Ιταλία, Mesoraca
... αλλαντικών: πιπέρι, καυτερή πιπεριά, άγριο μάραθο. Η ζύμη τοποθετείται σε έντερο και δένεται χειροκίνητα για να σχηματίσει την κλασική μορφή του σαλαμινιού. Η ωρίμανση γίνεται σε χώρους με ελεγχόμενη υγρασία και θερμοκρασία για τουλάχιστον 40 ημέρες. Συνιστάται ως ορεκτικό και για να γεμίσει σάντουιτς. ΒΑΡΟΣ: 500/550g Βάρος: 0.350 kg Συστατικά: Χοιρινό κρέας, Αλάτι, Φυσικά αρώματα και μπαχαρικά Ζάχαρα: Δεξτρόζη και σακχαρόζη Αντιοξειδωτικά: E301 Συντηρητικά: E250-E252 Κατηγορία: Καλαβρέζικα αλλαντικά...
Χαρτοφυλάκιο (19)
Ιταλία, Marciano Della Chiana
... προσδίδει στο τοσκανέζικο αλλαντικό το μοναδικό και αναγνωρίσιμο άρωμά του. Οι αρχαίες ρίζες αυτού του αλλαντικού βρίσκονται στην τοσκανέζικη περιοχή, όπου ήδη από τη μεσαιωνική εποχή χρησιμοποιούσαν τον άγριο μάραθο για να αντικαταστήσουν το πιπέρι, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο ακριβό και δύσκολο να βρεθεί. Ο όρος Finocchiona αναφέρεται επίσης σε διάφορα λεξικά και εγκυκλοπαίδειες στα ιταλικά από το 1875. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το διάσημο Treccani, το οποίο το συνδέει με τον ορισμό του τυπικού τοσκανέζικου αλλαντικού.
Χαρτοφυλάκιο (10)