Η αλεύρι από χαρουπιά έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο κακάο, ιδιαίτερα μεταξύ των γονέων που αποφεύγουν να δίνουν κακάο στα παιδιά τους λόγω των διεγερτικών του ιδιοτήτων. Εκτός από το ότι μοιάζει με το κακάο όσον αφορά τη γεύση και την εμφάνιση, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις η καλύτερη επιλογή καθώς λειτουργεί επίσης ως φυσικό γλυκαντικό, ενώ το κακάο χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη για να αποκτήσει ευχάριστη γεύση: Το αλεύρι από χαρουπιά χρησιμοποιείται πιο συχνά στην παρασκευή κέικ ως υποκατάστατο του κακάο. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει την ποσότητα του κακάου στη συνταγή. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε ορισμένα γλυκά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Μία από τις κύριες διαδικασίες φινιρίσματος στην κατασκευή προϊόντων από φύλλα και προφίλ υλικών είναι η ηλεκτροστατική επικάλυψη με πολυμερική σκόνη. Η επικάλυψη σκόνης που προσφέρει η FoxLaser παρέχει ευκαιρίες βαφής εντός των χρωμάτων ολόκληρης της γκάμας RAL και NCS, με τις επιπλέον επιδράσεις τους: γυαλιστερό, ματ, μεγάλη και λεπτή δομή, μεταλλικό και άλλα. Η FoxLaser διαθέτει δύο αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για την εφαρμογή πολυμερικών επενδύσεων σκόνης. Και οι δύο χρησιμοποιούν πενταστάδιο χημικής προετοιμασίας των μερών που εγγυάται αντιδιαβρωτική προστασία τουλάχιστον 504 ωρών δοκιμής αλατιού – και αυτό χωρίς την εφαρμογή ψευδαργύρου. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να καλύψουμε την αντιδιαβρωτική κλάση C5 (1500 ώρες δοκιμής αλατιού) – μία από τις υψηλότερες στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να βάψουμε μεγάλα μέρη με διαστάσεις έως 4000x1700x800 mm.
Οφέλη: η αλεύρι χαρουπιού έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια
ως υγιεινή εναλλακτική λύση στο κακάο, ιδιαίτερα μεταξύ των γονέων που
αποφεύγουν να δίνουν κακάο στα παιδιά τους λόγω των διεγερτικών του
ιδιοτήτων. Εκτός από το ότι μοιάζει με το κακάο στη γεύση και στην εμφάνιση, για
ορισμένες πτυχές είναι η καλύτερη επιλογή γιατί λειτουργεί επίσης ως φυσικό
γλυκαντικό, ενώ το κακάο χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη για να αποκτήσει μια
ευχάριστη γεύση. Χρήσεις: το αλεύρι χαρουπιού χρησιμοποιείται πιο συχνά στην προετοιμασία
κέικ ως υποκατάστατο του κακάου. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει την
ποσότητα κακάου στη συνταγή. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε
ζάχαρη, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της
ζάχαρης σε ορισμένα γλυκά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για κρέμες καραμέλας,
σάλτσες, μπαχαρικά, μαρμελάδες και παγωτά.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Το σκόρδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες
για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην ιατρική
παράδοση, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το σκόρδο για προβλήματα
καρδιάς και αίματος. Η σκόνη σκόρδου είναι ένα μπαχαρικό
που προέρχεται από αποξηραμένο σκόρδο και χρησιμοποιείται στην κουζίνα για
να βελτιώσει τη γεύση. Η διαδικασία παραγωγής της σκόνης
σκόρδου περιλαμβάνει την ξήρανση και την αποξήρανση των λαχανικών. Η σκόνη σκόρδου έχει ευρύ φάσμα δυνατών
χρήσεων. Έτσι, η σκόνη σκόρδου γίνεται ολοένα και πιο
δημοφιλής σε τρόφιμα και ποτά για να προσθέσει
γεύση. Είναι επίσης κατάλληλη για να αρωματίσει διάφορα πιάτα
καθώς και μείγματα μπαχαρικών, μαρινάδες, σαλάτες και σάλτσες. Μπορείτε με ασφάλεια
να παραλείψετε το δυσάρεστο μέρος της επεξεργασίας
του φρέσκου σκόρδου, απολαμβάνοντας παράλληλα τη γεύση του.
Συσκευασία: 250g, 500g, 1kg και χύμα
Ο γαϊδουράγκαθο έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως βότανο για μια ποικιλία ασθενειών, κυρίως προβλήματα με τους νεφρούς, το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη. Η ουσία φλαβονοειδούς, που ονομάζεται σιλυμαρίνη, στο γαϊδουράγκαθο υποτίθεται ότι προστατεύει το ήπαρ από τις τοξίνες. Η σιλυμαρίνη μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να επανορθώσει δημιουργώντας νέα κύτταρα χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Το γαϊδουράγκαθο έχει μια ωραία γεύση φουντουκιού. Οι σπόροι είναι δύσκολο να καταναλωθούν απευθείας, γι' αυτό ο πιο προτιμώμενος τρόπος κατανάλωσης είναι σε σκόνη. Χρήσεις: Η τυπική χρήση της σκόνης σπόρων γαϊδουράγκαθου είναι στην παρασκευή smoothies. Επιπλέον, το προϊόν μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, smoothies, σούπες ή χυμούς. Πάρτε μισό κουταλάκι σκόνης, πασπαλίστε το πιάτο και ανακατέψτε.
Συσκευασία: 500g, 1 kg και χύμα
Benefici: το τζίντζερ χρησιμοποιείται πιο συχνά για
να ανακουφίσει τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος,
καθώς και για να ανακουφίσει τον πόνο και τη ναυτία. Είναι πολύ
εκτιμημένο για τις υποτιθέμενες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του
και για την θετική του επίδραση στο πεπτικό σύστημα.
Χρήσεις: η σκόνη τζίντζερ είναι ιδανική για την παρασκευή τσαγιού,
για να βελτιώσει πιάτα και μίγματα μπαχαρικών, κυρίως
ασιατικών. Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνης είναι αρκετό για
μια τσαγιέρα (750 ml). Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και
απολαύστε.
Συσκευασία: 250g, 500g, 1kg και χύμα
Ο κουρκουμάς εκτιμάται πολύ λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων των κύριων δραστικών συστατικών του, ιδιαίτερα της κουρκουμίνης. Λέγεται επίσης ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιοαγγειακών παθήσεων. Η σκόνη κουρκουμά είναι ιδανική για να βελτιώσει όχι μόνο τα ασιατικά πιάτα και τα μείγματα μπαχαρικών, αλλά και για να χρωματίσει τα τρόφιμα, όπως τα κάρυ. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά για να δώσει γεύση σε smoothies, μούσλι και διάφορα άλλα ποτά.
Συσκευασία: 500g, 1kg και χύμα
Γνωστοί εδώ και αιώνες στη naturopathic ιατρική, οι γονοί είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών (A, B, C), οξέων φρούτων, ελαίων, μετάλλων, ινών και ιχνοστοιχείων. Οι γονοί περιέχουν περίπου 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C σε σύγκριση με τα πρώτα παραδείγματα λεμονιών: αυτό τους καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη στις βιταμινικές μας ανάγκες κατά την κρύα περίοδο του χρόνου. Η δραστική ουσία γαλακτολιπίδιο είναι μια μοναδική χαρακτηριστική της ροζάς κανίνας. Λέγεται ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της μειώνουν τα συμπτώματα πόνων στις αρθρώσεις και της αρθρίτιδας. Η σκόνη ροζάς κανίνας είναι η τέλεια προσθήκη για smoothies και χυμούς, δημητριακά, τσάι και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αλεύρι για το ψήσιμο. Έτσι, μπορείς να διασφαλίσεις ότι θα εκμεταλλευτείς τα πολλά οφέλη και τις βιταμίνες των γονοί με ελάχιστη προσπάθεια. Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη ροζάς κανίνας
Συσκευασία: 500g, 1000g και χύμα
Οι σπόροι μουστάρδας και η σκόνη τους θεωρούνται πολύτιμο προϊόν για διάφορους λόγους. Μελέτες υποδεικνύουν ότι είναι αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση και αναστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η τακτική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση των αναπνευστικών παθήσεων, καθώς και σε διάφορους πόνους και ενοχλήσεις.
: Η σκόνη μουστάρδας είναι ιδανική για να δώσει γεύση στα πιάτα και στα μείγματα μπαχαρικών. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται όχι μόνο για την παραγωγή μουστάρδας, αλλά και για την παρασκευή μαρινάδων για κρέας και ψάρι, καθώς και για διάφορες βινεγκρέτες και σάλτσες.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Ο τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά για να ανακουφίσει
τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος, καθώς και για να ανακουφίσει τον
πόνο και τις ναυτίες. Εκτιμάται πολύ για τις υποτιθέμενες
αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και για την θετική του επιρροή στο
πεπτικό σύστημα. Η σκόνη τζίντζερ είναι ιδανική για να φτιάξετε τσάι,
να νοστιμίσετε πιάτα και μείγματα μπαχαρικών – κυρίως
ασιατικών. Μια κουταλιά του γλυκού σκόνης αρκεί για μια τσαγιέρα
(750 ml). Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και απολαύστε.
Συσκευασία: 250g, 500g, 1kg και χύμα
Benefici: si dice che i semi di senape e la loro polvere
siano un prodotto molto prezioso per una serie di
motivi. Gli studi suggeriscono che sono efficaci nel
combattere e inibire la crescita delle cellule tumorali.
Inoltre, è stato dimostrato che l'uso regolare può
portare al miglioramento delle malattie respiratorie,
oltre a vari dolori e dolori.Usi: la senape in polvere è perfetta per raffinare piatti
e miscele di spezie. Ad esempio, viene utilizzato non
solo per la produzione di senape, ma anche per la
preparazione di marinate per carne e pesce, nonché
per vari condimenti e salse.
Confezione:250g, 500g e sfuso
Benefici: η κουρκούμη εκτιμάται πολύ για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές επιδράσεις των κύριων ενεργών συστατικών της, ιδιαίτερα της κουρκουμίνης. Λέγεται επίσης ότι μειώνει δραστικά τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιοαγγειακών παθήσεων. Χρήσεις: η σκόνη κουρκούμης είναι ιδανική για να βελτιώσει όχι μόνο ασιατικά πιάτα και μείγματα μπαχαρικών, αλλά και για να χρωματίσει τρόφιμα, όπως το κάρυ. Χρησιμοποιείται συχνά και για να αρωματίσει smoothies, μούσλι και διάφορα άλλα ποτά. Συσκευασία: 500g, 1kg και χύμα.
Benefici: το σκόρδο χρησιμοποιείται πιο συχνά εδώ και αιώνες για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην παραδοσιακή ιατρική, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το σκόρδο για προβλήματα με την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Το σκόρδο σε σκόνη είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένο σκόρδο και χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να βελτιώσει τη γεύση. Η διαδικασία παραγωγής σκόρδου σε σκόνη περιλαμβάνει την αποξήρανση και την αφυδάτωση των λαχανικών. Χρήσεις: το σκόρδο σε σκόνη έχει μια ευρεία γκάμα πιθανών χρήσεων. Η σκόνη σκόρδου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε τρόφιμα και ποτά για να προσθέσει γεύση. Είναι επίσης κατάλληλη για να ενισχύσει διάφορα πιάτα, μίγματα μπαχαρικών, μαρινάδες, ντρέσινγκ και σάλτσες. Μπορείτε να παραλείψετε την δυσάρεστη διαδικασία επεξεργασίας του φρέσκου σκόρδου, απολαμβάνοντας τη γεύση του. Συσκευασία: 250g, 500g, 1kg και χύμα.
Γνωστό εδώ και αιώνες από την ιατρική της φυσικής θεραπείας,
το αγριοτριαντάφυλλο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών (A, B, C), οξέων φρούτων,
ελαίων, μετάλλων, ινών και ιχνοστοιχείων. Οι καρποί του αγριοτριαντάφυλλου
περιέχουν περίπου 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το λεμόνι, γεγονός που το
καθιστά εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις ανάγκες μας σε βιταμίνες κατά την
κρύα περίοδο του χρόνου. Η δραστική ουσία γαλακτολιπίδιο είναι ένα
μοναδικό χαρακτηριστικό του αγριοτριαντάφυλλου. Λέγεται ότι οι
αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν τα συμπτώματα πόνων στις αρθρώσεις και
αρθρίτιδας.
Συσκευασία: 500g, 1000g και χύμα
Ο σούμακ είναι ένα από τα πιο ισχυρά μπαχαρικά όσον αφορά τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, πιστεύεται ότι είναι ευεργετικός σε περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 όσον αφορά τη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τις καρδιοαγγειακές παθήσεις. Η σκόνη σούμακ είναι ιδανική για να ενισχύσει τα ανατολίτικα πιάτα και τα μείγματα μπαχαρικών. Αυτά χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, με πιάτα όπως το κεμπάπ και άλλα ψητά κρέατα, καθώς και με συνοδευτικά πιάτα, μεζέδες και βινεγκρέτες. Θεωρείται εξαιρετική εναλλακτική λύση για το ξίδι ή το λεμόνι σε πολλές κουζίνες, όπως η Αρμενική, η Ιρανική ή η Λιβανέζικη. Συσκευασία: 125g, 250g και χύμα.
Πιστεύεται ότι το Matcha έχει πολλά υποτιθέμενα οφέλη όπως
ισχυρή αναζωογονητική δράση, χαλαρωτική επίδραση, για την τόνωση του
μεταβολισμού των λιπαρών, τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης,
την ανακούφιση από το άγχος και την πνευματική ένταση.
Τα φύλλα του Matcha καλλιεργούνται σε θάμνους πράσινου τσαγιού. Για
τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή, το φυτό αναπτύσσεται στη σκιά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φυτό παράγει θεανίνη και καφεΐνη. Τα
φύλλα συλλέγονται με το χέρι. Η παραδοσιακή τεχνολογία άλεσης είναι εντελώς
χειροκίνητη με γρανίτες, και σε μία ώρα παρασκευάζονται μόνο 40 γρ.
υγιούς σκόνης.
Η τελετή του τσαγιού στην Ιαπωνία με το τσάι matcha αναπτύχθηκε
αρχικά ως πνευματική πρακτική και διαλογισμός. Οι αρχές της αρμονίας,
του σεβασμού, της ηρεμίας και της καθαρότητας είναι σήμερα παρούσες και
στην τελετή του τσαγιού.
Συσκευασία: 100γρ, 200γρ και χύμα
Ο μ matcha θεωρείται ότι έχει πολλά υποτιθέμενα οφέλη, όπως:
- ισχυρή αναζωογονητική δράση,
- χαλαρωτική επίδραση,
- ενίσχυση του μεταβολισμού των λιπών,
- βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης,
- ανακούφιση από το άγχος και την πνευματική ένταση.
Χρήσεις: Για να παρασκευάσετε το τσάι matcha, προσθέστε 70 ml ζεστού νερού αλλά όχι βρασμένου (περίπου 70 °C) σε 1/4 κ.γ. (1g) σκόνης matcha και ανακατέψτε καλά. Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή βούρτσα τσαγιού από μπαμπού ή να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι, ένα μικρό μεταλλικό σύρμα ή μια ηλεκτρική συσκευή αφρού. Η σκόνη matcha μπορεί να αναμειχθεί με άλλα τσάγια, ροφήματα και ποτά. Είναι κατάλληλη για την παρασκευή διαφόρων γλυκών και σαλτσών. Αντί να χρησιμοποιήσετε νερό, μπορείτε να προσθέσετε γάλα (κανονικό, καρύδας, αμυγδάλου ή άλλο) για να παρασκευάσετε ένα matcha latte.
Ο μ matcha περιέχει καφεΐνη, αλλά λιγότερη από τον καφέ ή το μαύρο τσάι.
Συσκευασία: 100g, 200g και χύμα.
Η κανέλα Ceylon εκτιμάται ιδιαίτερα για τις
αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που προάγουν την
γενική υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Λόγω των
ποιοτήτων της, πιστεύεται ότι έχει δυνητικά θετικές
επιπτώσεις στη θεραπεία του διαβήτη και του καρκίνου, στην
πρόληψη της νόσου Alzheimer και στη διαχείριση της
αρτηριακής πίεσης: Η κανέλα Ceylon έχει ποικιλία χρήσεων
- είναι ιδιαίτερα εκτιμημένη για να προσθέτει γεύση σε
γλυκά και επιδόρπια, στο χυλό και σε διάφορα ροφήματα. Είναι επίσης
ένα δημοφιλές συστατικό για διάφορα μείγματα μπαχαρικών.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Οφέλη: η κανέλα Ceylon εκτιμάται πολύ για τα
αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά της αποτελέσματα που
προάγουν τη γενική υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό
σύστημα. Για τις ποιότητές της, θεωρείται ότι έχει
θετικές επιδράσεις στον διαβήτη και στη θεραπεία του
καρκίνου, στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ και στη διαχείριση
της αρτηριακής πίεσης.
Χρήσεις: η κανέλα Ceylon έχει ποικιλία χρήσεων: είναι
ιδιαίτερα εκτιμημένη για την αρωματική της ικανότητα σε
γλυκίσματα και επιδόρπια, χυλούς και διάφορα ποτά. Είναι
επίσης ένα δημοφιλές συστατικό για διάφορες μίξεις μπαχαρικών.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Τα αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας βοηθούν όχι μόνο στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα (όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο), καθώς και σε βιταμίνες (κυρίως C, αλλά και βιταμίνες B και βιταμίνη E). Είναι επίσης πλούσια σε βήτα-καροτένιο (πολλές φορές περισσότερο από ένα καρότο). Ως εκ τούτου, λέγεται ότι είναι ένα εξαιρετικό διεγερτικό για το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγουν την ενίσχυση της οστικής δομής και βελτιώνουν τον μεταβολισμό, το δέρμα (καταπολεμά την ακμή) και τα μαλλιά.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
τα αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας όχι μόνο βοηθούν
στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα
(όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο), καθώς και σε βιταμίνες (κυρίως
C, αλλά και βιταμίνες B και βιταμίνη E). Είναι επίσης πλούσια σε βήτα-καροτένιο (πολλές φορές περισσότερο από ένα καρότο). Επομένως, λέγεται
ότι είναι εξαιρετικός ενισχυτής για το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγουν
την ενίσχυση της οστικής δομής και βελτιώνουν τον μεταβολισμό, το δέρμα (καταπολεμά την ακμή) και τα μαλλιά.
Χρήσεις: Η τυπική χρήση της σκόνης από αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας είναι στην
παρασκευή πράσινων smoothies. Εκτός από αυτό, η σκόνη από φύλλα τσουκνίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε μια σούπα ή ένα γεύμα
καθαρά φυτικό (προσθέτοντας λίγο αλεύρι) και σάλτσες. Τα
σύγχρονα πιάτα τσουκνίδας μπορεί να περιλαμβάνουν την παρασκευή φαλάφελ,
προσθέτοντάς τα σε πιάτα με βάση τα αυγά (αντί για σπανάκι, για παράδειγμα).
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Οφέλη: η σκόνη ραπανάκι προέρχεται από τις ρίζες των φυτών ραπανάκι. Χρησιμοποιούνται συχνά ως μπαχαρικό για να προσθέσουν μια γευστική γεύση στα τρόφιμα. Ορισμένοι άνθρωποι παίρνουν το ραπανάκι ως φάρμακο για τις αναπνευστικές οδούς, τον βήχα, τους νεφρικούς λίθους και τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Χρήσεις: Η σκόνη ραπανάκι χρησιμοποιείται πιο συχνά στην παρασκευή μουστάρδας, σαλτσών και κοκτέιλ. Για να ετοιμάσετε μουστάρδα, μπορείτε να αναμίξετε 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ραπανάκι, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας και 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι. Για τη σάλτσα κοκτέιλ, μπορείτε να αναμίξετε 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη με 1 φλιτζάνι κέτσαπ (250 ml), με μαύρο πιπέρι και να προσθέσετε στη βότκα για το κοκτέιλ Bloody Mary.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Οφέλη: Το κάρυ είναι το όνομα ενός μείγματος μπαχαρικών. Συνήθως συνδυάζεται με ρύζι, κρέας και λαχανικά. Στην βρετανική κουζίνα, το κάρυ ονομάζεται σάλτσα κρέατος και το πιο διάσημο πιάτο με κάρυ είναι το "Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ". Σε χώρες της Ασίας πιστεύεται ότι το μείγμα αυτών των μπαχαρικών μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, ηπατικής κίρρωσης, προστατεύει από καρδιοαγγειακές παθήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πιστεύεται ότι το κάρυ λειτουργεί ως αντιβιοτικό, καθώς υποτίθεται ότι βοηθά στην απορρόφηση της τροφής και καθαρίζει από τις τοξίνες. Η κατανάλωση κάρυ θερμαίνει το σώμα, γεγονός που οδηγεί στην παραγωγή περισσότερων ενδορφινών, της ορμόνης της ευτυχίας. Χρήσεις: Το κάρυ σε σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθολικό καρύκευμα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε λαχανικά, κρέας, σούπες, σάλτσες, στιφάδο, αλλά μπορεί επίσης να καρυκεύσει αυγά scrambled, σαλάτα κοτόπουλου και πατάτες ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο πιάτο.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Το κάρυ είναι το όνομα ενός μείγματος μπαχαρικών. Συνήθως συνδυάζεται με ρύζι, κρέας και λαχανικά. Στην βρετανική κουζίνα, το κάρυ ονομάζεται σάλτσα κρέατος και το πιο διάσημο πιάτο κάρυ είναι το «κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ». Στις ασιατικές χώρες, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μείγμα αυτών των μπαχαρικών μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, κίρρωσης του ήπατος, προστατεύει από καρδιοαγγειακές παθήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πιστεύεται ότι το κάρυ λειτουργεί ως αντιβιοτικό, καθώς υποτίθεται ότι βοηθά στην απορρόφηση των τροφών και στην απομάκρυνση των τοξινών.
Συσκευασία: 250g, 500g και χύμα
Ο γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυτικό φάρμακο για μια ποικιλία ασθενειών, κυρίως προβλήματα με τα νεφρά, το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη. Η φλαβονοειδής ουσία, που ονομάζεται σιλυμαρίνη, που περιέχεται στο γαϊδουράγκαθο, προστατεύει δήθεν το ήπαρ από τις τοξίνες. Η σιλυμαρίνη μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να επανορθώσει αναπτύσσοντας νέα κύτταρα λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Το γαϊδουράγκαθο έχει ευχάριστη γεύση καρυδιού. Οι σπόροι είναι δύσκολο να καταναλωθούν απευθείας, γι' αυτό ο πιο προτιμώμενος τρόπος κατανάλωσης είναι σε σκόνη.
Συσκευασία: 500g, 1 kg και χύμα
Η μοσχοκάρυδο έχει μια ζεστή και πικάντικη γεύση και είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα: B1, B6 και μαγνήσιο. Η μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται περισσότερο ως μπαχαρικό για γλυκά, ποτά και πικάντικα ανατολίτικα πιάτα παρά ως τσάι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μοσχοκάρυδο ως συμπλήρωμα στον καφέ ή το τσάι, καθώς και για να προσθέσετε ζεστασιά σε ποτά ή γεύματα.
Συσκευασία: Σκόνη – 250g, 500g και χύμα