ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ροζέ Κρασί Bordeaux
Το Château Cazeau διαθέτει μια υπέροχη Γιρονδινή σατό, των οποίων οι ρίζες χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο Γκορνάκ, κατά μήκος μιας από τις παλαιότερες διαδρομές της περιοχής Entre-Deux-Mers, μόλις λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Σοβετερ ντε Γκιέν.
Ο αμπελώνας του εκτείνεται σε πάνω από 300 εκτάρια, με 6 εκτάρια αφιερωμένα στην παραγωγή αυτού του ροζέ. Η έκταση επωφελείται από μια εξαιρετική τοποθεσία σε λόφους από πηλό-ασβεστόλιθο που φτάνουν σε υψόμετρο 110 μέτρων, με κυρίως νότια έκθεση. Οι αμπελώνες, που είναι φυτεμένοι γύρω από το σατό, είναι προσεκτικά κατανεμημένοι μεταξύ κόκκινων και λευκών ποικιλιών σταφυλιών ανάλογα με τα terroirs.
Με μέση ηλικία 35 ετών, οι αμπελώνες καλλιεργούνται προσεκτικά χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Το μεγάλο οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις (έλεγχος θερμοκρασίας, πνευματικές πιέσεις, μικροοξυγόνωση) που είναι απαραίτητες για την παραγωγή εκλεκτών κρασιών.
Νόσος αρκετά χαρακτηριστική με νότες ροζέ και λυκίσκου. Μαλακή επίθεση, φρουτώδης, τραγανή γεύση, αρκετά χαρακτηριστική αλλά τονισμένη από τη δύναμή της.
Δημοσίευση: ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡ ΜΠΛΑΝΣ
Ονομασία: AOC Αλσατία
Περιοχή: ΑΛΣΑΤΙΑ
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλίες: 100% Gewurztraminer
Τρόπος καλλιέργειας: Λογική γεωργία
Χαρακτήρας: Γλυκός
Περιεκτικότητα: 75cl
Βάρος: 1 kg
Χρονιά: 2018
Θρυλικά Grands Crus, εξαιρετικά châteaux ...
Στις κάβες μας, στην καρδιά του Medoc, αποθηκεύονται οι πιο προ prestigious ετικέτες από το Bordeaux και όλο τον κόσμο, παλιές και πολύτιμες σοδειές.
Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε περισσότερους από 200 Crus Classés που καλύπτουν 10 και 15 διαφορετικές σοδειές, μια λίστα που ενημερώνεται καθημερινά προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες διαφορετικών εθνικών και διεθνών πελατών.
Αυτά τα κρασιά θα προσφερθούν "en-primeur" (μελλοντικά). Μια συγκεκριμένη ποσότητα θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μόλις τα κρασιά εμφιαλωθούν.
Ιστορία: Αυτή η μικροϊδιοκτησία 1,30 εκταρίων περιλαμβάνει επτά παρα parcelas που βρίσκονται στην ονομασία Pomerol. Κρυμμένο ανάμεσα στο Clos René, Château Trotanoy, Château Nénin, και μόλις μερικά μέτρα από το μύθο LE PIN, το Château Feytit-Guillot απολαμβάνει εξαιρετικά εδάφη.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή
Ωρίμανση: 14 μήνες σε βαρέλια
Γευσιγνωσία: Φρέσκο μαύρο φραγκοστάφυλο, βιολέτα και άγρια μούρα για αυτό το όμορφο κρασί πολύ ισορροπημένο, με τανίνες τέλεια εκχυλισμένες. Πλούσιο και σάρκινο, το στόμα διαθέτει μια ευχάριστη μεταξένια υφή χωρίς να είναι ελαφρύ και παρατείνεται αρμονικά σε μια φρουτώδη και γευστική επίγευση.
Στις νότιες και ανατολικές πλαγιές αυτού του μεγάλου εδάφους από αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη σχηματίζεται ένα πραγματικό φυσικό αμφιθέατρο. Το ασβεστολιθικό οροπέδιο και ο αργιλώδης λόφος που σχηματίζουν το κτήμα επιβάλλουν υψηλό βαθμό απαιτήσεων. Οι ομάδες εργάζονται σύμφωνα με μεθόδους αποκλειστικά φυσικές μιας ορθολογικής αμπελουργίας για να εκφράσουν το καλύτερο από την ποικιλία τους (85% Merlot, 10% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon). Το 2012, επτά χρόνια μετά την απόκτηση του Silvio Denz, το Château Faugères γίνεται Grand Cru Classé του Saint-Emilion. Στην αναζήτησή του για την αριστεία, το κτήμα έχει αποκτήσει ένα οινοποιείο βαρύτητας σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mario Botta. Ένα αξιοσημείωτο αρχιτεκτονικό έργο, που αποτελεί επίσης ένα τεχνολογικό εργαλείο σχεδιασμένο για να εξυπηρετήσει μια εξειδικευμένη οινοποίηση. Πραγματικός ναός του κρασιού, οι υποδομές του εξαιρετικές, και ειδικότερα το οινοποιείο βαρύτητας.
Είναι έντονο ρουμπινί κόκκινο με βιολετί ανταύγειες στην νεότητά του: τα αρώματα είναι έντονα και ποικίλα, επικεντρωμένα σε φρουτώδεις, λουλουδάτες και πικάντικες νότες με μια ελαφριά φυτική υπόνοια. Η γεύση είναι έντονη, βελούδινη και νόστιμη, με μια κομψή δομή και σύνθετους και εκλεπτυσμένους τανίνες. Η ζεστή αλκοολική νότα υποστηρίζει την απαλότητα και μεταφέρει τις αισθήσεις προς μια τέλεια γευστική-οσφρητική αντιστοιχία. Η επίγευση είναι επίμονη και κλείνει με νότες φρούτων και μπαχαρικών.
Περιοχή: Σιλβόζ
Τυπολογία: D.O.C.
{"Dégustation":"Μια πολύ επιτυχημένη σοδειά. Η παρουσία των Καμπερνέ και λίγο από Μαλμπέκ ίσως να μην είναι ξένη σε αυτό. Η μύτη συνδυάζει τη βατόμουρο με μια κομψή ξυλώδη νότα που θυμίζει πραλίνα. Στο ίδιο αρωματικό πεδίο, η γεύση προσφέρει μια μαλακή και νόστιμη σάρκα, υποστηριζόμενη από μεταξένιους τανίνες. Αυτό που αποκαλούμε ένα «κρασί απόλαυσης».","Commentaire":"Η ιστορία ξεκινά το 1956 όταν οι Πολ και Φερνάντ Φομπερί αγοράζουν το πρώτο τους κομμάτι αμπελιού στους φανταστικούς αμπελώνες του Σεν-Εμιλιόν. Σταδιακά επεκτείνουν την ιδιοκτησία τους, φτάνοντας σήμερα σε μια όμορφη έκταση περίπου 17 εκταρίων. Αυτή τη στιγμή, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση είναι στα χέρια της δεύτερης και τρίτης γενιάς των Φομπερί. Τα κρασιά παράγονται σύμφωνα με τις πιο καθαρές παραδόσεις του Μπορντό και οι συγκομιδές γίνονται με το χέρι για μεγαλύτερο σεβασμό στα σταφύλια.","Cépages":"Μερλό (62%), Καμπερνέ Φραν (25%), Καμπερνέ Σαβινιόν (10%), Μαλμπέκ (3%)","Producteur":"Οικογένεια Φομπερί στο Σεν-Εμιλιόν (33330)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2013"}
Αυτό το Pinot Grigio ramato, που προέρχεται από την DOC Friuli, είναι εμφιαλωμένο σε μορφή 75 cl. Με το ροδαλό του χρώμα και την εκλεπτυσμένη γεύση του, είναι ιδανικό για να συνοδεύει ορεκτικά, ζυμαρικά και ψάρι. Μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις των ποιοτικών κρασιών.
Ο Maxime Blin ενσωματώνει το DNA της περιοχής του και των ποικιλιών του στην καρδιά κάθε δημιουργίας του με φυσαλίδες. Βρίσκεται στην περιοχή της Marne, μόλις 10 χλμ από το Reims, η ιστορική περιοχή προσφέρει ένα δροσερό κλίμα κατάλληλο για την παραγωγή λεπτών και μεταλλικών κρασιών. Η γκάμα Maxime Blin, λεπτοκαρυκευμένη και αξέχαστη, υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας.
Μετά από 36 μήνες παλαίωσης, η Cuvée Grande Tradition NV, που αποτελείται από 10 % pinot noir και 90 % chardonnay, αποκαλύπτει μια λεπτή αρωματική πολυπλοκότητα. Στο ποτήρι, οι νότες εσπεριδοειδών συνδυάζονται με μια όμορφη ανθική έκφραση. Η λεπτή του δομή και η στρογγυλότητά του στο στόμα παρατείνονται σε μια κομψή μεταλλική επίγευση.
Αυτό το Champagne είναι ιδανικό για να συνοδεύσει λευκά κρέατα όπως οι escalopes al limone ή μια blanquette.
Ο αποσταγμένος οίνος: Νο.3 του αγγλικού οίκου Berry Bros & Rudd είναι ένα νόστιμο τζιν με φρέσκια και αναζωογονητική ισορροπία, που παρουσιάζει μια αρωματική σύνθεση μεγάλης ακρίβειας. Έχοντας εκλεγεί 4 φορές "Καλύτερο Τζιν του Κόσμου", αυτό το ελίτ ποτό εξελίσσεται στο στόμα με αρώματα από φλούδα πορτοκαλιού, μούρα από κυπαρίσσι καθώς και λεπτές πικάντικες νότες. Ένα αρωματικό και μαγευτικό αγαπημένο που σας παρουσιάζεται ως πραγματικά απαραίτητο μέλος της οικογένειάς του! Ιδανικό σε κοκτέιλ ή σκέτο.
Ο οίκος: Η Berry Bros & Rudd είναι ο παλαιότερος οίκος εμπορίας κρασιών και αποσταγμένων οίνων στο Λονδίνο. Το αρχικό κατάστημα χρονολογείται από το 1698 και βρίσκεται από τότε στο Νο.3 της οδού Saint James. Η επιχείρηση είναι επίσημος προμηθευτής της βασιλικής οικογένειας από την εποχή του βασιλιά Γεωργίου III και είναι απόλυτη αναφορά στον τομέα των κρασιών και αποσταγμένων οίνων.
Τύπος: London Dry Gin
Περιεκτικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 46%
Τερέν: Αργυρός και χαλικώδης έδαφος σε σχιστόλιθους
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Ο σταφύλι συλλέγεται χειροκίνητα με διαδοχικές επιλογές.
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε βαρέλια και η ωρίμανση διαρκεί 18 μήνες σε βαρέλια.
Υπολείμματα ζάχαρης: 210 g/λίτρο
Βαθμός: 12.5
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μύτη: Κίτρινο
Μύτη: Νότες από κυδώνια
Στόμα: Γλυκά φρούτα, κυδώνια με πλούσια επίγευση
Δυνατότητα παλαίωσης: 20 χρόνια
Ισορροπία: Γλυκό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Θα συνοδεύσει τέλεια τα φουά γκρα, θα σερβιριστεί με μπλε τυριά και σοκολατένια επιδόρπια. Μπορεί να σερβιριστεί μόνο του ως χωνευτικό.
Βαζάκια με αχλάδια και φουά γκρα, αμυγδαλωτό φουά γκρα και μους σοκολάτας.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Βαθύ χρώμα ρουμπινί.
Γκουρμέ αρώματα από μικρούς κόκκινους καρπούς (φράουλες, σμέουρα) με νότες βιολέτας.
Στερεό και φρουτώδες με νότες ίριδας, μύρτιλου, φρέσκων σταφυλιών και μπαχαρικών.
Σαμπάνια
Συνδυασμός :
Chardonnay
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 4 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Χειρονακτική συγκομιδή, ήπια και σταδιακή πίεση, αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές inox, συνδυασμός των cuvées και στη συνέχεια προσθήκη λικέρ tirage. Ωρίμανση 15 μηνών και απομάκρυνση πριν από την προσθήκη λικέρ dosage.
Η ειλικρινής αρωματική σύνθεση παρουσιάζει εκφραστικά
μαύρα μούρα πλαισιωμένα από τόνους καπνού
και δέρματος. Οι χαρακτηριστικοί τόνοι
του καφέ και των κόκκων κακάο εκδηλώνονται
σε μια μέτρια-μακρά επίγευση.
Το κρασί παρουσιάζει πλούσια γεύση συνδυασμένη με
μέτρια οξύτητα και νεαρή τραχιά τανίνη.
Η τέλεια συνδυαστική επιλογή είναι πικάντικα αλλά όχι
καυτερά πιάτα χοιρινού, βοδινού και αρνιού, σερβιρισμένα
με ψητές πατάτες.
Σταφύλι: Πρωτόγονο Αυτόχθονο 100%
Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο
Τύπος εδάφους: Κόκκινη γη αναμεμειγμένη με βράχους, τοφ και/ή ασβεστόλιθο
Τύπος αμπελώνα: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο
Μέση ηλικία αμπελώνα: 15 χρόνια
Μέση παραγωγή / εκτάριο: 90/100 κιλά σταφυλιών
Συγκομιδή: Τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου
Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική
Αλκοόλ: 13 % - 14% vol.
Χρώμα: Πορφυρό κόκκινο
Μπουκέτο: Λεπτό, πολύ χαρακτηριστικό
Γεύση: Καλά τανίνες και δομή, μαλακό και περιβάλλων
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 16° - 18° C
Συνιστάται: Κόκκινα κρέατα, αγριογούρουνο, πικάντικα τυριά, κρέατα, αρνί, σάλτσα κρέατος, κρέας στη φωτιά, βόδι, λουκάνικο, Τυριά.
Η Aurora Rosado παρασκευάζεται από σταφύλια της ιδιοκτησίας του οινοποιείου, που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης γεωργίας. Οι αμπελώνες όπου μεγαλώνουν τα σταφύλια Grenache είναι κατά μέσο όρο 20 ετών και βρίσκονται σε κυματιστούς λόφους σε πετρώδες, αργιλώδες-ασβεστολιθικό έδαφος. Η σοδειά του 2019 χαρακτηρίστηκε από έναν ξηρό χειμώνα και βροχερό άνοιξη, ωστόσο ο φυτικός κύκλος ακολούθησε κανονική πορεία. Το καλοκαίρι ήταν ξηρό με περιστασιακές καταιγίδες. Η συγκομιδή ήταν μικρή λόγω των τεχνικών ελέγχου απόδοσης που εφαρμόστηκαν στον αμπελώνα και επειδή η ανθοφορία επηρεάστηκε την άνοιξη. Παρά το γεγονός ότι ήταν μια περίπλοκη χρονιά με τις καταιγίδες την άνοιξη, η υγειονομική κατάσταση του σταφυλιού ήταν καλά ελεγχόμενη και η φυσιολογική και φαινολική ωρίμανση ήταν βέλτιστη και ομοιογενής.
ΧΡΩΜΑ: Ροζ με μωβ αποχρώσεις, φωτεινό και ελκυστικό
ΑΡΩΜΑ: Αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, ώριμων κερασιών και μπλε λουλουδιών. Καθαρό και κομψό
ΓΕΥΣΗ: Η επίθεση είναι ζωντανή, φρέσκια και νόστιμη με καθαρή φρουτώδη επίγευση
SKU: 001-02
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% grenache
Αναφέρεται επίσης ως «Patchounet». Αυτό το απεριτίφ εμπνέεται από τη συνταγή του Pacharan, αυτού του απεριτίφ από τη Χώρα των Βάσκων με δαμάσκηνα. Ο χυμός δαμάσκηνου προσφέρει την απαραίτητη οξύτητα για να δημιουργήσει ένα καλό απεριτίφ που θα σας ανοίξει την όρεξη! Στο στόμα, το απεριτίφ είναι πολύ ισορροπημένο και προσφέρει μια ωραία διάρκεια.
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΦΙΑΛΗ: Φιάλη 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: BPRLL
Συνδυασμός Mourvèdre, Grenache και Piquepoul. Ξηρό ροζέ, ανοιχτό σολομό χρώμα, γαστρονομικό κρασί, καθαρό, φρουτώδες, πλούσιο και μεταξένιο στον ουρανίσκο, ευχάριστο αλλά παραμένει ξηρό και φρέσκο.
Παραγόμενη στην περιοχή της Σαμπάνιας, αυτή η ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΣΕΞΙ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ λικέρ με βάση το φυτό Φολερέ (γνωστό και ως ΜΠΙΣΑΠ), ξεχωρίζει για το μείγμα πινό μενιέ και φολερέ που ενισχύεται μέσω μιας ιδιαίτερα μοναδικής ζύμωσης στον κόσμο, χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή τεχνική από το Καμερούν με έναν πρωτότυπο τρόπο, που συνδυάζεται με την περιοχή Σαμπάνια της ΓΑΛΛΙΑΣ, όπου ολοκληρώνεται και εμφιαλώνεται σε γυάλινες σιλουέτες σαμπάνιας με υποδειγματικό τρόπο, αυτός ο νόστιμος θησαυρός των Φαραώ. Μια προνομιακή ποτό που φέρνει την Αφρική και εμπνέεται από αυτήν κατά 80% και που, μέσω της εφευρετικότητας και της τόλμης της δημιουργίας της, αφιερώνεται ως ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΠΡΕΣΤΙΖ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, έχοντας έναν χαρακτήρα και μια ιστορία που αξίζει περισσότερη προσοχή, δεδομένης της κρεμώδους εμφάνισής της, του ισχυρού και σαγηνευτικού κόκκινου χρώματος και της γευστικής της διάστασης που είναι υποδειγματικά ξινή και με λεπτό ξυλώδες άρωμα, που θυμίζει τη λουλουδάτη, άγρια και ξηρή γεύση της "ωριμασμένης"...
SKU:007BPLPPO002
Χωρητικότητα:75cl
MILLESIME : 2020
CEPAGE : Pineau d'Aunis (50%), Gamay (50%).
TERROIR : Λιμνών αργίλου.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Σταφύλια που συλλέγονται σε πολύ καλή ωρίμανση. Μακράνωση 24 ωρών σε χαμηλή θερμοκρασία.
APPELLATION : AOP Ροζέ ν'Ανζού.
NOTES DE DEGUSTATION : Ροζέ χρώμα. Αρμονική μύτη από μικρούς κόκκινους καρπούς. Γευστική, τρυφερή γεύση με φινάλε γεμάτο φρούτα και πιπεράτες πικάντικες νότες.
ACCORD METS/VIN : Απεριτίφ, αλλαντικά, πίτσα, επιδόρπια με φρούτα.
TEMPERATURE DE SERVICE : Μεταξύ 6 και 8°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl