...Περιοχή παραγωγής: ορισμένοι δήμοι της επαρχίας Λέτσε. Σταφύλια: 100% Πριμιτίβο. Σύστημα καλλιέργειας: αμπελώνας.
Φύση του εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, βαθύ, μέσης σύστασης με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό.
Οινοποίηση: μετά την αποσπασματική απομάκρυνση των σταφυλιών (χωρίς πάτημα) ο μούστος ζυμώνει σε επαφή με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 24-25° C. Στη συνέχεια...
...Κρασί που παράγεται από σταφύλια 100% Πριμιτίβο. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντισι και Λέτσε.
Ερυθρή οινοποίηση με κλιματισμό της διαδικασίας ζύμωσης.
Χαρακτηρίζεται από την απαλότητα των τανινών του και την επίμονη γευστική-οσφρητική του παρουσία.
Στη μύτη αναδεικνύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, σμέουρα και μούρα, ακόμη και σε μορφή ζελέ.
Ιδανικό με ώριμα τυριά όπως το Caciocavallo Podolico, Castelmagno, Provolone del Monaco, ζυμαρικά με ραγού μπολονέζ, λευκά κρέατα στιφάδο.
Παράγουμε κρασιά και λάδια από το Σαλέντο από το 1953. Σήμερα η εταιρεία μας πουλά το 90% των κρασιών σε μπουκάλι στην Ευρώπη, την Κίνα και την Ιαπωνία. Για πληροφορίες μπορείτε να στείλετε ένα email στη διεύθυνση cantine.durso@libero.it ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να ρωτήσετε τον Giovanni D'Urso, ο οποίος θα απαντήσει το συντομότερο δυνατό.