... ισορροπημένη του σύνθεση σε μέταλλα και η ενδιαφέρουσα περιεκτικότητα σε καροτενοειδή του δίνει το πορτοκαλί χρώμα και του προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη.
Αλεύρι του, που χρησιμοποιείται στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική, προσφέρει προϊόντα χρυσαφένια με γεύση καρυδιού. Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες το καθιστά δημητριακό με καλή πεπτικότητα.
ΒΑΡΟΣ: 1 κιλό
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1kg, 5kg...
...Ο μικρός σιτάρι, επίσης γνωστός ως «ενγκρέιν», είναι γνωστός για την χαμηλή περιεκτικότητά του σε γλουτένη. Περιέχει περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες από την πλειονότητα των άλλων δημητριακών. Χάρη στα 8 απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό και στους αργούς υδατάνθρακες, ο μικρός σιτάρι είναι μια πραγματική πηγή ενέργειας.
Το ενγκρέιν, η ιδανική εναλλακτική του σιταριού!
Χρήση: ως υποκατάστατο της αλεύρι σίτου για τα γλυκά σας, κρέπες, ζύμες για τάρτες, ή για τις ζύμες ψωμιού σας αναμειγνύοντας εδώ με αλεύρι σίτου για να διευκολύνετε την άνοδο.
...Η σιμιγδάλι από σπέλτ είναι σιμιγδάλι σπέλτ, που κυμαίνεται σε μέγεθος από 300 έως 800 μικρόμετρα (το μέγεθος του σιμιγδαλιού). Η τεχνολογία ψυχρής άλεσης (t < 40°C) επιτρέπει τη διατήρηση των περισσότερων βιταμινών και μετάλλων.
Βάρος: 400 γρ...
...Διακρίνεται για τις διατροφικές του αξίες, μεταξύ των οποίων οι πρωτεΐνες και οι ίνες, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
- δρα ευεργετικά στην πέψη
Κατάλληλο για:
- παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλές γευστικές ιδιότητες. Σε αντίθεση με το σιτάρι, η σπέλτα περιέχει 2 φορές περισσότερες πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, καθώς και...
... απαιτούνται για ποικιλόμορφη διατροφή. Τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στους κόκκους σίκαλης διαλύονται εύκολα και επομένως απορροφώνται καλά από το σώμα. Η δομή της γλουτένης στους κόκκους σίκαλης είναι διαφορετική από άλλες ποικιλίες σιταριού. Το αλεύρι σίκαλης μπορεί να παραχθεί μόνο από προσεκτικά επιλεγμένους, υγιείς και υψηλής ποιότητας κόκκους. Οι κόκκοι σίκαλης που καλλιεργούνται από...