Οι φακές, όπως όλα τα όσπρια, έχουν μοναδικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Είναι πηγή καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη των φακών, αμέσως μετά την πρωτεΐνη σόγιας, είναι η πιο απορροφήσιμη πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (85 τοις εκατό). Οι πράσινες φακές περιέχουν πολλή ίνα. Η ίνα όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει την καρδιά και το πεπτικό σύστημα, αλλά συμβάλλει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, απομακρύνει τοξίνες από το σώμα, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και επίσης από τον διαβήτη τύπου 2. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, που είναι ευεργετικός για άτομα που δεν τρώνε κρέας. Ένα φλιτζάνι πράσινες φακές περιέχει το 100 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης σιδήρου. Αυτό το μέταλλο παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και της μυοσφαιρίνης στους μύες, που είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Περιέχει επίσης πολύτιμο μαγγάνιο και φολικό οξύ. Υδατάνθρακες 52.65g - 20%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 2.03g - 2%, ίνα 10.7g, Βιταμίνη Α 24.63g - 49%, αλάτι 0.
Ο πράσινος καφές είναι άβολα φασόλια, από τα οποία προκύπτει επίσης ο παραδοσιακός καφές καβουρδισμένος. Έχει ένα λεπτό ανοιχτό πράσινο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συλλογή δεν υποβάλλεται στη διαδικασία καπνίσματος. Στη σύνθεσή του, εκτός από την καφεΐνη που διεγείρει, βρίσκουμε επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποδίδεται στις ιδιότητες επιτάχυνσης της καύσης λίπους. Ο πράσινος καφές είναι επίσης πλούσια πηγή πολύτιμων πολυφαινολών, σαλικυλικού οξέος, καθώς και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει φολικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, B12, καθώς και ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. <strong> Ενεργειακή αξία 1588kJ/381kcal - 19%RWS* λίπος 13G - 19% συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.8g - 4% υδατάνθρακες 40g - 15% συμπεριλαμβανομένων σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 11g - 22% ίνα 30g - 0g - 0% *RWS - Αξία αναφοράς τροφίμων <strong> χρήση </strong> του πράσινου καφέ, θυμηθείτε για τη σωστή θερμοκρασία του νερού (η βέλτιστη θερμοκρασία είναι περίπου...
Τα φρούτα του κράνμπερι είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών (C, B, E, K), μετάλλων (νάτριο, κάλιο, φώσφορος, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος), φυτικών ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτινών. Το κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές του κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, επομένως, για τα οφέλη στην υγεία, μπορείτε να καταναλώσετε τις παρασκευές του, οι οποίες δεν είναι τόσο ξινές όσο το φρέσκο φρούτο του κράνμπερι. Η κράνμπερι λειτουργεί πολύ καλά στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί σε βακτηριοκτόνα που βρίσκονται στην κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στο κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, χάρη στην οποία εκκρίνονται στα ούρα. Τα οξέα που περιέχονται στο κράνμπερι είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και τη θεραπεία των νεφρικών λίθων. Το αποξηραμένο κράνμπερι προλαμβάνει επίσης την ασθένεια των ούλων και τον σχηματισμό πλάκας. Η κράνμπερι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Η αλεύρι από κεχρί παρασκευάζεται από αλεσμένα σπόρους κεχρί - ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά με πολλαπλά υγιεινά οφέλη. Το κεχρί είναι ένα χωρίς γλουτένη δημητριακό που αποκαθιστά την φυσική οξύτητα του σώματος, το καθαρίζει, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τους μύκητες. Το αλεύρι είναι εύπεπτο, δεν προκαλεί αλλεργίες, έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι φθηνότερο από άλλα προϊόντα της κατηγορίας "Super Foods". Είναι πηγή διαιτητικών ινών, μαγνησίου, ακόρεστων λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου, σιδήρου και βιταμινών B. Το αλεύρι από κεχρί είναι επίσης πλούσια πηγή ινών, που είναι πλέον ευρέως γνωστή ως προϊόν που υποστηρίζει την απώλεια βάρους, καθώς ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα και επηρεάζει θετικά τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Όλα αυτά μεταφράζονται σε αίσθηση κορεσμού και λιγότερες επιθυμίες. - 5%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 0,7 γρ - 4% υδατάνθρακες 72,8 γρ - 28%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0 γρ - 0% πρωτεΐνη 12,1 γρ - 24% ίνες
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα της καρύδας, η οποία πρώτα ξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρά κομμάτια. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες: C, E, K και η ομάδα B, μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (κομμάτια, τσιπ καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα ζωικής προέλευσης θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, αλλά αυτά που προέρχονται από την καρύδα είναι κατασκευασμένα από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να συσσωρεύονται στο σώμα με τη μορφή λίπους. Λειτουργικό κατάλληλο πεπτικό σύστημα. Θα βρείτε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεϊνών και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν την ισορροπία της οξύτητας του σώματος. <strong> Σύνθεση: </strong> νιφάδες καρύδας <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 26
Το λάδι από σπόρους σμέουρων προέρχεται, όπως υποδηλώνει το όνομα, από την πίεση των σπόρων των σμέουρων. Έχει ελαφριά υφή, απορροφάται καλά, αφήνει το δέρμα ελαφρώς ενυδατωμένο και ελαστικό. Το λάδι από σπόρους σμέουρων χρησιμοποιείται κυρίως στη φροντίδα του προσώπου, για ευαίσθητο, αλλεργικό και ξηρό δέρμα, για μασάζ και φροντίδα μαλλιών. & Nbsp; Το 80% της σύνθεσης αυτού του λαδιού είναι απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα (EFAs) - Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι πολύ αγαπητά από κάθε τύπο δέρματος, ειδικά από το λιπαρό, καθώς βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σμήγματος και προλαμβάνουν τον σχηματισμό μαύρων στιγμών. Επίσης, συμβάλλουν στην εξομάλυνση του χρώματος, φωτίζουν τις αποχρώσεις και διευκολύνουν τη διείσδυση των συστατικών στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Το λάδι περιέχει επίσης βιταμίνες A και E. & Nbsp; Το λάδι έχει αντιρυτιδικές επιδράσεις, υποστηρίζει τη διαδικασία δημιουργίας ελαστίνης και κολλαγόνου, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Προστατεύει από την ακτινοβολία UVB.
Το λάδι από σπόρους σμέουρων, όπως υποδηλώνει το όνομα, προέρχεται από τους πιεσμένους σπόρους των σμέουρων. Έχει ελαφριά υφή, απορροφάται καλά, αφήνει το δέρμα ελαφρώς ενυδατωμένο και ελαστικό. Το λάδι από σπόρους σμέουρων χρησιμοποιείται κυρίως στην περιποίηση του προσώπου, για ευαίσθητο, αλλεργικό και ξηρό δέρμα, καθώς και για μασάζ και περιποίηση μαλλιών. & NBSP; Το 80% αυτής της σύνθεσης του λαδιού είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA) - Omega-6. Αυτά είναι λιπαρά οξέα που είναι πολύ ευχάριστα για κάθε τύπο δέρματος, ειδικά για το λιπαρό, καθώς βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σμήγματος και στην πρόληψη της δημιουργίας μαύρων στιγμών. Επίσης, συμβάλλουν στην εξομάλυνση του χρώματος, φωτίζουν την αποχρωμάτιση και διευκολύνουν την διείσδυση των συστατικών στις βαθιές στρώσεις του δέρματος. Το λάδι περιέχει επίσης βιταμίνες A και E. & NBSP; Το λάδι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, υποστηρίζει τη διαδικασία δημιουργίας ελαστίνης και κολλαγόνου, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
Ο αμάρανθος, γνωστός και ως Τζαρκλάτ, είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά που άρχισε να καλλιεργεί ο άνθρωπος. Οι υγειονομικές του ιδιότητες εκτιμήθηκαν από τους Αζτέκους, τους Ίνκας και τους Μάγια. Σήμερα ανήκει στην κατηγορία τροφίμων που ονομάζεται "Σούπερ Τρόφιμα". Ο αμάρανθος, όπως η κινόα, είναι το λεγόμενο ψευδοδημητριακό. Περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πηγή φυτικών ινών και καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης που περιέχει ένα σύνολο εξωγενών αμινοξέων. Ο σπόρος περιέχει ακόρεστα οξέα, χάρη στα οποία μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και άλλων καρδιοαγγειακών παθήσεων. Επίσης, περιέχει βιταμίνες της ομάδας B, βιταμίνη A, C και E, μέταλλα: τον προαναφερθέντα σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο. Ο αμάρανθος περιέχει σκουαλένιο - ουσία μεγάλης δύναμης. Το σκουαλένιο είναι μια οργανική ένωση, φυσικό συστατικό των λιπιδίων στο σώμα. Προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες και διευκολύνει την απομάκρυνση τοξινών που παράγονται ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής ανθρώπινης δραστηριότητας.
Οι μπανάνες σε φέτες, που παρασκευάζονται από μπανάνες, οι οποίες περιέχουν πολλή κάλιο, είναι ένα εξαιρετικό σνακ στο σπίτι, σε ταξίδι, στο σχολείο ή στη δουλειά. Αντικαθιστούν τέλεια τα γλυκά, είναι νόστιμες και τραγανές. Όπως οι ωμές ομόλογές τους, οι μπανάνες σε φέτες είναι πλούσια πηγή βιταμινών όπως: A, B, D, E και K. Χάρη σε αυτή τη σύνθεση, οι μπανάνες σε φέτες έχουν θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, καταπολεμούν τις ενοχλητικές κράμπες των μυών και βελτιώνουν τη διάθεση και την ευημερία μας. Οι αποξηραμένες μπανάνες περιέχουν επίσης σεροτονίνη, μια ουσία που επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας και εξασφαλίζει ευημερία. Η σεροτονίνη επηρεάζει επίσης το νευρικό σύστημα, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και διευκολύνει τον ύπνο. Επομένως, αξίζει να προτείνουμε τις μπανάνες σε φέτες σε άτομα που υποφέρουν από αϋπνία και γενικά αντιμετωπίζουν το άγχος δύσκολα. <strong> Διατροφική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 2225KJ/533kcal - 26%RWS* Λίπος 31g - 44% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 13g - 65% Υδατάνθρακες 1.8g - 4% εκ των οποίων σάκχαρα 0g - 0% Πρωτεΐνη 1,8g - 4% Ίνες 3.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στην ιατρική, τα καλλυντικά και τη μαγειρική χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, με τους λευκούς και τους μαύρους να είναι πιο συχνοί στις κουζίνες. Οι σπόροι σουσαμιού προσφέρουν στα πιάτα ένα συγκεκριμένο άρωμα και μια γεύση ξηρού καρπού. Είναι το κύριο συστατικό του Ταχίνι - πάστα σουσαμιού, που προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο χούμους και το χαλβά. Ο σεζαμόλη, ο σεζαμινόλη και το σουσάμι, φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στη ξηρασία. Οι σπόροι σουσαμιού είναι ένας θησαυρός ενίσχυσης του ασβεστίου. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες A, της ομάδας B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και μεταλλικά στοιχεία: ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και σίδηρο.
Η μπλε-πράσινη μικροάλγη σπιρουλίνα θρέφει και τονώνει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, καθαρίζει. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Δίπλα στην πρωτεΐνη, η σπιρουλίνα διαθέτει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμης πρωτεΐνης, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα αφομοιώνεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της σωστής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών. Το αποφασιστικό μπλε χρώμα σπάνια συναντάται στα τρόφιμα.
Οι κουκουνάροι (πινιόλια) είναι βρώσιμους σπόρους διαφόρων τύπων πεύκου. Όπως και οι άλλοι ξηροί καρποί, οι κουκουνάροι έχουν πολλούς διατροφικούς αξίες. Οι ξηροί καρποί προέρχονται από κώνους επιλεγμένων ποικιλιών πεύκου. Υπό την επίδραση της θερμότητας, ανοίγουν, απελευθερώνοντας σκληρούς σπόρους σε μια σκληρή κλίμακα. Αφού αφαιρεθούν οι κλίμακες, προκύπτουν γλυκόξινες και ξινές ξηροί καρποί, με λεπτή γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα δάσους. Αυτό που τους διακρίνει από τους άλλους ξηρούς καρπούς είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή διαδικασία πήξης του αίματος, και επίσης μειώνει την υπερβολική εμμηνορροϊκή αιμορραγία, την οστική αιμορραγία, που προστατεύει από την οστεοπόρωση. Περιέχουν επίσης βιταμίνες A, C, E και ομάδα B, πολύ φώσφορο και κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και νάτριο. Οι κουκουνάροι είναι λιπαροί σπόροι, γι' αυτό το αρωματικό πευκόλαδο παρασκευάζεται από αυτούς. Η βρώμη από κουκουνάρι είναι η πιο αρωματική και έχει προηγουμένως ψηθεί σε ένα ξηρό τηγάνι.
Η Κουινέρον, γνωστή και ως Κινόα ή Περουβιανό ρύζι, είναι τα λεγόμενα Ψευδοσπόρια, δηλαδή ένα φυτό που παράγει αμυλώδη σπόρους, αλλά δεν είναι πραγματικά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου εκτιμάται για την θρεπτική της αξία εδώ και αιώνες. Ονομάζεται "άγιος των Ίνκας." Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να εμφανίζει αντι-αλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, ιικές και ανοσοδιεγερτικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών. Η Κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτη. Το κόκκινο ρύζι έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα από την λευκή κινόα. Έχει μια ελαφρώς τραγανή φλούδα και ταιριάζει καλά με σαλάτες. Μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία, δίνοντάς της ξηρούς γεύσεις και χρησιμοποιείται σε επιδόρπια. 6.1g - 9% Συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.7g - 3% Υδατάνθρακες 57 - 22% Συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% Πρωτεΐνη 14g - 28% Αλάτι 0.01g < 1% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας <strong>Εφαρμογή</strong> Οι κόκκοι Κουινέρον πριν το μαγείρεμα θα πρέπει να...
Η αλάτι Kala Namak προέρχεται από την Ινδία και χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα ως μπαχαρικό και προσθήκη σε πικάντικες σάλτσες. Χρησιμοποιείται με ενθουσιασμό σε μια vegan και χορτοφαγική διατροφή. Το μαύρο είναι κυρίως χλωριούχο νάτριο και μικρές ποσότητες θειικού νατρίου, θειούχου σιδήρου και θειούχου υδρογόνου. Οι ενώσεις θείου είναι υπεύθυνες για μια ελαφρώς πικρή γεύση, και το θειούχο υδρογόνο δίνει στο αλάτι μια μυρωδιά αυγού. Η θεραπεία έχει θετική επίδραση στο σώμα σε περιπτώσεις γρίπης, μυϊκού πόνου, αρθρώσεων και φροντίδας του δέρματος.
Αλεύρι κάστανου, από όλα τα αλεύρια χωρίς γλουτένη, έχει την υφή που μοιάζει περισσότερο με αλεσμένο σιτάρι. Λειτουργεί εξαιρετικά σε σπιτική ζαχαροπλαστική κάθε είδους, γλυκιάς και αλμυρής. Η μυρωδιά του θυμίζει ξηρούς καρπούς, και η γεύση του αλευριού έχει μια ελαφριά γλυκιά νότα. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, περιέχει πολύτιμες διαιτητικές ίνες. Το κάστανο προέρχεται από την άλεση βρώσιμων κάστανων και είναι πηγή χαλκού, φωσφόρου, μαγνησίου και βιταμινών της ομάδας B. <strong> Σύνθεση: </strong> Βρώσιμα κάστανα <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1563KJ/371kcal - 19% RWS* Λιπαρά 3.4g - 5% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0g - 0% Υδατάνθρακες 70g - 27% εκ των οποίων σάκχαρα 18g - 20% Πρωτεΐνη 7g - 14% Ίνες 16g Σόδιο 0.03g & lt; 1% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας <strong> Χρήση </strong> λόγω της παρόμοιας δομής του, το αλεύρι κάστανου μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία το αλεύρι σίτου.
Κάθε δισκίο περιέχει 500 mg οργανικά καλλιεργημένων φυτών. Το δισκίο είναι 20 φορές πιο αποτελεσματικό από τη σκόνη. Ορισμένοι θεωρούν τη μάκα ως ένα φυτό που βελτιώνει τη μνήμη και προσθέτει ενέργεια. Η μάκα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες που παρέχουν αυτή την ενέργεια, μπορεί επίσης να προσφέρει στο σώμα μια εύκολα εύπεπτη πρωτεΐνη, σημαντική κυρίως για άτομα που ασκούνται, και φυτικές ίνες - υπεύθυνες, μεταξύ άλλων, για τη σωστή λειτουργία των εντέρων. Η μάκα συνιστάται για: • Άτομα που ακολουθούν ενεργό τρόπο ζωής • Σε καταστάσεις χρόνιας κόπωσης • Για άτομα που εκτίθενται σε αυξημένες σωματικές και πνευματικές προσπάθειες • Σε καταστάσεις ανεπάρκειας βιταμινών και μετάλλων, πάρτε 1 δισκίο 5 φορές την ημέρα μετά από γεύμα. Μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες δόσεις για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι νιφάδες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα ζυμαρικά, τις πατάτες ή το ρύζι. Φυσικά, η πρωτεΐνη του φαγόπυρου δεν περιέχει γλουτένη, και παρόλα αυτά έχει κολλώδεις ιδιότητες. Αυτό την καθιστά μια συνηθισμένη προσθήκη στο ψωμί χωρίς γλουτένη. Το φαγόπυρο προέρχεται από έναν σπόρο, και το μη καπνιστό δεν υποβάλλεται σε καβούρδισμα. Είναι πιο ήπιο στη γεύση από το καβουρδισμένο φαγόπυρο. Το ωμό φαγόπυρο μπορεί να αλεσθεί σε μύλο και έτσι η προκύπτουσα αλεύρι χρησιμοποιείται για ψήσιμο χωρίς γλουτένη, τηγανίτες και κρέπες. Στις νιφάδες, θα βρούμε πολλές πρωτεΐνες, οι οποίες είναι συγκρίσιμες με τις πρωτεΐνες των οσπρίων και τις ίνες. Η νιφάδα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, περιέχει περισσότερα από τη μαύρη σοκολάτα. Η νιφάδα περιέχει εξωγενή αμινοξέα: λυσίνη που βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου που ενισχύει την ανοσία και τρυπτοφάνη που είναι απαραίτητη για την παραγωγή σεροτονίνης. Το φαγόπυρο περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, βιταμινών B - B1, B2, B3, B6, PP, βιταμίνη E.
Οι σταφίδες Σουλτάν από οικολογικές καλλιέργειες είναι ζουμερές και γλυκές στη γεύση. Πολύ γλυκές, περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα. Οι σταφίδες, δηλαδή οι αποξηραμένοι σταφίδες, έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και διατροφικές αξίες, χάρη στις οποίες είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Οι σταφίδες βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος, μειώνουν τη χοληστερόλη και προλαμβάνουν την οστεοπόρωση. Οι σταφίδες περιέχουν επίσης ιώδιο - ένα μέταλλο που επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, διακρίνονται για την περιεκτικότητα σε βόριο - ένα στοιχείο που υποστηρίζει τη λειτουργία των γκρίζων κυττάρων και βελτιώνει τις δυνατότητες συγκέντρωσης. Αυτές - όπως οι σταφίδες - περιέχουν ρεσβερατρόλη, δηλαδή αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες. Οι σταφίδες Σουλτάν είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πλούσιες σε βιταμίνες C και E, καθώς και σε ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> 99.5% βιολογικές σταφίδες Σουλτάν, 0.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και μυαλό. Η γενική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι να εξαλείφουν τα αποτελέσματα του άγχους και να προσαρμόζουν το σώμα σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Ο κινεζικός μανιταριών <em> (σύνθεση του Cordyceps) </em> είναι ένα παρασιτικό μανιτάρι της οικογένειας Dyczniki, με χαρακτηριστική μορφή των καρποφόρων σωμάτων, που θυμίζουν ραβδί. Είναι ένα ενδημικό είδος, χαρακτηριστικό των υψιπέδων του Θιβέτ και του Ιμαλαΐου. Ο Cordyceps εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι γνωστός και χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική, όπου ονομάζεται "θαυματουργό φάρμακο". Εκείνη την εποχή, χρησιμοποιούνταν ως παρασκευή που υποστηρίζει τη θεραπεία για ασθένειες των νεφρών, του ήπατος, της καρδιάς και των πνευμόνων. Καταρχάς, παρασκευαζόταν μια έγχυση, που αποκαθιστούσε τη ζωτικότητα και τη δύναμη. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να καταπολεμήσει τη γεροντική άνοια, τη γήρανση του σώματος και να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση.
Η σκόνη MSM είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής. Στη φύση, μπορούμε να τη βρούμε σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τσάι, φρέσκο γάλα αγελάδας καθώς και σε προϊόντα δημητριακών. Δυστυχώς, είναι πολύ ευαίσθητη και εύκολα "καταστρέφεται" από το μαγείρεμα ή την παστερίωση. Το MSM είναι μια συντομογραφία για το μεθυλοσουλφονυλοθάνιο, μια οργανική μορφή θείου. Το MSM είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπλήρωμα για το σώμα μας. Είναι μια λευκή, άοσμη σκόνη που διαλύεται πολύ καλά στο νερό. Το θείο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση μιας καλής κατάστασης καθώς και για την ελαστικότητα του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Υποστηρίζει την παραγωγή χόνδρου και συνδετικού ιστού και είναι απαραίτητο για υγιείς τένοντες και αρθρώσεις. Παρέχει τη διαπερατότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων για τα θρεπτικά συστατικά και την ικανότητα αποβολής των τοξινών. Δοσολογία - 2 ml) διαλύονται σε 100 ml νερού ή γάλακτος, καταναλώνονται μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση μετά από γεύμα, καταναλώνονται αμέσως μετά.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και το πνεύμα. Η συνολική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων αποσκοπεί στην εξάλειψη των επιπτώσεων του στρες και στην προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Το κινεζικό μίγμα <em>(Cordyceps Sinenesis)</em> είναι ένας παρασιτικός μύκητας της οικογένειας Dyczniki, με χαρακτηριστική μορφή των καρπών του, που θυμίζει ραβδί. Είναι ένα ενδημικό είδος, χαρακτηριστικό των υψιπέδων του Θιβέτ και του Ιμαλαΐου. Ο Cordyceps είναι γνωστός και χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια, όπου ονομάζεται "θαυματουργό φάρμακο". Σε αυτή την εποχή, χρησιμοποιείται ως παρασκευή που υποστηρίζει τη θεραπεία ασθενειών των νεφρών, του ήπατος, της καρδιάς και των πνευμόνων. Πρώτα απ' όλα, προετοιμάστηκε μια έγχυση, η οποία αποκατέστησε τη ζωτικότητα και τη δύναμη. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να καταπολεμήσει τη γεροντική άνοια, τη γήρανση του σώματος και να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση.
Το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι το υψηλότερης ποιότητας λάδι από την πρώτη πίεση, ψυχρής πίεσης και απρόβλεπτο. Παράγεται ως αποτέλεσμα της πίεσης της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη σύσταση και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C αποκτά ημι-υγρή σύσταση. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (Λαυρικό οξύ, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λίπη μεσαίας αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινελαϊκό). Αυτά τα συστατικά κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο. Το λαυρικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του λαδιού (50%), έχει αντιβακτηριακές, αντιϊικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Οι κόκκοι φαγόπυρου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα ζυμαρικά, τις πατάτες ή το ρύζι. Φυσικά, η πρωτεΐνη του φαγόπυρου δεν περιέχει γλουτένη και, ωστόσο, έχει κολλώδεις ιδιότητες. Αυτό το καθιστά μια κοινή προσθήκη στο ψωμί χωρίς γλουτένη. Το φαγόπυρο προέρχεται από έναν μη καπνιστό πυροβολητή και δεν υπόκειται σε καβούρδισμα. Είναι πιο ήπιο στη γεύση από το καβουρδισμένο φαγόπυρο. Το ωμό φαγόπυρο μπορεί να αλεσθεί σε μύλο, έτσι ώστε η προκύπτουσα αλεύρι να χρησιμοποιείται για ψήσιμο, τηγανίτες και pancakes χωρίς γλουτένη. Στους κόκκους θα βρούμε πολλές πρωτεΐνες, όπως πρωτεΐνες οσπρίων και φυτικές ίνες. Οι χυλός είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, περιέχουν περισσότερα από τη μαύρη σοκολάτα. Ο χυλός περιέχει εξωγενή αμινοξέα: λυσίνη που βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου που ενισχύει την ανοσία και τρυπτοφάνη απαραίτητη για την παραγωγή σεροτονίνης. Το φαγόπυρο περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, βιταμινών B - B1, B2, B3, B6, PP, βιταμίνη E και σίδηρο, ψευδάργυρο, πυρίτιο και ασβέστιο.
Οι χονδροί σπόροι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα ζυμαρικά, τις πατάτες ή το ρύζι. Φυσικά, η πρωτεΐνη από το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη, και παρόλα αυτά έχει κολλώδεις ιδιότητες. Αυτό το καθιστά μια κοινή προσθήκη σε ψωμί χωρίς γλουτένη. Το φαγόπυρο παρασκευάζεται από ένα όπλο, δεν καπνίζεται και δεν υποβάλλεται σε ψήσιμο. Είναι πιο λεπτό σε γεύση από το ψημένο φαγόπυρο. Το ωμό φαγόπυρο μπορεί να αλεστεί σε μύλο και έτσι η προκύπτουσα αλεύρι χρησιμοποιείται για ψήσιμο χωρίς γλουτένη, τηγανίτες και κρέπες. Στους χονδροί σπόρους θα βρούμε πολλή πρωτεΐνη, όπως πρωτεΐνες από όσπρια και φυτικές ίνες. Ο χυλός είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, έχει περισσότερα από τη μαύρη σοκολάτα. Ο χυλός περιέχει εξωγενείς αμινοξέα: λυσίνη που βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου που ενισχύει την ανοσία και τρυπτοφάνη απαραίτητη για την παραγωγή σεροτονίνης. Το φαγόπυρο περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, βιταμίνες B - B1, B2, B2, B6, PP, βιταμίνη E και σίδηρο, ψευδάργυρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Το φαγόπυρο περιέχει επίσης πρεβιοτικά, δηλαδή...
Το θειικό μαγνήσιο, γνωστό και ως αλάτι Epsom, αγγλικό ή πικρό αλάτι, είναι μια ανόργανη χημική ένωση με υψηλή περιεκτικότητα σε δύο στοιχεία: μαγνήσιο και θείο. Το αλάτι Epsom οφείλει το όνομά του στην αγγλική πόλη Epsom, όπου τον 17ο αιώνα άρχισε να παράγεται με την εξάτμιση μεταλλικού νερού από τοπικές πηγές. Το Epsom διαλύεται πολύ καλά στο νερό και έχει πικρή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική, φαρμακολογία, κτηνιατρική και κοσμετολογία. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος. Ένα επαρκές επίπεδο μαγνησίου μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και ασθενειών των αιμοφόρων αγγείων. Το αλάτι εξασφαλίζει αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές επιδράσεις. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και μειώνει τη φλεγμονή. Βοηθά στην απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων. Έχει θετική επίδραση στην επιδερμίδα, και τα καλλυντικά με την προσθήκη του συνιστώνται ιδιαίτερα για δέρμα με ακμή.
Ο κολλαγόνος ψαριού σε κάψουλες είναι ένα προϊόν που προέρχεται από το δέρμα της λευκής τολπίγκα - ενός γλυκού νερού ψαριού που τρέφεται με πλαγκτόν και λεπτό φυτικό τροφή. Αυτό το ψάρι αλιεύεται από ελεγχόμενες υδάτινες δεξαμενές υπό κτηνιατρικό έλεγχο. Διασφαλίζεται συνεχώς ότι η ρύπανση του νερού με βαρέα μέταλλα είναι στο ελάχιστο.
Ο κολλαγόνος είναι μια αλυσίδα μακρών αμινοξέων και η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Αποτελεί μεγάλο μέρος του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πόνου στις αρθρώσεις και οστεοαρθρίτιδας, καθώς και σε κινητικά όργανα όπως οι τένοντες. Επηρεάζει την αναγέννηση του χόνδρου, την επούλωση πληγών και ενισχύει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.
Κάψουλες - 340 mg
<strong> Χρήση </strong> 2-4 κάψουλες την ημέρα (το πρωί ή το βράδυ) με άφθονο νερό. Ο συνιστώμενος χρόνος λήψης του παρασκευάσματος είναι 3 μήνες. Το προϊόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που είναι αλλεργικά σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. Θυμηθείτε ότι μόνο ένας υγιής τρόπος ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του σώματος και τη διατήρηση της καλής υγείας.
Το μαύρο ρύζι, μετά το μαγείρεμα, αποκτά έναν μωβ τόνο, γι' αυτό και ονομάζεται επίσης μωβ. Όπως και το καστανό ρύζι, δεν σερβίρεται, επομένως είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ειδικά βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Το μαύρο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από το άλλο ρύζι, από μισή ώρα έως μία ώρα, και πάντα θα είναι λίγο τραγανό. Συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, όπως το επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντάς μας έτσι από φλεγμονώδεις καταστάσεις και πολλές ασθένειες, ενώ καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων. <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 1498kJ/354kcal - 18%RWS*λίπος 3.2g - 5%εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0.8g - 4%υδατάνθρακες 72 g - 28%εκ των οποίων σάκχαρα 0.7g < 1%πρωτεΐνη 7.7g - 15%Ίνες 3.1g < 0.03g < 1%*RWS - Τιμή αναφοράς τροφίμων <strong> Χρήση </strong> Ξεπλύνετε με κρύο νερό και...
Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών μας, και τους νεότερους λάτρεις των κρεμών γλυκού ψωμιού, η Vivio σε συνεργασία με την δημοφιλή influencer fitness Anka Dziedzic, ανέπτυξαν μια εξαιρετική φόρμουλα κρέμας βασισμένη σε καρύδες. Η κρέμα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά κυρίως περιέχει μηδενική επεξεργασμένη ζάχαρη. Τα συστατικά που περιέχονται στην κρέμα είναι της υψηλότερης ποιότητας, και εισάγουν σε μια βιώσιμη διατροφή και έναν ενεργό τρόπο ζωής που ευνοεί την καθημερινή μας ευημερία. Το λάδι καριτέ και το γάλα. Η λευκή ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από το Maltol, το οποίο δεν έχει μόνο χαμηλότερη θερμιδική αξία, αλλά και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Αυτή είναι η κρέμα καρύδας που διακρίνεται από άλλες κρέμες σάντουιτς, όχι μόνο για τη εξαιρετικά θρεπτική της σύνθεση, αλλά κυρίως για την υψηλή ποιότητα των συστατικών. Η Coconut Mousse αξίζει ιδιαίτερη προσοχή εδώ.
Το προϊόν προορίζεται για την περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών. Είναι ένα παχύ, άχρωμο και ζελέ υγρού. Μια μοναδική συνδυαστική σύνθεση συστατικών εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη και συμπληρωματική δράση. Δεν ερεθίζει το δέρμα. Το 3% της λύσης υαλουρονικού οξέος σε μορφή ζελέ είναι ένας ενεργός αναζωογονητικός ορός, που εξερευνά και αναγεννά το πρόσωπο και τα μαλλιά. Ο μοναδικός συνδυασμός τριών τύπων μορίων δείχνει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στο δέρμα, χάρη στην οποία η περιποίηση είναι λεπτομερής και μακροχρόνια. <ul> <li> Μαλακώνει το δέρμα κατά μέσο όρο 27%</li> <li> Σφίγγει το δέρμα κατά μέσο όρο 5%</li> <li> Το προϊόν μειώνει το μήκος των ρυτίδων κατά μέσο όρο 5% και το βάθος τους κατά μέσο όρο 4%</li> </ul> Η δράση έχει επιβεβαιωθεί δερματολογικά. <strong> Σύνθεση: </strong> αποσταγμένο νερό 96%, υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους 1.
Το Figy Oil είναι μια πρόοδος στη φροντίδα κατά των ρυτίδων. Φυσικό αποτέλεσμα προσώπου κλεισμένο σε ένα μικρό μπουκάλι. Το λάδι πιέζεται σε μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και είναι δαπανηρή, από σύκα. Παράγεται ένα λίτρο λαδιού από περίπου ένα εκατομμύριο σπόρους σχεδόν 500 κιλών φρούτων. Αυτό που το διακρίνει από άλλα λάδια είναι η μοναδική του σύνθεση: υψηλή (90%) περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (EFA), συμπεριλαμβανομένου περισσότερου από 60% οξέος ωμέγα-6, καθώς και η πιο ενεργή μορφή βιταμίνης Ε (γάμμα-τοκοφερόλη). Εκτός από τα πολύτιμα οξέα και τις βιταμίνες (A, E, F, K), περιέχει επίσης μέταλλα (ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο). Το Dole έχει: - απαλότητα - Η παρουσία σιδήρου και ψευδαργύρου έχει θετική επίδραση στον μεταβολισμό του κολλαγόνου. Το λάδι αυτό μειώνει ήδη τις ρυτίδες; - αντιοξειδωτική δράση - η υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή και χλωροφύλλη επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος; - αναγέννηση - ενισχύει και αναδομεί.