...Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.
Αυτό το λάδι χρησιμοποιείται συνήθως για τηγάνισμα, σοτάρισμα και stir-frying, καθώς μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να διασπαστεί. Το καρυδάτο άρωμα και η γεύση του το καθιστούν μια ευέλικτη επιλογή τόσο για αλμυρά όσο και για γλυκά πιάτα. Το λάδιαπόφιστίκι χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή μαργαρίνης, ντρέσινγκ σαλάτας και καλλυντικών.
... τα επίπεδα κακού χοληστερόλης. Με τη διακριτική ξηνοκαρπίσια γεύση του, προσθέτει μια νόστιμη νότα στα πιάτα, διατηρώντας παράλληλα τη φυσική γεύση των συστατικών. Εκτός από το μαγείρεμα, το έλαιο φυστικιού χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και ως έλαιο φορέας στην αρωματοθεραπεία. Οι πολλές γαστρονομικές και μη γαστρονομικές δυνατότητές του το καθιστούν ένα ευρέως εκτιμημένο και συχνά χρησιμοποιούμενο έλαιο σε νοικοκυριά και τη βιομηχανία τροφίμων.
...είναι ένα κίτρινο προς πράσινο λάδι, που μυρίζει ελαφρώς σαν φασόλια και αλεσμένα φύλλα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το λάδι προέρχεται από το φιστίκι Ίνκα, γνωστό επίσης ως Ίνκα Ίντσι, Ίνκα καρύδι ή καρύδι του βουνού Ίνκα. Το φυτό είναι ένα χορτώδες αναρριχητικό με κλαδιά μήκους έως τριών μέτρων. Ανήκει στην οικογένεια Euphorbia cyathophora. Έχει την προέλευσή του στις...
...Το έλαιο φυστικιού παράγεται με ψυχρή πίεση από τους σπόρους του φυστικιού (Arachis hypogaea L.), το οποίο ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων και επομένως δεν είναι ξηρός καρπός με την βοτανική έννοια. Το ψυχρής πίεσης έλαιο είναι πολυδιάστατο στη χρήση του. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αντέχει, το έλαιο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην παρασκευή τροφίμων, αλλά είναι επίσης πολύ περιζήτητο στην κοσμετολογία και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς.
INCI-ονομασία: ARACHIS HYPOGAEA OIL...
... φαρμακευτικών ουσιών λόγω της καλής του διάρκειας ζωής.
Περισσότερες πληροφορίες:
Το λάδιαπόφιστίκι εξάγεται από την οσπριοειδή καλλιέργεια. Οι φιστίκια βρίσκονται σε μέρη της Νότιας Αμερικής και σε τροπικά κλίματα. Ο κύριος παραγωγός λαδιού φιστικιού είναι η Ινδία. Με 45% περιεκτικότητα σε λιπαρά, το φιστίκι είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά. Πριν από την έκθλιψη, οι ξηροί καρποί πρέπει να στεγνώσουν για έως...
...Αξιοσημείωτο ελαιώδες ελιξίριο με Amaranthus caudatus, λάδιαπόφιστίκι Ίνκας, λάδιαπό φρούτα ακάι, λάδιαπό κουκούτσια βερίκοκου, λάδιαπό γλυκές αμυγδαλές και λάδι σουσαμιού. Η ειδική φροντίδα δέρματος, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του δέρματος, είναι εξαιρετικά οικονομική στη χρήση και πολύ αποτελεσματική. Μία σταγόνα αρκεί για την εμπειρία περιποίησης του προσώπου και του λαιμού. Εύκολη εφαρμογή και απορρόφηση, υποστηρίζει το δέρμα με θρεπτικά συστατικά και το αφήνει να φαίνεται λαμπερό και όμορφο.