... πιο πλούσιες σε διαλυμένο οξυγόνο.
Μια πρόσφατη μελέτη με το ISVV (Μπορντό) επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία Bucher Inertys μειώνει σημαντικά το διαλυμένο οξυγόνο στα κρασιά και τροποποιεί τον οργανωληπτικό τους χαρακτήρα.
Για τον Philippe Darriet, Καθηγητή, Διευθυντή της Μονάδας Έρευνας Οινολογίας ISVV Μπορντό: «Τα κόκκινα κρασιά πίεσης (Merlot και Cabernet Sauvignon) που παρασκευάστηκαν το 2014...
... Δυτικό τμήμα που προέρχεται από τους αμπελώνες της περιοχής του Sauternes και του Monbazillac προσφέρει λεπτότητα, φρεσκάδα και ζωή σε αυτό το γιορτινό ρόφημα.
Οι ποικιλίες Sémillon και Sauvignon είναι οι δύο ποικιλίες που συνδυάζονται:
Ο Sémillon (70%) προσφέρει στρογγυλάδα και πολυπλοκότητα, ενώ ο Sauvignon (30%) αναπτύσσει αρώματα από λευκά λουλούδια και εσπεριδοειδή. Αυτές οι δύο ποικιλίες...
... ισχυρές νότες κόκκινων φρούτων καθώς και μια μοναδική ισορροπία. Αυτό επιτρέπει σε αυτά τα κρασιά να εκτιμώνται από τα πρώτα τους χρόνια, αλλά και να μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα κόκκινα κρασιά παράγονται σε 25 εκτάρια, που αποτελούνται κυρίως από Merlot, αλλά και από Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. Οι εκτάσεις Sauvignon Blanc και σύντομα Semillon είναι αφιερωμένες στην παραγωγή του λευκού μας κρασιού.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!
... μια παραδοσιακή μίξη του Μπορντό: Merlot (40%), Cabernet Franc (35%), Cabernet Sauvignon (25%).
Τα κρασιά του Château Brande-Bergère έχουν διακριθεί πολλές φορές (χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι, World Wine Award από το Decanter, αξιολόγηση από τους καλύτερους κριτικούς κρασιού και αναγνώριση από τα καλύτερα εστιατόρια, όπως το Arpège στο Παρίσι, τρία αστέρια Michelin).
Η διάσημη Βρετανίδα κριτικός...
... Chardonnay για τα λευκά κρασιά και περίπου 75 εκτάρια με κόκκινες ποικιλίες (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) για τα κόκκινα κρασιά και το κόκκινο Pineau. Οι αμπελώνες μας εκμεταλλεύονται από άνδρες και γυναίκες, των οποίων η μέση ηλικία κυμαίνεται γύρω στα 42 χρόνια, κάτι που είναι σχετικά νέο και προοιωνίζει όμορφες προοπτικές εξέλιξης.
...% βιολογικών κρασιών. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι ο Sauvignon blanc, η muscadelle, ο mauzac, ο len de l'el, ο merlot, ο duras, η syrah, ο braucol και ο gamay. Ο τομέας παράγει κόκκινα, ροζ, ξηρά λευκά και γλυκά λευκά κρασιά.
... Clos de Gaumont, κρασιών Roc de Châteauvieux. Παραγωγός κρασιών Vouvray γλυκών AOC cuvée grains. Vouvray παραδοσιακή μέθοδος ημίξηρη AOC. Vouvray παραδοσιακή μέθοδος brut AOC. Vouvray γλυκά AOC. Ξηρά κρασιά Vouvray AOC. Ξηρά λευκά κρασιά Τουρέν Σοβινιόν AOC. Κρασιά από τη χώρα Chardonnay. Κρασιά από τη χώρα Pinot Noir. Οινοποίηση Pierre CHAINIER: TOURAINE SAUVIGNON AOC, VOUVRAY AOC. Προειδοποίηση αλκοόλ: η κατάχρηση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία, να καταναλώνεται με μέτρο.
... ενός οινολόγου. Τα παραγόμενα κρασιά πωλούνται υπό την επωνυμία "TERROIR DE LAGRAVE". Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών σε AOC GAILLAC και Côtes du Tarn. Οι κόκκινες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Fer-Servadou, Braucol, Duras, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah και Gamay. Οι λευκές ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Loin de l’Oeil, Mauzac και Sauvignon.
... παραγωγή κόκκινων κρασιών είναι κατά μέσο όρο 20, 25 ή 30 ετών, και βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά και αμμοχάλικα εδάφη για το Château Grand Bertin de St Clair. Οι ποικιλίες των κόκκινων κρασιών είναι το Cabernet Sauvignon και το Merlot. Το λευκό κρασί που παράγεται είναι ένα ξηρό λευκό από ποικιλία Sauvignon, με τους αμπελώνες που βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη να είναι κατά...
... ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Merlot, Cabernet-Sauvignon και Cabernet-Franc, με μέση ηλικία 25 ετών και επωφελούνται από μια πολύ λογική πυκνότητα φύτευσης. Το Château αναζητά για τα κρασιά του μια ισορροπία μεταξύ φρούτων, μπαχαρικών και ξύλου. Τα κρασιά του Château CANTINOT είναι κομψά και διαθέτουν μια τανική ευκαμψία.
Το CHATEAU PIERRAIL είναι μια οικογενειακή αμπελουργική επιχείρηση που εκτείνεται σε 75 εκτάρια αμπελιών.
Σε όλα τα 75 εκτάρια, 57 εκτάρια είναι αφιερωμένα σε κόκκινες ποικιλίες και 18 εκτάρια σε λευκές ποικιλίες. Οι κόκκινες ποικιλίες αποτελούνται από 85% Merlot και 15% Cabernet, ενώ οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν 70% Sauvignon Blanc και 30% Sauvignon Gris.
Ως ένδειξη ποιότητας, το CHATEAU PIERRAIL βραβεύεται τακτικά.
... επιφάνεια του αμπελώνα είναι επίσης φυτεμένη με λευκές ποικιλίες: Sauvignon Blanc και Sémillon, όλες φυτεμένες σε εδάφη από χαλίκια, σε συνδυασμό με άμμο και αργιλώδεις υποστρώσεις. Εφαρμόζουμε μια λογική καλλιέργεια που σέβεται το περιβάλλον. Τα κρασιά μας είναι αυθεντικά και αντικατοπτρίζουν τον τόπο όπου τα παράγουμε, τον βόρειο Μεντόκ, καθώς και την τεχνογνωσία μας. Τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μαζί με έναν κοινό στόχο: να εξάγουν όλο το δυναμικό της γης μας, για να παράγουν 5 cuvées με προσωπικότητες.
Το κάστρο HOSTENS PICANT διαθέτει έναν λοφώδη αμπελώνα 42 εκταρίων στην περιοχή του Μπορντό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για το κόκκινο κρασί είναι οι Merlot και Cabernet franc, ενώ για το λευκό κρασί είναι οι Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα για την καλλιέργεια του αμπελιού και όλες οι εργασίες στον αμπελώνα γίνονται με το χέρι. Τα κρασιά του κάστρου HOSTENS PICANT διατίθενται στη Γαλλία και για εξαγωγή.
... ποιότητας ωρίμανση των σταφυλιών.Αυτή η εξαιρετική περιοχή επιτρέπει την παραγωγή ενός πολύπλοκου, αυθεντικού κρασιού με τέλεια ισορροπία μεταξύ δομής και φρούτου, μέσω της σπάνιας ανάμειξης ευγενών ποικιλιών όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, η Syrah και το Grenache. Ο αμπελώνας έχει πάντα εκμεταλλευτεί με ήπιες τεχνικές που επιτρέπουν τις θεραπείες και τα λιπάσματα μόνο σε περίπτωση ανάγκης...
...Το Domaine de GAYSSOU βρίσκεται στην καρδιά των πρώτων πλαγιών του αμπελώνα Gaillacois. Ο αμπελώνας του κτήματος εκτείνεται σε 35 εκτάρια που αποτελούνται από κόκκινες και λευκές ποικιλίες. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Mauzac, Loin de l'Oeil, Muscadelle, Sauvignon, Duras, Fer Servadou και Syrah. Το κτήμα GAYSSOU παράγει ροζέ, κόκκινα, ξηρά λευκά και γλυκά λευκά κρασιά. Δεσμευμένο υπέρ του περιβάλλοντος και της ποιότητας των κρασιών, το κτήμα εφαρμόζει ορθολογική καταπολέμηση, χλωρίωση και απογύμνωση των αμπελιών.
Οι ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΛΑΟΥΔΕΥ ΚΑΙ ΠΟΜΕΥΣ βρίσκονται μεταξύ Μαρκό και Σεν-Ζυλιέν, στην πιο μικρή ΑΟC του Μεντόκ: την ΑΟC ΜΟΥΛΙΣ.
Το σύνολο των δύο αμπελώνων εκτείνεται σε 25,5 εκτάρια. Η σύνθεση του Château Lalaudey AOC Moulis είναι 45% Merlot για να προσφέρει στρογγυλάδα και φρούτο και 55% Cabernet Sauvignon για να προσφέρει κομψότητα και τανίνες στο κρασί. Η σύνθεση του Château Pomeys AOC Moulis είναι επίσης 45% Merlot και 55% Cabernet Sauvignon. Τα Château Lalaudey και Pomeys δεσμεύονται υπέρ του περιβάλλοντος, αποφεύγοντας τη χρήση ζιζανιοκτόνων και καλλιεργώντας το terroir τους με υπεύθυνο τρόπο.
Βρίσκεται στο Μεντόκ κοντά στο Μπορντό, το Château BARATEAU ειδικεύεται στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Το Château διαθέτει ένα αμπέλι 24 εκταρίων, με τις ποικιλίες που υπάρχουν να είναι το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Petit Verdot. Ως εγγύηση ποιότητας, το Château βραβεύεται τακτικά σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Château BARATEAU είναι στην κορυφή των καλύτερων της ονομασίας.
... τοπικές ποικιλίες Gaillacois, οι Duras και Braucol. Οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν τον Sauvignon, τον Listan και 3 τοπικές ποικιλίες Gaillacois, τις Mauzac, Lenc del El και Muscadelle. Έτσι, οι LES VIGNES DE GARBASSES παράγουν λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, χυμό σταφυλιού και ξύδι από κόκκινο κρασί.
Το CHATEAU LEZONGARS παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, οι νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται για να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το terroir των αμπελώνων μας. Οι αργιλώδεις-ασβεστολιθικοί μας εδάφοι προσφέρουν τη φρεσκάδα που απαιτείται για την καλή ωρίμανση των merlot και οι πετρώδεις πλαγιές μας επιτρέπουν μια πολύ όμορφη έκφραση των Cabernet Sauvignon.
Οι ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΣΕΓΚΟΥΡ εκπροσωπούν μια συνεταιριστική κάβα του Μπορντό. Το σύνολο των αμπελώνων των αμπελουργών της Κάβας του Μονσέγκουρ εκτείνεται σε σχεδόν 1300 εκτάρια κόκκινου και 100 εκτάρια λευκού. Στους αμπελώνες βρίσκονται οι εξής ποικιλίες: Merlot, Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon για τις κόκκινες ποικιλίες και Sauvignon, Sémillon και Muscadelle για τις λευκές...
Το CHATEAU VIEUX CHEVROL είναι ένα οικογενειακό αμπέλι έκτασης 21 εκταρίων. Το château διαθέτει την ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης LALANDE DE POMEROL. Οι ποικιλίες σταφυλιών είναι 80% Merlot, 10% Cabernet Franc και 10% Cabernet Sauvignon.
Το CHÂTEAU LA GORCE που βρίσκεται στο Médoc διαθέτει αμπελώνα 45 εκταρίων. Ο αμπελώνας αποτελείται από ευγενείς ποικιλίες, εκ των οποίων το 45% είναι Cabernet Sauvignon, το 50% Merlot και το 5% Cabernet Franc. Η ιδιοκτησία παράγει δύο κρασιά: το CHÂTEAU LA GORCE και το CHÂTEAU CANTELOUP. Τα παραγόμενα κρασιά είναι υψηλής ποιότητας.
Το Château Saint-Estèphe παράγει και εμπορεύεται κρασιά από το Médoc. Το κάστρο καλλιεργεί πολλές ποικιλίες σταφυλιών όπως το cabernet sauvignon, το cabernet franc, το merlot, το petit verdot και πιο πρόσφατα το malbec. Το Château La Haye είναι καταταγμένο ως Cru Bourgeois Supérieur από το 1932. Τα κρασιά του κάστρου χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους και την ανθεκτικότητά τους.
Βρίσκεται στην κοινότητα του Αγίου Αντελέν, 3 χιλιόμετρα από το ΠΟΥΙΓΙ ΣΥΡ ΛΟΑΡ, το Domaine Bonnard, οικογενειακή επιχείρηση από το 1951, έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, για να γίνει σήμερα ταυτόχρονα γεωργική και αμπελουργική. Η τρέχουσα επιφάνεια είναι 8,10 εκτάρια, εκτείνεται σε τρεις διαφορετικούς terroirs. Η κύρια παραγωγή τους βασίζεται στην ποικιλία σταφυλιού sauvignon (7,8 εκτάρια), με τρία...
Στο CLOS PUY ARNAUD, ο Thierry Valette παράγει και εμπορεύεται κρασιά Bordeaux. Ο αμπελώνας αποτελείται από 70% Merlot, 25% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon. Το CLOS PUY ARNAUD είναι δεσμευμένο υπέρ του περιβάλλοντος και παράγει βιολογικά κρασιά. Χάρη σε αυτή τη δέσμευση, τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το CLOS PUY ARNAUD παράγει 3 σειρές κρασιών: ένα Grand Vin που είναι ένα σπουδαίο κρασί παλαίωσης, τη Cuvée Pervenche που είναι ένα φρουτώδες κρασί μέσης παλαίωσης, και τη Cuvée Bistrot που είναι ένα φρουτώδες κρασί.
Οι VIGNOBLES GARZARO διαχειρίζονται 70 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στο Baron, στην περιοχή Entre-Deux-Mers, καθώς και 10 εκτάρια που είναι κατανεμημένα στις πιο διάσημες ονομασίες του Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol και Saint-Emilion-Grand-Cru. Οι αμπελώνες του Baron, που βρίσκονται σε λόφους με αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, επιτρέπουν στις ευγενείς ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet franc και το Sauvignon να αποδώσουν το καλύτερο από τον εαυτό τους. Στο Pomerol και το St Emilion, οι βαθιές και αμμώδεις περιοχές προσφέρουν κρασιά με πολύ κομψό χαρακτήρα.
... manseng, το chardonnay, για τα γλυκά λευκά: το petit manseng και το gros manseng, για το ροζέ: το cabernet franc και, για το κόκκινο: το merlot, το cabernet sauvignon και το tannat. Τα κρασιά και το Bas Armagnac που παράγονται από το DOMAINE DE LABALLE βραβεύονται τακτικά.