ORIGINE
Κόκκινο κρασί Bordeaux Supérieur
Το Château Guillaume Blanc, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη Sainte Foy la Grande, στα σύνορα της Gironde, υπάρχει από τον 16ο αιώνα. Το όνομα της ιδιοκτησίας αναφέρεται στον παλιό κύριο του τόπου, Guilhaume Blanc. Εκλέχθηκε, το 1562, σύμβουλος της διάσημης και γειτονικής bastide της Sainte Foy La Grande, στρατηγικής σημασίας για το εμπόριο προς την Αγγλία.
Το Château Guillaume Blanc διαθέτει ένα γοητευτικό κτίριο τύπου chartreuse. Ο αμπελώνας του εκτείνεται σήμερα σε 65 εκτάρια « μοιρασμένα » και αποτελείται από μια μυριάδα αγροτεμαχίων. Το château απολαμβάνει μια σύνθετη και μοναδική terroir, όπου το πιο αμμώδες τμήμα είναι φυτεμένο με Cabernet, και οι αργιλώδεις λόφοι με Merlot.
Οι αμπελουργικές πρακτικές που εφαρμόζονται είναι φιλικές προς το περιβάλλον και πιστοποιημένες ως Agriculture Raisonnée. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν την παραγωγή ισορροπημένων, ευρύχωρων και δομημένων κρασιών, που εκφράζονται σε πολλές cuvées.
{"VINIFICATION":"Άμεση πίεση και ζύμωση με έλεγχο θερμοκρασιών – ανακάτεμα των οινολάσπων στο τέλος της ζύμωσης.","DÉGUSTATION":"Απαλή κίτρινη απόχρωση με πράσινες ανταύγειες. Στη γεύση, αναδύονται αρώματα εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπφρουτ) και φυτικών αρωμάτων (φύλλα δάφνης, γιασεμί). Ιδανικό ως απεριτίφ, συνοδευόμενο από σαλάτες ή ψητά ψάρια. Αυτό το κρασί σερβίρεται ιδανικά μεταξύ 8°C και 10°C."}
Από τη δεκαετία του 1980, το Grand Bateau είναι ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Maison Barrière και του Château Beychevelle, της αδελφής μας εταιρείας. Το πλοίο που διακοσμεί αυτή την ετικέτα είναι το μυθικό γαλόνι του διάσημου Château Beychevelle, το οποίο συμμετείχε και χρηματοδότησε τη σύλληψη και δημιουργία του Grand Bateau.
Σήμερα, ο Philippe Blanc, ο οινοποιός του Château Beychevelle, μας παρέχει την απόλυτη τεχνική καθοδήγηση στην περίφημη σύνθεση αυτών των κρασιών.
Το "Μυστικό"; Απλά ότι το κρασί προέρχεται από τόσο εμβληματικά κτήματα που μας έχουν ζητήσει να μην αποκαλύψουμε την εξαιρετική του προέλευση!
Πλούσιο και ευγενικό κρασί, προσφέρει όλη την κομψότητα ενός grand cru. Η εξαιρετική του κομψότητα θα γοητεύσει τους ουρανίσκους των απαιτητικών γνώστες.
Τερεουάρ: Αργιλώδες έδαφος με χαλίκι πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η οινοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Το κρασί παραμένει σε λωρίδες για τουλάχιστον 9 μήνες πριν από την απομάκρυνση των ιζημάτων.
Γευσιγνωσία μεταξύ 6 και 8°C
Μάτι: Απαλό κίτρινο
Μύτη: Λευκοί καρποί, μελισσόχορτο
Στόμα: Λεπτές φυσαλίδες. Ζωντανή σχεδόν νευρική επίθεση. Κομψό στόμα.
Δυνατότητα παλαίωσης: Να καταναλωθεί εντός 3 ετών
Ισορροπία: Ξηρό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ, σε κοκτέιλ και με επιδόρπια.
Παγωμένος βελουτέ με σμέουρα.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Δεσμεύσεις ποιότητας
Βιολογική γεωργία
Δύο κύριοι άξονες εργασίας κυριαρχούν: η παρατήρηση και η πρόληψη, οι οποίες είναι οι βάσεις της διαχείρισης αυτού του αμπελώνα. Οι κύριες δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι το θείο και ο χαλκός.
Η κύρια ανησυχία μας είναι να παρατηρούμε και να προσαρμόζουμε τη δουλειά μας στη φύση, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές, με σεβασμό προς το αμπέλι και το έδαφος.
Γρήγορα, αντιλαμβανόμαστε στη μύτη αρώματα ανανά, χτυπητών αχλαδιών, ακακίας και μελιού. Είναι ένα όμορφο Chardonnay από τον νότο που συνδυάζει τη γενναιοδωρία και τη γλυκύτητα της περιοχής μας με νότες πιο φρέσκων μπαχαρικών (κανέλα, γλυκάνισος).
Ονομασία: Vin de Pays d'Oc Chardonnay
Χρώμα: Λευκό
Περιεκτικότητα: 0.75 L
Αλκοόλ: 13% Όγκος
Κλίμα: Μεσογειακό
Ποικιλία: 100% Chardonnay
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Από 12°C έως 15°C
Le Ti’Punch παραδοσιακό και οικογενειακό για τα Χριστούγεννα με πορτοκάλι συνδυασμένο με ένα μοναδικό «σπιτικό» μείγμα 11 μπαχαρικών.
Σύνθεση: Βιολογικό Λευκό Ρούμι Γαλλίας ωριμασμένο σε παλιές βαρέλες Κονιάκ, Βιολογικό Πορτοκάλι, Βιολογική Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο Δίκαιου Εμπορίου, μείγμα 11 βιολογικών μπαχαρικών.
Σερβίρεται κρύο, μόνο του ή σε κοκτέιλ, τόσο ως απεριτίφ όσο και ως χωνευτικό.
Διαστάσεις: 10 × 10 × 19 εκ.
Μακράν: Σύντομη σε γυάλινες φιάλες ανακύκλωσης.
Ποσοστό αλκοόλ: 35,5°
Βάρος: 1,2 κιλά
Το Domaine de Lagravière, γνωστό από πάντα για την ποιότητα του εδάφους του, αγοράστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από την οικογένεια του κόμη Hippolyte de Maurès de Malartic. Μεγάλος υπηρέτης των βασιλιάδων της Γαλλίας, πολέμησε ως ναύαρχος κατά των Άγγλων σε πολλές θάλασσες του κόσμου και διακρίθηκε ιδιαίτερα το 1756 κατά τη διάρκεια της μάχης του Κεμπέκ.
Η ιδιοκτησία αγοράστηκε το 1850 από την κυρία Arnaud Ricard, η οποία πρόσθεσε το όνομα Malartic στο Lagravière προς τιμήν των πρώην ιδιοκτητών.
Ανασυντάχθηκε και συμπληρώθηκε με μερικά μικρά κτήματα, το Domaine απέκτησε τότε την φυσιογνωμία που θα διατηρούσε μέχρι τη δεκαετία του 1950.
Η οικογένεια Marly θα είναι η τελευταία της γραμμής Ricard που θα διαχειριστεί το Κάστρο. Πιο συγκεκριμένα, ο Jacques Marly θα αναλάβει τη διεύθυνση του Domaine το 1947 και θα το διοικεί μέχρι το 1990.
Ιστορία: Το Château d’Issan 2021 είναι ένα κρασί από το Margaux που προέρχεται από ένα αμπελώνα 59 εκταρίων. Διανεμημένο σε τρεις ονομασίες, αυτό το terroir είναι εγκατεστημένο σε λόφους από χαλίκι και σε πλημμυρισμένες λόφους τυπικές της ονομασίας. Το Blason d’Issan είναι το Δεύτερο Κρασί του Château d’Issan.
Ποικιλίες: 52% Merlot, 46% Cabernet Sauvignon, 2% Petit Verdot
Οινοποίηση: Συλλεγμένα χειροκίνητα, τα σταφύλια μεταφέρονται με προσοχή στο οινοποιείο με βαρύτητα όπου πραγματοποιούνται οινοποιήσεις κατά παραγγελία σε θερμορυθμισμένες ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμανση: βαρέλια από δρυ
Γευσιγνωσία: Ένας θεϊκός θρόισμα από λεπτά και φρέσκα λουλούδια συνδυάζεται με αρώματα από ώριμα φρούτα και μόκα σε μια νόστιμη και γοητευτική μύτη. Η γεύση είναι απόλαυση, με γενναιόδωρες και γλυκές νότες, φρέσκες που υποστηρίζονται από έναν πολύ όμορφο κόκκο, λεπτό και μεταξένιο.
Ποικιλία: Vermentinu 20 ετών 25 hl/hec 6 500
φιάλες.
Συγκομιδή: πρωινή και χειρονακτική
Οινοποίηση: Άμεση πίεση χωρίς θειώδη / Ψυχρή απολάσπωση 48 ώρες / Ζύμωση και ζύμωση 14-15°C
Ωρίμανση σε λεπτά οινολάσπης 6 μήνες σε φυσικές θερμοκρασίες.
Φιλτράρισμα, ελαφρύ θειώδες και εμφιάλωση.
Εμφιάλωση την άνοιξη.
Γευσιγνωσία:
- Ζωντανό κίτρινο χρώμα;
- Έντονη αρωματική ένταση που χαρακτηρίζεται από φρούτα με λευκή σάρκα και κίτρινες ανθοφορίες του μακί;
- Ζωντανή, στρογγυλή και τεντωμένη γεύση. Οπισθορινική αίσθηση σε αρμονία με τη μύτη.
Το κρασί: Η οικογένεια Fourny μας ενθουσιάζει για άλλη μια φορά με αυτό το υπέροχο Champagne Rosé 1er Cru Brut. Το χρώμα του είναι έντονο και μια υπέροχη αρωματική παλέτα εκρήγνυται στο στόμα: εκφραστικά μικρά κόκκινα φρούτα, νότες από μπριός και φουντούκι, αυτή η φιάλη σίγουρα έχει έναν όμορφο ραφιναρισμένο χαρακτήρα. Ένα απόλαυση της πολυπλοκότητας που μπορεί να εκτιμηθεί τόσο ως απεριτίφ όσο και στο τραπέζι, και ιδιαίτερα με ένα επιδόρπιο από κόκκινα φρούτα. Νόστιμο!
Ο τομέας: Οι δύο αδελφοί Charles-Henry και Emmanuel Fourny είναι επικεφαλής του τομέα Veuve Fourny από το 1993. Αντιπροσωπεύουν την 5η οικογενειακή γενιά αυτής της υπέροχης εκμετάλλευσης, των αμπελώνων της οποίας βρίσκονται κυρίως στο Vertus (Côte des Blancs). Οι έδαφος είναι ασβεστολιθικά, κρητινώδη και η οινοποίηση είναι πολύ λίγο παρεμβατική (εγγενείς ζύμες, χαμηλές δόσεις που γίνονται μόνο με ζάχαρη από σταφύλια κ.λπ.).
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δόση: Brut (6g/L)
Ποικιλίες: 70% Chardonnay & 30% Pinot noir
AOC: Champagne 1er Cru
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2030
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Το Domaine de Mont-Aigu σας προτείνει την πώληση κρασιών με χαρακτήρα όπως το côtes-du-rhône και το Châteauneuf-du-pape. Παραγγείλετε online και ελάτε να παραλάβετε τις αγορές σας στο αμπέλι μας μέσω της υπηρεσίας Click & Collect.
Παραδοσιακή οινοποίηση: πίεση, απολάσπωση, ωρίμανση σε λεπτά οινολάσπης σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου δώδεκα μήνες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Ωραίο χρυσό κίτρινο χρώμα, διαυγές, με λαμπερούς τόνους. Η μύτη αποκαλύπτει ένα έντονο μπουκέτο που συνδυάζει με λεπτότητα αρώματα εξωτικών φρούτων (μανγκό, ανανάς) και ξηρών καρπών (φουντούκι, αμύγδαλο). Η επίθεση στο στόμα είναι πυκνή και προσφέρει τέλεια ισορροπία, καθώς και αναζωογονητική μεταλλικότητα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 13°C με μια τάρτα λαχανικών, μια πιατέλα θαλασσινών, ένα φιλέτο ρογέ με μάραθο, πάπια με κάρυ ή μια ποικιλία τυριών.
Περιοχή: Μαγωνάς
Ποικιλία: Σαρντονέ - Αμπέλια 50 ετών κατά μέσο όρο
Σχόλιο
Το Château Giscours γνωρίζει πώς να διατηρεί τη θέση του στην καρδιά των λάτρεις: με το εξαιρετικό κρασί του φυσικά, Cru Classé de Margaux, αλλά και με εξαιρετικά ποιοτικές παραλλαγές, όπως το Haut-Médoc de Giscours. Δίνει στον λάτρη τη δυνατότητα να απολαύσει την τεχνογνωσία του Cru Classé με έναν πολύ προσιτό προϋπολογισμό. Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux εκτείνεται σε 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, με συμπλήρωμα cabernet franc και petit verdot. Διοικείται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Πλούσιο, σάρκινο, το Haut-Médoc de Château Giscours είναι πάντα με μεγάλη κομψότητα τανινών και εξαιρετική αρωματική καθαρότητα που υπογραμμίζεται από λεπτές μπαχαρικές νότες; είναι φτιαγμένο για μακροχρόνια παλαίωση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgeresma (Château Giscours) στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6
Βελτιστοποιήστε την προμήθεια σας σε κρασιά, αλκοόλ, μπύρες χάρη στην Εξειδίκευση και τις Υπηρεσίες μας κατά παραγγελία
Η Vinebioz σας συνοδεύει
Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας ως χονδρέμπορος που ειδικεύεται στη διανομή κρασιών, έχουμε δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο «προμήθειας» που μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις υψηλότερες απαιτήσεις των επιχειρήσεων τροφίμων. Είτε οι ανάγκες σας αφορούν βιολογικά, βιοδυναμικά, συμβατικά προϊόντα, συσκευασμένα σε φιάλες ή χύμα από γαλλικές ή ξένες προελεύσεις… έχουμε λύσεις.
Corbières
Συνδυασμός :
Syrah, Grenache, Carignan και Mourvèdre
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 20 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Σταφύλια από τους παλαιότερους αμπελώνες, προερχόμενα από τους πιο δροσερούς terroirs. Μακράς διάρκειας εκχύλιση 3 έως 4 εβδομάδων. Η εξαγωγή είναι ήπια και ακριβής, σε τέλεια ώριμο υλικό. Το 70% ωριμάζει για 12 μήνες σε καινούργια ή σε 1ου κρασιού βαρέλια, των 500 λίτρων.
Βρισκόμενος στην καρδιά της Προβηγκίας, το Domaine d'Estoublon παράγει κρασιά και ελαιόλαδο από το 1489.
Το κόκκινο του Château είναι ένα μείγμα Cabernet Sauvignon και Mourvèdre που παράγεται υπό την AOP Baux de Provence.
Το χρώμα του κυμαίνεται από ρουμπινί έως γκρανάζ και είναι συμπυκνωμένο. Η ισχυρή και πολύπλοκη μύτη του αποκαλύπτει αρώματα από δαμάσκηνα, μαρμελάδα βατόμουρου, καβουρδισμένο κακάο, γλυκές μπαχαρικές νότες και κέδρο.
Αυτή η cuvée θα ταιριάξει τέλεια με ένα κομμάτι βοδινού, ένα φιλέτο πάπιας με σάλτσα πιπεριού ή έναν ώμο αρνιού.
LES MEGA PRAGEN EVENTS Ce sont des Évènements de grandes envergures où nous comptons recevoir plus de 500 personnes participantes par édition, pendant la durée de ce PRAGEN EVENT Ces RDV internationaux vous offrent en partie l'occasion de déguster et de découvrir gratuitement, nos SAVEURS UNIQUES prestige PRAGEN, mises au menu du jour gratuitement et rien que pour vous. Profitez donc dès maintenant de ce moment unique pour partager, un ou plusieurs de nos produits d'exception et d'excellent en participant à un bel évènement et en rencontrant du beau monde pour des raisons privées et/ou professionnelles. NB: Ce PROGRAMME offre d'autres formules payantes à voir sur le site ou à défaut nous contacter.
Το τζιν είναι ένα εκλεπτυσμένο ποτό, διάσημο για τον μοναδικό αρωματικό του χαρακτήρα, κυρίως κυριαρχούμενο από τις μούρα του κυπαρισσιού, το κύριο συστατικό του. Αποσταγμένο από δημητριακά όπως το κριθάρι, το σιτάρι ή το καλαμπόκι, το τζιν ξεχωρίζει για την ποικιλία των γεύσεων του, που προκύπτει από την προσθήκη διαφόρων φυτών, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών κατά τη διαδικασία παραγωγής. Κάθε αποστακτήριο προσθέτει την προσωπική του πινελιά, ενσωματώνοντας συστατικά όπως ο κόλιανδρος, το λεμόνι, η κάρδαμο ή η λεβάντα, δημιουργώντας έτσι τζιν με διακριτό γευστικό προφίλ.
Συνταγή εποχής που παρασκευάζεται μόνο από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου από φρούτα που προέρχονται από την παραγωγή της Νορμανδίας. Με όμορφο ροζ χρώμα, η σοδειά Φρούτα Κόκκινα είναι γευστική και φρουτώδης με νότες από φρέσκες φράουλες και σμέουρα.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Νορμανδία
Ονομασία: Λικέρ με Καλαβδό
Εσοδεία: 2020
Αλκοόλ: 25°
Περιεκτικότητα: 50cl