύγχρονες αμφορείς 160 l).
Το υγρό μέλι σερβίρεται παγωμένο, ζεστό και αρωματισμένο, συχνά χρησιμοποιείται σήμερα στην παρασκευή πολλών κοκτέιλ.
Χρησιμοποιείται επίσης στην κουζίνα για αποσυμπίεση (φουά γκρα) και σε μαρινάδες για την τρυφερότητα του κρέατος.