Προέλευση: Το Guarana είναι ο καρπός ενός σπόρου που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Εκεί, το Guarana χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και ενσωματώνεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ. Ακόμα και σήμερα, το Guarana αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής σε όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με την αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες, το Guarana έχει γίνει μια ιδανική καλλιέργεια για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου. Η σημασία της βιομηχανίας Guarana για τη Βραζιλία γιορτάζεται με το ετήσιο φεστιβάλ Guarana στην πόλη Maues. Ταυτόχρονα με τη συγκομιδή, πραγματοποιείται μια εβδομάδα με μουσική, παρελάσεις και εορτασμούς που προσελκύουν επισκέπτες από όλη την περιοχή του Αμαζονίου. Η δημοτικότητα του Guarana εξηγείται από το γεγονός ότι υποτίθεται ότι διεγείρει τα επινεφρίδια για την παραγωγή αδρεναλίνης.
Ιστορία και προέλευση: Ο κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε ήδη το 1000 π.Χ. από τους Ολμέκους στο Μεξικό. Τότε χρησιμοποιούνταν κυρίως για την εμπλουτισμένη παρασκευή ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Ο κακάο έγινε μέρος τελετουργικών ριτών, και οι κόκκοι κακάο χρησίμευαν ως μέσο πληρωμής. Τον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν τον κακάο στην Ευρώπη. Μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Οι κακαόδενδροι εισήχθησαν μέσω των αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη. Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τις τροπικές κλιματικές ζώνες της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Ο κακαόδεντρος (Theobroma cacao) είναι ιερός για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο συλλέγονται με το χέρι από το δέντρο και στη συνέχεια καθαρίζονται σε φυσικό νερό.
Σκόρδο (Allium sativum) Το βιολογικό σκόρδο σε σκόνη από την VehGro είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα. Η σκόνη σκόρδου είναι σκόρδο που έχει αποξηρανθεί και αλεστεί. Το σκόρδο δεν είναι μόνο μια εξαιρετική γεύση, αλλά είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία. Είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων. Η σκόνη σκόρδου έχει μια ελαφρώς πιο ήπια γεύση από το φρέσκο σκόρδο, αλλά είναι πολύ συμπυκνωμένη. Χρειάζεται λοιπόν μόνο λίγο για να αρωματίσετε ένα πιάτο! Διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Καταναλώστε εντός ενός έτους από την αγορά.
Σπόροι ηλιοτροπίου: Οι σπόροι ηλιοτροπίου προέρχονται από το ηλιοτρόπιο (Helianthus annuus), το οποίο αναπτύσσεται παγκοσμίως. Οι σπόροι ηλιοτροπίου έχουν πικάντικη γεύση και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι σπόροι ηλιοτροπίου μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, αλλά προστίθενται επίσης σε ψωμί και σαλάτες.
Προέλευση: Το βιολογικό μας αλεύρι βρώμης προέρχεται από βιολογικά καλλιεργημένες και συγκομισμένες βρώμες από τη Φινλανδία. Τι είναι το αλεύρι βρώμης; Το αλεύρι βρώμης αποτελείται από κόκκους βρώμης που αλέθονται σε αλεύρι. Δεν είναι το ίδιο με τις νιφάδες βρώμης, όπου οι κόκκοι βρώμης κόβονται και πλατύνονται. Το αλεύρι βρώμης είναι εξαιρετικό ως συστατικό για ψήσιμο σε κέικ, τηγανίτες, μπισκότα κ.λπ. Το αλεύρι βρώμης είναι υγιεινό Το αλεύρι βρώμης είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο αλεύρι σίτου. Περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες (βιταμίνες του συμπλέγματος B), μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου και του σιδήρου) και αντιοξειδωτικά. Η βρώμη περιέχει επίσης αργούς υδατάνθρακες, γεγονός που την καθιστά ιδανικό συστατικό για το πρωινό. Μετά την κατανάλωση αργών υδατανθράκων, διατηρείτε ένα αίσθημα ικανοποίησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Κινόα (Chenopodium quinoa) Το βιολογικό αλεύρι κινόας της VehGro παρασκευάζεται από αλεσμένα σπόρους κινόας. Πριν αλεστούν οι σπόροι, πλένονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα καθαρό αλεύρι κινόας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλά διαφορετικά πιάτα.
Προέλευση σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού (Sesam indicum) προέρχονται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αφρική. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται συχνά για την εμπλουτισμένη γεύση ψωμιού, μπισκότων και κέικ. Οι σπόροι σουσαμιού είναι επίσης βασικό συστατικό για το ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να δώσει γεύση στο χούμους.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται με τη φλούδα τους, γεγονός που ενισχύει τη γεύση τους. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά.
Οι φασόλια mung είναι άγνωστα σε πολλούς ανθρώπους, χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και την Κίνα, και παρ' όλα αυτά σχεδόν όλοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Το τaugé είναι ο βλαστός αυτού που τελικά γίνεται ένα φυτό με λοβούς (γεμάτους με φασόλια mung). Όχι μόνο οι βλαστοί φασολιών είναι ο τρόπος που έχετε έρθει σε επαφή με τα φασόλια. Από το φασόλι παράγονται τρόφιμα όπως τα γυάλινα νουντλς. Είναι εύπεπτα και ταυτόχρονα πολύ θρεπτικά. Τα φασόλια mung περιέχουν πολύ πρωτεΐνη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και μόνο λίγες θερμίδες. Τα φασόλια είναι πλούσια σε κάλιο (καλό για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία), φολικό οξύ, βιταμίνη B και μέταλλα. Φασόλια mung ολόκληρα BIO Τα ολόκληρα φασόλια mung BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση.
Η Κρέμα Καρύδας HMW superfein και η ΒΙΟ Κρέμα Καρύδας HMW είναι λευκές έως κρεμώδεις πρώτες ύλες, που έχουν πολύ αρωματική γεύση καρύδας. Τα τυποποιημένα, 100% καθαρά προϊόντα καρύδας υποβάλλονται σε αποξήρανση με μια ειδική διαδικασία, λεπτομερώς γαλακτωματοποιούνται και παραδίδονται σε σταθερό μπλοκ σε κουβάδες των 20 kg ή 18 kg. Αυτές οι πρώτες ύλες καρύδας έχουν εξαιρετική τήξη, μπορούν να επαναλειτουργηθούν με απλή θέρμανση για περαιτέρω επεξεργασία (η θερμοκρασία τήξης είναι περίπου 28° C) και είναι κατάλληλες ως φυσικά καθαρά προϊόντα για χορτοφάγους και vegans. Επιπλέον, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 24 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής και είναι ιδανικές για αποθήκευση.
Η Κρέμα Καρύδας HMW superfein και η ΒΙΟ Κρέμα Καρύδας HMW χρησιμοποιούνται σχεδόν σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων, όπως για παράδειγμα σε ποτά, σε γλυκά και αρτοσκευάσματα ή στον τομέα των εκλεκτών και convenience προϊόντων. Όποτε ο στόχος είναι η εξωτική ατμόσφαιρα των τροπικών, με αυτά τα προϊόντα είστε πάντα σε καλό δρόμο...
Απόσταση και Ιστορία του Σιτάκε. Ο Σιτάκε (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι που απαντάται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εκεί, το μανιτάρι καλλιεργείται εδώ και αιώνες και εκτιμάται για τη γεύση και την οσμή του. Στην ασιατική κουζίνα είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Ο Σιτάκε αναπτύσσεται σε σκληρό ξύλο όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η κάστανο. Ο Σιτάκε έχει καπάκι από ανοιχτό έως σκούρο καφέ και ανήκει, μαζί με το μανιτάρι Champignon, στα πιο καλλιεργούμενα μανιτάρια στον κόσμο. Επεξεργασία σε σκόνη μανιταριού Σιτάκε. Ο Σιτάκε συγκομίζεται όταν έχει αναπτυχθεί καλά, αλλά η άκρη του καπακιού είναι ακόμα ελαφρώς κυρτή. Το καπάκι θα πρέπει να έχει ήδη αποκολληθεί από το στέλεχος, αλλιώς ο Σιτάκε είναι ακόμα πολύ νέος. Αν το καπάκι είναι πολύ ανοιχτό, ο Σιτάκε είναι ήδη πολύ παλιός. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται στον φούρνο για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται σε λεπτή σκόνη μανιταριού Σιτάκε.
Προέλευση: Η ντομάτα είναι ένας καρπός που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (Solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Η προέλευση της ντομάτας βρίσκεται στη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από πολλές διασταυρώσεις, απέκτησαν κόκκινο χρώμα. Θρεπτικά συστατικά. Οι ντομάτες περιέχουν πολύ βιταμίνη C, καροτίνη, καθώς και τις βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι καλές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα. Εφαρμογές αποξηραμένου ντοματοκοκκίου: Ο αποξηραμένος ντοματοκοκκίος έχει πιο πλούσια και βαθιά γεύση ντομάτας από τις φρέσκες ντομάτες και προσφέρει μια έκρηξη umami.
Camu Camu
Camu Camu είναι ένας μικρός καρπός του Αμαζονίου που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλες τις φυτικές πηγές στον κόσμο. Ο θάμνος αυτός, που φτάνει από 2 έως 8 μέτρα ύψος, ευδοκιμεί βαθιά μέσα στα έλη και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τους πλωτούς καρπούς από την επιφάνεια του νερού. Ο καρπός συλλέγεται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, ο καρπός ξεφλουδίζεται, πιέζεται και αποξηραίνεται. Ο υπόλοιπος θρυμματισμένος καρπός Camu τοποθετείται στη συνέχεια σε μια προσαρμοσμένη...
Σκόνη Μανιταριού Lion's Mane
Το μανιτάρι Lion's Mane (Hericium erinaceus) απαντάται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Το χρώμα του μανιταριού είναι λευκό έως ανοιχτό πορτοκαλί. Το μανιτάρι μπορεί να έχει διάμετρο 25 εκατοστών. Το μανιτάρι αυτό είναι δημοφιλές στην κινεζική κουζίνα. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι Lion's Mane επεξεργάζεται σε λεπτή σκόνη.
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Ανάλογα με την ποσότητα μελάσας που φιλτράρεται από το αρχικό προϊόν, το χρώμα της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο είναι καφέ. Η μελάσα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σε ψωμί σίκαλης και γλυκόριζα. Στη μεσαία εποχή, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήταν ένα σύμβολο εξουσίας και θεωρούνταν ένα από τα σπάνια και ακριβά μπαχαρικά. Ελεύθερη από σιτάρι, γλουτένη, αυγά, γάλα και ξηρούς καρπούς. Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογική εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη από τεύτλα σε διάφορα αρτοσκευάσματα ή άλλα τρόφιμα στα οποία επεξεργάζεται. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη BIO: Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Σύνθεση Μείγμα μπαχαρικών κάρυ
Αυτό το ειδικό μείγμα μπαχαρικών είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα.
Συστατικά:
κορινθιακή*, κουρκουμάς*, σπόροι μουστάρδας*, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, θαλασσινό αλάτι λεπτό, σπόροι φενγκρέκ*, κρεμμύδι*, σκόρδο*, τζίντζερ*, κύμινο*, τσίλι*
Αυτό το μείγμα έχει μια τυπική μυρωδιά κάρυ και γεύση ήπια.
Εφαρμογές μείγματος μπαχαρικών κάρυ
Φτιάξτε το πιο νόστιμο κάρυ με αυτό το νόστιμο μείγμα μπαχαρικών.
Συνιστώμενη προσθήκη
Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών μετά την εμφάνιση και τη γεύση.
Προέλευση και ιστορία του ξυδιού μήλου
Το ξύδι μήλου, γνωστό επίσης ως ξύδι από μήλο ή ξύδι μήλου, είναι ένα φυσικό προϊόν (χυμός) που παρασκευάζεται από ζυμωμένα μήλα. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αποτελεσματικό συντηρητικό. Πιο πρόσφατα, το ξύδι μήλου έχει γίνει δημοφιλές λόγω των εκπληκτικών οφελών για την υγεία του.
Διαδικασία παραγωγής, συγκομιδή ή επεξεργασία του ξυδιού μήλου
Τα μήλα αλέθονται δημιουργώντας ένα υγρό που αναμειγνύεται με ζύμη για να ξεκινήσει η διαδικασία αλκοολικής ζύμωσης. Οι ζάχαρες μετατρέπονται σε αλκοόλ. Ταυτόχρονα, τα βακτήρια οξικού οξέος διασφαλίζουν ότι το παραγόμενο αλκοόλ μετατρέπεται σε ξύδι. Στο τελικό ξύδι μήλου δεν υπάρχει αλκοόλ.
Υγιεινές ιδιότητες του ξυδιού μήλου και εφαρμογές
Το ξύδι μήλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Είναι εκτός από μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτα ή λαχανικά, επίσης καλό για το σώμα. Το ξύδι μήλου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της επιδερμίδας ελαστικής και μαλακής…
Προέλευση
Η σκόνη από φλούδες λεμονιού παρασκευάζεται από τη φλούδα του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένας καρπός του λεμονόδεντρου (Citrus Limonum). Το λεμόνι προέρχεται αρχικά από την Ασία, αλλά σήμερα είναι διαδεδομένο στη Μεσόγειο και στην Αμερική. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή.
Φλούδες λεμονιού περιέχουν έως και 10 φορές περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήση.
Η σκόνη φλούδας λεμονιού περιέχει τις βιταμίνες A και C καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, η φλούδα λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Η σκόνη έχει μια ξινή-φρέσκια γεύση, αλλά δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο οι φρέσκες φλούδες λεμονιού. Είναι σημαντικό να ξύνετε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας. Η λευκή στρώση από κάτω περιέχει πολλές πικρές ουσίες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα φλαβονοειδή καθιστά αυτό το προϊόν μια υγιή προσθήκη σε κάθε γεύμα.
Κριθάρι
Το κριθάρι, που ονομάζεται επίσης Κριθάρι γρασίδι, είναι ένα αρχαίο προϊόν που καταναλωνόταν ήδη από τους Αιγυπτίους και τους Ρωμαίους. Έχει διάφορες επιδράσεις στο σώμα που το καθιστούν τόσο πολύτιμο. Ο Κολόμβος το μετέφερε στην Αμερική και από τότε χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε διάφορα προϊόντα. Είναι, για παράδειγμα, συστατικό του ουίσκι και της μπύρας. Το κριθάρι μοιάζει με το σιτάρι, αλλά περιέχει λίγο περισσότερο χλωροφύλλη και αντιοξειδωτικά. Παράγεται από τα ανώριμα φύλλα του κοινού κριθαριού, από το οποίο χρησιμοποιείται το κριθάρι σε προϊόντα δημητριακών. Όταν το φυτό προετοιμάζεται για την αναπαραγωγική φάση μετά από πρώιμη συγκομιδή, όλες οι θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτοί οι θρεπτικοί βλαστοί επεξεργαζόμαστε σε σκόνη κριθαριού. Η έκδοση από τη Νέα Ζηλανδία είναι γνωστή για την υψηλότερη ποιότητα από το κριθάρι που προέρχεται από άλλες περιοχές του κόσμου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, σας παραπέμπουμε στην επόμενη σελίδα: …
Καταγωγή και Ιστορία της Μανιόκας
Η μανιόκα ή κασάβα είναι ο βρώσιμος βολβός του Manihot esculenta, ενός ξυλώδους πολυετούς θάμνου. Η μανιόκα καταναλώνεται συνήθως στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Το φυτό προήλθε από τη Βραζιλία. Όλα τα φυτά που καλλιεργούνται σήμερα είναι ποικιλίες. Η μανιόκα μπορεί να αναπτυχθεί σε πολύ φτωχά εδάφη και μπορεί επίσης να αντέξει σε ξηρές περιόδους. Επιπλέον, το φυτό είναι ανθεκτικό σε επιδρομές ακρίδων.
Από αρχαιολογικά ευρήματα εργαλείων που χρησιμοποιούνταν για την ξύσιμο των βολβών, φαίνεται ότι η μανιόκα καλλιεργούνταν στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα ήδη από το 3000 π.Χ.
Διαδικασία παραγωγής αλευριού μανιόκας
Το αλεύρι μανιόκας είναι μια λεπτόκοκκη αφυδατωμένη σκόνη πλούσια σε φυτικές ίνες και άμυλο που προκύπτει από την άλεση των ριζών μανιόκας, οι οποίες πιέζονται και αποξηραίνονται.
Χρήση αλευριού μανιόκας
Το αλεύρι μανιόκας είναι πολύ χρήσιμο για την παρασκευή συνταγών χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, το αλεύρι μανιόκας είναι χρήσιμο για το ψήσιμο για ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό του ψωμιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για γλυκά όσο και για αλμυρά πιάτα όπως μπισκότα, ζύμες πίτσας ή τηγανίτες.
Γαρίφαλο σε σχήμα καρφί
Το γαρίφαλο προέρχεται από το δέντρο γαρίφαλου που μεγαλώνει αρχικά στις Μολούκες. Μέχρι σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα όλων των γαρίφαλων συλλέγονται στην Ινδονησία.
Συλλογή και αποξήρανση γαρίφαλων
Η συλλογή των γαρίφαλων είναι μια τεράστια εργασία. Κάποιος ανεβαίνει στο δέντρο και μαζεύει με το χέρι όλα τα μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Στο έδαφος, η συγκομιδή ταξινομείται ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια τα μπουμπούκια απλώνονται και αποξηραίνονται στον τροπικό ήλιο.
Υγιεινές ιδιότητες των γαρίφαλων
Τα γαρίφαλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες: C, B12, K και E. Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πέψης, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση των οστών.
Χρήση γαρίφαλων
Τα γαρίφαλα, τόσο ολόκληρα όσο και αλεσμένα, έχουν μια ζεστή γεύση χειμώνα και επομένως ταιριάζουν πολύ καλά σε πικάντικα ζεστά ροφήματα όπως το ζεστό κρασί, ο τουρκικός καφές και το χειμωνιάτικο τσάι. Η σκόνη γαρίφαλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα ψημένα προϊόντα, ενώ η γεύση του γαρίφαλου είναι μια καλή προσθήκη σε μήλα, καρότα, κρεμμύδια, πορτοκάλια, κόκκινο λάχανο, πατάτες και κολοκύθα.
Προέλευση Ιμαλαΐων Κρυσταλλικού Αλατιού
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλαΐων όρος. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά…
Camu Camu
Camu Camu είναι ένα μικρό αμαζονιανό φρούτο που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από οποιοδήποτε φυτό στον κόσμο. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τα επιπλέοντα φρούτα από την επιφάνεια του νερού. Το φρούτο συλλέγεται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, το φρούτο ξεφλουδίζεται, πιέζεται και ξηραίνεται. Ο υπόλοιπος θρυμματισμένος καρπός Camu τοποθετείται στη συνέχεια σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ξήρανσης, η οποία αφαιρεί αργά την υγρασία από αυτό σε σταθερή θερμοκρασία κάτω από 45 °C. Το ξηρό Camu Camu μπορεί στη συνέχεια να αλεσθεί σε λεπτή σκόνη, η οποία ελέγχεται προσεκτικά πριν από τη συσκευασία για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένη από όλους τους δυνητικά επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Γεύση και χρήση
Λόγω της ξινής γεύσης του, ο καρπός Camu Camu συνήθως δεν καταναλώνεται χύμα. Στη Νότια Αμερική, η σάρκα παραδοσιακά αναμειγνύεται σε έναν φυσικά γλυκανθέντα χυμό, και καθώς τα οφέλη του φρούτου έχουν γίνει γνωστά, έχει γίνει δημοφιλές για πασπάλισμα σε παγωτό, μαρμελάδα και γιαούρτι.
Αλάτι Νεκράς Θάλασσας
Το αλάτι Νεκράς Θάλασσας είναι αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα που βρίσκεται μεταξύ Ιορδανίας, Δυτικής Όχθης και Ισραήλ. Το αλάτι Νεκράς Θάλασσας δεν περιέχει τεχνητά πρόσθετα και έχει ποσοστό υγρασίας περίπου 2%. Στο μέρος από όπου προέρχεται αυτό το θαλασσινό αλάτι, οι γεωλογικές και κλιματικές συνθήκες είναι πολύ μοναδικές. Η Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται σε μια κοιλάδα 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Δεδομένης της θερμοκρασίας περίπου 40 βαθμών, σχεδόν δεν υπάρχει βροχόπτωση και ο αέρας είναι καθαρός και απολύτως ελεύθερος από καπνό και ρύπανση.
Η χρήση κόκκων αλατιού Νεκράς Θάλασσας
- Έως 100% φυσικό, χειροποίητα επεξεργασμένο!
- Πολύ έντονη γεύση
- Κατάλληλο για όλα τα πιάτα ψαριών, κρέατος και λαχανικών
- Επίσης κατάλληλο ως άλατα μπάνιου.
Προέλευση Ψυλλίου
Ο ψύλλιος (psyllii testa) προέρχεται από το φυτό Plantago ovata. Το φυτό προέρχεται αρχικά από τη Βόρεια Αφρική, την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Επεξεργασία Ινών Ψυλλίου
Η κύρια παραγωγή πραγματοποιείται στην Ινδία και το Πακιστάν. Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι επεξεργάζονται σε ίνες.
Χαρακτηριστικά Ινών Ψυλλίου
Η πιο σημαντική ιδιότητα των ινών ψυλλίου είναι η ικανότητα διόγκωσης. Αυτό είναι τελικά χρήσιμο για τη λειτουργία.
Χρήση Ινών Ψυλλίου
Οι ίνες ψυλλίου διαλύονται σε λίγο νερό, χρησιμοποιούνται ως συνδετικό υλικό και ως φυσικός βελτιωτής σε ψωμί και γλυκά. Δίνουν μια απαλή υφή σε γλυκά και ψωμί. Διασφαλίζουν ότι το ψωμί και τα γλυκά παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρειάζεστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Οι βιολογικές φλούδες ψυλλίου προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο προσθήκης ινών στη διατροφή σας. Ανακατέψτε τις με πολύ νερό ή χυμό φρούτων για έναν καθαριστικό και καταπραϋντικό υγιεινό...
Ιστορία και Προέλευση
Η κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε για πρώτη φορά από τους Ολμέκους στο Μεξικό ήδη από το 1000 π.Χ. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν κυρίως για την ενίσχυση ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Η σοκολάτα έγινε μέρος τελετουργικών και οι κόκκοι κακάο ήταν μέσο πληρωμής. Στον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν το κακάο στην Ευρώπη.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Τα δέντρα κακάο εισήχθησαν στην Ασία και τη Δυτική Αφρική μέσω αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη.
Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τα τροπικά κλίματα της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Το δέντρο Theobroma cacao είναι ιερό για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο από το δέντρο συλλέγονται με το χέρι και οι ωμοί κόκκοι καθαρίζονται στη συνέχεια σε φυσικό νερό και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι η διατροφή...