...ΕΣΤΑΓΙΟ
Αφού η δεύτερη ζύμωση σε φιάλη πραγματοποιηθεί μέσω της κλασικής μεθόδου, το κρασί ωριμάζει για περίπου 12 μήνες στην κάβα της Quinta dos Castelares σε σταθερή θερμοκρασία 15°C και υγρασία 75%. Χειροκίνητη "remouage" ακολουθούμενη από "degorgement glacée" για την τελική ωρίμανση στη φιάλη.
ΦΥΛΛΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Συλλογή 2016
Ονομασία DOC Douro
Ποικιλίες Códega do Larinho
Αλκοόλ 12...
Η BLASQEM είναι μια εταιρεία εξειδικευμένη σε κόκκους, αδρανή και εξοπλισμό για την επεξεργασία επιφανειών, προσφέροντας λύσεις για επαγγελματίες στις πιο απαιτητικές βιομηχανίες.
Βασιζόμαστε στην τεχνογνωσία μας, που μας διαφοροποιεί και μας επιτρέπει να έχουμε τη γνώση για να βελτιστοποιούμε τις λειτουργίες των πελατών μας (αποκατάσταση, κόκκωση, καθαρισμός με πίεση αδρανών και άλλες διαδικασίε...
Η VOLO VINIS αποτελείται από μια έμπειρη ομάδα σε αποτελεσματικές λύσεις σχεδίασης, που μοιράζεται πάθη για πολιτιστικές παραδόσεις και τον κόσμο του κρασιού. Η παραγωγή ενός κρασιού εξαιρετικής ποιότητας απαιτεί πάθος, χρόνο και αφοσίωση. Και για να μπορέσετε να το εκτιμήσετε στην ουσία του, όπως ένα μικρό θησαυρό, πρέπει να το φροντίσετε με μετριοπάθεια σε ένα περιβάλλον που να ανταγωνίζεται τις...
Η D'BARRIL - Barrels and crafts είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1975, η οποία βρίσκεται σε μια νέα φάση δυναμισμού και προσανατολισμένη στην εξαγωγή. Ειδικευόμαστε στην κατασκευή και εμπορία ξύλινων βαρελιών από δρυ: γαλλικών, αμερικανικών και ουγγρικών. Εργαζόμαστε με βαρέλια από 1L έως 225L. Διάφορα κομμάτια χειροτεχνίας με έμπνευση από τον τομέα της βαρελοποιίας και του μακραμέ. Μπορούμε να ...
... προσαρμόζονται φυσικά σε καλλιέργειες σε ύψος για καλύτερη ποιότητα του σταφυλιού και κατά συνέπεια του κρασιού. Το κρασί παλαιώνεται στην δική μας κάβα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Τα κρασιά μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Δυτική Ευρώπη και στη Νότια Αμερική. Στόχος μας είναι να δούμε τις φιάλες μας να ξετυλίγονται και να τοποθετούνται στα μεγαλύτερα τραπέζια του κόσμου.
... ποιότητα και την αριστεία των κρασιών. Οι κύριες ποικιλίες που είναι σε παραγωγή είναι: Αραγκόνες, Τρινκαδέιρα, Καστελάνου, Αλφροχεϊρο, και σε μικρότερη κλίμακα η Μπάγκα, στις οποίες προστέθηκαν οι νεότερες αποκτήσεις Τουρίγκα Νασιονάλ, Αλικάντε Μπουσέ και Καμπερνέ Σαβινιόν. Επίσης τοποθετημένη στο Μπενάβιλα, η Κάβα διατηρεί παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης, παράλληλα με σύγχρονες τεχνικές...
Η ΑΔΕΓΚΑ ΝΤΑ ΦΙΓΚΕΙΡΙΝΧΑ κατασκευάστηκε το 2003 και είναι μια σύγχρονη κάβα εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, για να καλύψει μια ετήσια παραγωγική ικανότητα 800 χιλιάδων λίτρων κρασιού. Ο οινολόγος είναι ο Μηχ. Φιλίπ Σεβινάτε Πίντο. Με μια έκταση 170 εκταρίων ελαιώνα, το 2006, η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει το Λάγκαρ ντα Φιγκεϊρίνα, με παραγωγική ικανότητα 8 εκατομμυρίων τόνων...
...Στην "καρδιά" του Δούρου Βινιάτεϊρο βρίσκουμε την Αγροτική Συνεταιριστική Εταιρεία του Σάο Ζοάο ντα Πεςκεϊρα. Ιδρυμένη το 1959, είναι σήμερα μια καταξιωμένη κάβα του Δούρου λόγω της ποιότητας των κρασιών της, της εκπροσώπησής της στην υπεράσπιση του Δούρου και της κοινωνικής της σημασίας στην περιοχή. Η Συνεταιριστική Εταιρεία παρουσιάζει την κύρια μάρκα κρασιού της, το Fraga de Ouro, το οποίο σε...
... δήμους Alenquer και Torres Vedras. Στη Vila Chã de Ourique, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας, έχουμε μια Γραμμή Εμφιάλωσης, αποθήκες, μια Κάβα με χωρητικότητα 2,8 εκατομμυρίων λίτρων, Τεχνίτες, Εργαστήριο και Αίθουσα επισκεπτών. Όλα σε συνολικό εμβαδόν 17.197 m2 και καλυμμένη επιφάνεια 8.063 m2. Η αμπελοκαλλιέργεια της DFJ VINHOS ακολουθεί αυστηρά κριτήρια διαχείρισης του αμπελώνα. Τα...
... ικανότητα 1.500.000 λίτρων σε ανοξείδωτο χάλυβα. Διαθέτει ένα εργαστήριο υπεύθυνο για τον ποιοτικό έλεγχο όλων των κρασιών που παράγονται και εμπορεύονται, καθώς και μια κάβα ωρίμανσης εξοπλισμένη με βαρέλια από δρυ (γαλλική και αμερικανική) από τα καλύτερα ξύλα του κόσμου. Η κύρια δραστηριότητα είναι η μετατροπή προϊόντων (σταφυλιών σε κρασί και τα παράγωγά του). Η Αμπελώνας εκτείνεται σε μια περιοχή...
... έχει πρόσφατα κατασκευαστεί μια κάβα εξοπλισμένη με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες οινοποίησης και ένα ελαιοτριβείο. Εκτός από αυτές τις επενδύσεις, η QUINTA DO GRANJAL διαθέτει επίσης ένα μοναδικό μικροκλίμα και σχιστολιθικά εδάφη, εξαιρετικά για την παραγωγή κρασιών και ελαιολάδων ανώτερης ποιότητας. Παρά τη σύγχρονη προσέγγιση στην αγροτική εκμετάλλευση, διατηρείται ο παλιός και αιώνιος ελαιώνας περίπου τεσσάρων εκταρίων, καθώς και όλη η παράδοση και αυθεντικότητα που ήδη υπάρχουν.
... καλύτερα σταφύλια, με την παραδοσιακή μέθοδο. Η κάβα έχει εγκατεστημένη ικανότητα που της επιτρέπει να δέχεται έως 1.500 τόνους σταφυλιών. Εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα ελέγχου οινοποίησης, τα οποία υποστηρίζονται από μια ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών. Η συνολική ικανότητα αποθήκευσης είναι 3.000.000 λίτρα, κατανεμημένα μεταξύ δεξαμενών από ανοξείδωτο χάλυβα και δεξαμενών από σκυρόδεμα. Η...
... πλεονέκτημα το γεγονός ότι μπορεί να παράγει εξαιρετικά αρωματικά, φρουτώδη κρασιά με εξαιρετικά χρώματα. Υπάρχουν επίσης δύο λαγάρια από πέτρα, με επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα, που επιτρέπουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας, και με χωρητικότητα έξι τόνων το καθένα. Σε αυτά τα λαγάρια η πατητή γίνεται με το πόδι για τα premium κρασιά, υπό την επωνυμία ‘Pôpa’: VINHAS VELHAS, TINTA RORIZ, TOURIGA NACIONAL και DOCE. Το συγκρότημα της κάβας διαθέτει επίσης μια υπόγεια κάβα, όπου βρίσκονται όλα τα δείγματα των κρασιών της Quinta do Pôpa από την αρχική φάση παραγωγής. Έχει χωρητικότητα 90000 φιαλών.
Διεθνής εμπορική εταιρεία κρασιών. Κύρια πορτογαλική κάβα εμφιαλωμένων κρασιών και η μεγαλύτερη της Αλεντέζου. Με πάνω από 40 χρόνια αφιερωμένα στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών και ελαιολάδου και αφού έχει επιτύχει μια ηγετική θέση στην πορτογαλική εγχώρια αγορά. Μέση ετήσια παραγωγή γύρω από 20 εκατομμύρια λίτρα. Εξάγει σήμερα περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια φιάλες σε περισσότερες από 31 χώρες.
... καλύτερων ποικιλιών, την προσοχή στην καλλιέργεια και για μια τεχνολογία που κατανοείται και εφαρμόζεται σωστά. Ένα από τα μυστικά των Βερντέ Οίνων είναι η επιλογή ποικιλιών, είναι η ποικιλία που προσδίδει στο κρασί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του στοιχεία. Η Quinta de Curvos διαθέτει δική της κάβα, που βρίσκεται στο εσωτερικό της κτήματος, εξοπλισμένη με προηγμένη τεχνολογία καθώς και με εξοπλισμό ψύξης που επιτρέπει την εκτέλεση της οινολογικής διαδικασίας μέσω ψυχρής εκχύλισης, με ζύμωση σε σταθερή και ελεγχόμενη θερμοκρασία, που επιτρέπει αυστηρό οινολογικό έλεγχο.
... συγκεκριμένα της περιοχής. Στη κάβα μας, τα κρασιά διαχωρίζονται κατά τμήματα, γεγονός που μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε καθεμία από τις μοναδικότητές τους, να σκιαγραφήσουμε τις ειδικότητες και τις αποχρώσεις του εδάφους τους. Γι' αυτόν τον λόγο έχουμε και μικρές δεξαμενές. Αποκλειστικά με τα καλύτερα σταφύλια που επιλέγονται και συλλέγονται από τα τμήματα της Teixeira και Pessegueiro συνθέτουμε τα κρασιά μας DOC Douro και Vinhos do Porto.
... άτομα που παραδοσιακά συνδέονται με τη δραστηριότητα της οινοπαραγωγής. Αν και είναι εξοπλισμένη με την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, αυτή η εταιρεία διαθέτει επίσης μια παλιά και όμορφη κάβα παλαίωσης, με περίπου τρεις χιλιάδες εκατόλιτρα σε ξύλινα βαρέλια. Από τις ερυθρές ποικιλίες Castelão, Trincadeira, Aragonez και Alicante Bouschet, και τις λευκές Roupeiro, Rabo...