...Σγκαμπάτο, χωρίς πλάγιο κόψιμο πριν από την ωρίμανση, αποφεύγει έτσι πολλές απώλειες. Φρέσκο πρώτης ύλης και εγγυημένο από το γεγονός ότι η εταιρεία, για επιλογή, δεν έχει θάλαμο κατάψυξης.
Βάρος μετά την ωρίμανση kg. 6.5.
Προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την περιποίηση kg. 5.800
Ωριμασμένο 6/8 μήνες.
...ξεκινά η ωρίμανση. Τώρα είναι η σειρά του θαλάσσιου αέρα που, πριν φτάσει στην κοιλάδα, έχει κλέψει από τα δάση των Απεννίνων τα βάλσαμα. Ανάλογα με την εποχή, ανοίγουν τα παράθυρα και για εννέα μήνες προχωράμε έτσι. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε στην κάβα: ο συνεταιρισμός θα τοποθετήσει το δούκα στέμμα για την προστασία της ποιότητας μετά από 12 μήνες. Σε εμάς δεν αρκεί: το προσούτο μας θα περιμένει ακόμη μέχρι 18-20 μήνες, όταν θα νιώσετε όλη την έντονη, βαθιά, μελωδική του γλυκύτητα, ποτέ ζαχαρωτή.
...Ως ειδικοί σε μεγάλα ωμά προσούτο, έχουμε επιλέξει και αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο Προσούτο Σαν Ντανιέλε.
Παραγωγή σε μια περιορισμένη περιοχή του Φρίουλι, διακρίνεται για την τυπική επιμήκη μορφή και την παρουσία του ζαμπόν.
Ετοιμάζεται μόνο με κρέας χοίρων που γεννήθηκαν και εκτράφηκαν στην Ιταλία και θαλασσινό αλάτι, σε πιο γενναιόδωρη δόση σε σύγκριση με το Πάρμα, που του προσδίδει πιο έντονη γεύση.
Ωρίμανση: 14/18 μήνες
Μέσο βάρος: kg. 9.5/11.5
Τεμάχια ανά λαιμό: 2...
η εταιρεία μας που δραστηριοποιείται στην διεθνή αγορά, σχεδιάζει και κατασκευάζει: εγκαταστάσεις για την ξήρανση και την ωρίμανση αλλαντικών με και χωρίς καπνό, ζαμπόν και τυριά; εγκαταστάσεις απόψυξης; θάλαμοι για τη συντήρηση τροφίμων; εγκαταστάσεις κλιματισμού; καθαρές αίθουσες; τούνελ ψύξης, κατάψυξης, παστερίωσης και πολλά άλλα.