Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: GMKOS-25011-GP
Χρώμα: Σκούρο καφέ
Περιεκτικότητα σε λιπαρά %: 10 – 12
PH: 6.8 – 7.2
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Συστατικά μαύρη σοκολάτα (κόκκοι κακάο, ζάχαρη, βούτυρο κακάο, γαλακτωματοποιητής λεκιθίνη σόγιας, βανίλια), αμύγδαλα, φουντούκια, γλυκό πορτοκάλι (πορτοκάλι, ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης), ζάχαρη
Διάρκεια συντήρησης 6 μήνες
Συνθήκες συντήρησης Μακριά από το φως, σε ξηρό περιβάλλον και σε θερμοκρασία δωματίου (18° έως 20°C).
Καθαρό βάρος 190g περίπου. Το βάρος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των φουντουκιών και των αμυγδάλων που χρησιμοποιούνται.
Καθαρό βάρος (Γ):190
Αυτή η σοκολάτα κάλυψης γάλακτος Προέλευσης Παπούα, πολύ κρεμώδης, αποκαλύπτει όμορφες φρουτώδεις νότες φουντουκιού με μια πινελιά καραμέλας.
Μέγεθος - Μ 16 x Π 8 x Υ 1,5 εκ.
Ποσότητα ανά χαρτοκιβώτιο: 10
Ελάχιστη ποσότητα ανά παραγγελία: 10
Τύπος ελάχιστης ποσότητας παραγγελίας: Μονάδα ανά χαρτοκιβώτιο
Κωδικός προϊόντος: TO-P
Χώρα κατασκευής: Γαλλία
Προπαραγγελία: Ναι
Μπεστ-σέλερ: Όχι
Προσαρμογή: Ναι
Συστατικά: Λευκή σοκολάτα 30% προέλευσης εκτός ΕΕ (ζάχαρη, βούτυρο κακάο, γάλα σε σκόνη πλήρες, κακάο, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη από κραμβέλαιο).
Τιμές θρεπτικών συστατικών ανά 100g: Ενέργεια 2460Kj, 590Kcal, λιπαρά 39g, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 24g, υδατάνθρακες 55g, εκ των οποίων ζάχαρη 54g, πρωτεΐνες 4.8g, αλάτι 0g.
Μια λεπτή σφαίρα που λιώνει από ωμό κακάο Criollo και υψηλής ποιότητας μπαχαρικά. Μόλις διαλύσετε τη θρυμματισμένη σφαίρα Criollo σε ζελό υγρού, μεταμορφώνεται σε ένα ρόφημα με έντονη γεύση κακάο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Γάλακτος σοκολάτα 32% κακάο φτιαγμένη με ένα μείγμα κόκκων κακάο από διάφορες προελεύσεις, συνδυασμένη με μικρά κομμάτια καρύδας που έχουν καβουρντιστεί προσεκτικά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 0
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΧΝΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Να φυλάσσεται μακριά από την υγρασία και τη θερμότητα, σε θερμοκρασία μεταξύ 15 και 18°C.
Πράγματι, αυτό είναι το καθοδηγητικό μας κριτήριο.
Έχουμε αναπτύξει 9 συνταγές γεμιστών σοκολατών που είναι εξίσου νόστιμες όσο και καινοτόμες.
Θα τις βρείτε στο κουτί ανακάλυψης με 9 γεμιστές σοκολάτες!
Συστατικά: Ξηροί καρποί, ζάχαρη, βούτυρο, κρέμα, μαύρη σοκολάτα, γάλα, λευκή σοκολάτα
Συστατικά: Συστατικά: Ζάχαρη, κακάο 25%, φυσικό άμυλο, δεξτρόζη, γάλα σε σκόνη ολικής αλέσεως, άρωμα καραμέλας 0,8%, αλάτι, γκουάρ γάλα [E412], ξανθάνη [E415], φυσική καραμέλα, βανιλίνη. Αλλεργιογόνα: Μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος, γλουτένης, ξηρών καρπών και φυσικών θειωδών λόγω της παρουσίας στην περιοχή.
Επιλογή: Σακουλάκι - 500 γρ
Ενέργεια: 403 Kcal / 1704 Kj
Διατροφικά στοιχεία: Για 100γρ
Λίπη: 5,9γρ
Εκ των οποίων κορεσμένα: 3,6γρ
Υδατάνθρακες: 81,0γρ
Εκ των οποίων σάκχαρα: 57,9γρ
Πρωτεΐνες: 6,4γρ
Αλάτι: 0,51γρ
Maison Lesage
Σοκολατένια ταμπλέτα φτιαγμένη από κόκκους κακάο από μία μόνο φυτεία.
Συστατικά: Κόκκοι κακάο, ζάχαρη, βούτυρο κακάο, γαλακτωματοποιητής (λεκιθίνη ΣΟΓΙΑΣ), φυσική εκχύλισμα βανίλιας.
Γκουρμέ! Είναι λίγο να το πεις. Ανακαλύψτε το nougat σοκολάτας με φλούδες πορτοκαλιού. Όλη η γεύση του κακάου και του πορτοκαλιού, μαλακωμένη με μέλι και αμύγδαλα.
Αναφορά: 223231
ΒΑΡΟΣ (σε KG): 0.15
Συσκευασία: 18
ΦΠΑ: 20.0%
Ιστορία και προέλευση
Η κακάο (Theobroma) συγκομίστηκε για πρώτη φορά από τους Ολμέκους στο Μεξικό, ήδη από το 1000 π.Χ. Χρησιμοποιούνταν κυρίως για ενισχυτικά ποτά. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Η κακάο έγινε μέρος τελετουργικών ιερών και οι κόκκοι κακάο ήταν μέσο πληρωμής. Στον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί μετέφεραν την κακάο στην Ευρώπη.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Μέσω των αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, οι κακαόδεντρα εισήχθησαν στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη.
Ο κόκκος κακάο είναι η ακατέργαστη βάση για την παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τα τροπικά κλίματα της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Το δέντρο Theobroma cacao είναι ιερό για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο του δέντρου συλλέγονται με το χέρι και οι ακατέργαστοι κόκκοι στη συνέχεια καθαρίζονται σε φυσικό νερό και συνεχ…
Συνήθως, οι κόκκοι κακάο ενσωματώνονται σε άλλα προϊόντα σοκολάτας ή απλά καλύπτονται με σοκολάτα και πωλούνται ως σνακ. Πωλούνται επίσης ξεχωριστά και προορίζονται ως συστατικό για αρτοσκευάσματα, μπάρες, μούσλι ή γλυκά. Όπως τα περισσότερα προϊόντα κακάου, οι κόκκοι κακάο έχουν επίσης πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιή λιπαρά και σίδηρο, αλλά και λίγη ζάχαρη.
Η γενετική του κακάου του Πέδρο αποτελείται κυρίως από Criollos (45%) και Trinitario acriollado (55%).
Ο Πέδρο Τσουριόν, γεωπόνος, κατοικεί στο χωριό Οκουμάρε στη Βενεζουέλα. Ξεκίνησε την καλλιέργεια και παραγωγή κακάου με τη σύζυγό του και την οικογένειά του. Εμπνευσμένος από πολλές γενιές παράδοσης του κακάου, κατέχει άριστα τις αγρονομικές διαδικασίες ζύμωσης και ξηρανσης. Το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο και αξίζει την ονομασία του “Grand Cru Sélection Costa de Oro.”
Ως ειδικοί στις πρώτες ύλες της Αφρικής, προσφέρουμε την εμπορία τροφίμων, προϊόντων που σχετίζονται με την κοσμετολογία, καθώς και λίθων και πετρωμάτων ως χονδρέμποροι.
Περιοχή και Χώρα
Άλτο Μπένι, Βολιβία
Ιστορία
Στη Βολιβία, ο κακάο βρίσκεται φυσικά στα δάση του Μπένι, της Κοτσαμπάμπα και του βόρειου Λα Παζ. Αυτοί οι σπόροι προέρχονται από τον Ελ Σέιμπο. Αυτή είναι μια δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1977 από 12 τοπικούς συνεταιρισμούς. Ο Ελ Σέιμπο συγκεντρώνει περισσότερους από 1200 μικρούς παραγωγούς που ασχολούνται με την καλλιέργεια βιολογικού κακάου στην περιοχή Άλτο Μπένι. Από το 1977, έχει αφιερώσει τις προσπάθειές του στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών του. Για πολλά χρόνια, ο Ελ Σέιμπο σε συνεργασία με το PIAF (Πρόγραμμα Υλοποίησης Αγροοικολογίας και Δασοκομίας) προάγει την καλλιέργεια κακάου σε συστήματα αγροδασοκομίας, καλλιεργώντας κακάο παράλληλα με φρούτα, φαρμακευτικά φυτά και ξυλεία. Αυτή τη στιγμή, ηγείται ως παράδειγμα στη Βολιβία για τους συνεταιρισμούς που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία. Ένας σημαντικός πυλώνας στη στρατηγική του Ελ Σέιμπο για τα επόμενα χρόνια είναι η εμπλοκή των νέων στους συνεταιρισμούς για να διασφαλιστεί η διαδοχή.
μείγμα κόκκων κακάου κριόλο, φοραστέρο, τρινιτάριο, πασίγνωστο κακάο και επισημασμένο ως εκλεκτό κακάο, είμαστε στην τιμή του χρηματιστηρίου κακάου, ευχαριστώ
με εκτίμηση, doms
Οι τρούφες Crunchiella
Συνταγή για 25 τρούφες
● 1 βάζο Crunchiella O Mà!
● 100 γρ. κακάο σε σκόνη
Γεμίστε μια φόρμα σιλικόνης με μίνι αποτυπώματα ημισφαιρίων με Crunchiella O Mà!
Τοποθετήστε την κατάψυξη για όλη τη νύχτα ώστε τα ημισφαίρια να σφίξουν.
Την επόμενη μέρα, ξεφορμάρετε τα ημισφαίρια από το Crunchiella O Mà! και ενώστε τα το ένα με το άλλο.
Ζεστάνετε με τα δάχτυλα για να πετύχετε τη σύνθεση.
Ρολάρετε στη σκόνη κακάο.
Τοποθετήστε στο ψυγείο πριν την απόλαυση.
Αφήστε την απόλαυση να κάνει τη δουλειά της...!