...Περιγραφή :
Ο καστανός λιναρόσπορος είναι ένας ελαιούχοςσπόρος πλούσιος σε ίνες, σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και σε αντιοξειδωτικά. Αυτός ο σπόρος είναι ευρέως αναγνωρισμένος για τα οφέλη του στην υγεία, κυρίως για την πέψη και τη μείωση της χοληστερόλης. Χρησιμοποιούμενος τόσο στη διατροφή των ανθρώπων όσο και στη βιομηχανία καλλυντικών, ο καστανός λιναρόσπορος εκτιμάται για την πολυμορφία του. Η τραγανή του υφή και οι διατροφικές του ποιότητες τον καθιστούν δημοφιλή συστατικό σε υγιεινές και ισορροπημένες διατροφές.
Προέλευση : Ουκρανία.
Η εταιρεία GERSTE spol. s r.o. ιδρύθηκε το 2000. Ασχολείται με την πώληση και αγορά φυτικών προϊόντων με έμφαση σε εμπορεύματα χαμηλού όγκου, δηλαδή μπλε παπαρούνα, μουστάρδα, κύμινο (ετήσια και διετή) και άλλα φυτά όπως το καλαμπόκι. Σε περίπτωση αυτών των εμπορευμάτων, εκτελούμε αποκλειστικά εξαγωγές προς την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη ΣΝΣ, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και ...
... ονομάζονται επίσης «αμύγδαλα». Η αμυγδαλιά είναι πλούσια σε μέταλλα και συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων «κακής» χοληστερόλης. Είναι ένα θρεπτικό σνακ που καταπολεμά την αίσθηση της πείνας.
Η αμυγδαλιά (σε αυτή τη δεύτερη έννοια) είναι ένας ελαιούχοςσπόρος με ανοιχτόχρωμη, τραγανή σάρκα, γλυκιά ή πικρή (για τις άγριες αμύγδαλες). Επιμήκης και επίπεδη, με αιχμηρή άκρη που φέρει το βλαστό, είναι καλυμμένη με μια ελαφρώς χνουδωτή καφέ επιφάνεια. Όταν αυτή η επιφάνεια αφαιρεθεί προσεκτικά, η αμυγδαλιά λέγεται ότι είναι αποφλοιωμένη.
... γλυκιά αμυγδαλιά, Prunus amygdalus var. dulcis, και την πικρή αμυγδαλιά, Prunus amygdalus var. amara, η τελευταία θεωρείται τοξική λόγω της περιεκτικότητάς της σε κυανιούχο οξύ. Είναι ένας ελαιούχοςσπόρος, δηλαδή πλούσιος σε λιπίδια και συχνά ονομάζεται "ξηρός ελαιούχος καρπός". Αν η αμυγδαλιά συλλεχθεί πριν από την ωρίμανση, η φλούδα της είναι ακόμα πράσινη, το διάσημο πράσινο αμύγδαλο. Έτσι, οι...