Προερχόμενο από την παρτίδα Alba Octavia του 2022, αυτό το κρασί έχει ωριμάσει σε βαρέλι για 10 μήνες.
Χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς κολλήσεις και με πολύ ελαφρύ θειώδες, είναι ένα πιο στρογγυλό κρασί, με πιο σύνθετα αρώματα χάρη στα υπολείμματα σακχάρων του.
Ελεύθερο κρασί, καλό είναι να αεριστεί πριν την γευσιγνωσία.
3λ – 14%
(έξοδα μεταφοράς: πακέτο ίσο με 3 φιάλες)
Η δημιουργία της εκμετάλλευσης χρονολογείται από το 1861, στη μέση της δεύτερης Αυτοκρατορίας. Εκείνη την εποχή, η μεταφορά του ξυλάνθρακα γινόταν με ζευγάρια βόδια. Με τα χρήματα από αυτές τις "μεταφορές", ο πρόγονός μας αγόρασε σταδιακά τα πρώτα κομμάτια αμπελιών στην κοινότητα του Saint-Estèphe και κατασκεύασε το κάστρο που απεικονίζεται σήμερα στην ετικέτα. Οι αμπελώνες του κάστρου Beau-Site Haut-Vignoble εκτείνονται σε μια επιφάνεια 19 εκταρίων. Η ιδιαιτερότητα του αμπελώνα είναι ότι, αποκτώντας τον μέσα από τις γενιές, χωρίζεται σε περισσότερα από είκοσι κομμάτια διάσπαρτα σε ολόκληρη την κοινότητα του Saint-Estèphe, καθιστώντας τον πολύ αντιπροσωπευτικό της ονομασίας. Τα τρία τέταρτα των κομματιών βρίσκονται σε περιοχές με βαθιά χαλίκια και δικαιολογούν τον όρο «Haut Vignoble». Το υπόλοιπο τέταρτο προσφέρει μια ευχάριστη συμπληρωματικότητα μέσω των αργιλο-ασβεστολιθικών εδαφών.
ORIGINE
Αφρώδης οίνος Bordeaux Crémant Blanc
Το Château Cazeau διαθέτει μια υπέροχη γαλλική χάρτη που οι ρίζες της χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο Gornac, σε έναν από τους παλαιότερους δρόμους του Entre-Deux-Mers, μόλις λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Sauveterre de Guyenne.
Ο αμπελώνας του, που εκτείνεται σε περισσότερα από 300 εκτάρια, απολαμβάνει μια εξαιρετική θέση σε λόφους αργιλοασβεστολιθικών εδαφών που φτάνουν τα 110 μέτρα υψόμετρο και είναι κυρίως στραμμένοι προς τον νότο. Οι αμπελώνες, που είναι φυτεμένοι γύρω από το κάστρο, είναι σοφά κατανεμημένοι μεταξύ κόκκινων και λευκών ποικιλιών ανάλογα με τα terroirs.
Με μέση ηλικία 35 ετών, καλλιεργούνται με προσοχή, με παραδοσιακό τρόπο και με σεβασμό στο περιβάλλον τους. Το ευρύχωρο οινοποιείο διαθέτει όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις (έλεγχος θερμοκρασίας, πνευματικά πιεστήρια, μικροοξυγόνωση) που είναι απαραίτητες για την παραγωγή μεγάλων κρασιών.
[terdézom) ροζέ παρουσιάζει μια όμορφη ανοιχτόχρωμη ρόμπα με λαμπερούς τόνους και ένα μπουκέτο από φρέσκα φρούτα και ελαφρές νότες εσπεριδοειδών. Μια φρεσκάδα στο στόμα, φρουτώδης, ισορροπημένος και ζωντανός. Είναι ένα ελαφρύ και ισορροπημένο βιολογικό ροζέ κρασί.
Διαθέτουμε σημαντικές ποσότητες για να τροφοδοτήσουμε τις αγορές σας.
CÉPAGES : 75% Merlot ; 20% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
SITUATION : Sainte Terre
CULTURE ET ÉLEVAGE : Πολιτισμός με μέτρο, χειροκίνητο ξεφύλλισμα,
πράσινες συγκομιδές. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση
σε βαρέλια. Ετικέτα HVE 3
2016 : Χρυσό CONCOURS DE BRUXELLES 2020 / Χρυσό G&G 2019 : « Σκούρο ρουμπινί χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Μύτη που συνδυάζει δαμάσκηνο, κεράσι και μια νότα βιολέτας. Στο στόμα ο καρπός εκφράζεται με ενθουσιασμό σε ένα αρκετά ευρύ, φρέσκο και σφιχτό πλαίσιο.
2015
Χρυσό μετάλλιο G&G 2017 : « Ωραίο ρουμπινί χρώμα. Μύτη από ώριμα κόκκινα φρούτα. Στο στόμα υπάρχει μια ευχάριστη σύνθεση με φρουτώδεις και πικάντικες νότες που κυριαρχούν στο φινάλε. Ένας καλά δομημένος, πολύ κλασικός τρύγος, χωρίς περιττές λεπτομέρειες. » Ασημένιο μετάλλιο CONCOURS DE LYON 2019 / WINE ENTHUSIAST 89/100
2014 : G&G 2017 : « Ωραίο σκούρο ρουμπινί χρώμα. Μύτη ώριμη που θυμίζει σάρκα κερασιού. Στο στόμα ένα γενναιόδωρο στυλ, με μαλακούς τανίνες που υπηρετούν τον καρπό.
TERROIR
Vin rouge canette
IGP OC Merlot vin de France
Le Star Merlot provient d’une sélection exigeante des plus beaux terroirs du sud de la France. Notre équipe d’oenologues a sillonné ces terres gorgées de lumière et de soleil pour vous offrir le meilleur de chaque cépage.
CÉPAGE
Merlot (100%)
VINIFICATION
La combinaison du savoir-faire traditionnel et des techniques modernes nous guide dans l’élaboration de ce Merlot. Tout est mis en oeuvre pour vous garantir un vin qualitatif et qui respecte la typicité de son cépage.
DÉGUSTATION
Robe : rouge intense aux reflets violines.
Nez : expressif aux notes de fruits rouges confiturés.
Bouche : généreuse, ronde et charnue aux arômes de fruits frais relevés d’une pointe d’épices douces.
Un Merlot gourmand à souhait !
ACCORDS METS & VINS
Le Star Merlot s’accordera à merveille avec une assiettes de charcuteries, des grillades, des viandes blanches en sauce, des fish and chips et des fromages de caractère.
Η οικογένεια Dassault, παθιασμένη πρωτοπόρος της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, των νέων τεχνολογιών και των αγορών τέχνης, ενδιαφέρθηκε πολύ νωρίς για τα μεγάλα κρασιά.
Ο Marcel Dassault, οραματιστής βιομήχανος, απέκτησε το Château Couperie το 1955 με μια "έκρηξη καρδιάς". Μετονόμασε την ιδιοκτησία στο όνομά του και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να την καταστήσει ένα αναγνωρισμένο Grand Cru. Η ιδιοκτησία βλέπει την ποιότητα της παραγωγής κρασιών της να προοδεύει χρόνο με το χρόνο. Το 1969, με την αναγνώρισή του ως Grand Cru Classé, το Château Dassault αποκτά την πραγματική του διάσταση.
Ιστορία: Βρισκόμενο στην καρδιά των πολυτελών λόφων του Σεν-Εμιλιόν, το Château Godeau, μια όμορφη ιδιοκτησία 7 εκταρίων γειτονική με εμβληματικά κτήματα όπως η La Mondotte και η Tertre Roteboeuf, αποκτήθηκε στα τέλη του 2012 από την οικογένεια Florisoone. Το Château Godeau είναι μια αμπελουργική οντότητα που βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε έναν από τους υψηλότερους λόφους της ονομασίας Σεν-Εμιλιόν (103μ) στην κοινότητα του Σεν Λωράν ντε Κομπ. Οι ασβεστολιθικοί λόφοι του υποστηρίζουν μια παχιά στρώση αργίλου, επιτρέποντας στο αμπέλι μια εξαιρετική αποστράγγιση και ρύθμιση της υγρασίας.
Ποικιλίες: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Οινοποίηση: χειρονακτικός τρύγος, παρακολούθηση της οινοποίησης σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές
Ωρίμανση: 18 μήνες σε βαρέλια, εκ των οποίων το 1/3 είναι νέα βαρέλια
Γευσιγνωσία: Σκούρο, έντονο και βιολετί χρώμα. Έντονη, φρουτώδης, ισχυρή και πικάντικη μύτη. Πλούσια γεύση στην επίθεση, αναπτύσσεται πολύ φρουτώδης, νόστιμη με ευγενή υφή και πολλούς καρπούς. Μια σύνθετη επίγευση με περιτυλιγμένα και σάρκινα τανίνες.
Ιστορία: Το κάστρο Grivière διαθέτει 36 εκτάρια αμπελιών σε έδαφος με χαλίκι στις κοινότητες Blaignan, Prignac και Ordonnac. Η οικογένεια Charloux διευθύνει δυναμικά αυτή την ιδιοκτησία, όπως αποδεικνύει η μετάβαση του αμπελώνα σε βιώσιες πρακτικές.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Sauvignon
Γευσιγνωσία: Βαθύ βιολετί κόκκινο. Νότες σοκολάτας, καραμέλας και γλυκόριζας. Λεπτή, φρουτώδης επίθεση. Το σώμα είναι ελαφρώς κρεμώδες και διαθέτει καλά ενσωματωμένα τανίνες. Η δομή κρατάει το φρούτο και προσφέρει λίγη φρεσκάδα. Ένα κρασί ήδη πολύ προσιτό. Θα ευχαριστήσει στην νεότητά του.
Ιστορία: Το Château Clerc-Milon ανήκει στην οικογένεια Rothschild εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Καρπός μιας εξαιρετικής περιοχής, η Pastourelle de Clerc Milon είναι το Δεύτερο Κρασί του Château Clerc Milon, Grand Cru Classé το 1855 στο Pauillac.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 48 %, Merlot 42 %, Cabernet Franc 10 %
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, θερμορυθμιζόμενη inox δεξαμενή
Ωρίμανση: 12 μήνες σε βαρέλι από δρυ του προηγούμενου έτους.
Γευσιγνωσία: Το κρασί παρουσιάζει ένα πολύ όμορφο κόκκινο πορφυρό χρώμα. Η πρώτη μύτη, πολύ υποσχόμενη, είναι πλούσια και εκφραστική. Αποκαλύπτει νότες από μαύρη σταφίδα και κεράσι, που συνδυάζονται με αρώματα κέδρου και μπαχαρικών. Η γεύση είναι απολαυστική και με υφή, υπογραμμισμένη από ώριμα και κρεμώδη τανίνες. Η μακρά και σάρκινη επίγευση, που αναδεικνύεται από νότες από ξανθό καπνό και μέντα, ολοκληρώνει την τέλεια αρμονία αυτού του κρασιού.
ORIGINE
Αφρώδης οίνος Crémant Bordeaux Rosé
Το Château Cazeau διαθέτει μια υπέροχη γαλλική έπαυλη που οι ρίζες της χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται ιδανικά στο Gornac, σε έναν από τους παλαιότερους δρόμους του Entre-Deux-Mers, μόλις λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Sauveterre de Guyenne.
Ο αμπελώνας του, που εκτείνεται σε περισσότερα από 300 εκτάρια, απολαμβάνει μια εξαιρετική τοποθεσία σε λόφους αργιλοασβεστολιθικών εδαφών που φτάνουν τα 110 μέτρα υψόμετρο και είναι κυρίως στραμμένοι προς τον νότο. Οι αμπελώνες, που είναι φυτεμένοι γύρω από το κάστρο, είναι σοφά κατανεμημένοι μεταξύ κόκκινων και λευκών ποικιλιών ανάλογα με τα εδάφη.
Με μέση ηλικία 35 ετών, καλλιεργούνται με προσοχή, με παραδοσιακό τρόπο και με σεβασμό στο περιβάλλον τους. Ο εκτενής οινοποιητικός χώρος διαθέτει όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις (έλεγχος θερμοκρασίας, πνευματικά πιεστήρια, μικροοξυγόνωση) που είναι απαραίτητες για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών.
Ιστορία: Το Château Giscours κατασκευάστηκε όπως το γνωρίζουμε σήμερα από την οικογένεια Pascatore τον 19ο αιώνα. Κατατάχθηκε 3ο Grand Cru το 1855 και σήμερα βρίσκεται υπό τη διεύθυνση του Alexander Van Beek, ο οποίος εργάζεται για την αριστεία του κτήματος.
Η Σειρήνα του Giscours, δεύτερο κρασί του Château Giscours, προέρχεται από τους νεαρούς αμπελώνες του κτήματος (από 3 έως 25 ετών). Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 80 εκτάρια.
Ποικιλίες: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και σκυρόδεμα
Ωρίμανση: 12 μήνες σε βαρέλια (20% νέα, 80% από ένα ή δύο κρασιά)
Γευσιγνωσία: Ανοίγοντας με ένα μπουκέτο από ώριμα μαύρα φρούτα, ο Chevalier de Lascombes γοητεύει με την καθαρή του επίθεση. Συγκεντρωμένο, το στόμα χαρακτηρίζεται από την υποβλητική του συμμαχία μεταξύ δύναμης και κομψότητας.
Ιστορία: Αυτή η ιδιοκτησία ανήκει στην οικογένεια Λασάν από 3 γενιές. Σήμερα, ο Νικολάς προεδρεύει της τύχης αυτής της ιδιοκτησίας στο Λυσάκ και Λαλάντ ντε Πομερόλ. Βρίσκεται βόρεια του Λυσάκ στην ανατολική πλευρά του τμήματος της Γκιρόντ.
Ποικιλίες: 80% Μερλό, 15% Καμπερνέ Σαβινιόν και 5% Καμπερνέ Φρανκ
Οινοποίηση: Πράσινες συγκομιδές και βιώσιμη οινοποίηση για να σεβαστούμε τη φύση και να χρησιμοποιήσουμε βιολογικά συστατικά.
Ωρίμανση: 12 έως 14 μήνες σε δεξαμενές και σε βαρέλια από δρυ για το 1/3 του όγκου.
Γευσιγνωσία: Ωραίο σκούρο πορφυρό χρώμα, βαθύ πολύπλοκο και πλούσιο άρωμα με νότες από γλυκά μπαχαρικά και μπριός που συνδυάζουν τις μυρωδιές από μαύρα φρούτα. Η γεύση είναι στρογγυλή, ισχυρή με μια τανική εξέλιξη.
ΤΕΡΡΟΙΡ
Canette vin blanc Chardonnay Vin de France
IGP OC
Ο Star Chardonnay προέρχεται από μια απαιτητική επιλογή των πιο όμορφων terroirs του νότου της Γαλλίας. Η ομάδα οινολόγων μας έχει διασχίσει αυτές τις γαίες γεμάτες φως και ήλιο για να σας προσφέρει το καλύτερο από κάθε ποικιλία.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Chardonnay (100%)
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής τεχνογνωσίας και των σύγχρονων τεχνικών μας καθοδηγεί στην παραγωγή αυτού του Chardonnay. Από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι την οινοποίηση και την ωρίμανση του, όλα γίνονται για να σας εγγυηθούν ένα ποιοτικό κρασί που σέβεται την τυπικότητα της ποικιλίας του.
ΓΕΥΣΗ
Χρώμα: λαμπερό ανοιχτό κίτρινο με χρυσές ανταύγειες.
Μύτη: λεπτή και έντονη με νότες εσπεριδοειδών και φρέσκων αμυγδάλων.
Γεύση: πλούσια, κρεμώδης και λεπτή με εκλεπτυσμένα αρώματα λευκών σάρκινων φρούτων που ενισχύονται από μια μεταλλική νότα.
Ένα ισορροπημένο και μεταξένιο Chardonnay!
Ιστορία : Είναι η Πολίν Βωτιέ, επίσης ιδιοκτήτρια του Château Ausone, που διευθύνει αυτό το κτήμα με την ίδια αυστηρότητα και την ίδια αναζήτηση ποιότητας όπως το Château Ausone. Οι διαδικασίες είναι σχεδόν παρόμοιες και επιτρέπουν την παραγωγή ενός κομψού κρασιού που αναζητείται για την σταθερότητά του.
Γευσιγνωσία : Η φιάλη παρουσιάζεται με ένα βιολετί χρώμα που αναδεικνύει τα αρώματα των κόκκινων φρούτων. Ο ουρανίσκος είναι ελκυστικός: πυκνός και συμπυκνωμένος με τανίνες παρούσες αλλά καλά δουλεμένες.
Ιδιοκτησία που έχει η Maison Rivière αποκλειστικά από την οικογένεια Eugène Borie, ιδιοκτήτη του διάσημου Château Ducru Beaucaillou.
Αυτό το κρασί χαρακτηρίζεται από ένα όμορφο μωβ χρώμα. Ένα άρωμα από κόκκινα φρούτα ελαφρώς μπαχαρικά. Πολύ φρεσκάδα στο στόμα και φρουτώδη αρώματα με
μια ισορροπημένη εξέλιξη και μια όμορφη επίγευση. Ένα πολύ ευχάριστο κρασί.
Ιστορία: Το Château Billeron Bouquey βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την διάσημη πόλη του Saint Emilion. Αυτή η οικογενειακή ιδιοκτησία, ριζωμένη εδώ και πολλές γενιές, προσπαθεί να εξυψώσει την ουσία ενός μοναδικού terroir στον κόσμο.
Ποικιλίες: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική και επιλεκτική συγκομιδή
Ωρίμανση: Σαμπανίνα τσιμέντου
Γευσιγνωσία: Κρασιά με γοητευτικά αρώματα κόκκινων φρούτων (μαύρη σταφίδα, βατόμουρο, κεράσι) υποστηριζόμενα από νότες γλυκών μπαχαρικών. Ο ουρανίσκος είναι ευρύς και στρογγυλός στην αρχή πριν αποκαλύψει μια αρμονική σύνθεση και μια φινάλε με φρούτο.
ORIGINE
Αφρώδης ροζ κρασί crémant Bordeaux
Οι Villas d’Hiver d’Arcachon ανακαλούν το ένδοξο παρελθόν αυτού του σπουδαίου τόπου παραθερισμού στη Γαροννή. Κατασκευασμένα τη δεκαετία του 1860, αυτά τα ψηλά και μαζικά σπίτια, με πολλές επιρροές, θα διαμορφώσουν την πόλη. Συχνά βυθισμένα σε ένα περιβάλλον πρασίνου ανάμεσα σε πεύκα και αμμόλοφους, αυτά τα γραφικά σπίτια ήθελαν να είναι ταυτόχρονα παραδοσιακά αλλά και αποφασιστικά καινοτόμα. Αυτό το πνεύμα αντικατοπτρίζεται σήμερα σε αυτό το κρασί.
VINIFICATION
Χειρονακτική συγκομιδή σε βέλτιστη ωριμότητα
Οι μέθοδοι οινοποίησης σύμφωνα με τις συγκεκριμένες μεθόδους της ονομασίας:
Πίεση, πρώτη ζύμωση, αφρισμός και δεύτερη ζύμωση σε φιάλη
Ωρίμανση σε παλέτες για τουλάχιστον 12 μήνες
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Η Villa Bordeaux Rosé παρουσιάζει μια λαμπερή ροζ απόχρωση με απαλές ερυθρές ανταύγειες. Η μύτη προσφέρει κομψές νότες από μαύρη σταφίδα και μαρμελάδα φρούτων.
Όπως όλες οι όμορφες ιστορίες, η ματιά ήταν καθοριστική· αυτή φυσικά των διαδοχικών ιδιοκτητών του Château La Dominique, οι οποίοι εργάστηκαν όλοι για να αναδείξουν αυτό το κρασί του Σεντ-Εμιλιόν. Στις αρχές του XVII αιώνα, το κτήμα, που τότε ονομαζόταν «Durieu», πωλείται στην οικογένεια Dominique Glenne. Το 1690, όταν η ιδιοκτησία αποκτάται πρόσφατα από τους Jacques και Isabeau Micheau, ονομάζεται τότε «Dominique». Στην πραγματικότητα, ήταν ο έμπορος Henri Greloud, στα μέσα του XIX αιώνα, που θηλυκοποίησε το όνομα και εφηύρε τον μύθο ενός εμπόρου ερωτευμένου με το νησί της Καραϊβικής. Η Dominique...
Ιστορία: Το Clos Manou είναι μια ιδιοκτησία που βρίσκεται στο βόρειο Médoc, στην κοινότητα του Saint Christoly και εκτείνεται σήμερα σε 17 εκτάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού τμήματος πολύ παλιών αμπελιών. Έχει γίνει, χάρη στην πάθος των Françoise και Stéphane Dief, μια πραγματική αναφορά στο Médoc: πολύ προσεγμένη εργασία στο αμπέλι, τέλεια ελεγχόμενες οι οινοποιήσεις, ωρίμανση σε 100% γαλλικό καινούργιο ξύλο. Το δεύτερο κρασί, Petit Manou, είναι ένα κρασί απόλαυσης, που βραβεύεται τακτικά στον οδηγό Hachette.
Ποικιλίες: 66 % Merlot, 33 % Cabernet Sauvignon και 4 % Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτικές συγκομιδές σε κασόνια
Ωρίμανση: 5 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και στη συνέχεια το σύνολο σε βαρέλια για 12 μήνες (50 % από 1ο κρασί, 50 % από 2ο κρασί)
Γευσιγνωσία: Ένα χρώμα όμορφου κόκκινου γκρανά. Στη μύτη, εκρηκτικά αρώματα κόκκινων φρούτων και βανίλιας. Στο στόμα, η επίθεση είναι απαλή, στρογγυλή. Το κρασί είναι αρμονικό, ισορροπημένο, με μια πολύ ευχάριστη επίγευση φρούτου.
Ιστορία: Από την ανάληψή του το 1998 από τον κ. De Neipperg (Clos de l'Oratoire, Canon-La Gaffelière, La Mondotte), το Aiguilhe ανήκει στη νέα γενιά πολύ φιλόδοξων κρασιών που προάγουν την ονομασία Côtes de Castillon σε επίπεδα που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ πριν. Μόλις κέρδισε ένα δεύτερο αστέρι στον οδηγό 2023 της Revue des Vin de France.
Ποικιλίες: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Σε ξύλινες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Εξαγωγή με αεροπνευματική πίεση. Ζύμωση: 35 ημέρες
Ωρίμανση: Σε νέες δρύινες βαρέλες (20%), πάνω σε λεπτά οινολάσπης, για 16 μήνες. Χωρίς κολλήσεις.
Γευσιγνωσία: Ένα σκούρο χρώμα ντυμένο με βαθύ κόκκινο. Εκφραστικό, το αρωματικό μπουκέτο αποκαλύπτει νότες μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, μπαχαρικών και λεπτές ανθικές νότες. Ισχυρή, η γεύση αναπτύσσει μια κομψή ύλη με τανίνες ευχάριστα λειασμένες και μεταξένιες. Η επίγευση είναι πολύ μακρά, παρακολουθούμε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο Castillon-Côtes de Bordeaux που υπόσχεται μια πολύ όμορφη εξέλιξη στην παλαίωση.
ORIGINE
Κόκκινο κρασί Bordeaux Supérieur
Δεύτερο κρασί του Château Guillaume Blanc, το Château Prieuré Guillaume προέρχεται από μία μόνο επιλεγμένη έκταση 15 εκταρίων, όπου το Cabernet Sauvignon είναι φυτεμένο στην πιο αμμώδη περιοχή και το Merlot στην πιο αργιλώδη-ασβεστολιθική. Έτσι, οι σταφίδες μπορούν να εκφράσουν όλα τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό το Bordeaux, πιστοποιημένο για βιώσιες γεωργικές πρακτικές και Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία (επίπεδο 3), έχει λάβει όλη την προσοχή από το αμπέλι μέχρι το κελάρι. Είναι ο γευστικός και ελαφρύς χαρακτήρας που αναζητείται εδώ στη διαδικασία οινοποίησης και ωρίμανσης.
VINIFICATION
Επιλογή των σταφυλιών
Παραδοσιακή οινοποίηση
Ωρίμανση για μερικούς μήνες σε δρύινα βαρέλια
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Sauvignon
DÉGUSTATION
Εντυπωσιακό και λαμπερό κόκκινο χρώμα κερασιού.
Λεπτή και ευχάριστη μύτη με κόκκινα και μαύρα φρούτα.
Φρουτώδης, απαλός και στρογγυλός ουρανίσκος υποστηριζόμενος από λειωμένους και ελαφρώς γλυκόριζους τανίνες.
Το Carillon d’Angélus γεννήθηκε με το έτος 1987. Με την πάροδο των χρόνων, απέκτησε τη δική του ταυτότητα. Αντανάκλαση του επιπέδου απαιτήσεων των ομάδων του κτήματος, προέρχεται από ένα μεταβλητό ποσοστό merlot, cabernet franc και cabernet sauvignon που επιλέγονται από διάφορους αμπελώνες του Saint Emilion. Οι οινοποιήσεις και η ωρίμανση προσαρμόζονται ακριβώς στο στυλ του. Εκτιμάται για την καθαρότητα των αρωμάτων φρούτου, για τους βελούδινους τανίνες του και για την κομψή του επίγευση.
Cru bourgeois προϊόν στην ονομασία Haut-Médoc, το château Charmail είναι ένα κόκκινο κρασί που προέρχεται από ένα αμπελώνα 28 εκταρίων. Οι αμπελώνες, με μέση ηλικία 31 ετών, είναι φυτεμένοι σε εδάφη που αποτελούνται από αργιλώδεις χαλίκια. Το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια (εκ των οποίων το 25% σε νέα βαρέλια) για 12 μήνες.
Το château Charmail 2016 αποκαλύπτει μια βαθιά ρουμπινί απόχρωση με πορφυρές ανταύγειες. Η μύτη είναι έντονη και αναπτύσσει αρώματα μαύρων φρούτων, δέρματος και καπνού. Η επίθεση στο στόμα συνδυάζει πληρότητα και στρογγυλότητα, με μια τέλεια ενσωματωμένη ξυλεία. Ένα κρασί που παραμένει στο στόμα χάρη σε μια στρογγυλότητα και σε τανίνες τέλεια ισορροπημένες.
Η περιοχή οφείλει το όνομά της στον πύργο που υψώνεται στην αυλή του κάστρου. Είναι το απομεινάρι ενός φρουρίου που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους προγόνους του Μοντεσκιέ. Το έργο κατείχε τότε στρατηγική θέση και έλεγχε τον δρόμο που συνδέει το Μπορντό με την Τουλούζη. Οι πέτρες του φρουρίου θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του σημερινού κάστρου στα τέλη του 18ου αιώνα.
Χάρη στη μακροχρόνια εμπλοκή των διαφόρων γενεών Κρεςμαν στην ιδιοκτησία, που επιβραβεύτηκε το 1953 με την Κατάταξη των Graves,
τα κρασιά του κάστρου Λατούρ-Μαρτιγιάκ συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των αναφορών της ονομασίας Πεσάκ-Λεογνάν. Η δημιουργία μιας πραγματικής γκάμας κρασιών προήλθε από τους Τριστάν και Λοΐκ. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Μαρτιγιάκ, κοντά σε ορισμένες κατοικίες, το Κάστρο Λατούρ-Μαρτιγιάκ έχει δεσμευτεί εδώ και αρκετά χρόνια να εξελίξει τις καλλιεργητικές του πρακτικές για να σέβεται καλύτερα την τοπική πανίδα και χλωρίδα.
ORIGINE
Αφρώδης οίνος Crémant Bordeaux
Οι Villas d’Hiver d’Arcachon ανακαλούν το ένδοξο παρελθόν αυτού του σπουδαίου τόπου παραθερισμού στη Γιρονδή. Κατασκευασμένα τη δεκαετία του 1860, αυτά τα ψηλά και μαζικά σπίτια, με πολλές επιρροές, θα διαμορφώσουν την πόλη. Συχνά βυθισμένα σε ένα περιβάλλον πρασίνου ανάμεσα σε πεύκα και αμμόλοφους, αυτά τα γραφικά σπίτια ήθελαν να είναι ταυτόχρονα παραδοσιακά αλλά και αποφασιστικά καινοτόμα. Αυτό το πνεύμα αντικατοπτρίζεται σήμερα σε αυτό το κρασί.
VINIFICATION
Χειρονακτική συγκομιδή σε βέλτιστη ωριμότητα
Οινοποίηση σύμφωνα με τις ειδικές μεθόδους της ονομασίας:
Πίεση, πρώτη ζύμωση, ανάπτυξη αφρού και δεύτερη ζύμωση σε φιάλη
Ωρίμανση σε παλέτες για τουλάχιστον 12 μήνες
CÉPAGES
Sémillon
Cabernet Franc
Muscadelle
DÉGUSTATION
Η Villa Bordeaux κοσμείται με μια όμορφη διαυγή κίτρινη απόχρωση με πράσινες ανταύγειες. Το μπουκέτο της αποκαλύπτει κομψές νότες εσπεριδοειδών με μια δόση λάιμ.
Ιστορία: Αυτή η μικροϊδιοκτησία 1,30 εκταρίων περιλαμβάνει επτά παρα parcelas που βρίσκονται στην ονομασία Pomerol. Κρυμμένο ανάμεσα στο Clos René, Château Trotanoy, Château Nénin, και μόλις μερικά μέτρα από το μύθο LE PIN, το Château Feytit-Guillot απολαμβάνει εξαιρετικά εδάφη.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή
Ωρίμανση: 14 μήνες σε βαρέλια
Γευσιγνωσία: Φρέσκο μαύρο φραγκοστάφυλο, βιολέτα και άγρια μούρα για αυτό το όμορφο κρασί πολύ ισορροπημένο, με τανίνες τέλεια εκχυλισμένες. Πλούσιο και σάρκινο, το στόμα διαθέτει μια ευχάριστη μεταξένια υφή χωρίς να είναι ελαφρύ και παρατείνεται αρμονικά σε μια φρουτώδη και γευστική επίγευση.