Οι φιστίκια, που ονομάζονται επίσης φιστίκια ή φιστίκια, διακρίνονται από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, τα φιστίκια δεν είναι ξηροί καρποί αλλά σπόροι οσπρίων, γεγονός που εξηγεί την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτοί οι ξηροί καρποί προέρχονται από τη Νότια Αμερική, πιθανότατα από τη Βραζιλία. Οι φιστίκια είναι αρκετά θερμιδοφόροι - 100g περιέχουν σχεδόν 600 θερμίδες. Είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζουν την πίεση. Τα φιστίκια περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Ε, οι οποίες είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα φολικό οξύ και νιασίνη. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι ένας θησαυρός διαιτητικών ινών και αργινίνης - ενός αμινοξέος πολύ σημαντικού κυρίως για τους αθλητές, καθώς αυξάνει την αιμάτωση των μυών και τη δύναμή τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> φιστίκια Αραχίδη ψημένα χωρίς αλάτι % περιλαμβανομένων των σακχάρων 6.41g - 7% πρωτεΐνη 28.92g - 58% ίνες 10.87g αλάτι 0.
Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι το πιο καθαρό και υγιεινό αλάτι στη Γη. Προέρχεται από ένα μόνο μέρος - την ανατολική ομάδα του Χιμάλαϊ στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400 έως 600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικρο-στοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι του Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για την καρύκευση των πιάτων. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλάτι για 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στη ιατρική, τα καλλυντικά και την κουζίνα χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, ενώ πιο συχνά στις κουζίνες συναντάμε τους λευκούς και τους μαύρους. Οι σπόροι σουσαμιού προσφέρουν στα πιάτα μια συγκεκριμένη αρωματική γεύση και ξηρούς καρπούς. Είναι το κύριο συστατικό του Ταχίνι - πάστα σουσαμιού που προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο χούμους και το χαλβά. Οι σεζαμόλη, σεζαμαμινόλη και το σουσάμι, φυσικοί αντιοξειδωτικοί παράγοντες που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στο να χαλάσει. Οι σπόροι σουσαμιού είναι θησαυρός ασβεστίου που ενισχύει τα οστά. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν βιταμίνες A, από την ομάδα B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και μεταλλικά στοιχεία: ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και σίδηρο. Τα μέταλλα στους σπόρους τους καθιστούν εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Οι μούρες γκότζι ονομάζονται μερικές φορές "κόκκινοι διαμάντες" και περιλαμβάνονται στην κατηγορία "Σούπερ Τροφές". Ο καρπός γκότζι καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ προς τιμήν τους. Οι μούρες γκότζι είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμμετέχει επίσης στη διαδικασία απόκτησης σιδήρου. Οι καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνες B, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος. Εκτός από τις βιταμίνες, οι μούρες είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως: το κάλιο, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, ο σίδηρος και το σελήνιο. Οι μούρες παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι γκότζι περιέχουν επίσης ένα πολυσακχαρίτη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι υπεύθυνες για την καλή βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου.
Ο βιολογικός σιρόπι αγαύης είναι ένα φυσικό προϊόν από τη βιολογική γεωργία. Η αγαύη καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Έχει σαρκώδη και παχιά φύλλα, τοποθετημένα σε ροζέτα, καλυμμένα με αιχμηρές ακίδες. Η αγαύη πρέπει να είναι μια εναλλακτική λύση για τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Η γεύση της είναι πιο λεπτή από αυτή του μελιού. Το σιρόπι αγαύης είναι σχεδόν 1,5 φορές πιο γλυκό από τη συνηθισμένη ζάχαρη. Η γεύση του σιροπιού αγαύης σκούρας είναι πιο έντονη, με μια νότα καραμέλας σε σύγκριση με το πιο λεπτό και ουδέτερο σιρόπι φωτεινής αγαύης. Το φυτό αγαύης είναι ένα φυσικό γλυκαντικό φυτικής προέλευσης σε ημι-υγρή μορφή. Οι χορτοφάγοι το χρησιμοποιούν εθελοντικά ως υποκατάστατο του μελιού. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέλι και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> βιολογικό σιρόπι αγαύης (αγαύη σαλεμάννα) & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία: 1253kJ/296kcal - 15%RWS*Λίπος: 0g - 0% περιλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων: 0g -
Ο ερυθριτόλη είναι ένα γλυκαντικό που γίνεται ολοένα και πιο γνωστό και χρησιμοποιούμενο. Προέρχεται από μια ομάδα αλκοολών ζάχαρης: τους πολυόλους, έχει μηδενική θερμιδική περιεκτικότητα και γλυκαιμικό δείκτη. Συνιστάται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με διαβήτη ή με δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Φαίνεται σαν μια κανονική λευκή ζάχαρη: κρυσταλλική, άοσμη, παρόμοια στη γεύση. Στη φύση, απαντάται στη γύρη των λουλουδιών, σε φρούτα (αχλάδια, πεπόνια, σταφύλια), μανιτάρια, θαλασσινά, ζυμωμένα ποτά όπως το κρασί, και σε θαλάσσιες άλγες. Η ερυθριτόλη, που διατίθεται στα καταστήματα, αποκτάται συχνότερα μέσω ζύμωσης γλυκόζης από διάφορα είδη ζυμών ή συντίθεται από τη γλυκερίνη υπολειμμάτων. Είναι απολύτως ασφαλής για χρήση στην κουζίνα και όχι μόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε την ερυθριτόλη ως μια προσθήκη τροφίμων απολύτως ασφαλή. Μπορείτε να τη βρείτε στις ετικέτες υπό την ένδειξη E968.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στην ιατρική, τα καλλυντικά και τη μαγειρική χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, με τους λευκούς και τους μαύρους να είναι οι πιο συνηθισμένοι στις κουζίνες. Οι σπόροι σουσαμιού προσφέρουν στα πιάτα ένα συγκεκριμένο άρωμα και μια γεύση ξηρού καρπού. Είναι το κύριο συστατικό του Ταχίνι - πάστα σουσαμιού που προστίθεται, μεταξύ άλλων, σε χούμους και χαλβά. Οι σεζαμόλη, σεζαμινόλη και σουσαμίνη, φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στο ξίνισμα. Οι σπόροι σουσαμιού είναι ένας θησαυρός ενίσχυσης του ασβεστίου. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες A, της ομάδας B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και ανόργανα στοιχεία: Ψευδάργυρο, Φώσφορο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Χαλκό, Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο και Σίδηρο.
Το προϊόν είναι διαθέσιμο με τη μορφή ολόκληρων φρούτων και σκόνης.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά τιμής και τη συσκευασία.
Το ταχίνι είναι μια πάστα από καβουρδισμένο σουσάμι που είναι πολύ δημοφιλής στη Μέση Ανατολή. Κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή της πάστας ρεβιθιών που ονομάζεται χούμους, μπαμπά γκανούς (ένα πιάτο από μελιτζάνα), χαλβά, σάλτσα ταχινιού, ντιπ, και χρησιμοποιείται ως προσθήκη σε κέικ και επιδόρπια. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν βιταμίνες: A, B1, B2, B3, B6 και B9 και E, καθώς και μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, καλίου, νατρίου, ασβεστίου και σιδήρου. Περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, υγιή ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν δύο μοναδικές ουσίες: τη σεζαμίνη και τη σεσαμολίνη. Και οι δύο ανήκουν σε λιγνάνες, οι οποίες έχουν ιδιότητες που μειώνουν τη χοληστερόλη. Η σεζαμίνη είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το ήπαρ.
Τα καρύδια κατατάσσονται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ξηρών καρπών όσον αφορά τον αριθμό των ΕFA, δηλαδή των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Προφανώς, 3 καρύδια καλύπτουν ήδη την ημερήσια ανάγκη για ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περιέχουν επίσης L-αργινίνη, μια ουσία που επηρεάζει την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων. Τα ιταλικά καρύδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, είναι πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, φυτικών ινών και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να είναι χρήσιμη στην πρόληψη της ανάπτυξης καρδιοπαθειών. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τα φυτικά στερόλες που περιέχονται στα καρύδια έχουν ευεργετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα - μειώνουν την LDL (κακή χοληστερόλη), έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνουν την ιξώδη του αίματος και την τάση σχηματισμού θρόιστων. Σε 100 γρ. Ενέργεια Μέσος όρος 2681KJ/692kcal - 34%RWS*Λίπος 60.3g - 86%Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 6.56g - 33%Υδατάνθρακες 18g - 7%Συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 2.2g - 2%Φυτικές ίνες 6.5gΠρωτεΐνη 16g - 32%Αλάτι 0.
Βιολογικός γλυκός λούπινος (μπλε), πολωνικής προέλευσης, γλυκός - πολύ χαμηλός σε αλκαλοειδή (κάτω από 0,02 %), σε χύμα ή σε μεγάλες σακούλες. Παραδόσεις παγκοσμίως. Κατάλληλο για άλεση.
Ο θειικός μαγνήσιος, επίσης γνωστός ως αλάτι του Έψομ, αγγλικό ή πικρό αλάτι, είναι μια ανόργανη χημική ένωση με υψηλή περιεκτικότητα σε δύο στοιχεία: το μαγνήσιο και το θείο. Το αλάτι του Έψομ πήρε το όνομά του από την αγγλική πόλη Έψομ, όπου τον 17ο αιώνα άρχισε να παράγεται με την εξάτμιση του μεταλλικού νερού από τοπικές πηγές. Το Έψομ διαλύεται πολύ καλά στο νερό και έχει πικρή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική, τη φαρμακολογία, τη κτηνιατρική και την κοσμετολογία. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος. Ένα επαρκές επίπεδο μαγνησίου μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και αγγειακής νόσου. Η ράβδος εξασφαλίζει αντισηπτικά και αντιμυκητιασικά αποτελέσματα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και μειώνει τη φλεγμονή. Βοηθά στην απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων.
Η πάστα αμυγδάλου, γνωστή και ως βούτυρο αμυγδάλου, έχει παρασκευαστεί με 100% ψημένα αμύγδαλα, χωρίς κανένα περιττό πρόσθετο. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά δεν αυξάνουν την απειλή του «κακού» χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τη συνολική χοληστερόλη. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, μια ουσία που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, καθαρίζει έτσι τις φλέβες και προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Πιστεύεται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω του ασβεστίου, του μαγνησίου, του μαγγανίου, του χαλκού, της βιταμίνης Κ, των πρωτεϊνών και του ψευδαργύρου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> αμύγδαλα & nbsp; <strong> διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 2612kj / 630kcal - 31% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 52G - 74%, συμπεριλαμβανομένων των οξέων.
Οι καρύδες κασιού οφείλουν το όνομά τους σε μια συγκεκριμένη μορφή που θυμίζει το νεφρό. Σε αντίθεση με άλλες καρύδες, χαρακτηρίζονται από μια γλυκύτητα και μια καθαρή απαλότητα. Η πάστα καρυδιών κασιού, λόγω της απλής σύνθεσής της, είναι σε θέση να παρέχει μια σειρά από πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα για το ανθρώπινο σώμα. Οι υγιείς ακόρεστες λιπαρές ουσίες αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Επιπλέον, οι καρύδες κασιού μας παρέχουν μια δόση απαραίτητων βιταμινών: A, D, E και K, καθώς και μετάλλων όπως: ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σίδηρο. Οι καρύδες κασιού δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, βιταμινών και μετάλλων, αλλά και πρωτεϊνών. Επομένως, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο συμπλήρωμα στη διατροφή των ατόμων που αποφεύγουν καθημερινά το κρέας και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για σάλτσες και ντρέσινγκ σαλάτας και για την ξηρή ασιατική κουζίνα.
Ο αμάρανθος, επίσης γνωστός ως Jarłat, είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά που άρχισε να καλλιεργεί ο άνθρωπος. Οι ιδιότητές του για την υγεία εκτιμήθηκαν από τους Αζτέκους, τους Λακόβ και τους Μάγια. Σήμερα ανήκει στην κατηγορία τροφίμων που ονομάζονται "Super Foods". Ο αμάρανθος, όπως η κινόα, είναι το Pseudozybuż. Περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πηγή φυτικών ινών και μιας καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης που περιέχει ένα σύνολο εξωγενών αμινοξέων. Ο σπόρος περιέχει ακόρεστα οξέα, χάρη στα οποία μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και άλλων καρδιοαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι βιταμίνες της ομάδας B, οι βιταμίνες A, C και E, μέταλλα: ο προαναφερθείς σίδηρος, ασβέστιο και μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο. Ο αμάρανθος περιέχει σκουαλένιο - ουσίες με μεγάλη δύναμη. Το σκουαλένιο είναι μια οργανική ένωση, ένα φυσικό συστατικό των λιπιδίων στο σώμα. Προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες και διευκολύνει την απομάκρυνση τοξινών που παράγονται ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής ανθρώπινης δραστηριότητας.
Οι βιολογικές χουρμάδες από οικολογικές καλλιέργειες είναι μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή. Προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες και είναι προϊόντα της υψηλότερης ποιότητας. Είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, οι ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το οποίο βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες Dakpets παρέχουν κάλιο, ηλεκτρολύτη απαραίτητο για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστό αποτέλεσμα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Οι τρεις αυτοί παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς.
Το BIO λάδι καρύδας είναι το υψηλότερης ποιότητας λάδι από την πρώτη πίεση, ψυχρής πίεσης και μη καθαρισμένο. Προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες. Παράγεται ως αποτέλεσμα της πίεσης της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη σύσταση και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C αποκτά ημι-υγρή σύσταση. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (Λαουρικό οξύ, μιρεστίνη, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λίπη μεσαίας αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα απευθείας σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινολεϊκό). Αυτά τα συστατικά κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο. Το λαουρικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του λαδιού (50%), έχει αντιβακτηριακές, αντιϊικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Οι προσαρμογόνοι παράγοντες είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και το πνεύμα. Η συνολική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων παράγοντων στοχεύει στην εξάλειψη των επιπτώσεων του άγχους και στην προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα μανιτάρι που εμφανίζεται στο βόρειο ημισφαίριο στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία, γνωστό επίσης στην Πολωνία ως: Podkorowy Slottore. Αν και οπτικά δεν φαίνεται πολύ ελκυστικό στο πλαίσιο της κατανάλωσης, το μανιτάρι Chaga κερδίζει δημοτικότητα στον δυτικό κόσμο λόγω των πιθανών οφελών του για την υγεία. Η παγίδα περιέχει τεράστιες ποσότητες χρωστικής μελανίνης. Μετά την έκθεση του μανιταριού στον ήλιο, η εξωτερική πλευρά του μανιταριού μετατρέπεται σε βαθύ μαύρο, ενώ το εσωτερικό παραμένει ανοιχτό πορτοκαλί. Στην Πολωνία, το Chaga είναι υπό μερική προστασία ειδών.
Η πάστα από φιστίκια, επίσης γνωστή ως βούτυρο φιστικιού στην "απαλή" εκδοχή της, παρασκευάζεται από 100% φιστίκια, επίσης γνωστά ως γη, χωρίς κανένα άλλο περιττό πρόσθετο. Η χρήση φιστικιών, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, ξεχωρίζει με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχουν επίσης πολύ βιταμίνη B3, φυτικές ίνες και μέταλλα, ειδικά κάλιο. Είναι πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η ροζ κόκκινη φλούδα τους περιέχει πολυφαινόλες, τοκοφερόλες και φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
<strong>Σύνθεση:</strong> ψημένα φιστίκια
<strong>Διατροφική αξία ανά 100 γρ</strong>
Ενεργειακή αξία 2527kJ/609kcal - 30% RWS*
Λίπος 49g - 70%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 9.3g - 46%
Υδατάνθρακες 16g - 6%
εκ των οποίων σάκχαρα 4g - 4%
Πρωτεΐνη 26g - 52%
Αλάτι 0.018g < 1%
*RWS - αναφορά αναφοράς - αναφορά αξίας τροφίμων
<strong>Εφαρμογή</strong> για άλειμμα σε σάντουιτς, τοστ, τηγανίτες και βάφλες.
Ήξερες ότι οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο σιτάρι, την κριθάρι και άλλα δημητριακά σχεδόν ποτέ δεν αντιδρούν με αλλεργίες στο πράσινο χόρτο αυτών των δημητριακών; Η νεαρή κριθάρι, γνωστή επίσης ως κριθάρι ή πράσινο αίμα, είναι μια φυσική μορφή παροχής στο σώμα την απαραίτητη δόση Πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και ενζύμων. Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, η νεαρή κριθάρι βοηθά στην απόλαυση της υγείας και της ευημερίας. Το χόρτο κριθαριού είναι μια φυσική πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και μετάλλων. Είναι πηγή βιταμινών B6, C, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, ψευδαργύρου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Το χόρτο των περισσότερων δημητριακών περιέχει επίσης ίχνη βιταμίνης B12. Η συσσώρευση συμβάλλει στην κατάλληλη πήξη του αίματος, βοηθά στη σωστή λειτουργία των μυών και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, βοηθά στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, έτσι ώστε να...
Το κεχρί είναι φτιαγμένο από κεχρί. Βοηθά στην αντιστάθμιση της οξύτητας του σώματος, ενισχύει την ανοσία και είναι θρεπτικό και εύπεπτο. Φυσικά είναι χωρίς γλουτένη. Η μεγάλη του πλεονεκτική είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B, σίδηρο αιμοποιητικό και χαλκό. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου. Παρέχει στο σώμα μια εύπεπτη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι η βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το κεχρί έχει αντιϊική και ενισχυτική δράση, βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας οξέος-βάσης του σώματος. Η ομάδα B και οι βιταμίνες του σιδήρου έχουν αιμοποιητική δράση. Το κεχρί βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, λειτουργεί θερμαντικά, βελτιώνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ενώσεις ασβεστίου και πυριτίου ενισχύει τα δόντια και τα οστά. - 4% περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά 0.4g - 2% υδατάνθρακες 72.1g - 28% συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0.8g - 1% πρωτεΐνη 10.
Το Chili Con Pinto είναι ένα νόστιμο πιάτο που είναι έτοιμο σε 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται να είναι ανθυγιεινό γρήγορα! Το βάζο γεμίζει μέχρι την κορυφή με λαχανικά, φασόλια και μπαχαρικά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, φοινικέλαιου ή συντηρητικών. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το βάζο έχει 2 μερίδες του πιάτου. Το φασόλι Pinto είναι μια μπεζ ποικιλία με χαρακτηριστικά μπορντό στίγματα. Είναι μια πολύτιμη πηγή φυτικών ινών, πολύτιμων πρωτεϊνών και βιταμινών και μετάλλων που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας. Τα συστατικά που περιέχονται στα φασόλια Pinto ρυθμίζουν τη χοληστερόλη, αποτρέπουν την ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι φακές, τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σέλινο και οι καρότα είναι πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των B, C, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και ψευδαργύρου.
Το μακρύ μαλλί, γνωστό και ως ινδικό σαφράν και ευρέως γνωστό ως κουρκουμάς, είναι ένα φυτό της οικογένειας του τζίντζερ, που αναπτύσσεται άγρια στην Ινδία και σε χώρες με τροπικό κλίμα. Αυτό το φυτό παράγει ένα μπαχαρικό και μια κίτρινη βαφή που ονομάζεται κουρκουμίνη. Ο κουρκουμάς είναι ένα αναπόσπαστο συστατικό των μιγμάτων μπαχαρικών, όπως το κάρυ. Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα σκεύη (ιδιαίτερα ξύλινα και πλαστικά), που αποκτάται και αναμειγνύεται με ένα μαγειρεμένο πιάτο. Στη βιομηχανία τροφίμων, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται για να χρωματίσει βούτυρο, μαγιονέζα, ζυμαρικά και τυρί. Σούπες κρέμας και τορτίγιες. Ταιριάζει με πιάτα που περιέχουν όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές, σόγια). Ένα απαραίτητο συστατικό όλων των πιάτων κάρυ και άλλων ινδικών πιάτων. Ένα όμορφο κίτρινο χρώμα θα τους δώσει μια όμορφη κίτρινη απόχρωση. Δημοφιλείς συνταγές υγείας. <strong> Συνταγή </strong> <em> <strong> Σφηνάκια με κουρκουμά για ανοσία < /Strong> </em> <ul> <li> 2 λεμόνια </li> <li> 1 να
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και μυαλό. Η κυρίαρχη ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι η εξάλειψη των επιπτώσεων του στρες και η προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Ο κινεζικός μανιτάρι <em>(Cordyceps sinensis)</em> είναι ένας παρασιτικός μύκητας από την οικογένεια των δακτυλίων, με χαρακτηριστικό σχήμα των καρποφόρων σωμάτων, που θυμίζει ραβδί. Είναι ένα ενδημικό είδος, χαρακτηριστικό των υψιπέδων του Θιβέτ και των Ιμαλαΐων. Ο Cordyceps είναι γνωστός και χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια, όπου ονομάζεται "θαυματουργό φάρμακο". Εκείνη την εποχή, χρησιμοποιούνταν ως παρασκευή που υποστηρίζει τη θεραπεία για ασθένειες των νεφρών, του ήπατος, της καρδιάς και των πνευμόνων. Πρώτα απ' όλα, παρασκευαζόταν ένα αφέψημα από αυτό, το οποίο αποκαθιστούσε τη ζωτικότητα και τη δύναμη. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να καταπολεμήσει τη άνοια, τη γήρανση του σώματος και για να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση. Ο κινεζικός μανιτάρι έχει ανοσοδιεγερτική δράση, ενισχύοντας τους έμφυτους μηχανισμούς ανοσίας.
Ο κολλαγόνος ψαριού σε κάψουλες είναι ένα προϊόν που προέρχεται από το λευκό δέρμα της Tołpyga: ψάρι γλυκού νερού, που τρέφεται με πλαγκτόν και λεπτά φυτικά τρόφιμα. Αυτό το ψάρι αλιεύεται σε ελεγχόμενες υδάτινες δεξαμενές υπό κτηνιατρικό έλεγχο. Διασφαλίζεται συνεχώς ότι η ρύπανση του νερού με βαρέα μέταλλα είναι στο ελάχιστο. Ο κολλαγόνος είναι ένα αμινοξύ μακράς αλυσίδας και η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Αποτελεί μεγάλο μέρος του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πόνου στις αρθρώσεις και οστεοαρθρίτιδας, σε όργανα κίνησης όπως οι τένοντες. Επηρεάζει την αναγέννηση του χόνδρου, την επούλωση των πληγών, ενισχύει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Κάψουλες - 340 mg <strong> χρήση </strong> 2-4 κάψουλες την ημέρα (το πρωί ή το βράδυ) πίνοντας με άφθονο νερό. Ο συνιστώμενος χρόνος λήψης της προετοιμασίας είναι 3 μήνες. Το προϊόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που είναι αλλεργικά σε κάποιο από τα συστατικά του.
Το άμυλο καλαμποκιού, γνωστό και ως Maizena, προέρχεται από λευκούς κόκκους καλαμποκιού, σε αντίθεση με το αλεύρι καλαμποκιού, το οποίο προέρχεται από φασόλια καλαμποκιού. Έχει λευκό χρώμα και δεν έχει γεύση ή οσμή. Έρχεται σε μορφή σκόνης. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη ποσότητα νερού, δημιουργεί έναν τύπο χυλού. Η Maizena ανήκει στα τρόφιμα, είναι χωρίς γλουτένη και διαλύεται καλά στο νερό. Ενεργειακή αξία 1505kj / 354kcal - 18% RWS * GAD 0,1G & LT; 1%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 0g - 0% υδατάνθρακες 88g - 34%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 0,3 g & lt; 1% αλάτι 0,025g & lt; 1% * RWS - Αναφορά διατροφικής αξίας <strong> χρήση </strong> Το άμυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του αλευριού, για την πυκνότητα σούπας και σάλτσας, για την παρασκευή ψωμιού, πουτίγκας και σπιτικών κέικ. Η Maizena μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό επιφανειών με διάφορους τύπους λεκέδων (λάδι, φαγητό, σα...
Ο άμυλος καλαμποκιού, γνωστός και ως Μαϊζένα, προέρχεται από τα στήμονες του λευκού καλαμποκιού, σε αντίθεση με το αλεύρι καλαμποκιού, που προέρχεται από τους κόκκους του καλαμποκιού. Έχει λευκό χρώμα και δεν έχει γεύση ή οσμή. Έρχεται σε μορφή σκόνης. Σε συνδυασμό με τη σωστή ποσότητα νερού, δημιουργεί έναν τύπο ζύμης. Η Μαϊζένα ανήκει στα διαιτητικά προϊόντα, είναι χωρίς γλουτένη και διαλύεται καλά στο νερό. Ενεργειακή αξία 1505kJ/354kcal - 18%RWS* λίπος 0.1g < 1% περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά 0g - 0% υδατάνθρακες 88g - 34% περιλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 0.3g < 1% αλάτι 0.025g < 1% *rWS - τιμή αναφοράς τροφίμων <strong> χρήση </strong> Ο άμυλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του αλευριού, για την πυκνότητα σούπας και σαλτσών, για να φτιάξετε σπιτικό ψωμί, πουτίγκα και κέικ. Η Μαϊζένα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό επιφανειών με διάφορους τύπους λεκέδων (λάδι, αίμα, αίμα, αίμα).