...Σε βιομηχανικές συνθήκες: διαλύστε 1 κιλό ξηρής μαγιάς σε 5 λίτρα ζεστού νερού (35-38oC), προσθέστε 50g ζάχαρης, ανακατέψτε απαλά και αφήστε να σταθεί για 5-10 λεπτά (για να ενεργοποιηθεί). Ζυμώστε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή.
Στο σπίτι: πάρτε 10g ξηρής μαγιάς για 1kg αλευριού. Ρίξτε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι ζεστού νερού ή γάλα (35-38oC), προσθέστε 1 κουταλάκι ζάχαρης, ανακατέψτε απαλά και...
...Η άμεση μαγιά είναι μια ξηρήμαγιά που έρχεται σε μικρότερα κόκκους από την ενεργήξηρήμαγιά, απορροφά γρήγορα το υγρό και δεν χρειάζεται να επαναϋδατωθεί ή να αποδειχθεί πριν αναμιχθεί με το αλεύρι.
...Η μαγιά (Saccharomyces cerevisiae) είναι ένα μικροοργανισμό που ανήκει στην ομάδα των μονοκυτταρικών μυκήτων, η οποία περιλαμβάνει περίπου 1.500 είδη.
Η μαγιά αρτοποιίας χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρτοσκευασμάτων από διάφορους τύπους αλευριού.
Η ξηρή (αποξηραμένη) μαγιά έχει τα εξής πλεονεκτήματα: σταθερή ποιότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής, ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, ευκολία στη μεταφορά και αποθήκευση. Η εφοδιαστική είναι πολύ πιο εύκολη σε σύγκριση με τη συμπιεσμένη μαγιά, καταλαμβάνει 3-4 φορές λιγότερο χώρο αποθήκευσης, δεν υπάρχει ανάγκη για συχνές προμήθειες μαγιάς.
... ζωοτροφών τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τα ζώα τους.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Biosprint®;
Στα μηρυκαστικά και στα μονογαστρικά, το BIOSPRINT® παράγει σημαντικές και χρήσιμες τροποποιήσεις στο περιβάλλον του στομάχου και του εντέρου. Το BIOSPRINT® επιλέγει και προάγει την καλύτερη χλωρίδα για μια πολύ αποτελεσματική διαδικασία πέψης και μια θετική αποικιστική μικροχλωρίδα. Υγιή ζώα είναι το θεμέλιο κάθε αγρότη. Η ζωντανή μας μαγιά είναι μια φυσική και ασφαλής λύση κατάλληλη για τον συμβατικό και τον βιολογικό τομέα.
...Αυτή η ειδική ενεργήξηρήμαγιά από αποστακτήριο ρούμι έχει αναμειχθεί με ένα πλήρες θρεπτικό σύμπλεγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ζύμωση εκλεπτυσμένων σακχάρων όπως η σακχαρόζη ή η γλυκόζη έως 15% ABV, αν και τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας μελάσα ή χυμό ζαχαροκάλαμου.
Η επιλεγμένη ποικιλία αποστακτηρίου για αυτή τη Turbo Yeast παράγει ένα βέλτιστο προφίλ...