Αγκάβε κάκτος
Η αγκάβε είναι ένα φυτό που μοιάζει με κάκτο και αναπτύσσεται σε μεγάλες ποσότητες στο Μεξικό. Το φυτό έχει μακρά ιστορία ως φαρμακευτικό φυτό και ως γλυκαντικό. Επιπλέον, ο χυμός του χρησιμοποιείται για την παρασκευή τεκίλας.
Τι είναι η Ινουλίνη;
Η ινουλίνη είναι μια διαλυτή ίνα που βρίσκεται συνήθως σε διάφορα λαχανικά. Η ινουλίνη έχει μια ιδιόμορφη αλλά θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επειδή η ινουλίνη δεν μπορεί να διασπαστεί από το σώμα μας, εξαρτόμαστε από μια ομάδα βακτηρίων στο παχύ έντερο που διαθέτουν το απαραίτητο ένζυμο για να το κάνουν αυτό. Η κατανάλωση ινουλίνης διεγείρει την ανάπτυξη αυτής της ομάδας εντερικών βακτηρίων. Και αυτό είναι ακριβώς το παράξενο. Η ινουλίνη κάνει τα εντερικά βακτήρια να αναπτύσσονται, αλλά με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την αντίστασή σας σε άλλες ομάδες βακτηρίων. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την ανάπτυξη των εντερικών βακτηρίων παράγονται αρκετά οργανικά οξέα και αυτά καθιστούν πιο δύσκολη την επιβίωση των 'κακών' βακτηρίων και μικροβίων. Επειδή η ινουλίνη έτσι διεγείρει την λεγόμενη βιδιφοφλόρα, ο…
Σπανάκι (Spinacia oleracea): Το σπανάκι σε σκόνη είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου. Καλό για τα κόκαλά σας! Επιπλέον, η σκόνη σπανακιού βοηθά στο να διατηρείτε τον έλεγχο της πείνας σας. Περιέχει επίσης τις βιταμίνες A και C, ασβέστιο, σίδηρο και πολύ κάλιο, ώστε η αρτηριακή σας πίεση να παραμένει φυσιολογική. Δεδομένου ότι η σκόνη σπανακιού περιέχει πολύ περισσότερες καλές ουσίες από το φρέσκο σπανάκι, θα σας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα, ακριβώς όπως ο Πόπεϋ!
Προέλευση και ιστορία της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ένα αρχαίο καλλιεργημένο είδος ζαχαροκάλαμου. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Αυστρονησίους στη θαλάσσια Νοτιοανατολική Ασία περίπου 5000 χρόνια πριν από τον Χριστό. Χάρη σε μια προϊστορική μετανάστευση μέσω θάλασσας, οι Αυστρονησίοι επεκτάθηκαν από τη Μαδαγασκάρη στη Χαβάη μέχρι το 1500 π.Χ. Και κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστεύσεων, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήρθε μαζί τους. Η ζάχαρη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από ζαχαροκάλαμο στη βόρεια Ινδία. Από τον 8ο αιώνα και μετά, οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες έμποροι διασκόρπισαν τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια του Μεσαίωνα, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήταν ένα σύμβολο εξουσίας στην Ευρώπη και καταμετρήθηκε ανάμεσα στα σπάνια και ακριβά μπαχαρικά.
Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (σε σκόνη);
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μπορεί να έρθει σε διάφορες μορφές. Ανάλογα με την ποσότητα της μελάσας που φιλτράρεται από το πρωτογενές προϊόν, το χρώμα της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο γίνεται όλο και πιο ανοιχτό. Η μελάσα είναι ένα προϊόν που επεξεργάζεται σε ψωμί σίκαλης και γλυκόριζα, μεταξύ άλλων.
Υγιεινές ιδιότητες της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη και εφαρμογές…
Ιδιότητες του μανιταριού Schmetterlings-Tramete. Το Schmetterlings-Tramete (Trametes versicolor) είναι ένα μανιτάρι και ένας πολύ κοινός ετήσιος σαπρόφυτος (τρέφεται με νεκρό ξύλο) σε κομμένα δέντρα και κλαδιά φυλλοβόλων δέντρων. Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να βρεθεί σε έλατα. Αναπτύσσεται σε ομάδες και έχει λευκό περίγραμμα με διάφορες ζώνες χρώματος: καστανό-κόκκινο, γκρι, μαύρο, λευκό και μπεζ. Οι ανθεκτικοί, φτερωτοί καπέλοι του μανιταριού είναι 3-8 εκ. μεγάλοι και συνήθως δεν είναι παχύτεροι από 2 χιλιοστά. Επεξεργασία σε σκόνη Schmetterlings-Tramete. Το Schmetterlings-Tramete είναι ένα μανιτάρι που αναπτύσσεται όλο το χρόνο. Κατά τη συγκομιδή, το Schmetterlings-Tramete συλλέγεται σε διάφορα δάση. Μετά τη συγκομιδή, το Schmetterlings-Tramete κόβεται σε κομμάτια και αποξηραίνεται στον φούρνο. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μετατρέπεται σε μια λεπτή σκόνη Schmetterlings-Tramete.
Σπιρουλίνα Σκόνη Βιολογική
Τι είναι η σπιρουλίνα στην πραγματικότητα; Η σπιρουλίνα ή η χλωρέλλα είναι μια πολυκύτταρη κυανοβακτήριο. Αυτό ίσως να μην σας λέει πολλά, αλλά είναι μια μικρή μορφή ζωής που απαντάται φυσικά σε λίμνες και ποτάμια της Ασίας, καθώς και στη Νότια Αμερική και την Αφρική.
Η σπιρουλίνα είναι μια απλή μορφή ζωής που υπάρχει εδώ και αιώνες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σπιρουλίνας είναι ότι παράγει ενέργεια από το ηλιακό φως. Η σπιρουλίνα στα Λατινικά σημαίνει ‘μικρή σπείρα’. Αυτή είναι η μορφή που έχει το φύκι. Η σπιρουλίνα μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ επιτυχημένη ζωή…
Κανέλα Σκόνη Σρι Λάνκα
Η κανέλα (cinnamomum verum) χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρές συνταγές όπου η κανέλα ταιριάζει πολύ καλά.
Δύο τύποι κανέλας
Υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (μέχρι το 1972 ονομαζόταν ‘κανέλα Σειλόν’) και η κανέλα Κασσία, η οποία προέρχεται από την Κίνα. Η Σρι Λάνκα έχει πιο πλούσια, ήπια γεύση από την Κασσία, είναι ανοιχτό καφέ χρώματος και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που απελευθερώνει αυτή η κανέλα είναι γλυκιά και ιδιαίτερα ευχάριστη.
Παραγωγή κανέλας
Η κανέλα προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Αφού ο φλοιός στεγνώσει, τυλίγεται σε σωλήνες. Αυτοί οι σωλήνες πωλούνται στην αγορά ως ραβδιά κανέλας Σρι Λάνκα.
Ιδιότητες της κανέλας Σρι Λάνκα
κανέλα:
- προάγει την απώλεια βάρους σε άτομα με Διαβήτη τύπου II
- βοηθά στη μείωση των επιπέδων LDL-χοληστερόλης
- έχει θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση
Ρόδι (Beta vulgaris) Το Ρόδι σε σκόνη Premium BIO από την VehGro είναι μια πολύ εκτιμημένη τροφή ενίσχυσης. Αυτό το κόκκινο χρωματισμένο σκόνη είναι γεμάτο από μέταλλα, βιταμίνες και πολλές άλλες καλές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ευημερία σας. Ανακαλύψτε το μόνοι σας και παραγγείλετε σήμερα τη δική σας Ρόδι σε σκόνη Premium BIO από την VehGro.
Ο δέντρο Γκότζι. Ο δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται το μούρο Γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές, καμπυλωτές κλαδιά είναι καλυμμένα με αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα άνθη είναι μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σκάζουν γρήγορα. Ο δέντρο Γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, σχηματίζονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα Γκότζι καλλιεργούνται σε μια φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, που αναπτύσσονται σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα Γκότζι ανά σεζόν. Επεξεργασία σε κατεψυγμένη σκόνη. Η βιολογική μας σκόνη παρασκευάζεται από μούρα Γκότζι.
Camu Camu: Το Camu Camu είναι ένας μικρός αμαζονιακός καρπός που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλες τις φυτικές πηγές στον κόσμο. Το θάμνο που φτάνει σε ύψος 2 έως 8 μέτρων ευδοκιμεί βαθιά στους βάλτους και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τους πλωτούς καρπούς από την επιφάνεια του νερού. Οι καρποί συλλέγονται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί ξεφλουδίζονται, πιέζονται και αποξηραίνονται. Οι υπόλοιποι θρυμματισμένοι καρποί Camu τοποθετούνται σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή αποξήρανσης, η οποία τους αφαιρεί σταδιακά την υγρασία σε σταθερή θερμοκρασία κάτω από 45 °C. Το αποξηραμένο Camu Camu μπορεί στη συνέχεια να αλεσθεί σε μια λεπτή σκόνη, η οποία ελέγχεται προσεκτικά πριν από τη συσκευασία για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένη από όλους τους δυνητικά επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Η κόκκινη άργιλος είναι ένα φυσικό λάδι, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που την καθιστά ιδανική για εντατικό καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Αποτελούμενη από μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο, επαναμεταλλώνει, επισκευάζει και καθαρίζει την επιδερμίδα για να σας προσφέρει μια τέλεια επιδερμίδα. Η ικανότητά της να απορροφά, της επιτρέπει να εξαλείφει όλες τις ακαθαρσίες και να καθαρίζει τους πόρους. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, θα αποκαταστήσει την ισορροπία και τη ζωτικότητα. Η Najel προτείνει αυτή τη σκόνη που, όταν αναμειγνύεται με νερό, δίνει μια φυσικά αποτελεσματική μάσκα.
Προέλευση
Η Acerola (Malpighia emarginata) προέρχεται από την Καραϊβική και το βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής, και αναπτύσσεται σε υψόμετρα 1500 μ. Η Acerola είναι ένα τροπικό φρούτο. Ονομάζεται επίσης κεράσι Μπαρμπάντος ή κεράσι Δυτικών Ινδιών.
Αν και η acerola προέρχεται από την Καραϊβική, αυτό το φυτό συναντάται επίσης στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, η acerola καλλιεργείται στη Χαβάη, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην πολιτεία της Φλόριντα και σε άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής.
Η Acerola ανήκει στην οικογένεια Malpighiaceae και εμφανίζεται ως ευρέως διακλαδισμένος θάμνος ή δέντρο με ελαφρώς τριχωτούς κλάδους. Οι ώριμοι καρποί έχουν φλούδα πορτοκαλί έως σκούρο κόκκινο και έχουν μέγεθος περίπου 2 επί 2,5 εκατοστά. Από μέσα, ο καρπός είναι κίτρινος έως πορτοκαλί και έχει χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση. Οι κερασιές Acerola αποξηραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε λεπτή σκόνη.
Υγιεινές ιδιότητες της Acerola:
Βεβα…
Ακάι: Ένα εκπληκτικό φρούτο του Αμαζονίου
Το ακάι είναι ένα εκπληκτικό μωβ μούρο που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής – μπορείτε να το πείτε ‘Αμαζόνιο’. Το ακάι είναι τώρα διαθέσιμο και σε μορφή σκόνης μούρων ακάι. Είναι ένα superfood που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Διεθνώς, το ακάι είναι γνωστό ως μέσο εξωτερικής αντιγήρανσης.
Το ακάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ελέγχουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι αυτές που προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και στους ιστούς, επιταχύνοντας τη διαδικασία της εξωτερικής γήρανσης...
Προέλευση: Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα του Ιμαλαΐου. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροφητικά, που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και αιώνες. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά", επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα λεπτό κρυσταλλικό αλάτι, που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι.
Η μπάγκα (Δέντρο Γκότζι)
Η μπάγκα είναι ένας θάμνος/δέντρο από το οποίο μεγαλώνει το γκότζι και προέρχεται από την Κίνα. Στον 18ο αιώνα, αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη. Οι μακριές καμπύλες κλαδιά είναι εφοδιασμένα με αγκάθια. Τα φύλλα έχουν γκρι-πράσινο χρώμα και τα λουλούδια είναι μωβ. Οι καρποί είναι περίπου 2 εκ. μήκους και έχουν πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι πλούσιοι σε χυμό και σπάνε γρήγορα.
Το δέντρο γκότζι αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται από -26 ℃ το χειμώνα έως 40 ℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, παράγονται οι πρώτοι καρποί. Οι καρποί γκότζι καλλιεργούνται σε φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή έχουν φυτευτεί 3000 δέντρα ανά εκτάριο, όπου μεγαλώνουν σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν ανά σεζόν 1 κιλό καρπούς γκότζι.
Επεξεργασία σε κατεψυγμένη σκόνη
Η βιολογική μας σκόνη παρασκευάζεται από καρπούς γκότζι, που καλλιεργούνται στο οροπέδιο Κινχάι-Τιβέτ σε...
Μπανάνες
Η σκόνη μπανάνας παρασκευάζεται από μπανάνες Cavendish που έχουν ωριμάσει στη βινιέτα, καλλιεργημένες οργανικά στον Ισημερινό. Συνήθως υπάρχει μια περίοδος 18 μηνών μεταξύ της γονιμοποίησης και της συγκομιδής, αν και το σταθερά ζεστό κλίμα, οι συχνές βροχοπτώσεις και το γόνιμο έδαφος επιτρέπουν στις μπανάνες να αναπτύσσονται όλο το χρόνο.
Οι μπανάνες συλλέγονται προσεκτικά στο χέρι, μετά τις οποίες ξηραίνονται χωρίς τη χρήση θερμότητας. Αυτό διασφαλίζει ότι η θρεπτική αξία διατηρείται βέλτιστα. Η σκόνη μπανάνας είναι ένα superfood και η σκόνη δεν περιέχει πρόσθετη γεύση, άρωμα, χρώμα ή άλλες προσθήκες.
Βόμβα βιταμινών σκόνης μπανάνας
Στις μπανάνες υπάρχουν φυσικά μεγάλες ποσότητες βιταμινών C και B6, καθώς και το μέταλλο κάλιο και η ουσία καροτένιο. Λόγω της μεγάλης ποσότητας θρεπτικών συστατικών, η σκόνη μπανάνας λειτουργεί καλά με τους vegans. Επιπλέον, η σκόνη είναι πλούσια σε άμυλο. Ασβέστιο, ιώδιο, σίδηρος, χαλκός, ψευδάργυρος και φώσφορος βρίσκονται σε μικρότερες ποσότητες.
Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αμύλου, η μπανάνα είναι γνωστή ότι είναι υψηλή…
Μπανάνες: Η σκόνη μπανάνας παρασκευάζεται από ώριμες μπανάνες Cavendish που καλλιεργούνται βιολογικά στο Εκουαδόρ. Συνήθως, μεταξύ της γονιμοποίησης και της συγκομιδής μεσολαβούν 18 μήνες, αν και το σταθερά ζεστό κλίμα, οι συχνές βροχοπτώσεις και το γόνιμο έδαφος επιτρέπουν στις μπανάνες να αναπτύσσονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι μπανάνες συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι και στη συνέχεια αποξηραίνονται χωρίς θερμική επεξεργασία. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι η θρεπτική αξία διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο. Σκόνη μπανάνας - Βόμβα βιταμινών: Οι μπανάνες περιέχουν φυσικά μεγάλες ποσότητες βιταμινών C και B6, καθώς και του μεταλλικού στοιχείου καλίου και της ουσίας καροτίνης. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά, η σκόνη μπανάνας είναι κατάλληλη για χορτοφάγους. Επιπλέον, η σκόνη είναι πλούσια σε άμυλο, ασβέστιο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και φώσφορο.
Σκόνη Πρωτεΐνης Χάντζα
Η σκόνη πρωτεΐνης χάντζα είναι πηγή πρωτεΐνης, αμινοξέων και ωμέγα λιπαρών. Τα απαραίτητα αμινοξέα δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα και πρέπει να αποκτώνται μέσω της διατροφής. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας. Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση ισχυρών οστών.
Ιδιότητες
Η σκόνη πρωτεΐνης χάντζα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Με άλλα λόγια, η χάντζα είναι πολύ υγιεινή και μπορεί να προσφέρει θετικές επιδράσεις στο σώμα σας. Η χάντζα έχει ξηρή γεύση και είναι εύπεπτη. Αυτό είναι πολύ κατάλληλο για αθλητές, χορτοφάγους και βίγκαν.
Χρήση
Μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη πρωτεΐνης χάντζα σε smoothies, γιαούρτι, ροφήματα ή συστατικά ζύμης.
Μπορείτε να προσθέσετε 2-4 κουταλιές της σούπας 1-2 φορές την ημέρα στο smoothie, γιαούρτι ή στο ρόφημα.
Διαδικασία παραγωγής: Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν μια λευκή εξωτερική φλούδα και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση της φλούδας. Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους εξάγεται λάδι. Η πάστα των σπόρων, που απομένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη. Χρήση. Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε. Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τρόφιμα όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Μια εξαιρετική ευκαιρία να εμπλουτίσετε διάφορα πιάτα με επιπλέον υγιεινά συστατικά.
Τεχνητή Ρέβιθου (Beta vulgaris)
Η Σκόνη Ρέβιθου Premium Βιολογική από την VehGro είναι μια ευρέως εκτιμημένη τροφή ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η κόκκινη σκόνη είναι γεμάτη από μέταλλα, βιταμίνες και πολλές άλλες καλές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ευημερία σας. Ανακαλύψτε την μόνοι σας και παραγγείλετε τη δική σας Σκόνη Ρέβιθου Premium Βιολογική από την VehGro σήμερα.
Προέλευση και ιστορία
Η μάκα, γνωστή και ως περουβιανό ginseng. Είναι ένα βενθικό φυτό που προέρχεται από τα βουνά των Άνδεων στο Περού. Η καλλιέργεια της ξεκίνησε περίπου 2.000 χρόνια πριν. Η μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα.
Η μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί χρησιμοποιούσαν για να ταΐζουν τα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Τρώγεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους επενδεδυμένους με καυτές πέτρες (πατσαμάνκας), ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα συγκεκριμένο ποτό που παρασκευάζεται από μάκα ονομάζεται δημοφιλώς 'μάκα τσίκα'. Μια άλλη χρήση είναι η άλεση της αποξηραμένης ρίζας σε αλεύρι μάκας για ψήσιμο.
Επεξεργασία
Ο σπόρος μάκας σπέρνεται τον Σεπτέμβριο, περίπου...
Βιολογική Σκόνη Μανιταριού Ρέισι
Τα μανιτάρια Ρέισι προέρχονται από τα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Ο ιδιαίτερος αυτός μύκητας αναπτύσσεται συνήθως στη βάση ενός σκληρού δέντρου, σε υγρές συνθήκες. Επίσης, το μανιτάρι Ρέισι χρειάζεται αρκετή σκιά.
Η επιστημονική ονομασία του μύκητα είναι Ganoderma lucidum, που είναι μια σύνθεση των λέξεων Ganos (‘φωτεινότητα’) και Derma (‘δέρμα’). Το ελληνικό όνομα Ganoderma σημαίνει ‘μανιτάρι με το φωτεινό δέρμα’. Η λατινική λέξη ludicum σημαίνει πάλι ‘καιρός…
Σκόνη Χλωρέλλας
Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο μικροάλγος που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο δισεκατομμύρια χρόνια και αναπτύσσεται φυσικά σε γλυκά νερά σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα είδος φυτοπλαγκτού (ελεύθερα πλωτά υδρόβια φυτά που παράγουν τη δική τους ενέργεια από το ηλιακό φως χρησιμοποιώντας την πράσινη φωτοσυνθετική χρωστική χλωροφύλλη). Το όνομα χλωρέλλα προέρχεται από την ελληνική λέξη χλωρός που σημαίνει πράσινο-κίτρινο.
Ιδιότητες της χλωρέλλας
Γιατί να αγοράσετε χλωρέλλα; Οι αποικίες χλωρέλλας μπορούν να δώσουν σε υδάτινα σώματα ένα ζωντανό πράσινο χρώμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χλωροφύλλη. Η χλωρέλλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και κάλιο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση φυσιολογικών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην κόπωση. Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, της μυϊκής λειτουργίας και στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Προέλευση του Cordyceps
Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Ophiocordyceps. Το όνομα Cordyceps προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει ρόπαλο. Στα Λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές στην περίπτωση του Cordyceps είναι έντομα και αρθρόποδα. Ο Cordyceps απαντάται κυρίως σε υγρά περιβάλλοντα.
Στην Κίνα, ο Cordyceps είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι, που βρίσκεται σε υψόμετρα από 3000 έως 5000 μέτρα.
Το Tanamera® Τροπική Σκόνη Μπάνιου συνδυάζει τη φυτοθεραπεία με το Αλάτι Ροκ Πουντζάμπι (από την Salt-Range* στην περιοχή του Ιμαλαΐου) και συστατικά που κάνουν το δέρμα πολύ απαλό και προάγουν τη χαλάρωση. Η σκόνη μπάνιου από ιβίσκο, σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο του καφάρι, ανεβάζει τη διάθεση και ταυτόχρονα περιποιείται το δέρμα με ενυδατική δράση, διατηρώντας το απαλό και λείο.
Οδηγίες χρήσης: Ρίξτε το περιεχόμενο μιας σακούλας μερίδας σε ένα ζεστό μπάνιο. Μείνετε μέσα για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε το δέρμα σας με καθαρό νερό μετά.
Η Τροπική Σκόνη Μπάνιου Tanamera είναι επίσης κατάλληλη για ποδόλουτρο.
Συστατικά: Μαλτοδεξτρίνη, Χλωριούχο νάτριο, Ιβίσκος (Hibiscus sabdariffa), Λαυροϋλ γλουταμινικό νάτριο, Καρύδα (Cocos nucifera), Έλαιο καφάρι (Citrus hystrix)
Βεγγαλικό προϊόν.
* Το χρησιμοποιούμενο αλάτι προέρχεται από την "Salt-Range". Πρόκειται για μια μέση ορεινή αλυσίδα ύψους 700 έως 800 μέτρων στην επαρχία Πουντζάμπ στο Πακιστάν. Αυτή η Salt-Range βρίσκεται περίπου 200 χλμ από...
Γιατί το λιναρόσπορο;
Ο λιναρόσπορος είναι πηγή του λιπαρού οξέος Omega 3 που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Είναι η πιο άφθονη διατροφική πηγή αυτού του απαραίτητου λιπαρού οξέος. Επιπλέον, ο λιναρόσπορος περιέχει πρωτεΐνη, αρκετές βιταμίνες B και είναι πολύ πλούσιος σε μέταλλα όπως η θειαμίνη, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο φώσφορος.
Εφαρμογές του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος είναι πολύ πλούσιος σε φυτικές ίνες. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ροφήματα και υποκατάστατα γευμάτων για άτομα που γυμνάζονται πολύ ή θέλουν να πάρουν βάρος.
Καρύδι σε μορφή καρφίτσας
Η καρυδιά μεγαλώνει αρχικά στις Μολούκες. Ακόμα και σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα όλων των γαρίφαλων συγκομίζονται στην Ινδονησία. Τα γαρίφαλα είναι οι αποξηραμένοι, ανθοφόροι μπουμπούκια του δέντρου. Το όνομα γαρίφαλο προέρχεται από το γεγονός ότι έχει τη μορφή ενός (συρμάτινου) καρφιού ή καρφίτσας.
Η συγκομιδή και η αποξήρανση των γαρίφαλων
Η συγκομιδή του γαρίφαλου είναι μια τεράστια εργασία. Κάποιος σκαρφαλώνει στο δέντρο και μαζεύει χειροκίνητα όλους τους, ακόμα μη ανοιγμένους, ανθοφόρους μπουμπούκια. Κάτω, η συγκομιδή ταξινομείται καλύτερα και στη συνέχεια οι μπουμπούκια απλώνονται και αποξηραίνονται στον τροπικό ήλιο.
Υγιεινές ιδιότητες του γαρίφαλου
Το γαρίφαλο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και τις βιταμίνες: C, B12, K και E. Τα γαρίφαλα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πέψης, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση των οστών.
Χρήση του γαρίφαλου
Το γαρίφαλο έχει τόσο ολόκληρο όσο και αλεσμένο μια ζεστή χειμερινή...
Τι είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Τα μπιζέλια, όλοι γνωρίζουν τα μπιζέλια: είναι μικρά, στρογγυλά και πράσινα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα αρέσουν και κάποιοι άνθρωποι τα αποφεύγουν. Η πιο γνωστή χρήση των μπιζελιών είναι στη σούπα μπιζελιών. Αλλά τα μπιζέλια χρησιμοποιούνται επίσης ως η βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή σκόνης πρωτεΐνης από μπιζέλια. Μια σκόνη πρωτεΐνης είναι γεμάτη πρωτεΐνη. Οι αθλητές χρησιμοποιούν σκόνες πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μυών τους. Οι μύες χρειάζονται πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν και να ανακάμψουν. Και μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πηγές φυτικής πρωτεΐνης είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια.
Πώς παρασκευάζεται η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Μετά τη συγκομιδή, τα μπιζέλια επιλέγονται, καθαρίζονται και υγροποιούνται. Η πρωτεΐνη εξάγεται μέσω μιας διπλής διαδικασίας διαχωρισμού: το υγρό πρωτεΐνης αποστάζεται και στη συνέχεια καθαρίζεται. Στη συνέχεια, ξηραίνεται, κοσκινίζεται, επιθεωρείται και συσκευάζεται για αποστολή. Η οργανική σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια μας έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη τουλάχιστον 80%.
Υγιεινές ιδιότητες σκόνης πρωτεΐνης από μπιζέλια
Η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια συνδυάζει όλα τα καλύτερα από τα μπιζέλια σε μια μακροχρόνια και εύκολη στη χρήση ...
Η κόκκινη άργιλος είναι ένα φυσικό λάδι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τον εντατικό καθαρισμό του δέρματός σας. Συστατικά όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το σίδηρο επαναμεταλλοποιούν, επισκευάζουν και καθαρίζουν το δέρμα σας, προσφέροντάς σας μια τέλεια επιδερμίδα. Η ικανότητά της να απορροφά επιτρέπει την αφαίρεση όλων των ακαθαρσιών και καθαρίζει τους πόρους. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, η κόκκινη άργιλος θα αποκαταστήσει την ισορροπία και τη ζωτικότητα. Η Najel προτείνει αυτή τη σκόνη για μια φυσική μάσκα αν τη μίξετε με νερό.