...καλλιέργεια, συγκομιδή, εξαγωγή, συσκευασία. Κάθε στάδιο είναι ευαίσθητο και σημαντικό για την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας. Οι ελιές, από τις οποίες παράγουμε το ελαιόλαδό μας, συλλέγονται με το χέρι, με την αρχαία μέθοδο της "μπακιάς" και θρυμματίζονται με πέτρινες μυλόπετρες. Η ψυχρή έκθλιψη της ζύμης που προκύπτει, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω μηχανικών διαδικασιών, παρέχει ένα λάδι με χαμηλή οξύτητα (μέγιστο 0,5%). Όλα αυτά συμβαίνουν στην Καπριγκλία Ιρπίνα και, για μεγαλύτερη εγγύηση, μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλους όσους επιθυμούν να δουν από κοντά το...
Παραγωγή καρποφόρων δέντρων, πιστοποιημένα χωρίς ιούς, αμυγδαλιές, ελιές για λάδι και επιτραπέζιες, εξωτερικά διακοσμητικά φυτά, συνδεδεμένα με την CO.VI.P.
...Χονδρική πώληση εσπεριδοειδών (και ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ) και γεωργικών προϊόντων ΓΕΝΙΚΑ, κρασιά, τυριά, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (και ΒΙΟ) και ελιές, τουρσί και ό,τι άλλο σχετίζεται με τη γαστρονομία για εστιατόρια και ιδιώτες. Μόνο ΓΝΗΣΙΑ προϊόντα.-- Προϊόντα 'SLOW FOOD' για τα ενδιαφερόμενα κανάλια.
... συσκευασίες κενών αέρος. Το ελαιόλαδό μας προέρχεται από την άλεση ελιών Biancolilla της Καλταμπελότα (η ποικιλία Biancolilla είναι αυτόχθονη της Καλταμπελότα), που του προσδίδουν το αναγνωρίσιμο πράσινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες και την φυσική του θολή εμφάνιση. Εκτιμάται για την εξαιρετική του γεύση, πλούσια και στρογγυλή, με ελιές πράσινες και ελαφριά αίσθηση πικρού και καυτερού. Επιπλέον, διαθέτει έντονο και ισορροπημένο φρουτώδες άρωμα, με νότες αμυγδάλου.
...Η αγροτική επιχείρηση Tota ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία ελαιών για ελαιόλαδο, καθώς και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Οι ελιές που παράγονται και εμπορεύονται από την επιχείρηση είναι οι εξής: CORATINA - PERANZANA - CAROLEA - LECCINO - OGLIAROLA - PENDOLINO - FRANTOIO - CORATINA - "Διαθέτουμε επίσης βιολογικές ελιές". ΝΟΚΚΙΟΛΙΝΟ DI SANSA: φυσικό προϊόν που προέρχεται μόνο από τη...
...Η Feudi Valle d'Itria είναι μια "μικρή" αλλά κινητοποιημένη και δυναμική επιχείρηση, εμπνευσμένη από την παράδοση, χωρίς να παραλείπει τίποτα από τη μοντέρνα πλευρά. Τα κρασιά μας και το λάδι μας παράγονται αποκλειστικά από σταφύλια και ελιές που προέρχονται από τις περιοχές της Valle d'Itria και του Alto Salento, για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο εξαιρετικά προϊόντα. Η δουλειά μας, το πάθος μας, η δέσμευσή μας είναι στραμμένα προς τον μοναδικό σκοπό της διάδοσης της καλοσύνης και της ομορφιάς της ιστορίας μας.
Η Sapori Verde παράγει και πουλάει προϊόντα τροφίμων υψηλής ποιότητας: ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, ελαιόλαδο από ελιές Taggiasche της Λιγουρίας, κρασί Pigato της Λιγουρίας, κρασί Vermentino της Λιγουρίας, πέστο Γενουάς DOP σύμφωνα με μια αρχαία συνταγή της Γενουάς. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου και από γευσιγνωσία στο σπίτι. Η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα ή κατά την παραλαβή των προϊόντων, χωρίς έξοδα αποστολής.
...Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Lenzi έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του '30, όταν η οικογένεια Lenzi είχε ένα μικρό ελαιοτριβείο στο Σαν Τζενάρο, Λούκα. Στη δεκαετία του '80, το ελαιοτριβείο μεταφέρθηκε στην τρέχουσα τοποθεσία του, με ημερήσια ικανότητα ελαιοποίησης που αυξήθηκε από 25 σε 70 εκατοντάδες ελιές. Στο τέλος της δεκαετίας του '90, η παραγωγή αυξήθηκε σε 300...
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο του Ελαιουργείου Ciccarello παράγεται από υγιείς ελιές που συλλέγονται με το χέρι απευθείας από τα δέντρα, από τις εξής ποικιλίες: Biancolilla, Nocellara del Belice και Cerasuola. Μπορεί επίσης να συμμετέχει σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 5% μια άλλη ποικιλία που υπάρχει στην περιοχή: Giarraffa. Η περιοχή παραγωγής εκτείνεται στην ορεινή περιοχή του Άλτο Αγριτζέντο, η οποία χαρακτηρίζεται από μια βαθιά ριζωμένη παράδοση στην καλλιέργεια της ελιάς και από μια αρχαία πρακτική στην παραγωγή Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου.
... καλοκαιριού. Η Biancolilla είναι η κύρια καλλιέργεια, αλλά υπάρχουν επίσης δέντρα Nocellara, Carolea και FS17. Όταν, στα μέσα Οκτωβρίου, αρχίζει η συγκομιδή, οι ελιές αλέθονται μέσα σε λίγες ώρες ώστε να διασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα. Έτσι, μετά από πάνω από μισό αιώνα παράδοσης και εξαιρετικού λαδιού που πωλείται στο ελαιοτριβείο ως πολύτιμο και ευρέως ζητούμενο προϊόν, το 1997 η επιχείρηση...
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1995 και είναι ηγέτης στον τομέα της παραγωγής χειροποίητων Σκαλντατέλλι, Μπισκότων, Μοστατσιόλι και άλλων τοπικών προϊόντων. Χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας από τη γη μας. Η γκάμα προϊόντων μας περιλαμβάνει διάφορες γεύσεις, συγκεκριμένα: Παραδοσιακά Σκαλντατέλλι, με Λάδι, με Πιπέρι, με Κρεμμύδι, με Πιτσαϊόλα, με Σουσάμι, με Δεντρολίβανο, με Ελιές, με Ρίγανη, με Πατάτες και πολλές άλλες γεύσεις, Τυπικά Μοστατσιόλι από την Πούλια με μαγειρεμένο κρασί, Μπισκότα σε διάφορες μορφές και γεύσεις.
Ο ιδιοκτήτης του Ελαιοτριβείου Chiaramonte, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, μετατρέπει το επάγγελμα του ελαιοτριβέα σε πραγματική τέχνη, φροντίζοντας και ελέγχοντας προσωπικά όλα τα στάδια, από τη συγκομιδή μέχρι τη συσκευασία. Οι ελιές που συλλέγονται με »χειροποίητη απομάκρυνση» τη σωστή στιγμή ωρίμανσης, στις πράσινες και ηλιόλουστες πλαγιές της Σαρατσένα, στις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Pollino...
Παράγουμε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας από ελιές Taggiasca, οι οποίες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική τους ποιότητα. Γίνονται αποστολές και εκτός Ιταλίας.
Πώληση τυπικών, γνήσιων και βιολογικών ιταλικών προϊόντων, αναγνωρισμένων DOP, DOC, IGT. Αριστουργήματα όπως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Κρασί Cesanese, Μοτσαρέλες από βουβαλίσιο γάλα από το Amaseno, Τρούφες από το Campoli Appennino, Κρασί Cabernet από το Atina, φασόλια cannellini από το Atina, πιπεριές από το Pontecorvo, Amaretti από το Guarcino, καθώς και μέλι, τυριά, ντομάτα, λαχανικά σε λάδι, καφές, κονσέρβες, βιολογικές ελιές. Ποιότητα ιταλικής γαστρονομίας.
... αρχαία μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Οι ελιές συλλέγονται αυστηρά πριν την πλήρη ωρίμανση, ξεκινώντας από τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι μέγιστες οργανοληπτικές ποιότητες και μια μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Η άλεση γίνεται σε ελαιοτριβείο πολύ κοντά στον τόπο συλλογής, εξασφαλίζοντας έτσι ελάχιστους χρόνους αναμονής. Το σύνολο της δεκαετούς εμπειρίας στην παραγωγή εξαιρετικού...
... εκτείνεται μέχρι το Diano Marina. Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, εκτός από τα αμέτρητα μονοπάτια και δρόμους της ενδοχώρας, μπορούν να διασχίσουν την ποδηλατική διαδρομή που ξεκινά από το San Lorenzo και καταλήγει στο San Remo, όλη κατά μήκος της θάλασσας. Το αγροτουριστικό μας κατάλυμα βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, περιτριγυρισμένο από πράσινο με αιωνόβιες ελιές σε ήσυχη περιοχή, με κήπο. Το...
... ελαιολάδου εξάγεται χύμα στην Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Συχνά αναμειγνύεται, εμφιαλώνεται και επανεξάγεται στις ΗΠΑ ως "εμφιαλωμένο στην Ιταλία" ή "εισαγόμενο από την Ιταλία". Η ελιά προήλθε από την περιοχή που είναι τώρα η Τουρκία ("Μικρά Ασία" ή "Ανατολία") και αργότερα εξαπλώθηκε γύρω από τη Μεσόγειο. Οι ελιές στην Τουρκία συγκομίζονται κυρίως με το χέρι και συχνά...