...Η τηγανητή μας μανιτάρια αποτελείται από κομμένα μανιτάρια Παρισιού, μαγειρεμένα και καρυκευμένα με ελαιόλαδο, μαϊντανό, αλάτι και σκόρδο.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 10 x 300 γρ.
... κολοκύθα.
Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να μαγειρευτεί λίγο, αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου 100 ml λευκού κρασιού και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό (λίγο παραπάνω από το διπλάσιο του ρυζιού), ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Το ριζότο πρέπει να είναι...
...Κονφί ντουκάν με το λίπος του, αλάτι. Κρέατα προέλευσης Γαλλίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ:
Ανοίξτε το κουτί και βάλτε το σε μπεν μαρί για να λιώσει το λίπος.
Ψήστε τα μπούτια στον φούρνο ή σε τηγάνι και απολαύστε τα με μανιτάρια ή πατάτες τηγανητές στο λίπος.
Το κονφί είναι το πιάτο του Νότου! Ένα μπούτι από κονφί ντουκάν που έχει ψηθεί καλά στον φούρνο γίνεται τραγανό. Είναι υψηλή γαστρονομία που είναι προσιτή σε όλους μας.
Για αυτό το κονφί, αναθέτω ειδικά την εκτροφή των ντουκάν στον κ. Μάρτι στην Πλαίν, ένα μικρό χωριό χαμένο στις λόφους γύρω από το Καστελνοδάρι.
... μανιτάρια, το καπέλο και τις λωρίδες με ένα μικρό πινέλο για να απομακρύνετε τυχόν αγκάθια ή κλαδάκια που μπορεί να υπάρχουν.
Κόψτε τα πολύ μεγάλα δείγματα κατά μήκος.
Πλύνετε μόνο αν είναι απαραίτητο (παρουσία χώματος) περνώντας τα μανιτάρια κάτω από νερό ή σκουπίζοντάς τα απαλά.
Μαγείρεμα: πάντα να τα σοτάρετε σε "υψηλή φωτιά" σε τηγάνι και να τα καταναλώνετε τραγανά κατά προτίμηση.
Τα κομμένα μανιτάρια και «έτοιμα προς χρήση» χρειάζονται φυσικά μόνο μαγείρεμα.
Συμβουλές συντήρησης
Οι κανθαρέλλες μπορεί να παρουσιάσουν...