Η Golden Peanut Bio Spirulina Platensis Algen Pulver είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και πολλά θρεπτικά συστατικά, αποτελώντας έτσι μια πολύτιμη διατροφική προσθήκη. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η γλυκό νερό άλγη εκτιμάται ιδιαίτερα ως φυσική πηγή βήτα-καροτίνης, σιδήρου και λινολεϊκού οξέος. Η Golden Peanut Bio Spirulina καλλιεργείται σύμφωνα με αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό σημαίνει παραγωγή σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ή ζιζανιοκτόνων και ένα τελικό προϊόν χωρίς μικροβιολογική μόλυνση.
Η Bio Spirulina Platensis Algen Pulver είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και πολλά θρεπτικά συστατικά και επομένως αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη στη καθημερινή διατροφή. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η γλυκό νερό άλγη εκτιμάται ιδιαίτερα ως φυσική πηγή βήτα-καροτίνης, σιδήρου και λινολεϊκού οξέος.
Η Golden Peanut Bio Spirulina καλλιεργείται σύμφωνα με αυστηρές.
Ο γκίνγκο είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την Κίνα και σήμερα καλλιεργείται παγκοσμίως. Ο δέντρος γκίνγκο είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της τάξης Ginkgoales, μιας ομάδας σπερματοφύτων που σήμερα έχει εξαφανιστεί. Τα φύλλα του δέντρου γκίνγκο συλλέγονται, αποξηραίνονται και τελικά αλέθονται σε μια λεπτή σκόνη.
Προέλευση Μπρόκολου
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που σχετίζεται με το κουνουπίδι. Η λέξη μπρόκολο είναι ο πληθυντικός του ιταλικού όρου 'broccolo'. Το broccolo σημαίνει "η ανθισμένη κορυφή ενός λάχανου". Το μπρόκολο έχει τις ρίζες του σε πρωτόγονους πολιτισμούς που καλλιεργούνταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και πιθανότατα βελτιώθηκε μέσω τεχνητής επιλογής σε μια νότια ιταλική χερσόνησο ή στη Σικελία.
Διαδικασία Παραγωγής Σκόνης Μπρόκολου
Μετά την καλλιέργεια, οι καλές ιδιότητες του μπρόκολου συγκεντρώνονται και επεξεργάζονται σε σκόνη μπρόκολου. Η σκόνη έχει σκούρο πράσινο χρώμα και μια λεπτή και ελαφρώς πικάντικη γεύση μπρόκολου.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές Ιδιότητες Μπρόκολου
Το μπρόκολο έχει υγιεινές χαρακτηριστικές ιδιότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη του σώματος. Το μπρόκολο περιέχει σχετικά υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών, βήτα-καροτίνης, ασβεστίου και βιταμίνης C, αυτές οι θρεπτικές ουσίες έχουν σημαντικές λειτουργίες για την υποστήριξη του σώματος από μέσα, όπως η πέψη, κ…
Προέλευση
Το δέντρο Μoringa, γνωστό και ως δέντρο του ντραμστίκ, προέρχεται από την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Σήμερα καλλιεργείται επίσης εκτός αυτών των περιοχών. Βρίσκεται στην τροπική Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η Moringa oleifera είναι πιο γνωστή ως μια σημαντική πηγή τροφής. Έχει περιγραφεί ως η 'φυσική τροφή των τροπικών'. Το δέντρο έχει πολλές χρήσεις στην παραδοσιακή ιατρική στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, και παράγει βρώσιμες λοβούς, οι οποίοι έχουν γεύση παρόμοια με αυτή του σπανακιού.
Επεξεργασία
Τα φύλλα της moringa συλλέγονται από βιολογικά δέντρα στην Ινδία. Τα φύλλα ταξινομούνται, πλένονται, στραγγίζονται και ξηραίνονται στη σκιά. Τέλος, τα φύλλα αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη.
Γεύση και χρήση
Αυτή η σκόνη moringa από την Ινδία έχει έντονο πράσινο χρώμα και φρέσκια γεύση. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτή του σπανακιού. Η σκόνη moringa είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες Ε και Α. Αυτή η σκόνη χρησιμοποιείται σε στιφάδο, σάλτσες και κάρυ.<br /…
Το Golden Peanut Spirulina Powder είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και πολλά θρεπτικά συστατικά και επομένως αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στη καθημερινή διατροφή. Ιδιαίτερα στη διατροφή BARF, η παροχή σημαντικών βιταμινών και ζωτικών στοιχείων είναι απαραίτητη για την πρόληψη ελλείψεων θρεπτικών συστατικών. Η Spirulina περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ο γλυκό νερό άλγος εκτιμάται ιδιαίτερα ως φυσική πηγή βήτα-καροτίνης, σιδήρου και λινολεϊκού οξέος. Το Golden Peanut Spirulina Powder δεν περιέχει χρωστικές, πρόσθετα και συντηρητικά.
Οφέλη:
- εξισορροπεί τις ελλείψεις θρεπτικών συστατικών
- βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
- διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων
- δρα αλκαλικά κατά της οξίνωσης
- περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες
- ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Συστατικά:
100% καθαρή Spirulina Platensis άλγη, αλεσμένη
Συνιστώμενη δοσολογία:
Ανακατέψτε τη σκόνη Spirulina καθημερινά με την κανονική τροφή:
- Σκύλοι άνω των 40 κιλών: 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού
- Σκύλοι κάτω των 40 κιλών: 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Προέλευση: Ο δέντρο Moringa, γνωστός και ως δέντρο του τύμπανου, προέρχεται από την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Σήμερα καλλιεργείται και εκτός αυτών των περιοχών. Μπορεί να βρεθεί στην τροπική Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και σε μεγάλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Moringa oleifera είναι κυρίως γνωστή ως σημαντική πηγή τροφής. Αποκαλείται το "φυσικό τρόφιμο των τροπικών". Το δέντρο χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως στην παραδοσιακή ιατρική στην Ασία και τη Δυτική Αφρική και παράγει βρώσιμους λοβούς που έχουν γεύση παρόμοια με αυτή του σπαραγγιού.
Επεξεργασία: Τα φύλλα Moringa συλλέγονται από βιολογικά δέντρα στην Ινδία. Τα φύλλα ταξινομούνται, πλένονται, στραγγίζονται και ξηραίνονται στη σκιά. Τελικά, τα φύλλα αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη.
Γεύση και χρήση: Αυτή η σκόνη Moringa από την Ινδία έχει έντονο πράσινο χρώμα και φρέσκια γεύση.
Η σκόνη Spirulina Platensis Golden Peanut είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και πολλά θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η γλυκό νερό άλγη εκτιμάται ιδιαίτερα ως φυσική πηγή βήτα-καροτίνης, σιδήρου και λινολεϊκού οξέος.
Οι άλγες Spirulina Platensis είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες και πολλά θρεπτικά συστατικά και επομένως αποτελούν πολύτιμη προσθήκη στη καθημερινή διατροφή. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η γλυκό νερό άλγη εκτιμάται ιδιαίτερα ως φυσική πηγή βήτα-καροτίνης, σιδήρου και λινολεϊκού οξέος.
Η σκόνη Spirulina Golden Peanut δεν περιέχει χρωστικές, πρόσθετα και συντηρητικά. Το προϊόν είναι χωρίς γλουτένη και vegan.
Οφέλη από τις άλγες Spirulina:
- Υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη
- Υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη
- Πλούσιες σε αμινοξέα
- Με πολλές βιταμίνες
- Περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία
Υποκατάστατο ζάχαρης σε σκόνη από 100% ερυθριτόλη. Η ζάχαρη σε σκόνη ερυθριτόλης είναι εξαιρετική υποκατάσταση της ζάχαρης σε σκόνη στο σπίτι και είναι επίσης φιλική προς τους διαβητικούς. Η γλυκύτητά της αντιστοιχεί περίπου στο 70% της γλυκύτητας της ζάχαρης.
D-γλυκόζη
Η γλυκόζη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη χημική ένωση. Αυτή η σκόνη γλυκόζης ονομάζεται επίσης D-γλυκόζη. Η D-γλυκόζη ονομάζεται επίσης δεξτρόζη. Η D-γλυκόζη είναι ένα μονοσακχαρίδιο (απλός ζάχαρος), μια υποκατηγορία υδατανθράκων. Είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας. Η γλυκόζη παράγεται από τα φυτά και τα περισσότερα άλγη μέσω της φωτοσύνθεσης (μετατροπή του φωτός σε υδατάνθρακες).
Ικανότητα Δεξτρόζης (DE)
Ο αριθμός DE της γλυκόζης λέει κάτι για τη δύναμη σύνδεσης και γλυκύτητας της γλυκόζης και εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο εφαρμόζεται η υδρόλυση. Ο άμυλος μετατρέπεται σε γλυκόζη μέσω της υδρόλυσης. Σε μια κλίμακα από 0 - 100, το 0 είναι καθαρός άμυλος και το 100 είναι καθαρή γλυκόζη. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη σύνδεσης του προϊόντος. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη γλυκύτητας.
Χρήση
Η γλυκόζη μπορεί να απορροφηθεί άμεσα από το λεπτό έντερο μέσω του αίματος. Όταν κυκλοφορεί στο αίμα, η γλυκόζη απορροφάται σε διάφορους ιστούς. Αυτό παρέχει ενέργεια σε εσάς...
Τι είναι η σκόνη MSM;
Η MSM είναι η συντομογραφία του Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, το οποίο μοιάζει με μια καθαρή λευκή κρυσταλλική σκόνη που διαλύεται εύκολα σε υγρές ουσίες. Δημιουργείται από την εξάτμιση μικρών σωματιδίων από τον ωκεανό. Η εξατμισμένη ουσία ανυψώνεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και στη συνέχεια επιστρέφει στη Γη μέσω της βροχής. Μέσω της σκόνης MSM μπορείτε να συμπληρώσετε τη απαραίτητη περιεκτικότητα σε θείο με φυσικό τρόπο. Φυσικά, η MSM βρίσκεται στο βρόχινο νερό, τα φρέσκα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά και την πλουσιότερη πηγή: το μητρικό γάλα. Ωστόσο, κατά την επεξεργασία αυτών των τροφίμων (θέρμανση), η MSM θα εξαφανιστεί γρήγορα. Η σκόνη MSM έχει μια γεύση στην οποία πρέπει να συνηθίσετε.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, σας παραπέμπουμε στην επόμενη σελίδα: Άρθρο Σκόνη MSM
Το σιταρόχορτο είναι μια φυσική και φυτική προσθήκη στη διατροφή.
Ένα "Πράσινο Ρόφημα" παρασκευασμένο με σκόνη σιταρόχορτου ανταγωνίζεται την αυξανόμενη επιθυμία πολλών ανθρώπων για χυμούς λαχανικών. Σύσταση κατανάλωσης:
Καθημερινά 1 - 3 κουταλάκια του γλυκού ανακατεύονται σε λίγο νερό, προστίθεται σε χυμό λαχανικών ή ζεστή σούπα. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί κρύο.
Συστατικά:
ξηραμένο, σε σκόνη σιταρόχορτο από βιολογική καλλιέργεια.
DE - ÖKO-001
Χώρα προέλευσης Γερμανία
Ποιοτική Σκόνη Σπόρων Ψύλλου 99 % ΒΙΟ: Η σκόνη σπόρων ψύλλου 99% ΒΙΟ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το σήμα ΒΙΟ σημαίνει 100% ελεγχόμενα βιολογικά και αξιόπιστα. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Η αποξηραμένη με ψεκασμό αποβουτυρωμένη σκόνη γάλακτος αποξηραίνεται προσεκτικά για να διατηρηθούν τα πολύτιμα συστατικά του γάλακτος. Με την προσθήκη αποβουτυρωμένης σκόνης γάλακτος, μπορείτε να αυξήσετε την ξηρή ύλη κατά την παρασκευή γιαουρτιού και να κάνετε το γιαούρτι πιο σφιχτό.
Garcinia Cambogia-Εκχύλισμα/Σκόνη: Φυσικό συμπλήρωμα για τη διαχείριση βάρους και τον έλεγχο της όρεξης. Δημοφιλές σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το Garcinia Cambogia-Εκχύλισμα/Σκόνη, που προέρχεται από τον καρπό Garcinia, είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση βάρους και τον έλεγχο της όρεξης. Εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας, καθώς μπορεί να μειώσει την όρεξη, να υποστηρίξει την καύση λίπους και να διευκολύνει τη διαχείριση βάρους. Το Garcinia Cambogia περιέχει υδροξυκιτρικό οξύ (HCA), το οποίο μπορεί να αναστείλει τη μετατροπή των υδατανθράκων σε λίπος. Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και να βελτιώσει τη διάθεση. Το Garcinia Cambogia-Εκχύλισμα/Σκόνη είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές και χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους βάρους τους και να προάγουν την υγεία τους.
Ροδιόλα-Εκχύλισμα/Σκόνη: Φυσικό προσαρμογόνο για την ανακούφιση του άγχους και την πνευματική δύναμη. Δημοφιλές σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το Ροδιόλα-Εκχύλισμα/Σκόνη, που προέρχεται από το φυτό Rhodiola rosea, είναι ένα φυσικό προσαρμογόνο που μπορεί να προάγει την ανακούφιση του άγχους και την πνευματική δύναμη. Εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας, καθώς περιέχει προσαρμογόνες ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από το άγχος και την κούραση. Η Ροδιόλα είναι γνωστή για τον πιθανό ρόλο της στη βελτίωση της πνευματικής εγρήγορσης, την αύξηση της σωματικής αντοχής και την προώθηση της συναισθηματικής ισορροπίας. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα μπορεί επίσης να υποστηρίξει την αντιμετώπιση του άγχους και να αυξήσει τα συνολικά επίπεδα ενέργειας. Το Ροδιόλα-Εκχύλισμα/Σκόνη είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές και χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την αντοχή τους στο άγχος και να ενισχύσουν την πνευματική τους δύναμη.
Bacopa Monnieri-Εκχύλισμα/Σκόνη: Φυσικό νοοτροπικό για γνωστική απόδοση και μείωση του άγχους. Δημοφιλές σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το Bacopa Monnieri-Εκχύλισμα/Σκόνη, που προέρχεται από το φυτό Brahmi, είναι ένα φυσικό νοοτροπικό που μπορεί να προάγει τη γνωστική απόδοση και να μειώνει το άγχος. Εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας, καθώς μπορεί να βελτιώσει τη νοητική διαύγεια, να υποστηρίξει τη μνήμη και να ανακουφίσει τα συμπτώματα του άγχους. Το Bacopa Monnieri είναι γνωστό για τις προσαρμοστικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη διαχείριση του άγχους. Αυτό το φυτικό συμπλήρωμα μπορεί να προάγει την υγεία του εγκεφάλου και να ενισχύσει τη συγκέντρωση. Το Bacopa Monnieri-Εκχύλισμα/Σκόνη χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν τη γνωστική τους απόδοση, να μειώσουν το άγχος ή να βελτιώσουν τη γενική τους ευημερία.
Εκχύλισμα/Σκόνη Κιwi: Πλούσιος σε βιταμίνες σούπερ καρπός για υγεία και ζωτικότητα. Δημοφιλής σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το εκχύλισμα/σκόνη κιwi, που προέρχεται από τον πλούσιο σε βιταμίνες καρπό του κιwi, είναι ένας σούπερ καρπός με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας, καθώς παρέχει στον οργανισμό σημαντικές βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, K και E, οι οποίες προάγουν την υγεία των κυττάρων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κιwi είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος. Αυτός ο σούπερ καρπός μπορεί επίσης να υποστηρίξει την πέψη, να προάγει την υγεία της καρδιάς και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας. Το εκχύλισμα/σκόνη κιwi είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές και χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν την υγεία και τη ζωτικότητά τους.
Τι είναι η Ασβαγκάντα;
Η σκόνη Ασβαγκάντα παρασκευάζεται από τις ρίζες του φυτού Withania Somnifera. Το φυτό απαντάται σε όλη την Αφρική, τη Μεσόγειο, τη Νότια Ασία και το Μαυρίκιο. Η Ασβαγκάντα ονομάζεται επίσης Ινδικό τζίνσενγκ και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως σκόνη για καλή ή καλύτερη υγεία.
Οφέλη για την υγεία
Η Ασβαγκάντα έχει αντιστρες, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει αλκαλοειδή, χολίνη, λιπαρά οξέα, αμινοξέα και σάκχαρα. Επίσης, περιέχει ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν υγιή οφέλη, όπως η μείωση της χοληστερόλης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η αύξηση της μυϊκής μάζας.
Χρήση της Ασβαγκάντα
Η Ασβαγκάντα έχει ήπια αλλά ελαφρώς πικρή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής και ως λειτουργικό συστατικό σε τρόφιμα και ποτά.
Προέλευση Σκόνης Κακάο Κανονική Βιολογική
Η σκόνη κακάο προέρχεται από τον καρπό του κακαόδεντρου. Το κακαόδεντρο αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παράγει κακάο, από το οποίο παρασκευάζεται η σοκολάτα. Για να παραχθεί η σκόνη κακάο, χρησιμοποιείται η κακαομάζα από τον καρπό. Υπό υψηλή πίεση, η μάζα εξάγεται, με αποτέλεσμα να προκύψει σκόνη κακάο. Οι κόκκοι κακάο περιέχουν περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες από το κόκκινο κρασί και τρεις φορές περισσότερους από το πράσινο τσάι, ενώ οι κόκκοι κακάο είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι λοβοί συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Επίσης, η κακάο μας έχει ζυμωθεί για να μειωθεί η αρχική πικρία της. Η διαδικασία παραγωγής διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς καμία προσθήκη.
Κόκκοι Forastero
Η Σκόνη Κακάο Κανονική Βιολογική προέρχεται από το κακαόδεντρο Forastero. Αρχικά, αυτή η κακάο προέρχεται από την περιοχή του Αμαζονίου, αλλά τώρα καλλιεργείται κυρίως σε...
{"Ashwagandha has anti-stress, anti-bacterial and anti-inflammatory properties. It contains alkaloids, choline, fatty acids, amino acids and sugars. It also contains powerful antioxidants that may have healthy benefits, including lowering cholesterol, strengthening the immune system and increasing muscle mass.":"Η Ασβαγκάντα έχει αντιστρες, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει αλκαλοειδή, χολίνη, λιπαρά οξέα, αμινοξέα και σάκχαρα. Περιέχει επίσης ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χοληστερόλης, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της αύξησης της μυϊκής μάζας.","Ashwagandha powder is made from the roots of the Withania Somnifera plant. The plant is found throughout Africa, the Mediterranean, South Asia and Mauritius. Ashwagandha is also called Indian ginseng, it has been used for centuries as a powder for good or better health.":"Η σκόνη Ασβαγκάντα παρασκευάζεται από τις ρίζες του φυτού Withania Somnifera. Το φυτό βρίσκεται σε όλη την Αφρική, τη Μεσόγειο, τη Νότια Ασία και το Μαυρίκιο. Η Ασβαγκάντα ονομάζεται επίσης ινδικό τζίνσενγκ και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως σκόνη για καλή ή καλύτερη υγεία.","The Ashwagandha has a mild but slightly bitter taste. It can be used both internally and externally. It is mainly used as a food supplement and as a functional ingredient in food and drinks.":"Η Ασβαγκάντα έχει ήπια αλλά ελαφρώς πικρή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής και ως λειτουργικό συστατικό σε τρόφιμα και ποτά.","What is Ashwagandha?":"Τι είναι η Ασβαγκάντα;","Use of Ashwagandha":"Χρήση της Ασβαγκάντα","Health benefits":"Οφέλη για την υγεία"}
Ιστορία και προέλευση
Η λουκούμα ονομάζεται 'χρυσός των Ίνκας'. Η λουκούμα καλλιεργείται στα περουβιανά υψίπεδα από το 200 μ.Χ., όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν τους καραμελένιους γλυκούς καρπούς. Στο Περού, 26 χωριά έχουν ονομαστεί προς τιμήν αυτού του αγαπημένου φρούτου.
Η λουκούμα αναπτύσσεται καλύτερα σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 1000 μέτρων. Το δέντρο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά δεν αντέχει τον παγετό. Για να παραχθεί ο καρπός απαιτείται υψηλή υγρασία. Τα δέντρα λουκούμα αρχίζουν να παράγουν καρπούς μόνο μετά από 5 χρόνια και κάθε δέντρο μπορεί να παράγει έως και 500 καρπούς ετησίως. Οι καρποί είναι κίτρινοι-καφέ και μπορούν να ζυγίζουν έως και ένα κιλό ο καθένας.
Επεξεργασία σε σκόνη λουκούμα
Το δέντρο λουκούμα φέρει καρπούς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά η κύρια συγκομιδή γίνεται την άνοιξη, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Όταν ο καρπός πέσει από το δέντρο λουκούμα, δεν είναι ακόμη ώριμος και η σάρκα του είναι πολύ σκληρή για να είναι βρώσιμη. Οι καρποί πρέπει να αποθηκεύονται κάτω από άχυρο μέχρι να...
Κύμινο (Cuminum cyminum): Οι σπόροι κύμινου είναι εξαιρετικοί για μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα για το γκριλ ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, το τσίλι, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν νόστιμα με κύμινο. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Το αλεσμένο κύμινο είναι επίσης γνωστό ως Djinten. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Καταγωγή του Χαρουπιού: Η σκόνη χαρουπιού προέρχεται από το δέντρο χαρουπιά (Ceratonia siliqua), το οποίο συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο. Το φυτό είναι γνωστό για τους λοβούς του με υψηλή θρεπτική αξία. Η σκόνη χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κακάου, καθώς οι γεύσεις είναι αρκετά παρόμοιες, το χαρούπι είναι απλώς πιο γλυκό και έχει ήπια ξηνοκαρπά γεύση. Το δέντρο χαρουπιάς φτάνει έως και 15 μέτρα ύψος. Η κόμη του είναι πλατιά και ημισφαιρική και στηρίζεται σε έναν παχύ κορμό με τραχιά καφέ φλούδα και ισχυρούς κλάδους. Το δέντρο χαρουπιάς καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα, αλλά επίσης αναπτύσσεται άγρια στις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου. Τα δέντρα χαρουπιάς μπορούν να αντέξουν μεγάλες περιόδους ξηρασίας, αλλά για να παράγουν καρπούς για σκόνη χαρουπιού, χρειάζονται 500 έως 550 χιλιοστά βροχής ετησίως. Επεξεργασία της σκόνης χαρουπιού: Η σκόνη χαρουπιού παρασκευάζεται από τους σκούρους καφέ σπόρους στους λοβούς του δέντρου χαρουπιάς.
Ιστορία και Προέλευση
Η λουκούμα έχει χαρακτηριστεί ως ο 'χρυσός των Ίνκας'. Η λουκούμα καλλιεργείται στα Περουβιανά υψίπεδα από το 200 μ.Χ., όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν τον καραμελένιο γλυκό καρπό. Στο Περού, 26 χωριά φέρουν το όνομα αυτού του αγαπημένου φρούτου.
Το δέντρο λουκούμα αναπτύσσεται καλύτερα σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 1000 μέτρων. Το δέντρο αντέχει καλά στην ξηρασία, αλλά δεν αντέχει τον παγετό. Υψηλή υγρασία είναι απαραίτητη για την παραγωγή του φρούτου. Τα δέντρα λουκούμα αρχίζουν να παράγουν καρπούς μόνο μετά από 5 χρόνια και κάθε δέντρο παράγει έως και 500 φρούτα το χρόνο. Οι καρποί είναι κίτρινοι-καφέ και μπορούν να ζυγίζουν έως και ένα κιλό ο καθένας.
Επεξεργασία σε σκόνη λουκούμα
Το δέντρο λουκούμα καρποφορεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά η κύρια συγκομιδή πραγματοποιείται την άνοιξη, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Όταν ο καρπός πέφτει από το δέντρο λουκούμα, δεν είναι ακόμη ώριμος και η σάρκα του είναι πολύ σκληρή για να είναι βρώσιμη. Ο καρπός πρέπει να αποθηκευτεί κάτω από άχυρο μέχρι να διασπαστεί το πικρό λευκό γάλα και να μαλακώσει η σάρκα, αλλά ακόμη και όταν ο καρπός…
Αγκινάρα-εκχύλισμα/σκόνη: Φυσική υποστήριξη για το ήπαρ, την πέψη και την αποτοξίνωση. Δημοφιλές σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το εκχύλισμα/σκόνη αγκινάρας, που προέρχεται από το φυτό αγκινάρας, προσφέρει φυσική υποστήριξη για την υγεία του ήπατος, την πέψη και την αποτοξίνωση. Περιέχει πολύτιμες ενώσεις όπως η κυναρίνη και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να προάγουν τη λειτουργία του ήπατος και να υποστηρίξουν την πέψη. Η αγκινάρα είναι γνωστή για τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση τοξινών από το σώμα. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα μπορεί επίσης να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να προάγει την υγεία της καρδιάς. Το εκχύλισμα/σκόνη αγκινάρας εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας και χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία του ήπατος, να προάγουν την πέψη ή να βελτιστοποιήσουν τη γενική τους υγεία.
Καταγωγή και Ιστορία: Η Μάκα, γνωστή και ως περουβιανός ginseng. Πρόκειται για ένα χόρτο, διετές φυτό που είναι εγγενές στις Άνδεις του Περού. Το φυτό καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Η Μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η Μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η Μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της Μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα. Η Μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί συνήθιζαν να δίνουν στα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η Μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Καταναλώνεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους με ζεστές πέτρες (πατσαμάνκας) ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα ιδιαίτερο ποτό που παρασκευάζεται από τη Μάκα ονομάζεται λαϊκά "Μάκα τσίκα".