Οι βιολογικοί σπόροι παπαρούνας είναι ένα γνήσιο και υγιεινό σνακ. Στην πραγματικότητα, οι σπόροι παπαρούνας που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σε ζυμάρια προϊόντων αρτοποιίας, αλλά είναι επίσης χρήσιμοι για την παρασκευή χαλαρωτικών τσαγιών, για να εμπλουτίσουν σαλάτες και για να δώσουν ζωή σε γλυκά με ιδιαίτερες γεύσεις, καθώς ταιριάζουν πολύ καλά με τα εσπεριδοειδή, ιδιαίτερα με λεμόνια και πορτοκάλια. Οι σπόροι παπαρούνας είναι πλούσιοι σε λιπαρά και πρωτεΐνες, μπορούν να είναι είτε λευκοί είτε μαύροι και χαρακτηρίζονται από την έντονη αρωματική τους γεύση. Παρέχουν μια καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης C, μαγνησίου και καλίου. Αυτοί οι μικροί και ευαίσθητοι σπόροι μπορούν επίσης να προστεθούν σε αφεψήματα και τσάγια για μια πιο πλούσια και έντονη γεύση. Οι βιολογικοί σπόροι παπαρούνας είναι επίσης καλοί για να καταναλώνονται φυσικοί ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πριν από τη σωματική δραστηριότητα. Οι σπόροι παπαρούνας είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, επομένως είναι εξαιρετικοί για να ενσωματωθούν στη διατροφή όσων πάσχουν από κοιλιοκάκη, αλλά και για χορτοφάγους και vegans.
Άλλες συσκευασίες VRAC και ΣΑΚΟΥΛΕΣ: 125γ, 250γ, 500γ, 1 κιλό, 5 κιλά - Η VIJAYA σας προτείνει έναν ολόκληρο λευκό σπόρο σουσαμιού, εύκολο να ενσωματωθεί στις αλμυρές ή γλυκές παρασκευές σας, για την παρασκευή των ειδικών ψωμιών σας ή για τις ανατολίτικες ζαχαροπλαστικές...
Αναφορά:16901
Η VIJAYA σας προτείνει διάφορες ποικιλίες σπόρων κολοκύθας. Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, προέλευσης Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από ένα σκούρο πράσινο χρώμα και μια επίπεδη, οβάλ μορφή. Ανάμεσα σε αυτή τη γκάμα, η VIJAYA προσφέρει έναν γαλλικό και τοπικό σπόρο κολοκύθας. Πολύ θρεπτικός και ενεργειακός, ο σπόρος κολοκύθας είναι εύκολος στη χρήση.
Αναφορά: 22261
Σπόροι Chia Μαύρο Βιολογικό
Οι σπόροι Chia είναι μικροί και μαύροι. Αν τους μουλιάσετε σε νερό, γίνονται κολλώδεις ή ζελέ. Η επιστημονική ονομασία του φυτού από το οποίο συλλέγονται οι βιολογικοί σπόροι Chia είναι Salvia Hispanica. Αν και το όνομα υποδηλώνει διαφορετικά, προέρχονται από τη Νότια Αμερική και το Μεξικό (Λατινική Αμερική).
Αυτή τη στιγμή, τα φυτά καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι Chia καταναλώνονται από τον 16ο αιώνα, κυρίως για ενέργεια και αντοχή. Είναι πλέον σαφές ότι οι σπόροι Chia έχουν πράγματι υψηλή θρεπτική αξία.
Η χρήση των σπόρων Chia
Οι σπόροι Chia είναι συνήθως καφέ χρώματος, αν και συχνά είναι και μαύροι και μερικές φορές ακόμη και λευκοί. Επειδή γίνονται ζελέ όταν προστεθεί νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα ως υποκατάστατο αυγών ως πυκνωτικό και γαλακτωματοποιητή. Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους Chia χύμα από την Vehgro. Οι σπόροι Chia έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι οικονομικά προσιτοί. Μπορείτε να αλέσετε τους σπόρους Chia ή να τους χρησιμοποιήσετε ολόκληρους...
Άλλες συσκευασίες VRAC και ΣΑΚΟΥΛΕΣ: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - Ο σπόρος ηλιάνθου VIJAYA είναι αποφλοιωμένος. Ενσωματώνεται φυσικά ή ψημένος σε πολλές μαγειρικές παρασκευές.
Και πλέον, η VIJAYA σας προσφέρει έναν σπόρο καλλιεργημένο στη Γαλλία και τοπικά.
Αναφορά:22352
Μαύροι σπόροι chia
Το φυτό chia προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 4000 χρόνια. Οι Αζτέκοι, οι Μάγια και άλλες φυλές των Ινδιάνων εκμεταλλεύτηκαν εκτενώς αυτή την σημαντική καλλιέργεια. Οι σπόροι chia καταναλώνονταν ολόκληροι, αλεσμένοι σε αλεύρι ή πιεσμένοι για να απελευθερώσουν ένα πλούσιο, θρεπτικό λάδι για παραδοσιακή ιατρική. Η σύνθεση του σπόρου chia τον καθιστά ιδανική πηγή ενέργειας αργής απελευθέρωσης με περισσότερη πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη φυτική διατροφή.
Ιδιότητες σπόρου chia
Ο σπόρος chia περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και διάφορα μέταλλα. Οι σπόροι chia περιβάλλονται από διαλυτές ίνες και μπορούν να απορροφήσουν έως και 7 φορές το βάρος τους σε νερό, δημιουργώντας ένα κολλώδες τζελ. Αυτό μπορεί να εξηγήσει πώς οι σπόροι chia μπορούν να κορεστούν την όρεξη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι σπόροι διογκώνονται σε μέγεθος για να γεμίσουν το στομάχι. Οι σπόροι chia περιέχουν επίσης πρωτεΐνη, μέταλλα, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Προέλευση του Κάνναβη
Ο σπόρος κάνναβης (sativa) είναι εγγενής στην Κεντρική Ασία, αλλά έχει πλέον εξαπλωθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε κάθε οικοσύστημα στον κόσμο, καθιστώντας δυνατή την καλλιέργεια κάνναβης σε όλο τον κόσμο.
Μαζί με το μπαμπού, η κάνναβη είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στη Γη. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα φυτά που μετατράπηκαν σε χρήσιμες ίνες.
Διαδικασία Επιλογής Σπόρων Κάνναβης
Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κάνναβης επιλέγονται και καθαρίζονται για να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα μέρη. Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι σπόροι ξηραίνονται σε ξηραντήρες αέρα. Αυτό διασφαλίζει ότι παραμένουν ολόκληροι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι μπορούν να συσκευαστούν.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές Σπόρων Κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί και περιέχουν τις απαραίτητες υγιεινές χαρακτηριστικές για μια υγιεινή διατροφή. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Επιπλέον, οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη.
Οι λευκοί σπόροι σουσαμιού της εταιρείας είναι βιολογικοί και αποφλοιωμένοι, γεγονός που τους καθιστά πολύ κατάλληλους όχι μόνο για να υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και για να είναι εύπεπτοι. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικοί σε κάθε είδους ζύμη, είτε γλυκιά είτε αλμυρή, αλλά κυρίως στο ψωμί, είναι επίσης υπέροχοι για να εμπλουτίζουν τις σαλάτες και να προσθέτουν γεύση στις σούπες. Οι λευκοί σπόροι σουσαμιού είναι επίσης εντελώς χωρίς γλουτένη, επομένως είναι τέλειοι για τους κοιλιοκάκους και για όσους έχουν αναπτύξει κάποια ευαισθησία σε αυτό το τρόφιμο. Οι σπόροι σουσαμιού προσθέτουν επίσης γεύση στο χούμους ρεβιθιού, δίνοντάς του εκείνη τη μοναδική γεύση που το καθιστά χαρακτηριστικό. Αυτός ο τύπος τροφής χρησιμοποιείται επίσης πολύ για να διατηρεί το σώμα σε καλή υγεία.
Ο προέλευση της κολοκύθας
Οι κολοκύθες προέρχονται αρχικά από τη Μέση και Νότια Αμερική. Η κολοκύθα αναπτύσσεται ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Ορισμένα είδη είναι βρώσιμα, αλλά οι κολοκύθες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο διακοσμητικά.
Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι επίπεδοι, ωοειδείς σπόροι της κολοκύθας. Από μέσα είναι πράσινοι, αλλά έχουν ένα κέλυφος που είναι λευκού χρώματος. Οι σπόροι κολοκύθας παραδοσιακά είναι ένα εποχιακό σνακ και καταναλώνονταν συνήθως κατά την διάρκεια του φθινοπώρου.
Διατροφική αξία των σπόρων κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά (ωμέγα 3). Τα άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν είναι ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκός, φώσφορος, ψευδάργυρος, σίδηρος και βιταμίνες K και A.
Η VIJAYA σας προτείνει διάφορες ποικιλίες σπόρων κολοκύθας. Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, προέλευσης Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από ένα σκούρο πράσινο χρώμα και μια επίπεδη, οβάλ μορφή. Μεταξύ αυτής της γκάμας, η VIJAYA προσφέρει έναν σπόρο κολοκύθας γαλλικής και τοπικής προέλευσης.
Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, ποικιλίας Shine Skin, προέρχεται από την Κίνα. Είναι σπόρος "Grade AA", κριτήριο ανώτερης ποιότητας που υποδηλώνει έναν σπόρο κολοκύθας που έχει υποβληθεί σε επιλεκτική διαλογή προκειμένου να αποκτήσει τελικά ένα όμορφο ομοιόμορφο πράσινο χρώμα.
Πολύ θρεπτικός και ενεργειακός, ο σπόρος κολοκύθας είναι εύκολος στη χρήση.
Αναφορά: 22331.4
Μαύροι σπόροι chia: Το φυτό chia προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 4000 χρόνια. Οι Αζτέκοι, οι Μάγια και άλλες ινδιάνικες φυλές χρησιμοποίησαν εκτενώς αυτό το σημαντικό καλλιεργούμενο φυτό. Οι σπόροι chia καταναλώνονταν ολόκληροι, αλέθονταν σε αλεύρι ή πιέζονταν για να απελευθερώσουν ένα πλούσιο, θρεπτικό λάδι για την παραδοσιακή ιατρική. Η σύνθεση του σπόρου chia τον καθιστά ιδανική πηγή ενέργειας που απελευθερώνεται αργά, με περισσότερη πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη φυτική τροφή. Χαρακτηριστικά του σπόρου chia: Ο σπόρος chia περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και διάφορα μέταλλα. Οι σπόροι chia περιβάλλονται από διαλυτές ίνες και μπορούν να απορροφήσουν έως και 7 φορές το βάρος τους σε νερό, δημιουργώντας ένα κολλώδες ζελέ. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει πώς η chia μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι σπόροι διογκώνονται σε μέγεθος για να γεμίσουν το στομάχι.
Ο σπόρος ηλίανθου VIJAYA είναι αποφλοιωμένος. Μπορεί να ενσωματωθεί ωμός ή ψημένος σε πολλές μαγειρικές παρασκευές. Και τώρα, η VIJAYA σας προσφέρει έναν σπόρο που καλλιεργείται τοπικά στη Γαλλία.
Reference:22301
Άλλες συσκευασίες ΧΟΝΔΡΙΚΑ και ΣΑΚΙΑ: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - Η VIJAYA σας προσφέρει ολόκληρους καβουρδισμένους λευκούς σπόρους σουσαμιού, απελευθερώνοντας όλες τις γεύσεις του σπόρου.
Αναφορά:16911.1
Σπόροι Σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού (sesame indicum) προέρχονται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει καταγωγή από την Αφρική. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται ευρέως στη βελτίωση του ψωμιού, των μπισκότων και των κέικ. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται επίσης ως βασικό συστατικό για το Ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να καρυκεύσει το Χούμους.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται χωρίς φλούδα, γεγονός που ενισχύει τη γεύση του ξηρού καρπού. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης γεμάτοι από αντιοξειδωτικά.
Οι σπόροι μάραθου είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε ευεργετικές ουσίες, μεταξύ των οποίων βιταμίνες, αιθέρια έλαια και ίνες απαραίτητες για τον οργανισμό. Στην κουζίνα, οι σπόροι μάραθου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν πολλές πιάτα, κυρίως με κόκκινα κρέατα, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης σε ζύμες για την παρασκευή νόστιμων λεπτών μπαστουνιών, ταραλλιών και για να προσδώσουν προσωπικότητα σε ψωμί και πίτσα. Όταν μασιούνται, απομακρύνουν τους κινδύνους της κακοσμίας του στόματος, ενώ χρησιμοποιούμενοι για την παρασκευή τσαγιών και αφεψημάτων είναι εξαιρετικοί ως επιδόρπιο για να διευκολύνουν τις διαδικασίες πέψης και τη διέλευση του εντέρου. Το προϊόν είναι αυστηρά βιολογικό και συμμορφώνεται με τα απαιτούμενα ποιοτικά πρότυπα, είναι χωρίς γλουτένη και ενδείκνυται επίσης για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Η συσκευασία των τριών κιλών είναι κατάλληλη για όλους όσους επιθυμούν να έχουν πάντα μια σημαντική αποθήκη προϊόντος με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.
Σπόροι κολοκύθας: Οι σκούροι πράσινοι κολοκύθες είναι εγγενείς στη Μέση και Νότια Αμερική. Αργότερα, οι κολοκύθες εισήχθησαν και στην Ευρώπη. Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κολοκύθας αφαιρούνται και καθαρίζονται. Οι πράσινοι σπόροι κολοκύθας μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή να προστεθούν σε σαλάτες. Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Ο Χρυσός Λιναρόσπορος VIJAYA θα συμπληρώσει τέλεια τα καρυκεύματά σας. Λόγω των διατροφικών του οφελών, αυτός ο μικρός σπόρος είναι απαραίτητος στις κουζίνες μας.
Αναφορά:22321.1
Άλλες συσκευασίες VRAC και ΣΑΚΟΥΛΕΣ: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - Η VIJAYA σας προτείνει διάφορες ποικιλίες σπόρων κολοκύθας. Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, προέλευσης Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από σκούρο πράσινο χρώμα και επίπεδη, οβάλ μορφή. Μεταξύ αυτής της γκάμας, η VIJAYA προσφέρει έναν γαλλικό και τοπικό σπόρο κολοκύθας. Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, ποικιλίας Shine Skin, προέρχεται από την Κίνα. Είναι σπόρος "Grade AA", κριτήριο ανώτερης ποιότητας που υποδηλώνει έναν σπόρο κολοκύθας που έχει υποβληθεί σε επιλεκτική διαλογή για να αποκτήσει τελικά ένα όμορφο ομοιόμορφο πράσινο χρώμα. Πολύ θρεπτικός και ενεργειακός, ο σπόρος κολοκύθας είναι εύκολος στη χρήση.
Αναφορά: 22370.1
Λουλούδι που ονομάζεται από τον ήλιο
Η ηλιοτρόπιο προέρχεται αρχικά από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Η ηλιοτρόπιο ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Σε ηλιόλουστες μέρες, η κεφαλή του λουλουδιού περιστρέφεται μαζί με τον ήλιο.
Θρεπτικά συστατικά στους σπόρους ηλιοτροπίου
Ο σπόρος ηλιοτροπίου είναι ο καρπός ενός ηλιοτροπίου. Είναι βρώσιμοι όταν αφαιρεθούν από τη φλούδα. Οι σπόροι ηλιοτροπίου περιέχουν κυρίως βιταμίνη B και E, φώσφορο, χαλκό, μαγνήσιο και το ισχυρό αντιοξειδωτικό σελήνιο.
Κατανάλωση σπόρων ηλιοτροπίου
Φάε αυτούς τους υγιεινούς σπόρους απευθείας από το χέρι ή ανακάτεψέ τους με άλλους σπόρους και σπόρους για να δημιουργήσεις ένα μείγμα superfood, το οποίο μπορείς να ρίξεις σε γιαούρτι ή πάνω από τη σαλάτα σου.
Άλλες συσκευασίες ΧΟΝΔΡΙΚΑ και ΣΑΚΟΥΛΕΣ: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - Μεταξύ της ποικιλίας σπόρων σουσαμιού VIJAYA, μπορείτε επίσης να βρείτε αποφλοιωμένο λευκό σουσάμι.
Τι είναι η Κάρδαμο;
Η καρυδιά (Elettaria cardamomum) αναπτύσσεται κυρίως σε πιο ψηλές και σκιερές περιοχές κοντά σε τροπικά δάση όπου πέφτει σχετικά πολύ βροχή. Αυτές οι συνθήκες βρίσκονται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Κεντρική Αμερική. Η κάρδαμο είναι επίσης γνωστή ως πράσινη κάρδαμο και ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Η κάρδαμο έχει μια υπέροχη γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά. Η γεύση της κάρδαμου θυμίζει μπεργαμότο, λεμόνι και καμφορά. Οι κάψουλες αποξηραίνονται μετά τη συγκομιδή και αποκτούν τότε ένα θαμπό πράσινο χρώμα. Έχουν μήκος 1,5 έως 2 εκ.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων κάρδαμου και εφαρμογές
Η κάρδαμο περιέχει πολλά μέταλλα, όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο. 1 κουταλιά της σούπας περιέχει ήδη το 80% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας μαγγανίου. Η κάρδαμο χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα για να προσφέρει μια εκλεπτυσμένη γεύση, όπως σε ψητό κιμά και σε είδη λουκάνικου. Είναι επίσης ένα πολύ χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό σε πολλά ανατολίτικα και αφρικανικά πιάτα. Η κάρδαμο...
Οι βιολογικοί σπόροι ηλίανθου είναι οι ξηροί καρποί του φυτού, ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές στην κουζίνα, τόσο απλές όσο και σύνθετες. Οι σπόροι ηλίανθου είναι εξαιρετικοί για να τους τσιμπολογάτε φυσικούς, ως ένα γρήγορο και ενεργειακό σνακ, χωρίς λιπαρά, υγιεινό και γνήσιο. Οι σπόροι ηλίανθου μπορεί να είναι σε διάφορα χρώματα, προσφέροντας την λευκή ποικιλία με έντονο άρωμα και γεμάτη, αποφασιστική γεύση. Στους σπόρους ηλίανθου δεν έχει προστεθεί αλάτι, πρόσθετα ή συντηρητικά για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η γεύση και οι οργανοληπτικές ιδιότητες αυτού του νόστιμου ξηρού καρπού. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα για την ευημερία του οργανισμού, όπως οι βιταμίνες της ομάδας B, το λινολεϊκό οξύ, τα μέταλλα, σίδηρος, κοβάλτιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, χαλκός και το φολικό οξύ. Οι βιολογικοί σπόροι ηλίανθου χρησιμοποιούνται πολύ για να εμπλουτίσουν τις ζύμες ψωμιού, μπισκότων και πίτσας και μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες ή να καβουρδιστούν με μια πρέζα αλατιού.
Ουσία Σουσαμιού
Το σουσαμέλαιο (sesamum indicum) προέρχεται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αφρική. Το σουσαμέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στην επεξεργασία ψωμιού, μπισκότων και γλυκών. Επίσης, οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό για το Ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να αρωματίσει το Χούμους.
Διαδικασία παραγωγής Σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται χωρίς φλούδα, ενισχύοντας τη γεύση τους. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες Σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης γεμάτοι αντιοξειδωτικά.
Προέλευση του Κάνναβη
Το σπόροι κάνναβης (sativa) προέρχονται αρχικά από την Κεντρική Ασία, αλλά σήμερα έχουν επεκταθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε κάθε οικοσύστημα στον κόσμο, γεγονός που καθιστά δυνατή την καλλιέργεια κάνναβης σε παγκόσμια κλίμακα.
Μαζί με το μπαμπού, η κάνναβη είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στη Γη. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα φυτά που μετατράπηκαν σε χρήσιμες ίνες.
Διαδικασία Επιλογής Σπόρων Κάνναβης
Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κάνναβης επιλέγονται και καθαρίζονται για να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα μέρη. Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι σπόροι ξηραίνονται σε αερόψυκτες συσκευές. Αυτό διασφαλίζει ότι παραμένουν ολόκληροι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι μπορούν να συσκευαστούν.
Υγιεινά Χαρακτηριστικά των Σπόρων Κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί και περιέχουν τα απαραίτητα υγιεινά χαρακτηριστικά για μια υγιεινή διατροφή. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ακόρεστα λιπαρά και ...
Ο καφέ λιναρόσπορος VIJAYA θα ενσωματωθεί τέλεια στα καρυκεύματά σας. Λόγω των διατροφικών του πλεονεκτημάτων, αυτός ο μικρός σπόρος είναι απαραίτητος στις κουζίνες μας. Η VIJAYA προσφέρει επίσης τοπικό καφέ λιναρόσπορο.
Αναφορά:22311.1
Το έλαιο σπόρων κύμινου είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα βακτήρια τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα αυτιά, τα μάτια και ακόμη και να θεραπεύσει ανοιχτές πληγές από λοιμώξεις. Επίσης, βοηθά στην πέψη – γι' αυτό στην Ινδία και τη Μέση Ανατολή οι άνθρωποι προτιμούν να προσθέτουν κύμινο σε αλλιώς βαριά πιάτα.
Κοινές Χρήσεις
Το έλαιο σπόρων κύμινου είναι ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό έλαιο και θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά σε μια κούπα τσάι. Το έλαιο σπόρων κύμινου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό για το δέρμα, τρίβοντας λίγο έλαιο πριν τον ύπνο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για κολικούς σε βρέφη.
Συνιστώμενη Αποθήκευση
Η ιδανική αποθήκευση των αιθέριων ελαίων είναι να διατηρούνται στο ψυγείο, καθώς το ψυγείο διατηρεί τα συστατικά που απαρτίζουν τα έλαια σε βέλτιστα επίπεδα. Αν δεν έχετε χώρο στο ψυγείο, μπορείτε να το κρατήσετε σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος. Τα αιθέρια έλαια έχουν διάρκεια ζωής από ένα έως πέντε χρόνια. Ωστόσο, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα αιθέρια έλαια μετά από τρία χρόνια για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη από αυτά.
Ρωτήστε Τώρα
Καθαρότητα: 100% καθαρό εκλεπτυσμένο
Συσκευασία: Προσφέρουμε αιθέρια έλαια σε χύμα, οι συσκευασίες είναι γυάλινες φιάλες και βαρέλια των 450ml, 1 λίτρου, 20 λίτρων και 50 λίτρων.
Συνοπτική Επισκόπηση
Το φυτό σπόρου κύμινου σχετίζεται με τον μαϊντανό και είναι ιθαγενές στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτοί οι σπόροι έχουν έντονη γεύση λεμονιού και χρησιμοποιούνται κυρίως σε αλεσμένη μορφή. Είναι ένα πολύ βασικό συστατικό στη μεσανατολική και την ινδική κουζίνα και αποτελεί αγαπημένο καρύκευμα σε πολλές εθνοτικές κουζίνες.
Κοινές Χρήσεις
Οι αλεσμένοι σπόροι κύμινου χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε ισπανικές, μεξικανικές, μεσανατολικές και μεσογειακές συνταγές. Προστίθενται σε στιφάδο φασολιών, στιφάδο λαχανικών, φακές, ντάλ και σάλτσες με βάση την ντομάτα. Στην Ευρώπη, οι σπόροι κύμινου προστίθενται πολύ συχνά σε ψωμιά, όπως μπαστουνάκια ψωμιού και ψωμί καλαμποκιού. Στην Ινδία είναι σχεδόν πάντα ένα συστατικό ενός καλού κάρυ – στην πραγματικότητα είναι μέρος του garam masala. Το κύμινο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γεύση σε τυριά.
Συνιστώμενη Αποθήκευση
Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά δεν μπορούν ποτέ να χαλάσουν αν διατηρούνται στεγνά. Ναι, η ισχύς τους χάνεται, αλλά θα επηρεάσουν ακόμα τη γεύση του μαγειρέματός σας.
Καθαρότητα:
99% καθαρό κύμινο με αναμενόμενα λίγα στελέχη κύμινου καθαρισμένα από ξένα υλικά
Συσκευασία:
25 κιλά σε πολυπροπυλένιο ή σε χάρτινες σακούλες κατόπιν αιτήματος
Οι σπόροι, οι ρίζες, τα φύλλα και τα λουλούδια διαρκούν περισσότερο από τα θρυμματισμένα ή αλεσμένα βότανα και μπαχαρικά. Όταν προετοιμάζεστε να αποθηκεύσετε τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά σας, είναι ζωτικής σημασίας να είναι εντελώς στεγνά. Μια καλή ένδειξη είναι να τα τρίψετε με το δάχτυλό σας για να ελέγξετε αν θρυμματίζονται. Καθώς το οξυγόνο αποδομεί τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγή δοχεία. Τα γυάλινα βάζα με σφραγιστά καπάκια είναι τέλεια, όπως και οι μεταλλικές κονσέρβες. Το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για μακροχρόνια αποθήκευση. Το ηλιακό φως επίσης αποδομεί τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά, επομένως θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα σκοτεινό ντουλάπι που είναι και δροσερό και ξηρό. Αν η ραφιέρα μπαχαρικών σας είναι κοντά στη σόμπα ή την κουζίνα, ο ατμός θα αποδομήσει τα βότανα και τα μπαχαρικά σας κάθε φορά που ανοίγετε το δοχείο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Όταν αγοράζετε σε μεγάλες ποσότητες, θα πρέπει πάντα να αποθηκεύετε μόνο μερικά από τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά σε γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο. Κάθε φορά που το ανοίγετε, εκτίθεται στα στοιχεία. Όταν αγοράζετε σε μεγάλες ποσότητες, είναι χρήσιμο να επισημαίνετε τα δοχεία σας με την ημερομηνία αγοράς και την ημερομηνία απόρριψης.
Description :
Ο καλαμπόκι (Zea mays) είναι ένα βασικό σιτηρό στη παγκόσμια γεωργία. Αναγνωρίζεται για τις πολλές χρήσεις του, τόσο σε τρόφιμα όσο και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Οι κόκκοι καλαμποκιού που καλλιεργούμε διακρίνονται για το δοντωτό ή γυαλιστερό τους σχήμα, το χρυσό κίτρινο χρώμα τους, καθώς και το ομοιόμορφο μέγεθός τους. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για βέλτιστη επεξεργασία σε αλεύρι ή σιμιγδάλι. Επιπλέον, το καλαμπόκι μας καλλιεργείται υπό αυστηρές συνθήκες, με ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του εδάφους, στην άρδευση και στη διαχείριση των καλλιεργειών. Αυτό εξασφαλίζει ένα υγιές και θρεπτικό προϊόν.
Προέλευση : Ουκρανία.
Περιγραφή :
Ο σίκαλος (Secale cereale) είναι ένα ανθεκτικό δημητριακό, κατάλληλο για ψυχρά κλίματα και λιγότερο γόνιμα εδάφη. Διακρίνεται για τους λεπτούς του στάχυες και τους επιμήκεις σπόρους του, που κυμαίνονται από πράσινο έως καστανό. Επιπλέον, παράγει ένα αλεύρι με εξαιρετικές θρεπτικές και γευστικές ποιότητες. Ο σίκαλος εκτιμάται για τις μοναδικές του αρτοσκευαστικές ιδιότητες, προσφέροντας στα τελικά προϊόντα μια ελαφρώς πικάντικη γεύση καθώς και μια πυκνή και αφράτη υφή.
Οι ποικιλίες σίκαλου μας επιλέγονται για την ανθεκτικότητα και την απόδοσή τους. Ιδιαίτερα, επιλέγονται για την ποιότητα αλευριού τους. Επιπλέον, ο σίκαλος μας καλλιεργείται σύμφωνα με περιβαλλοντικά φιλικές γεωργικές πρακτικές. Αυτό διασφαλίζει ένα ιχνηλάσιμο και πιστοποιημένο προϊόν, που πληροί τις πιο αυστηρές απαιτήσεις των μύλων.
Προέλευση : Ουκρανία.
Οι κόκκινες φακές είναι υγιεινές και περιέχουν πολύτιμες ίνες και πρωτεΐνες. Με τη γλυκιά τους γεύση, οι κόκκινες φακές πείθουν σχεδόν όλους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πιάτα.