Το ρύζι γιασεμί είναι ένα είδος μακρύκοκκου ρυζιού, το οποίο καλλιεργείται κυρίως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Εκτός από την Ταϊλάνδη, η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής του, το ρύζι γιασεμί καλλιεργείται αυτή τη στιγμή στην Καμπότζη, στο νότιο Βιετνάμ και στο Λάος. Ένα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η ελαφρώς αισθητή, γλυκιά μυρωδιά που θυμίζει γιασεμί - από αυτό προήλθε και το όνομά του. Έχει επίσης μια συγκεκριμένη, πολύ ελαφρώς γλυκιά γεύση, που μερικές φορές αναφέρεται ως μέλι. Το ρύζι γιασεμί έχει πολλές θρεπτικές αξίες. Πρώτα απ' όλα, είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα έχει λίγα λιπαρά, γι' αυτό και συχνά επιλέγεται από άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή προσπαθούν να αδυνατίσουν. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί από εκείνους που έχουν πεπτικά προβλήματα - το ρύζι γιασεμί είναι εύπεπτο και δεν επιβαρύνει το στομάχι, αν και αφήνει μια αίσθηση κορεσμού. Το ρύζι είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και καλίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου και φωσφόρου.
Η υπερνόστιμη και εξαιρετικά υγιεινή βρώμη θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε κουζίνα. Είναι πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους παρέχει στο σώμα μεγάλες ποσότητες καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βελτιώνουν τις πεπτικές διαδικασίες και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, καθώς και βήτα-γλυκάνης, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στη διαχείριση των λιπιδίων και των υδατανθράκων. Η βιταμίνη B1 και το παντοθενικό οξύ καταπολεμούν την αυξανόμενη κόπωση και την ευερεθιστότητα, τόσο κατά τη διάρκεια σωματικής όσο και πνευματικής προσπάθειας. Η βρώμη περιέχει επίσης αντικαταθλιπτικές και αποτοξινωτικές ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση (οι αναφερόμενες βιταμίνες B, καθώς και το σελήνιο και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα). Η τακτική κατανάλωση βρώμης μειώνει την ποσότητα χοληστερόλης που απορροφάται στο αίμα. 1G - 10% Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 1.2g - 6% Υδατάνθρακες 63g - 24%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0.9g - 1% Πρωτεΐνη 7g - 24% Ίνες 11.9g
Οι βιολογικές χουρμάδες, από οικολογικές καλλιέργειες, είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή διατροφής. Προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες και είναι προϊόν υψηλής ποιότητας. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες: της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις πιο υψηλά καταταγμένες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο ηλεκτρολύτη για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστή επίδραση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Όλοι αυτοί οι τρεις παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι καρποί των χουρμάδων είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο.
Η Ασβαγκάντα είναι ένα εκχύλισμα ρίζας του φυτού, της οικογένειας των αριθμών, που ονομάζεται Smalfish Witania, γνωστό και ως ινδικό τζίνσενγκ. Είναι ένα γνωστό βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην ινδική ιατρική Αγιουρβέδα και έχει γίνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα λόγω των οφελών του για την υγεία. Η Ασβαγκάντα έχει προσαρμογόνο δράση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης σε άτομα που βιώνουν χρόνια άγχος, μειώνοντας το επίπεδο άγχους και ανησυχίας. Η Ασβαγκάντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος NK, των λεγόμενων φυσικών δολοφόνων και μειώνει τους δείκτες φλεγμονής. Η Ασβαγκάντα έχει θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, υποστηρίζει κατά τις περιόδους ψυχικής και νευρικής έντασης, βελτιώνει την αντοχή του σώματος στο άγχος και βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης αντοχής, στα συναισθήματα ενέργειας και
Η κινόα, γνωστή και ως κινόα ή περουβιανό ρύζι, είναι τα λεγόμενα ψευδοσπόρια, δηλαδή ένα φυτό που παράγει αμυλώδη σπόρους, αλλά δεν είναι πραγματικά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου εκτιμάται για τη θρεπτική της αξία εδώ και αιώνες. Αποκαλείται "άγιος των Ίνκας." Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να επιδείξει αντι-αλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, ιογενείς και ανοσοδιεγερτικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτη. %Περιλαμβάνοντας κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,7g - 3% υδατάνθρακες 57 - 22% περιλαμβάνοντας σάκχαρα 0g - 0% πρωτεΐνη 14g - 28% αλάτι 0,01g < 1% *RWS - αναφορά τροφίμου αξίας <strong>χρήση</strong> Οι κόκκοι κινόας θα πρέπει να ξεπλένονται σε νερό πριν το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Θα ξέρουμε ότι η κινόα είναι έτοιμη όταν εμφανιστούν οι χαρακτηριστικές "ουρές" που θα προκύψουν από τους κόκκους κινόας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Η Ασβαγκάντα είναι ένα εκχύλισμα ρίζας από το φυτό της οικογένειας των Σολανίδων, Smalfish Witania, γνωστό και ως Ινδικό Τζίνσενγκ. Είναι ένα καλά γνωστό και μακροχρόνιο βότανο στην ινδική α Ayurvedic ιατρική και έχει γίνει δημοφιλής συμπλήρωμα λόγω των οφελών για την υγεία του. Η Ασβαγκάντα έχει προσαρμογόνες ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης σε άτομα που βιώνουν χρόνια στρες, μειώνοντας το επίπεδο άγχους και στρες. Έχει αποδειχθεί ότι η Ασβαγκάντα αυξάνει τη δραστηριότητα των NK -ανοσοκυττάρων, γνωστών ως φυσικοί φονείς (Natural Killers), και μειώνει τους δείκτες φλεγμονής. Η Ασβαγκάντα έχει θετική επίδραση στην καρδιά και το καρδιοαγγειακό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, υποστηρίζει σε περιόδους πνευματικής και νευρικής έντασης, βελτιώνει την αντοχή του σώματος στο στρες και βοηθά στη βέλτιστη διατήρηση της ενέργειας.
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα-καροτένιου και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, καθώς και της παχυσαρκίας. Το βερίκοκο είναι μια εξαιρετική πηγή, που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους, και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τη βλάβη. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, που θρέφει τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα βερίκοκα αποξηραίνονται για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικά των
Ο άγαρ, επίσης γνωστός ως άγαρ-άγαρ, είναι ένα φυσικό πυκνωτικό φυτικής προέλευσης. Παράγεται από φύκια - Krasnorostów. Ο άγαρ δεν έχει ούτε οσμή ούτε γεύση. Περιέχει πολλά πολύτιμα συστατικά όπως: μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Είναι μια ουσία που πυκνώνει πιο ισχυρά από τη ζελατίνη. Στις ετικέτες, θα τον βρούμε με το σύμβολο E-406. Χρησιμοποιείται στην vegan κουζίνα ως υποκατάστατο της ζελατίνης. Διαλύεται στους 85-95 βαθμούς Κελσίου, ενώ πυκνώνει στους 32-35 βαθμούς. Έτσι, δεν χρειάζεται να τον βάλετε στο ψυγείο. Για να επιτευχθεί η μέση σκληρότητα του ζελέ, χρησιμοποιείται η αναλογία: 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού άγαρ ανά 1 φλιτζάνι υγρού. Διαλύστε τη ζελατίνη σε μικρή ποσότητα κρύου νερού και προσθέστε την σε βραστό νερό, βράστε για μερικά λεπτά. Ο άγαρ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μαρμελάδα. Για 1,5 κιλό φρούτων και 500 γρ. ζάχαρης, προσθέστε 1-1,5 κουταλάκι του γλυκού άγαρ.
Η βανίλια είναι ένα φυτό της οικογένειας των ορχιδεών που βρίσκεται στην τροπική ζώνη. Προέρχεται από τα τροπικά δάση του νότου και της Κεντρικής Αμερικής. Αυτή τη στιγμή, καλλιεργείται κυρίως στη Μαδαγασκάρη και την Ινδονησία. Οι δακτύλιοι βανίλιας συλλέγονται σε πράσινο χρώμα και παρουσιάζουν φυσική ζύμωση. Στη συνέχεια, σκουραίνουν και αρχίζουν να μυρίζουν γλυκά και έντονα. Η καλλιέργεια της βανίλιας απαιτεί πολύ χρόνο και είναι περίπλοκη. Είναι η δεύτερη πιο ακριβή μπαχαρικό στον κόσμο μετά την κολόνια. Η βανίλια στο Λάσκι είναι πολύ πιο αρωματική από το λάδι, το εκχύλισμα ή τη σκόνη βανίλιας. & Nbsp; <strong> Η χρήση της </strong> βανίλιας είναι ένα γλυκό και εξαιρετικά αρωματικό, γλυκό μπαχαρικό. Είναι ιδανική για να αρωματίσει κέικ και άλλα γλυκά, χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή σοκολάτας ή παγωτού. Η βανίλια συνδυάζεται επίσης με αλμυρά πιάτα. Ιδιαίτερα ως συστατικό στις σάλτσες ψαριού και κρέατος. Συνδυάζεται καλά με κανέλα και γαρίφαλο.
Πρώτη ύλη καλλυντικών με λάδι κανέλας 100 ml Vivio - Το λάδι κανέλας είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τη διαδικασία απόσταξης με ατμό από τον καφέ γκρι φλοιό ή τα φύλλα του δέντρου κανέλας Σρι Λάνκα. Έχει μια πολύ ευχάριστη, έντονη και πικάντικη μυρωδιά. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στην κανέλα έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Η δαμασκηνιά έχει καταστροφική επίδραση στα βακτήρια και τους μύκητες, γι' αυτό χρησιμοποιείται ως παράγοντας ερεθισμού και για δερματικές παθήσεις. & Nbsp; <strong> Χρήση </strong> Το λάδι κανέλας είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σπιτικές καλλυντικές μάσκες για το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως προστατευτικός παράγοντας κατά των τσιμπημάτων κουνουπιών. Η κανναμόλη χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία και το μπάνιο. & Nbsp; <strong> Σχόλια </strong> Αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Μην εκθέτετε άμεσα στο ηλιακό φως. Για εξωτερική χρήση.
Τα ρεβίθια είναι ρεβίθια ή μπιζέλια για τα μαλλιά, προέρχονται από μια ομάδα οσπρίων και έχουν πολλές ιδιότητες για την υγεία. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων, επομένως μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τα ρεβίθια παρέχουν στο σώμα πολλές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ποσοτήτων φωσφόρου, βιταμίνης B9, σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και καλίου. Περιέχουν επίσης ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το ρεβίθι είναι χαμηλό σε θερμίδες και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και «κακής» χοληστερόλης. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε πολλά πιάτα, σούπες, χορτοφαγικά ζυμαρικά και γλυκά, και το τέλειο και εξαιρετικό σνακ. Πολύ ενδιαφέρον, το Aquafaba, το νερό μετά το μαγείρεμα των ρεβιθιών (τα κονσερβοποιημένα ρεβίθια έχουν τις ίδιες ιδιότητες) είναι φυσικά γεμάτο πρωτεΐνες και σαπωνίνες, και μπορεί να χτυπηθεί, όπως τα ασπράδια αυγών.
Η Vivio, σε συνεργασία με την δημοφιλή προπονήτρια και influencer Anka Dziedzic, δημιούργησε μια εξαιρετική κρέμα μπισκότου, μια λιχουδιά που δεν είναι για τους γκουρμέ. Η κρέμα βασίζεται σε κρέμα από ξηρούς καρπούς (φιστίκι) και μπισκότα σίτου. Τα δώρα από φιστίκι (Γη) που περιέχονται στην κρέμα μπισκότου είναι πλούσια σε πολύτιμες πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες. Επιπλέον, είναι επίσης πηγή υγιών λιπαρών, καθώς τα φιστίκια κυριαρχούνται από ακόρεστα λιπαρά οξέα. Κυρίως είναι το λινολεϊκό οξύ (omega-6) και το μονοακόρεστο λιπαρό οξύ (ολεϊκό οξύ). Τα φιστίκια περιέχουν επίσης άλφα-λινολενικό οξύ από την οικογένεια Omega-3. Τα φιστίκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες μετάλλων, δηλαδή μαγνησίου, ψευδαργύρου, καλίου και σιδήρου. Προστέθηκαν στην κρέμα με βάση τα αλεύρια σίτου και το λάδι καρύδας. Το αλεύρι σίτου είναι καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Περιέχει επίσης κάποιες ποσότητες φυτικής πρωτεΐνης. Αξίζει να δοθεί προσοχή σε αυτό το γεγονός, ειδικά όταν ακολουθείται μια διατροφή χωρίς κρέας.
Το λάδι από σπόρους σμέουρου παράγεται, όπως υποδηλώνει το όνομά του, από την πίεση των σπόρων (πέτρες) των σμέουρων. Έχει ελαφριά υφή, απορροφάται καλά, αφήνει το δέρμα ελαφρώς ενυδατωμένο και ελαστικό. Το λάδι από σπόρους σμέουρου χρησιμοποιείται κυρίως για τη φροντίδα του προσώπου, για ευαίσθητο, αλλεργικό και ξηρό δέρμα, για μασάζ και φροντίδα μαλλιών. & NBSP; Το 80% αυτής της σύνθεσης λαδιού αποτελείται από απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs) - ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι πολύ εκτιμημένα από κάθε τύπο δέρματος, ιδιαίτερα από το λιπαρό, καθώς βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σμήγματος και στην πρόληψη του σχηματισμού μαύρων στιγμών. Είναι επίσης ευνοϊκά για τη διαμόρφωση του χρώματος, για τη λάμψη της αποχρωματισμένης περιοχής και για την ευκολία διείσδυσης των συστατικών στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Το λάδι περιέχει επίσης βιταμίνες A και E.
Το MSM είναι μια σύντομη ονομασία για το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, δηλαδή την οργανική ένωση του θείου. Το θείο στο σώμα: • είναι συστατικό πρωτεϊνών, ορμονών και οργανικών οξέων • βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου • είναι υπεύθυνο για την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών • συμβάλλει στην αναγέννηση της ανεπάρκειας θείου. : • προβλήματα όρασης • απώλεια μαλλιών, κακή κατάσταση δέρματος και νυχιών • αίσθημα χρόνιας κόπωσης • απώλεια ελαστικότητας των αρθρώσεων
Ο Ακάι είναι βραζιλιάνικες φοινικίδες μούρων. Έχουν ένα όμορφο μωβ χρώμα, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών C, E, B1, B2, B3, φωσφόρου, ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, πρωτεϊνών, ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολυφαινολών. Ο Ακάι είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των ελευθέρων ριζών που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Το εκχύλισμα μούρων Ακάι δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα, κάνοντάς το να φαίνεται πιο υγιές. Το εκχύλισμα έχει ελαφριά στυπτική δράση και βοηθά στην επούλωση ελαφρών βλαβών του δέρματος. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> 90 % εκχύλισμα (10: 1) από Ακάι (Euterpe Oleracea), 10 % μαλτοδεξτρίνη & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 3-4 κουταλάκια του γλυκού φρούτων την ημέρα. Τα μούρα Ακάι μπορούν να καταναλωθούν κατά βούληση, π.χ. με γιαούρτι ή λαχανικά και φρουτοσαλάτα. Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δόση κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να προσθέσετε στην αγαπημένη σας κρέμα ή βάλσαμο.
Οι κάσιους οφείλουν το όνομά τους σε ένα συγκεκριμένο σχήμα που θυμίζει το νεφρό. Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς, χαρακτηρίζονται από απαλότητα και καθαρή γλυκύτητα. Η πάστα κάσιους, λόγω της απλής σύνθεσής της, είναι ικανή να παρέχει μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα πολύτιμα για το ανθρώπινο σώμα. Οι υγιείς ακόρεστες λιπαρές οξέες αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Επιπλέον, οι κάσιους μας παρέχουν μια δόση απαραίτητων βιταμινών: A, D, E και K, καθώς και μετάλλων όπως: ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σίδηρο. Οι κάσιους δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, βιταμινών και μετάλλων, αλλά και πρωτεϊνών. Επομένως, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο συμπλήρωμα στη διατροφή των ανθρώπων που αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων καθημερινά. Η πάστα κάσιους είναι ιδανική για άλειμμα ψωμιού και τηγανίτων, ως προσθήκη σε επιδόρπια, κέικ και μπισκότα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για σάλτσες και ντρέσινγκ σαλάτας και για ξηρή ασιατική κουζίνα.
Ο γύρη των μελισσών, συχνά αποκαλούμενος γύρη λουλουδιών, έχει μια πραγματική πλούσια σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων. Λόγω της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, βρήκε χρήση ως ιατρική ουσία. Πρόσφατα, η γύρη των μελισσών έχει γίνει θέμα ενδιαφέροντος όχι μόνο για την φυσική ιατρική, αλλά και για την κοσμετολογία. Η απεριόριστη θρεπτική αξία της γύρης των μελισσών προκύπτει από μια πολύ πλούσια χημική σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 250 διαφορετικές ενώσεις σε αυτήν. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, περισσότερα από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στη γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η γύρη των λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: A, B1, B2, B3, E, C, PP και D. & NBSP; <strong> Σύνθεση: </strong> Γύρη λουλουδιών & NBSP; <strong> θρεπτική αξία ανά 100g <// ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ> Ενεργειακή αξία 1103kJ/ 261kcal - 13%RWS*λιπαρά
Οι γύρη είναι η βασική τροφή των μελισσών που παράγουν μέσα στην κυψέλη. Δημιουργείται από ένα μείγμα ανθοκόκκων που συλλέγουν οι εργάτριες μέλισσες με σάλιο και μέλι. Έτσι, οι σχηματισμένες γύρη μεταφέρονται από τις μέλισσες στην κυψέλη, όπου συσκευάζονται σε φέτες, όπου ζυμώνουν παρουσία γαλακτικών βακτηρίων, δημιουργώντας γύρη. Οι μελισσοκόμοι επιλέγουν τη γύρη απευθείας από την κυψέλη - φυσικά, δεν μπορούν να πάρουν πολύ, γιατί οι μέλισσες την τρώνε. Στην μελισσοκομία, αποκτούνται μικρότερες ποσότητες γύρης από ότι από γύρη, γεγονός που την καθιστά πιο ακριβό προϊόν. Η γύρη είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Υπερβαίνει επίσης το θεραπευτικό αποτέλεσμα της γύρης λόγω της πλουσιότερης σύνθεσης, της ευκολότερης απορρόφησης και της διαδικασίας συντήρησης. Η γύρη περιέχει πολλές βιταμίνες (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D), καθώς και μικρο- και μακροστοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο, φώσφορο ή νάτριο. Σε σύγκριση με τη γύρη, έχει λιγότερες πρωτεΐνες και λιπαρά.
Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι το καθαρότερο και πιο υγιεινό αλάτι στη Γη. Προέρχεται από ένα μόνο μέρος - την ανατολική ομάδα του Χιμάλαϊ στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400 έως 600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και πιο υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικρο-στοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι του Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για την καρύκευση των πιάτων. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλάτι για 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι.
Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες περιλαμβάνονται στα ξηρά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή ως συστατικό σε πολλά πιάτα. Τα αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνας είναι μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα φυτικών ινών και πολυφαινολών. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών. Βιταμίνη A, E, K, C, της ομάδας B, παντοθενικό οξύ, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, όλα αυτά περιέχονται στις αποξηραμένες δαμάσκηνες. Επιπλέον, τα φρούτα περιέχουν πολυφαινολικά συστατικά που είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες θεωρούνται μία από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για τη δυσκοιλιότητα. Χάρη στις φυτικές ίνες, βελτιώνουν την εντερική κινητικότητα. Η σορβιτόλη που περιέχεται στα φρούτα δημιουργεί το περιβάλλον για την ανάπτυξη της απαραίτητης βακτηριακής χλωρίδας. Μια υπερβολική ποσότητα δαμάσκηνων που καταναλώνεται ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και διάρροια.
Όχι μόνο νόστιμες, αλλά και εξαιρετικά υγιεινές, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Οι φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι φιστίκια είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τις αμυγδάλες.
Νόστιμο και υγιεινό πατέ α'λα φαλάφελ παρασκευασμένο με βάση ρεβίθια, ψητά λαχανικά όπως καρότα, κρεμμύδια, σέλινο με προσθήκη κάρυ και τζίντζερ, που του δίνουν μια ανατολίτικη νότα. Είναι εξαιρετικό ως συνοδευτικό σε ψωμί, σάντουιτς ή τοστ. Έχει ελαφριά υφή, απλώνεται εύκολα, έχει ευχάριστη γεύση. Περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Μαγειρεμένα ρεβίθια 44%, λαχανικά (34% - καρότα, σέλινο, κρεμμύδι), νερό, λάδι κανola, ξίδι μηλίτη, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο, σκόρδο, σκόρδο, σκόρδο, κάρυ (συμπεριλαμβανομένης της μουστάρδας), πιπέρι, αποξηραμένο τζίντζερ. , 6g σόλ 0.7g & nbsp; <strong> χρήση </strong> για άλειμμα ψωμιού, σάντουιτς και τοστ. & Nbsp; <strong> σχόλια </strong> Αποθηκεύστε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα και καταναλώστε εντός 48 ωρών.
Η αλεύρι σίτου τύπου 750 προέρχεται από τις φάρμες Bieszczady, οι οποίες διαθέτουν οικολογικό πιστοποιητικό. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη αλευριού που προέρχεται από αλεσμένο σιτάρι. Το σιτάρι, χάρη στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (γλουτένη), προσφέρει ελαστικότητα στο ψήσιμο και μειώνει την θρυμματισμένη υφή.
<strong>Σύνθεση:</strong> Σιτάρι
<strong>Διατροφική αξία ανά 100 γρ</strong>
Ενεργειακή αξία 1450kJ/342kcal - 17% RWS*
Λίπος 1.8g - 2.6%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0.7g - 3.5%
Υδατάνθρακες 68g - 26%
εκ των οποίων σάκχαρα 0.5g - 0.6%
Ίνες 2.9g
Πρωτεΐνη 12g - 24%
Αλάτι 0.01g - 0.2%
*Αξία αναφοράς τροφίμων
<strong>Χρήση</strong>
Το αλεύρι σίτου 750 είναι ιδανικό για ψήσιμο ψωμιού και όλων των αλμυρών και γλυκών γλυκών. Ιδανικό για τηγανίτες, βάφλες ή ως πυκνωτικό για σούπες και σάλτσες.
<strong>Σημειώσεις</strong>
Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος σε πολύ κλειστή συσκευασία.
Η μικροάλγη σπιρουλίνα από την Green Nutre και τους τόνους βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και, ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Μαζί με την πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα, υπάρχει πλούτος σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμης πρωτεΐνης, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του θυρεοειδούς που προκαλείται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της κατάλληλης εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Ο βιολογικός σιρόπι αγαύης είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες. Η αγαύη καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Έχει σαρκώδη και παχιά φύλλα, τοποθετημένα σε ροζέτα, καλυμμένα με αιχμηρές αγκάθια. Το σιρόπι αγαύης μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Στη γεύση είναι πιο ήπιο από το μέλι. Το σιρόπι αγαύης είναι σχεδόν 1,5 φορές πιο γλυκό από τη συνηθισμένη ζάχαρη. Η γεύση του σιροπιού αγαύης είναι πιο ήπια και πιο ουδέτερη από τη ελαφρώς καραμελένια γεύση του σιροπιού σκούρας αγαύης. Το σιρόπι αγαύης είναι ένας φυσικός γλυκαντικός παράγοντας φυτικής προέλευσης σε ημι-υγρή μορφή. Οι χορτοφάγοι το χρησιμοποιούν πρόθυμα ως υποκατάστατο του μελιού. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέλι και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική. <strong>Συστατικά:</strong> Βιολογικό σιρόπι αγαύης (Agave Salmeana) <strong>Διατροφικές αξίες ανά 100g</strong> ενεργειακή αξία: 1253kJ/296kcal – 15% ΣΗΔ* λιπαρά: 0g – 0% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα: 0g – 0% υδατάνθρακες: 71g – 27% εκ των οποίων σάκχαρα: 69g – 77% φυτικές ίνες: 5,8g πρωτεΐνη:
Οι νιφάδες κεχρί είναι μια καλή πηγή ενέργειας, δεν περιέχουν γλουτένη, παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες B, βιταμίνη E, μέταλλα: ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, καθώς και φυτικές ίνες. Δημιουργούνται με την άλεση των σπόρων κεχρί. Οι βιταμίνες της ομάδας B επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη E αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης. Υπάρχει επίσης λεκιθίνη στις νιφάδες, η οποία υποστηρίζει την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης και ρυθμίζει τη χοληστερόλη. %RWS*λίπος 3.3g - 5% περιλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.6g - 3% υδατάνθρακες 71.8g - 28% περιλαμβανομένων των σακχάρων 0.6g - 1% πρωτεΐνη 12.3g - 25% φυτικές ίνες 2g < 0,01g < 1% *RWS - αναφορά τροφίμου <strong> Χρήση </strong> Οι νιφάδες μπορούν να μαγειρευτούν σε γάλα ή νερό ή να προστεθούν σε γιαούρτι. Μπορείτε να τις προσθέσετε σε ένα τριμμένο μήλο με κανέλα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως πανάρισμα για κρέατα και φιλέτα ψαριών. <strong> Σημειώσεις </strong> Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Οι αμύγδαλοι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο όχι μόνο για την εξαιρετική γεύση τους, αλλά κυρίως για την εξαιρετική περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Αυτό το προϊόν καταναλώνεται συχνά από άτομα που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή τους και στην εμφάνιση της σιλουέτας τους. Επιπλέον, επιλέγεται από άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά υπερβολικό άγχος. Έχουν παρασκευαστεί αλατισμένα ψητά αμύγδαλα για τους λάτρεις των υγιεινών και αλμυρών σνακ. Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι αρκετά θερμιδοφόρα, υποτίθεται ότι κάθε μέρα δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 40 γρ. αμυγδάλων.
Οι αμύγδαλοι είναι ένας εξαιρετικός θησαυρός βιταμινών. Σε αυτούς βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες B, όπως: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη B6. Επιπλέον, οι αμύγδαλοι παρέχουν στο σώμα μας βιταμίνες A. Οι σπόροι αμυγδάλου παρέχουν επίσης την παράδοση των απαραίτητων μετάλλων για το σώμα, συμπεριλαμβανομένων: ασβεστίου, μαγνησίου.
Η Nutadella ιδρύθηκε σε συνεργασία με τη Vivio της Anka Dziedzic. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις κρέμες σοκολάτας, δεν περιέχει ζάχαρη ή φοινικέλαιο. Τα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά καθιστούν το προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Η κρέμα περιλαμβάνει λίπος καριτέ, φουντούκια, κακάο και ερυθριτόλη ως γλυκαντικό. Το Smerly Shea (γνωστό και ως βούτυρο καριτέ) συνδέεται με τη φροντίδα του σώματος. Ωστόσο, το λάδι καριτέ δίνει στην κρέμα μια παρόμοια κρεμώδη και μεταξένια υφή όπως το φοινικέλαιο, αλλά είναι καλύτερο λόγω της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που κινδυνεύει από την εξαφάνιση ειδών. Το καριτέ χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για το βούτυρο από χορτοφάγους και, σε αντίθεση με το βούτυρο από γάλα αγελάδας, έχει έως και 50% περισσότερα λιπαρά οξέα μη κορεσμένα.
Το Chili Con Pinto είναι ένα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται να είναι ανθυγιεινό γρήγορα! Το βάζο είναι γεμάτο με λαχανικά, φασόλια και μπαχαρικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φοινικέλαιου ή συντηρητικών. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το βάζο έχει 2 μερίδες του πιάτου. Το φασόλι Pinto είναι μια μπεζ ποικιλία με χαρακτηριστικές μπορντό κηλίδες. Είναι πηγή πολύτιμων φυτικών ινών, πολύτιμων πρωτεϊνών και βιταμινών και μετάλλων που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας. Τα συστατικά που περιέχονται στα φασόλια pinto ρυθμίζουν τη χοληστερόλη, αποτρέπουν την ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα και έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η επιτροπή, οι ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σέλινο και οι καρότα είναι πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των B, C, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και ψευδαργύρου.
Οι κριθάριες νιφάδες, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι φτιαγμένες από κόκκους κριθαριού. Ανάλογα με την κατακερματισμένη μορφή τους, τις διαχωρίζουμε σε κριθάρι μαργαρίτα, δηλαδή ολόκληρους κόκκους χωρίς φλούδες, χωριάτικη χυλό - σπασμένο κριθάρι μαργαρίτα και κριθάρι, το οποίο είναι θρυμματισμένο και γυαλισμένο. Είναι πηγή πλούσια σε φυτικές ίνες - έχει την μεγαλύτερη ποικιλία από κριθάρι μαργαρίτα. Το κριθάρι είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β - B1, B2, B6, βιταμίνη Ε, Κ, PP, φολικό οξύ και πυρίτιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγγάνιο και χαλκό. Η βιταμίνη Κ υποστηρίζει το κυκλοφορικό σύστημα και την πήξη του αίματος και ενισχύει τη δομή των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Τα μεταλλικά συστατικά και η βιταμίνη Ε και το φολικό οξύ υποστηρίζουν την καταπολέμηση της αναιμίας. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που υπάρχουν στις νιφάδες βοηθούν στην απομάκρυνση των επιπτώσεων του άγχους, βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση, και υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> κριθάρι χυλό & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1546KJ/365kcal - 18%RWS*Λίπος 2.3g - 3% Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 1.