Το Château HAUT GRELOT βρίσκεται στην περιοχή Blaye Côtes de Bordeaux.
Το château διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 62 εκτάρια, ηλικίας περίπου 25 ετών. 24 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή λευκών κρασιών και 38 εκτάρια στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Μεταξύ των κόκκινων ποικιλιών περιλαμβάνονται οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Malbec. Για την παραγωγή λευκών κρασιών, συναντάμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Muscadelle και Sémillon. Το Château HAUT GRELOT δεσμεύεται υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου που ονομάζεται Ιχνηλασιμότητα.
Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι ένα Grand Cru Classé Saint Emilion. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 42 εκτάρια, εκ των οποίων 32 εκτάρια είναι φυτεμένα με Merlot (75%), Cabernet franc (15%) και Cabernet sauvignon (10%). Ο αμπελώνας διαχειρίζεται με γνώμονα μια λογική φυτοπροστασία και για να προάγει την ποιότητα της συγκομιδής. Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι δεσμευμένο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το CHÂTEAU CRANSAC καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 150 εκταρίων, εκ των οποίων 50 εκτάρια είναι αμπελώνες. Η ιδιοκτησία βρίσκεται στις παλιές βεράντες του Τάρν και οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε εδάφη Boulbènes, αμμώδη και ιλύ. 49 εκτάρια παράγουν κόκκινο κρασί και 1 εκτάριο λευκό κρασί, με τον αμπελώνα να είναι κατά μέσο όρο 30 ετών. Οι ποικιλίες του κτήματος είναι 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah και 6% άλλες ποικιλίες για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και 100% Sauvignon για την παραγωγή λευκού κρασιού. Το CHÂTEAU CRANSAC επιβεβαιώνεται ως Ανεξάρτητος Οινοπαραγωγός.
Το Château LOUPIAC GAUDIET διαθέτει ένα αμπελώνα 28 εκταρίων που βρίσκεται στους λόφους που υπερβαίνουν τον Γαρονή. Οι αμπελώνες είναι κατά μέσο όρο 47 ετών και το έδαφος είναι αργιλώδες και χαλικώδες με ασβεστολιθικό υπέδαφος. Η ποικιλία των αμπελιών περιλαμβάνει Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Τα κρασιά του Château LOUPIAC GAUDIET παράγονται με παραδοσιακό τρόπο, με χειρονακτική συγκομιδή, ενώ χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές.
Το Domaine de Salisquet είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και εκτείνεται σε 9,73 εκτάρια αμπελώνων που είναι καταχωρημένοι ως AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon και cabernet franc. Το Domaine de Salisquet έχει επιλέξει τη βιολογική γεωργία και υποστηρίζεται στη διαδικασία αυτή από την ViniVitisBio. Το Domaine de Salisquet διαθέτει θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές και περίπου πενήντα...
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΖΙΕΡ είναι μια αμπελουργική έκταση που βρίσκεται στις βεράντες της κοιλάδας του Λοτ. Η έκταση εκτείνεται σε 55 εκτάρια αμπελιών, με κύριο σταφύλι που χρησιμοποιείται για τα κρασιά AOP CAHORS να είναι το Malbec, το οποίο παράγει πλούσια, χρωματιστά και κομψά κρασιά. Τα συμπληρωματικά σταφύλια που χρησιμοποιούνται είναι το Merlot και το Tannat, ένα σταφύλι που προέρχεται από την περιοχή του Madiran. Το κάστρο παράγει επίσης κρασιά IGP Côtes du Lot με διαφορετικά σταφύλια όπως το Sauvignon blanc ή το Chardonnay.
Ο τομέας BOSC-LONG εκτείνεται σε 50 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στους λόφους της κοινότητας Cahuzac sur Vère στην Ελεγχόμενη Ονομασία Gaillac. Το ευνοϊκό κλίμα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμπέλου. Στον τομέα BOSC-LONG καλλιεργούνται διεθνείς και τοπικές ποικιλίες. Θα βρείτε λευκές ποικιλίες όπως το Chardonnay, το Sauvignon blanc, το Loin De L’œil και τη Muscadelle, καθώς και κόκκινες ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet-Sauvignon, το Braucol, τη Syrah, το Duras και το Gamays. Έτσι, ο τομέας BOSC-LONG παράγει και εμπορεύεται κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά.
Το ΚΑΣΤΡΟ LES CROISILLE που βρίσκεται κοντά στο Cahors είναι δεσμευμένο στη διαδικασία πιστοποίησης βιολογικής γεωργίας. Το κάστρο παράγει μια ευρεία γκάμα κόκκινων κρασιών AOC. Σε συμπλήρωση της γκάμας των κόκκινων κρασιών, το ΚΑΣΤΡΟ LES CROISILLE προσφέρει τρία κρασιά ποικιλίας, ένα λευκό Chardonnay, ένα λευκό Sauvignon και ένα ροζ Malbec.
...Το Château CITRAN βρίσκεται στο Médoc κοντά στο Μπορντό.
Ο αμπελώνας του Château εκτείνεται σε 100 εκτάρια σε ένα εδάφος με αμμώδη και χαλικώδη στοιχεία πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα με αστερίες / αργιλώδη ασβεστόλιθο. Οι ποικιλίες των αμπελιών του Château είναι το Merlot, το Cabernet Sauvignon και το Cabernet Franc. Τα κρασιά του Château CITRAN είναι κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης AOC Haut Médoc.
Το CHÂTEAU LA FAVIERE διαθέτει ένα αμπέλι 18,5 εκταρίων τοποθετημένο σε μια πλαγιά με βέλτιστη ηλιοφάνεια. Κατά μέσο όρο, οι αμπελώνες χρονολογούνται από το 1988, και περιλαμβάνουν Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) και Cabernet Sauvignon (10%). Ο αμπελώνας καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της ορθολογικής αμπελοκαλλιέργειας.
Οι αμπελώνες DELBECK είναι ειδικευμένοι τόσο στην παραγωγή κρασιού όσο και στην παραγωγή αλατιού κρασιού.
Οι αμπελώνες DELBECK παράγουν λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από την ονομασία Saint-Georges Saint-Emilion, Lalande de Pomerol, Bordeaux Rouge, Bordeaux Blanc και Bordeaux Rosé.
Παράγουν επίσης Poivrine και αλάτι αρωματισμένο με Fleur de Merlot, Fleur de Cabernet, Fleur de Syrah, Fleur de Pinot και Fleur de Sauvignon. Η Poivrine είναι ένα γαστρονομικό καρύκευμα που αποτελείται από Πιπέρι και Κρασί.
... του εδάφους τους. Καρπός μιας προσεκτικής και λογικής καλλιέργειας, είναι η καλύτερη έκφραση των ποικιλιών Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) και Cabernet Sauvignon (3%), των ευγενών ποικιλιών αυτής της ιστορικής περιοχής. Για να ανταποκριθούμε σε μια ισχυρή κοινωνική απαίτηση που γίνεται αισθητή προς μια καθαρή αμπελουργία, η στροφή προς τη βιολογική γεωργία έγινε στις 19 Αυγούστου 2019 και θα...
...Το Château Rioublanc είναι μια οικογενειακή οινοποιία 47 εκταρίων που βρίσκεται στην περιοχή Bordeaux. Οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε υψηλή πυκνότητα (5000 φυτά/εκτάριο) και καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς ζιζανιοκτόνα ή συνθετικά προϊόντα. Οι κόκκινες ποικιλίες που υπάρχουν είναι οι merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc και malbec. Στις λευκές: sauvignon, sémillon και colombard.
Το château...
Το κτήμα Pouybet είναι πιστοποιημένο AB (βιολογική γεωργία) από το 2010. 11 εκτάρια αμπελώνων εκμεταλλεύονται σε πλαγιές του Gers, στην IGP Côtes de Gascogne, απέναντι από τις Πυρηναίες, σε ένα αργιλοαμμώδες έδαφος. Οι κύριες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι: Tannat, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Gamay.