...Προερχόμενο από την παρτίδα Alba Octavia του 2022, αυτό το κρασί έχει ωριμάσει σε βαρέλι για 10 μήνες.
Χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς κολλήσεις και με πολύ ελαφρύ θειώδες, είναι ένα πιο στρογγυλό κρασί, με πιο σύνθετα αρώματα χάρη στα υπολείμματα σακχάρων του.
Ελεύθερο κρασί, καλό είναι να αεριστεί πριν την γευσιγνωσία.
1,5λ – 14%
(έξοδα μεταφοράς: ισοδύναμο με 2 μπουκάλια)...
Είμαστε LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, μια συνεταιριστική οργάνωση που συγκεντρώνει 800 οικογένειες οινοπαραγωγών και ειδικούς στην αναγνωρίσιμη περιοχή της Βουργουνδίας.
Οι διάφοροι τύποι κρασιών μας προέρχονται από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 7 φημισμένων σπιτιών από τον βορρά μέχρι τον νότο αυτής της περιοχής, που είναι η επιτομή του αμπελώνα:
• Bailly Lapierre, γνωστό για τα Crémants de Bou...
...Το λουκάνικο με τρούφα, ένα από τα αστέρια μας!
Εμπλουτισμένο με θρυμματισμένη τρούφα καλοκαιριού, η γεύση του είναι λεπτή και υποβλητική.
Αν αναζητάτε εκλεπτυσμένο, εδώ είναι το κατάλληλο μέρος!
Μικρό +:
Το λουκάνικο με τρούφα θα συνοδευτεί τέλεια με ένα καλό φρουτώδες ή γλυκό λευκό κρασί για να αναδείξει αυτή τη μοναδική αρωματική γεύση.
Για κομψές βραδιές γεμάτες στυλ!
Όπως το λουκάνικο...
...Χοιρινό κρέας, συκώτι πουλερικών (κοτόπουλο) 33%, ΑΥΓΟ, αλάτι, πιπέρι. Κρέατα προέλευσης Γαλλίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ:
Σερβίρετε κρύο με ψωμί, τουρσί και λίγο καλόκρασί…
Ανακάλυψα αυτή την πάστα στο Soustons, στις Landes, chez Mamie Alberte. Ερωτεύτηκα αμέσως! Η γιαγιά μου άφησε ευγενικά τη συνταγή για τα υπέροχα σνακ της νεότητας μου. Τώρα είναι η σειρά σας να δοκιμάσετε αυτή την αμαρτία της γεύσης!
...Η ρόμπα είναι πορφυρή με αρώματα άγριων φρούτων και δάσους. Το κρασί είναι ευέλικτο και ζωντανό, χαρακτηριζόμενο από μια όμορφη φρεσκάδα.
Δημοσίευση: DOMAINE DE LA GRAVEIRETTE
Ονομασία: VIN DE FRANCE
Περιοχή: VALLEE DU RHÔNE
Χρώμα: Κόκκινο
Ποικιλίες: Grenache
Τρόπος καλλιέργειας: Βιοδυναμικός
Χαρακτήρας: ελαφρύ / φρουτώδες
Περιεκτικότητα: 75cl
Χρονιά: 2019
Βάρος: 1 kg
Ποσότητα θείου: πολύ λίγο ή καθόλου θειωμένο...
... αποδόσεις αυξάνονται. Η οξύτητα είναι γενικά χαμηλή. Το Grenache N επιτρέπει την παραγωγή φυσικών γλυκών κρασιών και πολύ μεγάλων κρασιών παλαίωσης, δομημένων και αρωματικών, εφόσον φυτευτεί σε ποιοτικά εδάφη, ελέγχεται τέλεια η απόδοση και επιτευχθεί ένα καλό χρώμα.
Καλλιεργητικές και αγρονομικές ικανότητες
Αυτή η ποικιλία είναι πολύ ζωηρή (ισχυρές ρίζες) και παρουσιάζει μερικές φορές ευαισθησία στην πτώση των καρπών και δυσκολίες στην ωρίμανση. Έχει όρθια ανάπτυξη και πρέπει να καλλιεργείται με κοντό κλάδεμα (γυαλί ή κορδόνι). Εξωτερικεύει εύκολα τα συμπτώματα της φροντίδας.
... να σας αφήσουμε μόνο την επιλογή. Λίγο ψωμί, ψημένο ή όχι, ένα ποτήρι (καλό) κρασί και είστε έτοιμοι. Είτε σας αρέσει το πικάντικο, τα μανιτάρια, είτε η έντονη γεύση των πιπεριών, δεν έχει σημασία, αφού υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Στην υγειά σας!
...Προϊόν-ναυαρχίδα της Maison Verdier, τα Χρυσά Σταφύλια στο Sauternes σε σακουλάκι είναι η ιδανική συσκευασία για αυτόν τον υπέροχο καρπό που είναι το σταφύλι! Σε μια γευστική στιγμή, κερδίζει την ομόφωνη αποδοχή! Ιδανικό με έναν καλό καφέ ή ένα μαύρο τσάι, το Χρυσό Σταφύλι θα αποδώσει όλο του το δυναμικό με ένα ποτήρι σαμπάνια ή ένα καλό λευκό κρασί.
Διαστάσεις: 19x6x4cm
Καθαρό βάρος: 250g...
... μεγαλοπρεπής είσοδος του Jacques στην Καστιγιόν.
Ποικιλίες: 100% Merlot
Οινοποίηση: Θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές
Ωρίμανση: 5% νέες δρύινες βαρέλες, 47.5% βαρέλες ενός κρασιού, 47.5% βαρέλες δύο κρασιών
Γευσιγνωσία: Είναι ένα κρασί με πολύ χαρακτήρα και μπαχαρικά; είναι πιπεράτο και φρέσκο στη μύτη με μια όμορφη επίθεση από μαύρα φρούτα και γλυκόριζα. Στο στόμα, η υφή είναι κρεμώδης, με καλό όγκο και καλά ενσωματωμένα τανίνες. Η επίγευση είναι μακρά με μια πικάντικη και σοκολατένια γεύση.
...τα αρώματα του μαύρου σκόρδου ποικίλλουν ανάλογα με τον χρόνο ξηρασίας του και θυμίζουν λίγο αυτά του βαλσαμικού ξυδιού.
Έχει βέλτιστη διάρκεια ζωής 1 χρόνο, αλλά στην Ιαπωνία κάποιοι το διατηρούν για 10 χρόνια. Όπως ένα καλόκρασί, βελτιώνεται με την ηλικία, αν θέλετε να σταματήσετε την ωρίμανση, διατηρήστε το στο ψυγείο.
Και στην κουζίνα;
Στο στόμα, απελευθερώνει μια υπέροχη γλυκύτητα, ελαφρώς ξινή, που δεν είναι χωρίς να θυμίζει γλυκόριζα, και ανήκει στις γεύσεις Umami.
Η γεύση του είναι τόσο γλυκιά που μπορείτε να το απολαύσετε όπως είναι, καθαρό και ολόκληρο, οποιαδήποτε στιγμή.
... τίποτα! Η ισχυρή, αλμυρή και ιωδιούχα γεύση της μπουτάργκας συνοδεύεται ευχάριστα από αλκοόλ τύπου βότκα, ή αλκοόλ από σύκο (συνιστάται η Μπουχά Μποκομπσά!), ή με ένα ξηρό λευκό κρασί, παστίς, σαμπάνια, αλλά όχι κόκκινο κρασί.
Από τον Μάιο του 2017, το Bar à Iode έχει εγκατασταθεί στην δεξιά όχθη. Μικρός αδελφός του Saint Germain, η έννοια παραμένει η ίδια: θαλασσινά και ψάρια σε αφθονία, όλα συνοδευόμενα από καλόκρασί! Βρίσκεται ανάμεσα στη rue de Charonne και τη rue Faidherbe, το Bar à Iode Charonne διακρίνεται από τον μεγαλύτερο αδελφό του χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες του που του δίνουν μια αποφασιστικά πιο μοντέρνα και σύγχρονη αίσθηση. Μια μεγάλη αίθουσα στον πρώτο όροφο σας επιτρέπει να έρθετε είτε σε ομάδα είτε όχι!!
Βρισκόμενο στον μυθικό δρόμο Σεν Ζερμέν, μόλις δύο βήματα από την Νοτρ Νταμ του Παρισιού, το Bar à Iode Saint Germain άνοιξε τις πόρτες του το 2014. Σας υποδέχεται σε ένα απλό, αυθεντικό και φιλόξενο περιβάλλον για να απολαύσετε ψάρια, οστρακοειδή και καρκινοειδή συνοδευόμενα από ένα καλό ποτήρι κρασί!
Εκμετάλλευση βιολογικού κόκκινου κρασιού από το Bourgueil με παραδοσιακές μεθόδους. Είμαστε παθιασμένοι με τον αμπελώνα και έχουμε εξελιχθεί προς τη βιολογική γεωργία προκειμένου να διατηρήσουμε το περιβάλλον και τον τόπο μας. Το Domaine Ménard εργάζεται με άλογα για να δημιουργήσει καλό βιολογικό κόκκινο κρασί από το Bourgueil στην κοιλάδα του Λίγηρα. Η εκμετάλλευσή μας, που βρίσκεται στην...
Ο ξίδι του Ορλεάν, είναι ένας συνδυασμός τριών στοιχείων: της θερμοκρασίας, του αέρα και του χρόνου. Στην Martin Pouret, ένας άλλος παράγοντας μπαίνει στην εξίσωση, η ποιότητα των κρασιών που χρησιμοποιούνται ή πώς ένα κρασί γίνεται καλό ξίδι. Χρησιμοποιούμε μόνο κρασιά που προέρχονται από τις καλύτερες ποικιλίες του γαλλικού αμπελώνα, όπως αυτές της κοιλάδας του Λίγηρα (Cabernet franc, ...), του...