... χαρακτηριστικά της ελιάς Taggiasca και της ελιάς Peranzana: και οι δύο ποικιλίες παράγουν πολύ φρουτώδη ελαιόλαδα: η πολύ γλυκιά Taggiasco, η Peranzana Extra με πιο έντονες πικάντικες νότες.
Ο συνδυασμός είναι πολύ ευχάριστος.
Το όνομα "Arzentu" Argento στη λιγουριανή διάλεκτο αναφέρεται σε ένα ευγενές προϊόν, αλλά με μια ζωντανή νότα, στο όνομά του και στη γεύση του.
Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η εξαγωγή του ελαιολάδου πραγματοποιείται με τη μέγιστη προσοχή, αυστηρά ψυχρής.
...Το βιολογικό ελαιόλαδο BIO Terre Caudine είναι ένα προϊόν από βιολογική γεωργία που χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλή οξύτητα (0,1%) και υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. Το λάδι παράγεται από τις ποικιλίεςελιάς Ortice, Ortolana και Racciopella, που συλλέγονται απευθείας από τους ελαιώνες μας. Η καλλιέργεια των ελιών γίνεται με βιολογικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο οργανικά λιπάσματα. Μετά τη συγκομιδή στα τέλη Οκτωβρίου, ακολουθεί άμεση έκθλιψη των ελιών με την παραδοσιακή μέθοδο ψυχρής εξαγωγής, ικανή να διατηρήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του λαδιού.
... άρωμα, με νότες ελιάς, φύλλου ντομάτας και κομμένου χόρτου, με κομψές αντιλήψεις πικρού και καυτερού. Αγάπη, Πάθος, Δέσμευση είναι οι θεμελιώδεις αξίες της Επιχείρησης: Αγάπη: Βασισμένη σε μια ανταλλαγή μεταξύ αφοσίωσης και σεβασμού της φύσης; Πάθος: Συνδυασμός σωματικού πόνου και του καρπού της εργασίας; Δέσμευση: Εργαζόμαστε εφαρμόζοντας τις θεμελιώδεις αρχές της γεωργίας, χαρακτηρίζοντας το μέγιστο...
... παραγωγή ενός ελαιολάδου με έντονη γεύση, ισχυρή φρουτώδη γεύση και σταθερότητα με την πάροδο του χρόνου. Τα αγρονομικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ενισχύονται και συνδυάζονται με τις άλλες ποικιλίες "Leccino", "Frantoio" και "Dolce Agogia". Αυτές οι οργανοληπτικές χαρακτηριστικές αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από τον τύπο της καλλιεργούμενης γης, τις μεθόδους καλλιέργειας, την προσοχή που...
... και επιδιώκουμε τους εξής στόχους: - να παράγουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας; - να διαδώσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τη γνώση των ιδιοτήτων και των ποιοτήτων που προσφέρει αυτό το τρόφιμο. Οι ποικιλίες μας από Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο περιλαμβάνουν 1 Μίγμα και 4 μονοποικιλιακές τύπους.
...Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μας ξεκινά από τη φροντίδα του δέντρου, χωρίς καμία χρήση χημικών προϊόντων για το φυτό ή ζιζανιοκτόνων για τη γη, και συνεχίζεται με τη συγκομιδή και την άλεση της ελιάς στο ελαιοτριβείο. Έχουμε επιλέξει να καλλιεργούμε μόνο ιστορικές ποικιλίες της Σικελίας. Το "μείγμα" μας προέρχεται από τις τρεις τυπικές "καλλιέργειες" της Τραπάνι, τη βιανκολίλα...
Η μοναδική γεύση, το μεθυστικό άρωμα και το λαμπερό και ζωντανό χρώμα αυτού του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου προέρχονται από τον συνδυασμό τριών από τις πιο εκλεκτές ποικιλίεςελιάς: Leccino, Frantoiana, Carolea.Παρασκευάζεται με ψυχρή έκθλιψη και χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενική οξύτητα, είναι το ιδανικό λάδι για να προσφέρει σε κάθε πιάτο μια επιπλέον πινελιά εκλεπτυσμένης γεύσης. Αυτό το...
... φροντίδα των τυπικών προϊόντων της περιοχής, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα και τις τοπικές ποικιλίες. Από πάντα, στο Σαλέντο, η καλλιέργεια της αμπέλου, της ελιάς και των άλλων φρούτων της μεσογειακής βλάστησης αποτελεί μεγάλη πηγή πλούτου για ό,τι διδάσκει η σύνδεση με αυτή την περιοχή: το πάθος για τον αγροτικό κόσμο, η έκπληξη για τα όμορφα και νόστιμα πράγματα και η κουλτούρα της φιλοξενίας...
... πουρές, σάλτσες, πατέ και σάλτσες. Τα ζυμαρικά μας είναι επίσης εμπλουτισμένα με λεμόνι, πορτοκάλι, μελάνι σουπιάς, ντομάτα, κουρκουμά, σπανάκι, τηρώντας την παράδοση στις πιο ζητούμενες μορφές. Οι μορφές περιλαμβάνουν τριέ, σάγκε, ορεκίττε, μακαρόνια, φύλλα ελιάς, τα σαλέντινα και ανελίνι. Για το κρασί έχουμε αναγνώριση DOC και IGP, εκτός από το ότι ανήκουμε στις κατηγορίες των ευγενών κρασιών για ορισμένες κατηγορίες.
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο του Ελαιουργείου Ciccarello παράγεται από υγιείς ελιές που συλλέγονται με το χέρι απευθείας από τα δέντρα, από τις εξής ποικιλίες: Biancolilla, Nocellara del Belice και Cerasuola. Μπορεί επίσης να συμμετέχει σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 5% μια άλλη ποικιλία που υπάρχει στην περιοχή: Giarraffa. Η περιοχή παραγωγής εκτείνεται στην ορεινή περιοχή του Άλτο Αγριτζέντο, η οποία χαρακτηρίζεται από μια βαθιά ριζωμένη παράδοση στην καλλιέργεια της ελιάς και από μια αρχαία πρακτική στην παραγωγή Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου.