... σταφυλιών επιτρέπουν την παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας κρασιών, από τις πιο ενδημικές όπως το Grenache, το Carignan, το Muscat, μέχρι τις πιο σπάνιες στη Ρουσιγιόν όπως το Merlot, το Chardonnay, το Alicante Bouschet. Η κάβα, από την άλλη, βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Από το 2019, το κτήμα είναι σε διαδικασία μετάβασης προς τη βιολογική γεωργία!
Ελάτε να ανακαλύψετε την καλύτερη επιλογή μας από...
...% βιολογικών κρασιών. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι ο Sauvignon blanc, η muscadelle, ο mauzac, ο len de l'el, ο merlot, ο duras, η syrah, ο braucol και ο gamay. Ο τομέας παράγει κόκκινα, ροζ, ξηρά λευκά και γλυκά λευκά κρασιά.
... ενός οινολόγου. Τα παραγόμενα κρασιά πωλούνται υπό την επωνυμία "TERROIR DE LAGRAVE". Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών σε AOC GAILLAC και Côtes du Tarn. Οι κόκκινες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Fer-Servadou, Braucol, Duras, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah και Gamay. Οι λευκές ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Loin de l’Oeil, Mauzac και Sauvignon.
... παραγωγή κόκκινων κρασιών είναι κατά μέσο όρο 20, 25 ή 30 ετών, και βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά και αμμοχάλικα εδάφη για το Château Grand Bertin de St Clair. Οι ποικιλίες των κόκκινων κρασιών είναι το Cabernet Sauvignon και το Merlot. Το λευκό κρασί που παράγεται είναι ένα ξηρό λευκό από ποικιλία Sauvignon, με τους αμπελώνες που βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη να είναι κατά...
... ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Merlot, Cabernet-Sauvignon και Cabernet-Franc, με μέση ηλικία 25 ετών και επωφελούνται από μια πολύ λογική πυκνότητα φύτευσης. Το Château αναζητά για τα κρασιά του μια ισορροπία μεταξύ φρούτων, μπαχαρικών και ξύλου. Τα κρασιά του Château CANTINOT είναι κομψά και διαθέτουν μια τανική ευκαμψία.
Το CHATEAU PIERRAIL είναι μια οικογενειακή αμπελουργική επιχείρηση που εκτείνεται σε 75 εκτάρια αμπελιών.
Σε όλα τα 75 εκτάρια, 57 εκτάρια είναι αφιερωμένα σε κόκκινες ποικιλίες και 18 εκτάρια σε λευκές ποικιλίες. Οι κόκκινες ποικιλίες αποτελούνται από 85% Merlot και 15% Cabernet, ενώ οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν 70% Sauvignon Blanc και 30% Sauvignon Gris.
Ως ένδειξη ποιότητας, το CHATEAU PIERRAIL βραβεύεται τακτικά.
... περιλαμβάνονται οι Αμπελώνες Poitevin. Στην καρδιά του χωριού Jau-Dignac-et-Loirac, κοντά στην εκβολή, το κύριο κτίριο είναι ένα σπίτι του 18ου αιώνα.
Ο ΤΕΡΡΟΙΡ
Γύρω από την κοινότητα, καλλιεργούμε 45 εκτάρια αμπελώνων που επωφελούνται από ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες, προστατευμένα από ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι ποικιλίες που έχουν φυτευτεί είναι οι Merlot, Cabernet Sauvignon και Petit Verdot. Μια μικρή...
Το κάστρο HOSTENS PICANT διαθέτει έναν λοφώδη αμπελώνα 42 εκταρίων στην περιοχή του Μπορντό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για το κόκκινο κρασί είναι οι Merlot και Cabernet franc, ενώ για το λευκό κρασί είναι οι Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα για την καλλιέργεια του αμπελιού και όλες οι εργασίες στον αμπελώνα γίνονται με το χέρι. Τα κρασιά του κάστρου HOSTENS PICANT διατίθενται στη Γαλλία και για εξαγωγή.
... χρησιμοποιούνται είναι το Malbec και το Merlot. Πρόκειται για κρασιά πολύ αρωματικά, που εκφράζονται σε κόκκινα και ροζέ.
Χάρη στην επιμονή των ιδιοκτητών, αυτά τα κρασιά βραβεύονται τακτικά και η εκμετάλλευση αναπτύσσεται με την επαναγορά του αμπελώνα 12 εκταρίων του CHÂTEAU GRAND CHÊNE το 2015.
Οι ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΛΑΟΥΔΕΥ ΚΑΙ ΠΟΜΕΥΣ βρίσκονται μεταξύ Μαρκό και Σεν-Ζυλιέν, στην πιο μικρή ΑΟC του Μεντόκ: την ΑΟC ΜΟΥΛΙΣ.
Το σύνολο των δύο αμπελώνων εκτείνεται σε 25,5 εκτάρια. Η σύνθεση του Château Lalaudey AOC Moulis είναι 45% Merlot για να προσφέρει στρογγυλάδα και φρούτο και 55% Cabernet Sauvignon για να προσφέρει κομψότητα και τανίνες στο κρασί. Η σύνθεση του Château Pomeys AOC Moulis είναι επίσης 45% Merlot και 55% Cabernet Sauvignon. Τα Château Lalaudey και Pomeys δεσμεύονται υπέρ του περιβάλλοντος, αποφεύγοντας τη χρήση ζιζανιοκτόνων και καλλιεργώντας το terroir τους με υπεύθυνο τρόπο.
Οι αμπελουργοί εδώ και τέσσερις γενιές, το DOMAINE DE LAVAUR διαθέτει 15 εκτάρια αμπελώνων. Ο αμπελώνας αποτελείται από 2 ποικιλίες: το Malbec, κύρια και παραδοσιακή ποικιλία του Cahors που αντιπροσωπεύει το 85% του αμπελώνα και το Merlot, δευτερεύουσα ποικιλία που αντιπροσωπεύει το 15%. Το κτήμα παράγει εξαιρετικά κρασιά, με όλες τις απαιτούμενες ποιότητες για ένα CAHORS είτε μέσω ενός επιδέξιου μείγματος των δύο ποικιλιών, είτε αποκλειστικά από Malbec.
Βρίσκεται στο Μεντόκ κοντά στο Μπορντό, το Château BARATEAU ειδικεύεται στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Το Château διαθέτει ένα αμπέλι 24 εκταρίων, με τις ποικιλίες που υπάρχουν να είναι το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Petit Verdot. Ως εγγύηση ποιότητας, το Château βραβεύεται τακτικά σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Château BARATEAU είναι στην κορυφή των καλύτερων της ονομασίας.
Βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, πιο συγκεκριμένα στο τμήμα του Tarn, το κτήμα LES VIGNES DE GARBASSES παράγει κρασιά υπό την ετικέτα Vin de Pays des Côtes du Tarn. Οι αμπελώνες του κτήματος προορίζονται κατά 85% για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και κατά 15% για την παραγωγή λευκού κρασιού. Οι ερυθρές ποικιλίες είναι οι Syrah, Gamay, Merlot, Cabernet Franc και Sauvignon, καθώς και 2...
Ο αμπελώνας του CHATEAU LA RAYRE βρίσκεται στους αργιλώδεις και ασβεστολιθικούς λόφους νότια του Monbazillac. Αυτός ο αμπελώνας εκτείνεται σε 22 εκτάρια αμπελιών. Υπάρχουν 14 εκτάρια αφιερωμένα στην παραγωγή του Bergerac Sec με τις ποικιλίες Sauvignon και Sémillon και 8 εκτάρια που παράγουν ένα Bergerac Rouge με τις ποικιλίες Merlot, Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. Ως εγγύηση ποιότητας, όλα τα κρασιά του CHATEAU LA RAYRE έχουν βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς.
Το CHATEAU LEZONGARS παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, οι νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται για να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το terroir των αμπελώνων μας. Οι αργιλώδεις-ασβεστολιθικοί μας εδάφοι προσφέρουν τη φρεσκάδα που απαιτείται για την καλή ωρίμανση των merlot και οι πετρώδεις πλαγιές μας επιτρέπουν μια πολύ όμορφη έκφραση των Cabernet Sauvignon.
Οι ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΣΕΓΚΟΥΡ εκπροσωπούν μια συνεταιριστική κάβα του Μπορντό. Το σύνολο των αμπελώνων των αμπελουργών της Κάβας του Μονσέγκουρ εκτείνεται σε σχεδόν 1300 εκτάρια κόκκινου και 100 εκτάρια λευκού. Στους αμπελώνες βρίσκονται οι εξής ποικιλίες: Merlot, Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon για τις κόκκινες ποικιλίες και Sauvignon, Sémillon και Muscadelle για τις λευκές...
Το CHATEAU VIEUX CHEVROL είναι ένα οικογενειακό αμπέλι έκτασης 21 εκταρίων. Το château διαθέτει την ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης LALANDE DE POMEROL. Οι ποικιλίες σταφυλιών είναι 80% Merlot, 10% Cabernet Franc και 10% Cabernet Sauvignon.
Το CHÂTEAU LA GORCE που βρίσκεται στο Médoc διαθέτει αμπελώνα 45 εκταρίων. Ο αμπελώνας αποτελείται από ευγενείς ποικιλίες, εκ των οποίων το 45% είναι Cabernet Sauvignon, το 50% Merlot και το 5% Cabernet Franc. Η ιδιοκτησία παράγει δύο κρασιά: το CHÂTEAU LA GORCE και το CHÂTEAU CANTELOUP. Τα παραγόμενα κρασιά είναι υψηλής ποιότητας.
Το Château Saint-Estèphe παράγει και εμπορεύεται κρασιά από το Médoc. Το κάστρο καλλιεργεί πολλές ποικιλίες σταφυλιών όπως το cabernet sauvignon, το cabernet franc, το merlot, το petit verdot και πιο πρόσφατα το malbec. Το Château La Haye είναι καταταγμένο ως Cru Bourgeois Supérieur από το 1932. Τα κρασιά του κάστρου χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους και την ανθεκτικότητά τους.
Το ΚΑΣΤΡΟ ΦΑΝΤΟΥ που βρίσκεται μεταξύ του Ατλαντικού Ωκεανού και της Μεσογείου απολαμβάνει ένα εξαιρετικό κλίμα. Το κάστρο εκμεταλλεύεται 25 εκτάρια αμπελιών, εκ των οποίων τα 21 εκτάρια είναι σε διαδικασία μετάβασης προς τη Βιολογική Γεωργία. Ο κύριος ποικιλιακός τύπος των παραγόμενων κρασιών είναι ο Malbec, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής αμπελοκαλλιέργειας της ιδιοκτησίας. Ο μαύρος Merlot, που αντιπροσωπεύει το 20%, συμπληρώνει τον Malbec και προσφέρει στρογγυλάδα, λιπαρότητα και απαλότητα στο κρασί.
Στο CLOS PUY ARNAUD, ο Thierry Valette παράγει και εμπορεύεται κρασιά Bordeaux. Ο αμπελώνας αποτελείται από 70% Merlot, 25% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon. Το CLOS PUY ARNAUD είναι δεσμευμένο υπέρ του περιβάλλοντος και παράγει βιολογικά κρασιά. Χάρη σε αυτή τη δέσμευση, τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το CLOS PUY ARNAUD παράγει 3 σειρές κρασιών: ένα Grand Vin που είναι ένα σπουδαίο κρασί παλαίωσης, τη Cuvée Pervenche που είναι ένα φρουτώδες κρασί μέσης παλαίωσης, και τη Cuvée Bistrot που είναι ένα φρουτώδες κρασί.
Οι VIGNOBLES GARZARO διαχειρίζονται 70 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στο Baron, στην περιοχή Entre-Deux-Mers, καθώς και 10 εκτάρια που είναι κατανεμημένα στις πιο διάσημες ονομασίες του Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol και Saint-Emilion-Grand-Cru. Οι αμπελώνες του Baron, που βρίσκονται σε λόφους με αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, επιτρέπουν στις ευγενείς ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet franc και το Sauvignon να αποδώσουν το καλύτερο από τον εαυτό τους. Στο Pomerol και το St Emilion, οι βαθιές και αμμώδεις περιοχές προσφέρουν κρασιά με πολύ κομψό χαρακτήρα.
Το CHATEAU PINERAIE είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Ο αμπελώνας των 50 εκταρίων περιλαμβάνει όλους τους τύπους εδαφών που χαρακτηρίζουν την ονομασία. Οι αμπελώνες της PINERAIE αποτελούνται κατά 85% από Malbec και κατά 15% από Merlot. Η ιδιοκτησία επιθυμεί να εφαρμόσει μια λογική καλλιέργεια.
... manseng, το chardonnay, για τα γλυκά λευκά: το petit manseng και το gros manseng, για το ροζέ: το cabernet franc και, για το κόκκινο: το merlot, το cabernet sauvignon και το tannat. Τα κρασιά και το Bas Armagnac που παράγονται από το DOMAINE DE LABALLE βραβεύονται τακτικά.
...καθώς και τον Chardonnay, ο οποίος δεν είναι μια συμβατική ποικιλία της περιοχής. Ο τομέας περιλαμβάνει επίσης 6 κόκκινες ποικιλίες, τον Braucol, γνωστό επίσης ως Fer Servadou, τον Duras, τη Syrah και ως συμπληρωματικές ποικιλίες τον Merlot, τον Cabernet Sauvignon και τον Gamay. Έτσι, ο DOMAINE SARRABELLE παράγει και εμπορεύεται κόκκινα, ροζέ, ξηρά και γλυκά λευκά κρασιά καθώς και αφρώδη.
Αιώνες παράδοσης και τεχνογνωσίας, σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, επιτρέπουν στο CHATEAU EUGENIE να προσφέρει σπουδαία κρασιά Cahors που έχουν βραβευτεί πολλές φορές παγκοσμίως. Το CHATEAU EUGENIE διαθέτει επίσης μια ευρεία γκάμα κρασιών, συνδυάζοντας κατάλληλες μίξεις από τις τρεις ποικιλίες: Malbec, Merlot και Tannat.
Το Château HAUT GRELOT βρίσκεται στην περιοχή Blaye Côtes de Bordeaux.
Το château διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 62 εκτάρια, ηλικίας περίπου 25 ετών. 24 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή λευκών κρασιών και 38 εκτάρια στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Μεταξύ των κόκκινων ποικιλιών περιλαμβάνονται οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Malbec. Για την παραγωγή λευκών κρασιών, συναντάμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Muscadelle και Sémillon. Το Château HAUT GRELOT δεσμεύεται υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου που ονομάζεται Ιχνηλασιμότητα.
Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι ένα Grand Cru Classé Saint Emilion. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 42 εκτάρια, εκ των οποίων 32 εκτάρια είναι φυτεμένα με Merlot (75%), Cabernet franc (15%) και Cabernet sauvignon (10%). Ο αμπελώνας διαχειρίζεται με γνώμονα μια λογική φυτοπροστασία και για να προάγει την ποιότητα της συγκομιδής. Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι δεσμευμένο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Βρίσκεται στο Νότιο Δυτικό τμήμα της Γαλλίας, το CHÂTEAU LES VIGNALS παράγει κρασιά από την περιοχή Gaillac και τις Côtes du Tarn. Ο αμπελώνας του κάστρου εκτείνεται σε 70 εκτάρια, όπου βρίσκονται ποικιλίες όπως Duras, Braucol, Syrah, Mauzac, Loin de l’œil, Merlot, Sauvignon και Cabernet-Sauvignon. Το Κάστρο παράγει έτσι κόκκινα κρασιά, ροζέ κρασιά και λευκά κρασιά γλυκά και ξηρά. Με γνώμονα την...