Πολύ μεγάλη χρονιά, με μακρά παλαίωση, ωστόσο ήδη απολαμβάνεται πολύ καλά με τα φρούτα και τη φρεσκάδα των νέων κρασιών.
Δημοσίευση: CHÂTEAU HOURBANON
Προέλευση: MÉDOC
Περιοχή: BORDEAUX
Χρώμα: Κόκκινο
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon: 40% / Merlot Noir: 56% / Cabernet Franc: 4%
Τρόπος καλλιέργειας: Βιολογικός
Χαρακτήρας: ισχυρός
Περιεκτικότητα: 75cl
Έτος παραγωγής: 2015
Βάρος: 1 kg
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Κόκκινο κρασί Bordeaux
Αυτή η οικογενειακή ιδιοκτησία βρίσκεται στο Cantois, στην καρδιά του Entre-Deux-Mers. Χάρη στη παθιασμένη εργασία κάθε γενιάς, το κτήμα σήμερα εκτείνεται σε 63 εκτάρια, καλλιεργούμενα με σεβασμό προς το περιβάλλον (πιστοποιημένο HVE3). Ο αμπελώνας του είναι ιδανικά φυτεμένος σε ένα εδάφος αργιλώδες-ασβεστολιθικό και αμμώδες.
Οινοποίηση
Συγκομιδή σε τέλεια ωριμότητα
Πίεση και στη συνέχεια ζύμωση σε δεξαμενές inox σε ελεγχόμενη θερμοκρασία
Ωρίμανση σε δεξαμενές για να διατηρηθεί όλη η φρεσκάδα του φρούτου
Ποικιλίες
53 % Cabernet Sauvignon
37% Merlot
10% Cabernet Franc
Γευσιγνωσία
Με μια όμορφη βιολετί απόχρωση, το Château Talusson αποκαλύπτει μια ανθισμένη μύτη και νότες φρέσκων κόκκινων φρούτων. Ο ουρανίσκος είναι απαλός, με τρυφερή φρουτώδη γεύση που το καθιστά προσβάσιμο από τώρα.
Συνοδεία φαγητού & κρασιού
Το Château Talusson θα είναι ιδανικό με ψητά κρέατα στη σχάρα, πιάτα με σάλτσες ή επιδόρπια με βάση φρούτα.
Σερβίρετε μεταξύ 16° και 18°C.
Ζωντανό και αναζωογονητικό, το GERARD BERTRAND Rosè είναι ένα λεπτό κρασί Languedoc AOP που εκφράζει όλη την τέχνη της ζωής. Φιάλη 75 cl, τέλεια για να συνοδεύει καλοκαιρινές βραδιές με φίλους και οικογένεια.
Το κρασί: Με την πλειοψηφία του Pinot noir συμπληρωμένη από Chardonnay καθώς και μια πινελιά Pinot meunier, η cuvée Royale Réserve Non dosé της Philipponnat είναι χτισμένη πάνω στην ίδια βάση με το νόστιμο σαμπάνια Royale Réserve Brut, σημαία του οίκου. Η διαφορά έγκειται εδώ στην απουσία δοσολογίας (μηδέν προστιθέμενη ζάχαρη) που δίνει σε αυτό το αφρώδες μια πολύ καθαρή, μεταλλική και κομψή αρωματική. Νότες εσπεριδοειδών, πράσινο μήλο και αχλάδι αναδεικνύουν μια όμορφη διακριτική φρουτώδη γεύση και μεγαλοποιούν το σύνολο, υποστηριζόμενο από μια πάντα πολύ λεπτή φυσαλίδα. Μια υπέροχη φιάλη, ιδανική για απεριτίφ, με θαλασσινά, οστρακοειδή και ψάρια!
Το κτήμα: Από τώρα και για περισσότερους από 5 αιώνες (1522), η Philipponnat αναδεικνύει τους μεγάλους terroirs των χωριών Ay, Mareuil-sur-Ay και Avenay, όλα τοποθετημένα νότια του Βουνού του Ρεμς.
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δοσολογία: Brut non dosé (0g/L)
Ποικιλίες: 65% Pinot noir, 30% Chardonnay, 5% Pinot meunier
AOC: Σαμπάνια
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2030
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Σχόλιο
Ένας από τους παλαιότερους αμπελώνες του Listrac-Médoc, εκτείνεται σε μεγάλη έκταση στην κοινότητα και επωφελείται έτσι από όλα τα εδάφη της ονομασίας. Αποτελούμενος κυρίως από παλιές αμπελιές, προσφέρει σε αυτό το κρασί την τυπικότητα των μεγάλων κρασιών της ονομασίας. Η οικογένεια Meyre, αμπελουργοί του Médoc εδώ και 6 γενιές, αγόρασε την ιδιοκτησία το 1999 και κατάφερε να φέρει δυναμισμό και ανανέωση για να επεκτείνει και να διασφαλίσει την εκμετάλλευση. Η Nathalie και ο Julien εκμεταλλεύονται αυτή την ιδιοκτησία 20 εκταρίων συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους και σύγχρονες τεχνικές, σε μια λογική γεωργία που προχωρά προς τις υψηλές περιβαλλοντικές αξίες. Πρωτοπόροι στον οινοτουρισμό, είναι από τους πρώτους αμπελουργούς που άνοιξαν τις πόρτες τους στους τουρίστες.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (30%), Petit Verdot (10%)
Παραγωγός: Vignobles Meyre στο Listrac (33480)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019
Ιστορία: Το κάστρο Lascombes είναι μια αμπελουργική έκταση 118 εκταρίων, εκ των οποίων 112 εκτάρια είναι στην ονομασία Margaux και 6 εκτάρια στην ονομασία Haut Médoc. Καταλαμβάνει μάλιστα τις καλύτερες εκτάσεις της ονομασίας Margaux, οι οποίες είναι πολύ περιζήτητες λόγω της πρωτότυπης ποικιλίας των εδαφών της.
Ο δεύτερος οίνος Le chevalier de Lascombes δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον προκάτοχό του και περιλαμβάνει όλες τις ποιότητες ενός μεγάλου κρασιού. Ονομάζεται έτσι από τον πρώτο γνωστό ιδιοκτήτη της έκτασης: τον ιππότη Antoine de Lascombes, ο οποίος είναι επομένως η αφετηρία αυτού του υπέροχου κτήματος.
Ποικιλίες: 55% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο.
Ωρίμανση: 12 μήνες σε βαρέλια
Γευσιγνωσία: Ανοίγοντας με ένα μπουκέτο από ώριμα μαύρα φρούτα, ο Chevalier de Lascombes γοητεύει με την καθαρή του επίθεση. Συγκεντρωμένος, ο ουρανίσκος χαρακτηρίζεται από την υποδειγματική του συμμαχία μεταξύ δύναμης και κομψότητας.
Ρούχα ρουμπινί με μωβ ανταύγειες.
Αρώματα από μικρούς κόκκινους και μαύρους καρπούς (μύρτιλα, βατόμουρα, κεράσια, φράουλες).
Δομημένο και μεταξένιο, ο ουρανίσκος είναι απαλός με λιωμένα τανίνες.
Βordeaux Blanc
Συνδυασμός :
60% Σαβινιόν - 20% Σεμιγιόν - 20% Μουσκαντέλ
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 3 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Μακρά εκχύλιση για τις ποικιλίες Σαβινιόν Μπλαν και Μουσκαντέλ. Απαλή και αργή πρέσα. Ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ωρίμανση πάνω σε λεπτά οινολάσπης μέχρι την εμφιάλωση. Σταθεροποίηση πρωτεϊνών και ταρτάρων.
Λευκό κρασί περήφανο, ανδρικό, μεγάλης ράτσας, με εξαιρετική φρουτώδη γεύση και λεπτό άρωμα. Είναι ο Βασιλιάς των κρασιών της Αλσατίας.
Είναι ιδανικό με ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα και κυρίως με την ξινολάχανο της Αλσατίας.
Ποικιλίες: 100% Riesling
Βροχοπτώσεις: 550 mm/έτος
Ηλικία: 40 ετών
Ωρίμανση: 8 έως 9 μήνες σε εκατονταετείς βαρέλια
Αλκοόλ: 12%
Ζάχαρη: 2,5 g/L
Συνολική οξύτητα: 4,5 g/L
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8 – 10°C
Διατήρηση: 5 χρόνια
{"VINIFICATION":"ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ","Sciacarellu 10%":"Σκιακαρέλλου 10%","Ses bulles sont très fines donc parfaites pour les grandes occasions, vous pouvez le déguster frais entre 6° et 9°C en accompagnement de desserts aux fruits frais. La garde maximale est d'un an pour garder toute la complexité et la séduction du vin.":"Οι φυσαλίδες του είναι πολύ λεπτές, επομένως είναι τέλειες για μεγάλες περιστάσεις. Μπορείτε να το απολαύσετε δροσερό μεταξύ 6° και 9°C συνοδευόμενο από επιδόρπια με φρέσκα φρούτα. Η μέγιστη διάρκεια αποθήκευσης είναι ενός έτους για να διατηρηθεί όλη η πολυπλοκότητα και η γοητεία του κρασιού.","CÉPAGES":"ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ","Gamay 35%":"Γκαμέ 35%","DÉGUSTATION":"ΓΕΥΣΗ","Cinsault 30%":"Σινσό 30%","Cabernet 25%":"Καμπερνέ 25%","Seconde fermentation naturelle en bouteille obtenue par la technique de la \"Méthode Traditionnelle\". Ce Rosé est le produit d'une sélection rigoureuse des cuvées qui feront la \"champagnisation\". Il a été élevé pendant un minimum de 12 mois, donnant au vin son fruité et sa complexité.":"Δεύτερη φυσική ζύμωση σε μπουκάλι που επιτυγχάνεται με την τεχνική της \"Παραδοσιακής Μεθόδου\". Αυτό το Ροζέ είναι το προϊόν μιας αυστηρής επιλογής των κουβών που θα κάνουν την \"σαμπανιοποίηση\". Έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες, δίνοντας στο κρασί τη φρουτώδη γεύση και την πολυπλοκότητά του."}
Φτιάχνεται με παραδοσιακές χειροποίητες μεθόδους. Η βάση είναι ένα ποιοτικό λευκό κρασί και τα αρώματά του οφείλονται σε περισσότερους από 20 φυσικούς εκχυλίσματα, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων, ριζών, λουλουδιών, μπαχαρικών και φρούτων. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η παρουσία της Αρτεμισίας η Αψίνθιο -ajenjo-. Ο μούστος σταφυλιού που χρησιμοποιείται του δίνει μια γεμάτη και φρουτώδη γεύση.
Η γεύση είναι έντονη, ισορροπημένη και πολύ μακρά, με μια ισχυρή επίγευση και πικρές νότες που κυριαρχούν στην επίγευση. 17% vol.
Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το βερμούτ έχουν συναρμολογηθεί στην τελειότητα με τον μοναδικό στόχο να ενθουσιάσουν και να ευχαριστήσουν τις αισθήσεις.
- Καλύτερο βερμούτ στο IWC Λονδίνο 2019
- Καλύτερο ισπανικό κόκκινο βερμούτ στο IWSC Λονδίνο 2019
- Χρυσό Μετάλλιο στο Convino Μαδρίτη 2019
- Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στο African IWSC 2020
Περιοχή
Ιταλία – Μάρκε
Ποικιλία
100% Pinot Noir
Ονομασία
Colli Pesaresi DOC Focara Pinot Nero
Περιεκτικότητα σε Αλκοόλ
15%
Ωρίμανση
Σε Δρύινο Κελάρι Για 12 Μήνες
Όγκος: 75cl
Πρόκειται για το Cava Coupage χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το Brut Nature, με αναγνωρισμένο κύρος, είναι ένα cava που προέρχεται από το μείγμα κομψών και αρωματικών ποικιλιών, το οποίο αντικατοπτρίζεται σε ένα προϊόν ανοιχτόχρωμο, με λεπτή και επίμονη φυσαλίδα που ενθουσιάζει τον καταναλωτή. Καθαρή μύτη, με τροπικά φρούτα και εσπεριδοειδή, με ευχάριστη και έντονη γεύση. Ιδανικό ως απεριτίφ ή για οποιαδήποτε γιορτή.
Ποικιλίες: Macabeo 70%, Parellada 30%
Αλκοολικός βαθμός: 11.70% vol
Ζάχαρα: <5 gr/L.
Παλαίωση, ανά παρτίδα μεταξύ 9 και 25 μηνών
Διαθέτει σύνθετα αρώματα, με γλυκά ώριμα φρούτα, αλμυρές γήινες νότες και μπαχαρικά από στέλεχος και δρυ. Η γεύση αποκαλύπτει δαμάσκηνα και σκούρες κερασιές μαζί με μούρα, γλυκάνισο και μπαχαρικά κανέλας. Ο καρπός περιβάλλεται από μαλακούς τανίνες, διασφαλίζοντας ότι αυτό το κρασί θα ωριμάσει με χάρη για τα επόμενα χρόνια. Όπως όλα τα κρασιά μας, αυτό το Pinot Noir καλλιεργήθηκε από premium αμπελώνες στην πασίγνωστη περιοχή Marlborough της Νέας Ζηλανδίας. Ιδανικό με κρέατα BBQ, τυριά με ξηρούς καρπούς και πιάτα με μανιτάρια.
Οι γευσιγνωσίες είναι μια έκφραση της προσωπικότητάς μας και της ταυτότητάς μας. Αφεθείτε στην ιστορία και τις γεύσεις μας σε ποικιλία και επιλεγμένη έκταση.
1. Μενού à la carte - ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2. Μεσημεριανό - ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ
3. Προσαρμοσμένη προσφορά - ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΝCEPT
4. Ειδικές εκδηλώσεις - ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
Η cuvée Blanc de Blancs, κομψή, λεπτή και ελκυστική, παρασκευάζεται αποκλειστικά από Chardonnay. Είναι ευχάριστη από το απεριτίφ μέχρι το επιδόρπιο, συνοδεύει υπέροχα τα ψάρια και τα θαλασσινά, καθώς και τα επιδόρπια με βάση τα εξωτικά φρούτα.
Destalo Vinho Verde Tinto
Φτιαγμένο με ισχυρό σώμα, σκούρα απόχρωση και τολμηρή και ανθρακούχα υφή, το κόκκινο είναι ένα κρασί με υψηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλ με γεύση άγριων φρούτων και νότες εσπεριδοειδών. Σερβίρετε μεταξύ 12ºC και 15ºC (53.6° έως 59°F).
Destalo Vinho Verde Red
Φτιαγμένο με ισχυρό σώμα, σκούρα απόχρωση και τολμηρή και ανθρακούχα υφή, το κόκκινο είναι ένα κρασί με υψηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλ με γεύση άγριων φρούτων και νότες εσπεριδοειδών. Σερβίρετε μεταξύ 12ºC και 15ºC (53.6° έως 59°F).
Χρώμα: Στραγγιστό κίτρινο με αχνές πράσινες ανταύγειες
Άρωμα: Λεπτή επίμονη φυσαλίδα, έχει γλυκές νότες μήλου, αχλαδιού και μια απαλή νότα εσπεριδοειδών.
Γεύση: Χαρακτηρίζεται από ποικιλόμορφες φρουτώδεις και λουλουδάτες νότες συνοδευόμενες από έντονη οξύτητα που εξασφαλίζει μια ευχάριστη και επίμονη επίγευση.
Αποθήκευση και σερβίρισμα: Οι φιάλες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, μακριά από το φως και πηγές θερμότητας. Σερβίρετε σε θερμοκρασία μεταξύ 6-8°C. Συνιστάται ένα σχετικά μεγάλο ποτήρι σε σχήμα τουλίπας.
Συνοδεία: Ιδανικό ως απεριτίφ, είναι εξαιρετικό με πρώτα πιάτα με βάση το ψάρι, ψητό λευκό κρέας, ψητά λαχανικά και αλμυρά σνακ.
Σαμπάνια cuvée Carte Blanche domaine Moutaux
Κομψό και θηλυκό cuvée που αποτελείται από 80% Chardonnay και 20% Pinot Noir, με μακρύ στόμα που ξεκινά με νότες λευκών φρούτων και τελειώνει με νότες εσπεριδοειδών.
Ένα φρέσκο και γοητευτικό κρασί.
Προερχόμενο από ένα μείγμα Σέμιγιον, Σοβινιόν Μπλαν και Σοβινιόν Γκρι σε λειαντικά αμμώδη εδάφη, αυτό το κρασί προσφέρει αρώματα από λευκά φρούτα, εξωτικά και αλμυρά.
Με την μοναδική μπλε φιάλη του, γοητεύει το βλέμμα και προσκαλεί να απολαύσετε ένα πιάτο θαλασσινών στην βεράντα ενός παλιού λιμανιού.
Χρώμα: Λευκό
AOC: Bordeaux Blanc Sec
Αμπελώνες: Λειαντικά αμμώδη εδάφη
Οινοποιήσεις: Ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες σε δεξαμενή 2 μήνες
Εντατικός, φρουτώδης, χαμηλής οξύτητας λευκός οίνος από το Piwi Cabernet blanc
Περιγραφή: Εντατικός, φρουτώδης, χαμηλής οξύτητας · νέα, λευκή ποικιλία σταφυλιού που προήλθε από την οικογένεια Cabernet. Βραβευμένος με Χρυσό στο Διεθνές Βραβείο Οίνου PIWI 2021.
Συνοδευτικά πιάτα: Ψητές γαρίδες στον φούρνο με ελαιόλαδο, φρέσκος ταύρος με πράσινη σάλτσα. Καπνιστός πέστροφα ή πέστροφα Μυλλερίν. Λαχανόπιτα
Οινοποίηση: 24 ώρες εκχύλισης, ήπια πίεση, αυθόρμητη ζύμωση σε δρύινο βαρέλι, 12 μήνες ωρίμανσης με τις οινολάσπες, βιολογική αποδόμηση οξέος, εμφιαλωμένο με μόνο μία διήθηση.
Η πιο κλασική χώρα κρασιού του Pinot Noir είναι η Βουργουνδία.
Η ποικιλία ήρθε επίσης στην Μπρντά από εκεί.
Αν και το κλίμα είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας, δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην Μπρντά, καθώς η αμπέλου προκαλεί πολλά προβλήματα στους καλλιεργητές.
Επομένως, μόνο οι πιο επίμονοι την επιλέγουν. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι το παραδοσιακά παραγόμενο Pinot Noir είναι το πιο κομψό κόκκινο κρασί που μπορεί να καταναλωθεί σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του.
Μπορούμε να καυχηθούμε ότι έχουμε τον παλαιότερο αμπελώνα Pinot Noir στην Μπρντά.
Το κρασί χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρώς διαφανές ρουμπινί χρώμα με μια υπόδειξη από τούβλο.
Υπάρχουν αντιληπτές παραλλαγές των αρωμάτων ώριμων κερασιών ή ακόμα και κερασιών σε λικέρ, που μετατρέπονται σε μια ελαφριά νότα φλούδας πορτοκαλιού.
Η γεύση είναι επίσης αναγνωρίσιμη ώριμου φρούτου, ειδικά κερασιών.
Τέλος, μια απαλή μέντα. Αντίληψη ήπιων, ώριμων τανινών.
Εξαιρετικά ισορροπημένο και ευχάριστα απαλό, με γεμάτο σώμα και μακρύ ηλιοβασίλεμα, με ευχάριστη γεύση από καρύδια κερασιού.
Το Aitzalde είναι ένα Txakoli με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης από το Getaria (D.O.). Φρεσκάδα, ισορροπία, ποιότητα. Αυτά είναι τα επίθετα που περιγράφουν αυτό το νεαρό και φρουτώδες γκουρμέ λευκό κρασί με χαρακτηριστική οξύτητα, αποτέλεσμα προσεκτικής παρασκευής.
ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΚΟ ΟΣΟ ΕΣΥ
Τόσο φυσικό όσο ο μούστος του σταφυλιού που μόλις έχει πιεστεί. Όταν αρχίζει η ζύμωση, είμαστε σε θέση να τη σταματήσουμε φυσικά με κρύο, πετυχαίνοντας χαμηλή αλκοολική περιεκτικότητα 5,5 % Alc. και μια δόση φυσικού διοξειδίου του άνθρακα. Είναι κάτι καινοτόμο και εξαιρετικό που προσελκύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που μαγεύονται από την εξαιρετική του γεύση.
“ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΡΙΖΑΝΤΕ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2017”