...Αυτό το κρασί Montepulciano d'Abruzzo DOC από την TERRE DEGLI EREMI είναι φτιαγμένο από επιλεγμένα σταφύλια απότοοινοποιείο μας στην Ιταλία. Κάθε συσκευασία περιέχει 12 φιάλες των 37,5 cl. Απόλαυσε τη βαθιά γεύση του και τον μοναδικό του χαρακτήρα, ιδανικό για να συνοδεύσει πιάτα κρέατος και τυριά.
... καλάθους. Στο οινοποιείο, τα σταφύλια υποβάλλονται σε μια σύντομη προ-μασίωση σε κρύο, ακολουθούμενη από ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με τη χρήση επιλεγμένων ζυμών για περίπου 10 ημέρες στους 24-26°C και μασίωση με τις φλούδες. Ακολουθεί η τελική απομάκρυνση με μαλακές πιέσεις και η μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα. Το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια από γαλλική και αμερικανική δρυ για 18 μήνες.
.../maps/Eb8HJEm4CqD2)
Ξενάγηση στο οινοποιείο και στο γειτονικό αμπέλι, με παρουσίαση των διαφόρων σταδίων παραγωγής και παλαίωσης του κρασιού. Στο τέλος της ξενάγησης θα ακολουθήσει καθοδηγούμενη γευσιγνωσία πέντε κρασιών, συνοδευόμενη από δείγματα τοπικών αλλαντικών και τυριών απότο Πιεμόντε.
Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τις επιλογές των προϊόντων και των κρασιών που θα γευτείτε.
Για κρατήσεις και...
... ενδιαφερόντων τους. Είμαστε παθιασμένοι, ατρόμητοι και σίγουροι για ό,τι κάνουμε! Αλλά δεν βιαζόμαστε, είναι ακόμα νωρίς για να αποκαλύψουμε όλα μας τα μυστικά... αν θέλετε να ανακαλύψετε κάτι παραπάνω για εμάς, σας προσκαλούμε να έρθετε να μας επισκεφθείτε!
Πού; Στο Sizzano: τοοινοποιείο βρίσκεται στο βόρειο Ιταλία, στους πρόποδες του Monte Rosa. Οι κύριες ποικιλίες είναι Nebbiolo, Vespolina, Greco Novarese. Παράγονται κρασιά DOCG και DOC.
... είναι απαλλαγμένοι από ζιζανιοκτόνα. Στον αμπελώνα, η κλάδεμα των φύλλων και των αμπελιών γίνεται σε αρμονία με τη φύση και προσαρμοσμένη στις κλιματικές και αναπτυξιακές συνθήκες. Αυτή η σχολαστική εργασία έχει ήδη οδηγήσει σε πολλές διακρίσεις για τα κρασιά μας. Απότο κλάδεμα μέχρι το έτοιμο μπουκάλι: όλα από ένα χέρι.
...Η εταιρεία Terre di Giurfo βρίσκεται στη Σικελία, στην περιοχή Ραγούσα. Εδώ είναι που τοοινοποιείο παράγει τα πιο εκλεκτά κρασιάαπό αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών της σικελικής περιοχής: απότο Cerasuolo di Vittoria, στο Frappato, στο Nerello Mascalese και στο Nero d'Avola.
... ηφαιστειακή προέλευση που είναι αφιερωμένη στην αμπελοκαλλιέργεια εδώ και αιώνες, χάρη στην ηλιόλουστη έκθεση και το ευνοϊκό κλίμα.
Ειδικότερα, οι Colli Berici, ως αποτέλεσμα τεκτονικών ανυψώσεων από διάφορους ηφαιστειακούς κώνους περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια πριν, είναι πολύ αργιλώδεις, κατάλληλοι για να προσδώσουν δομή στα κρασιά, σε αντίθεση με την περιοχή Gambellara, όπου βρίσκουμε βασαλτικούς...
... αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των αυτόχθονων ποικιλιών της Σαλέντου.
Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με τη μέθοδο του κορδονιού. Κάτω από ένα πρώτο στρώμα πηλού περίπου 1 μέτρου, οι ρίζες συναντούν μια ευρεία ζώνη από τούφο, μια τυπική λευκή πορώδη και εύθρυπτη πέτρα. Σε περιόδους μεγάλης ξηρασίας, αυτή λειτουργεί ως υδάτινος πόρος για το αμπέλι, προσφέροντας γεύση και μεταλλικότητα στα κρασιά...
... αμπελώνες Σαν Τζακόμο και Φιουμινέλο (680-830 μ.σ.λ.μ.) αναρριχώνται στις πλαγιές του Όρους Γκενουάρντο και περιβάλλουν τοοινοποιείο. Οι νέοι αμπελώνες, μετά από προσεκτικές μικρο-πεδοκλιματικές μελέτες, φυτεύτηκαν επιλέγοντας διεθνείς και αυτόχθονες ποικιλίες. Οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν Chardonnay, Grillo και Viognier. Οι κόκκινες: Nero d’Avola, Nerello Mascalese και Syrah.
... περίπτωση οι διαθέσιμες ποικιλίες είναι: Κόκκινο σταθερό 2014, Ξηρή αφρώδης Malvasia, Barbera και Bonarda (αφρώδες Gutturnio), αφρώδης Pinot grigio, ξηρή αφρώδης Bonarda, αφρώδης Ortrugo, αφρώδης Barbera, αφρώδες κόκκινο κρασί για το τραπέζι. Τοοινοποιείο μπορεί να επισκεφθεί από Δευτέρα έως Σάββατο.
... την άμεση διάθεση ποιοτικών κρασιών του Τιρόλου. Ως ιδιωτικό οινοποιείο προσπαθούμε να ενσωματώσουμε το μικροκλίμα και τις τοπικές συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερα στη διαδικασία παραγωγής. Σε αυτό, μια καλά συντονισμένη και ήπια επεξεργασία είναι το θεμέλιο για την ποιότητα των κρασιών μας. Δουλεύουμε υπεύθυνα με στόχο να επιβαρύνουμε τη φύση όσο το δυνατόν λιγότερο και να εναρμονιστούμε μαζί της όσο το δυνατόν καλύτερα. Μέσω αυτής της προσέγγισης, τα κρασιά μας αποκτούν την αυτονομία τους και εκφράζονται με τον μοναδικό τους χαρακτήρα.
...ΔΕΝ είναι διαθέσιμα σε καμία G.D.O. Αλλά προσφέρονται αποκλειστικά στο τμήμα HO.RE.CA που στοχεύει στην αναζήτηση ποιότητας: σπάνια και ιδιαίτερα κρασιά περιορισμένης παραγωγής. Η επιχείρηση επιλέγει διανομείς ή αποκλειστικές κάβες (για καλά καθορισμένες περιοχές). Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα προσκληθούν στο περίπτερο στο VINITALY της Βερόνας για να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να γνωρίσουν την πραγματικότητα της επιχείρησης. Στη συνέχεια, οι διανομείς που θα ενταχθούν στο εμπορικό δίκτυο θα προσκληθούν στη Σικελία για να επισκεφθούν τους αμπελώνες και τοοινοποιείο παραγωγής στην Κοντρό.
Το Papounti είναι ένας χώρος όπου οι εκτιμητές του κρασιού μπορούν να επιλέξουν και να αγοράσουν απευθείας από τα οινοποιεία. Το Papounti είναι επίσης μια πλατφόρμα κοινής χρήσης: κάθε οινοποιείο προτείνει αυτόνομα τα προϊόντα του, ενώ οι χρήστες μπορούν, χάρη στις ψήφους, τα σχόλια και τις αγορές, να προτείνουν και να εξασφαλίσουν καλύτερη θέση στα κρασιά που προτιμούν. Ο πελάτης αγοράζει τα...
Τοοινοποιείο μας βρίσκεται στον δήμο Gattinara και παράγει εκλεκτά κρασιάαπότο Alto Piemonte, όπου οι σταφύλια Nebbiolo είναι οι αδιαμφισβήτητες βασίλισσες. Gattinara DOCG επίσης Riserva - Coste della Sesia DOC Spanna.