Κόκκινο Κρασί Merlot 2013 - Kabaj, Γκορίσκα Μπρντά, Σλοβενία.
Ο οινοπαραγωγός: Η οικογένεια Kabaj Morel.
Περιοχή: Γκορίσκα Μπρντά, Σλοβενία.
Αλκοόλ: 13,5% vol.
Γλυκύτητα: Ξηρό.
Εσοδεία: 2013.
Όγκος: 750 ml.
Ποικιλία σταφυλιού: Merlot.
Οινοποίηση:
Η εκχύλιση διαρκεί 30 ημέρες σε επαφή με τις φλούδες σε ανοξείδωτο δοχείο (inox), ξύλο και σκυρόδεμα. Η ωρίμανση γίνεται για 4 χρόνια σε βαρέλια 225 λ. από δρυ (γαλλική δρυς) και επιπλέον 6 μήνες στις φιάλες.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2018 - 2028.
Χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι βαθύ ρουμπινί. Το μπουκέτο προσφέρει τόσο νεανικές όσο και ώριμες νότες. Μυρίζει ώριμα σκούρα κόκκινα και μαύρα φρούτα και σοκολάτα με μια υποψία ξύλου.
Το κρασί είναι ξηρό στο στόμα με βελούδινη υφή και ευέλικτους τανίνες.
Πολύ έντονος και φρουτώδης χαρακτήρας αλλά ακόμα νιώθεις την κομψή φρεσκάδα.
Συνοδευτικά φαγητά: Κατάλληλο για μπριζόλα, τερίνα από άγριο κρέας ή ψητή πάπια. Ταιριάζει επίσης με ζυμαρικά, ριζότο και ώριμα τυριά. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14 - 16° C.
Οι γευσιγνωσίες είναι μια έκφραση της προσωπικότητάς μας και της ταυτότητάς μας. Αφεθείτε στην ιστορία και τις γεύσεις μας σε ποικιλία και επιλεγμένη έκταση.
1. Μενού à la carte - ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2. Μεσημεριανό - ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ
3. Προσαρμοσμένη προσφορά - ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΝCEPT
4. Ειδικές εκδηλώσεις - ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
Στην παραγωγή, χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα ευρωπαϊκής προέλευσης, έτσι ώστε τα προϊόντα να εξασφαλίζουν μια ανέμελη και αξιόπιστη χρήση μακροπρόθεσμα. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες, είναι διαθέσιμες ανοιχτές και κλειστές δεξαμενές κρασιού για τη ζύμωση, αποθήκευση και ωρίμανση του κρασιού. Παράγουμε επίσης ζυμωτήρες πολτού και δεξαμενές μεταφοράς και ανάμειξης κρασιού. Αξεσουάρ και ανταλλακτικά παρέχονται για όλα τα προϊόντα του προγράμματος.
Ερυθρός Οίνος Σλοβενίας Kortinca 2009, Korenika & Moškon
Ο οινοπαραγωγός: Korenika & Moškon.
Περιοχή: Ιστρία, Σλοβενία.
Αλκοόλ: 14,5 % vol.
Γλυκύτητα: Ξηρός.
Εσοδεία: 2009.
Όγκος: 750 ml.
Ποικιλία σταφυλιού: Refošk (Refosco).
Οινοποίηση:
25 ημέρες εκχύλιση. Ζύμωση: inox (ανοξείδωτο ατσάλι), αυτόχθονες ζύμες, μηλογαλακτική ζύμωση με αυτόχθονες βακτήρια. Ωρίμανση: 6 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Μη φιλτραρισμένο.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2019–2029
Χαρακτηριστικά:
Το χρώμα είναι βαθύ ρουμπινί. Το μπουκέτο υποδηλώνει ένα πλήρως ώριμο κρασί και θυμίζει υπογάστριο, γη, βανίλια, καραμέλα. Ξηρό, δυνατό κρασί, οι τανίνες είναι εντελώς μαλακωμένες, τα οξέα είναι ακόμα άφθονα. Το κρασί είναι πολύ φρουτώδες, η βανίλια κυριαρχεί στην επίγευση, θα πρέπει να καταναλώνεται αργά.
Συνοδευτικά πιάτα:
Καλή επιλογή με μπριζόλα, ώριμα τυριά ή μόνο του. Σερβίρεται στους 16 - 18 °C.
Σλοβενικό Κρασί Merlot - Cabernet Sauvignon. Γκόριτσκα Μπρντά, Σλοβενία. - Σλοβενικό Κρασί Constantini Muse Merlot - Cabernet Sauvignon.
Περιοχή Κρασιού: Σλοβενία.
Γλυκύτητα: Ξηρό.
Εσοδεία: 2008.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2017 - 2037.
Το Muse Merlot - Cabernet Sauvignon έχει τη δυνατότητα παλαίωσης για αρκετές δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια των ετών παλαίωσης, η πλούσια δομή και η αρμονία των αρωμάτων αποκτούν πολυπλοκότητα και κομψότητα. Το κρασί παραμένει φρέσκο, με πληρότητα γεύσης και ζωντάνια χάρη στο μικρο-τερόιρ και τη φυσική μέθοδο παραγωγής.
Ένα πολύπλοκο, γεμάτο σώμα κρασί φτιαγμένο από επιλεγμένα σταφύλια Merlot και Cabernet Sauvignon που καλλιεργούνται σε αναβαθμισμένους αμπελώνες. Το Muse είναι ένα χαρμάνι που ωριμάζει μόνο στις καλύτερες εσοδείες.
Το κρασί έχει σκούρο ρουμπινί χρώμα. Ευγενές και έντονο μπουκέτο. Πολύπλοκα αρώματα ώριμων φρούτων, μαρμελάδας μαρασκίνο, ξηρών κερασιών, λεπτών μπαχαρικών αναπτύσσονται σταδιακά σε αρώματα δέρματος.
Το κρασί είναι αρμονικό, μεταλλικό και κομψό. Ένα καλά δομημένο κρασί με ώριμες τανίνες. Πολυτελές κρασί γεμάτου σώματος με ευχάριστη φρεσκάδα. Μακρύ και ευγενές τελείωμα.
Ο οινοπαραγωγός: Η οικογένεια Κελχάρ.
Περιοχή: Μπιζέλσκο, Κάτω Στυρία, Σλοβενία
Αλκοόλ: 13 % vol.
Γλυκύτητα: Ξηρός.
Εσοδεία: 2018.
Όγκος: 750 ml.
Ποικιλία σταφυλιών: 100% Πινό Γκρι.
Έδαφος: Σχιστόλιθος, άργιλος και ψαμμίτης.
Συγκομιδή: Χειρονακτική συγκομιδή, τέλος Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση:
Η εκχύλιση διαρκεί 4 εβδομάδες σε επαφή με τις φλούδες σε ανοξείδωτο δοχείο. Απαλή συμπίεση με πνευματική πίεση. Ωρίμανση 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το κρασί είναι μη φιλτραρισμένο και προστέθηκε ελάχιστη ποσότητα θειωδών πριν από την εμφιάλωση.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2020 - 2028.
Χαρακτηριστικά:
Αποχρώσεις ανοιχτού κόκκινου λόγω της παρατεταμένης εκχύλισης. Η μύτη προσφέρει μια κομψή ισορροπία κόκκινων φρούτων και μια υποψία ξύλινου μπουκέτου. Η γεύση είναι στρογγυλή, μέτρια ισχυρή, με βοτανικές και φρουτώδεις νότες.
Συνοδευτικά πιάτα:
Έχει αρκετή δύναμη για να υποστηρίξει ένα καλό πιάτο. Η συνοδεία φαγητού ταιριάζει επίσης με πιάτα που βασίζονται σε σπαράγγια, πουλερικά και κρεμώδεις σάλτσες. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12-16° C.
Ο οινοπαραγωγός: Εντί Σιμτσίκ
Περιοχή: Γκορίσκα Μπέρντα, Σλοβενία.
Αλκοόλ: 12,5% vol.
Γλυκύτητα: Ξηρό.
Εσοδεία: 2017
Όγκος: 750 ml.
Ποικιλία σταφυλιού: Ρεμπούλα.
Συγκομιδή: Χειρονακτική.
Οινοποίηση: Λιγότερο νέο ξύλο (15 έως 20%) σε σύγκριση με άλλα κρασιά από τη Premium Line.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2020 - 2028.
Χαρακτηριστικά:
Η μύτη είναι ώριμη και νεανική ταυτόχρονα. Προσφέρει διακριτές καβουρδισμένες νότες και άρωμα κίτρινων φρούτων. Έχει γεμάτη, σφιχτή αίσθηση στο στόμα με μεγαλύτερη επίγευση. Μας δίνει επίσης διακριτή οξύτητα, αλμυρότητα και μια μεταλλική νότα, που καθαρίζει το στόμα. Μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια και με την ανάπτυξη τριτογενών αρωμάτων, γίνεται ακόμη πιο ολοκληρωμένο και εξαιρετικό από ό,τι ήταν στην νεότητά του.
Συνοδευτικά πιάτα: Το κρασί ταιριάζει καλά με ψάρι και ορεκτικά που δεν έχουν πολύ έντονα αρώματα.
{"Volume":"Όγκος: 750 ml.","Characteristics":"Χαρακτηριστικά:\nΤο κρασί έχει βαθύ χρυσό κίτρινο χρώμα με κεχριμπαρένιες αποχρώσεις. Το πιο έντονο μπουκέτο είναι πλήρως ώριμο και προσφέρει κυρίως τριτογενείς νότες. Μπορεί να ανιχνευθεί μέλι, ρητίνη πεύκου, βαλσαμικές νότες, λεβάντα. Στο στόμα, το κρασί είναι ξηρό, γεμάτο σώμα, με μέτρια οξύτητα. Πολύ ισχυρή και ανθεκτική Μαλβαζία, είναι αρκετά ζεστή, αλλά όχι πικάντικη. Η γεύση στο στόμα δεν είναι μακρά, αλλά έντονη.","Sweetness":"Γλυκύτητα: Ξηρός.","Region":"Περιοχή: Ιστρία, Σλοβενία.","Alc.":"Αλκοόλ: 14,5 % vol.","Ageing potential":"Δυνατότητα παλαίωσης: 2019–2029","Food pairings":"Συνοδεύει καλά πιάτα με έντονη γεύση και ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 10 - 12 °C.","Grape variety":"Ποικιλία σταφυλιού: Μαλβαζία.","Vinification":"Οινοποίηση:\n25 ημέρες σε φλούδες (μακροχρόνια εκχύλιση), χωρίς πίεση. Ζύμωση: inox (ανοξείδωτο ατσάλι), αυτόχθονες ζύμες. Μαλολακτική ζύμωση με αυτόχθονες βακτήρια. Ωρίμανση: 12 μήνες πάνω στις ζύμες σε δρύινα βαρέλια, συνολικά σε βαρέλια 54 μήνες. Μη φιλτραρισμένο.","The winegrower":"Ο οινοπαραγωγός: Korenika & Moškon.","Vintage":"Εσοδεία: 2013."}
Σλοβενικό Κρασί Ροζέ Μπάτικ 2019 - Βιπάβα, Σλοβενία.
Ο οινοπαραγωγός: Η οικογένεια Μπάτικ.
Περιοχή: Κοιλάδα Βιπάβα, Σλοβενία.
Αλκοόλ: 12,5 % vol.
Γλυκύτητα: Ημι-ξηρό.
Εσοδεία: 2019.
Όγκος: 750 ml.
Ποικιλία σταφυλιών: 97% Καμπερνέ Σαβινιόν, 3% Καμπερνέ Φραν.
Το κρασί έχει έντονο ροζ χρώμα και είναι καθαρό σαν την πρωινή δροσιά.
Ελαφρώς πιο γλυκό.
Αρχικά μας εκπλήσσουν οι καθαρές φρουτώδεις αρωματικές νότες από σμέουρα, κεράσια και άγρια φράουλες, ενώ στο παρασκήνιο μπορούμε να παρατηρήσουμε και τις νότες κίτρινων φρούτων.
Λόγω του πλούσιου σώματός του, της φρουτώδους γεύσης και της αίσθησης του νέου φεγγαριού, το κρασί λειτουργεί ευχάριστα και αρμονικά στο στόμα.
Είναι τόσο μεθυστικό όσο η νεότητα.
Μια λεπτή φρεσκάδα είναι παρούσα στην πιο μακρά επίγευση.
Γεύση αξέχαστη, όπως ο πρώτος έρωτας.
Κόκκινο Κρασί Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc.
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα με αποχρώσεις γαρνέτ που δείχνουν λίγη ανάπτυξη. Εντατική στη μύτη, παραμένει αρκετά νεανικό παρά την ηλικία του.
Δείχνει πολλά ώριμα σκούρα κόκκινα και μαύρα φρούτα, όμορφα συνδυασμένα με αρώματα ωρίμανσης σε υψηλής ποιότητας δρύινα βαρέλια.
Μαύρο κεράσι, ξινό κεράσι, βανίλια, μια υποψία πικάντικου μαύρου πιπεριού καθώς και καπνός.
Με τον χρόνο, ευαίσθητες ανθικές αισθήσεις όπως οι βιολέτες αρχίζουν να αναδύονται. Πολύ ζωντανό.
Ξηρό στο στόμα, γεμάτο σώμα. Με σφιχτές τανίνες, αρκετή δομή με στόχο να φέρει το κρασί στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, στις καλύτερες χρονιές αυτό μπορεί να επεκταθεί ακόμη και στην τρίτη ή τέταρτη δεκαετία.
Οι οξύτητες είναι ώριμες, αρκετά υψηλές. Με πλούσιο, έντονο, πολύπλοκο άρωμα στο στόμα που διαρκεί.
Με μακρύ τελείωμα γεμάτο φρούτα και γλυκά μπαχαρικά όπως γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο.
Να φυλάσσεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία και στη συνέχεια μπορεί να ωριμάσει για άλλη μια δεκαετία.
Ο οινοπαραγωγός: Η οικογένεια Σοσολίτς.
Περιοχή: Γκορίσκα Μπρντά, Σλοβενία.
Αλκοόλ: 11,5 % vol.
Γλυκύτητα: Ξηρό.
Εσοδεία: 2012.
Όγκος: 750 ml.
Ποικιλία σταφυλιών: 60% Ρεμπούλα, 35% Σαρντονέ, 5% Κίτρινο Μουσκάτο.
Το αφρώδες κρασί Virus-7 παράγεται σύμφωνα με την κλασική μέθοδο, ο χρόνος ωρίμανσης είναι 3 χρόνια.
Χαρακτηριστικά:
Το κρασί έχει ένα απαλό χρυσό κίτρινο χρώμα, οι φυσαλίδες είναι ελαφρώς μεγαλύτερες και σπανιότερες. Το μπουκέτο είναι ώριμο και θυμίζει χόρτο, ξηρές μπαχαρικές νότες, λίγο κρούστα ψωμιού. Στο στόμα, το κρασί είναι ξηρό, με υψηλότερη οξύτητα, οι φυσαλίδες είναι ελαφρώς πιο επιθετικές και η αφριστική του ικανότητα είναι άφθονη. Η γεύση είναι γερή και η επίγευση εξαντλείται σχετικά γρήγορα.
Συνοδευτικά φαγητών: Ιδανικό ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 8-10° C.
Η πιο κλασική χώρα κρασιού του Pinot Noir είναι η Βουργουνδία.
Η ποικιλία ήρθε επίσης στην Μπρντά από εκεί.
Αν και το κλίμα είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας, δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην Μπρντά, καθώς η αμπέλου προκαλεί πολλά προβλήματα στους καλλιεργητές.
Επομένως, μόνο οι πιο επίμονοι την επιλέγουν. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι το παραδοσιακά παραγόμενο Pinot Noir είναι το πιο κομψό κόκκινο κρασί που μπορεί να καταναλωθεί σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του.
Μπορούμε να καυχηθούμε ότι έχουμε τον παλαιότερο αμπελώνα Pinot Noir στην Μπρντά.
Το κρασί χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρώς διαφανές ρουμπινί χρώμα με μια υπόδειξη από τούβλο.
Υπάρχουν αντιληπτές παραλλαγές των αρωμάτων ώριμων κερασιών ή ακόμα και κερασιών σε λικέρ, που μετατρέπονται σε μια ελαφριά νότα φλούδας πορτοκαλιού.
Η γεύση είναι επίσης αναγνωρίσιμη ώριμου φρούτου, ειδικά κερασιών.
Τέλος, μια απαλή μέντα. Αντίληψη ήπιων, ώριμων τανινών.
Εξαιρετικά ισορροπημένο και ευχάριστα απαλό, με γεμάτο σώμα και μακρύ ηλιοβασίλεμα, με ευχάριστη γεύση από καρύδια κερασιού.