Εδώ, δεν συλλέγουμε τους πιο νεαρούς βλαστούς, αλλά το φύλλο του Souchong, φύλλα πιο ώριμα και μεγαλύτερα που προέρχονται από τις χαμηλές περιοχές των τσαγιών.
Μετά τη ζύμωση, αυτά τα φύλλα τοποθετούνται σε ζεστές σιδερένιες κατσαρόλες και ψήνονται για λίγο, μετά τα οποία το τσάι καπνίζεται σε ξύλα πεύκου πλούσια σε ρητίνη. Η διάρκεια του καπνίσματος καθορίζεται ανάλογα με την ποικιλία (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Lapsang Souchong Crocodile).
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 4 λεπτά
Μόδα, φαγητό, ποτά και μουσική: ο καθένας από εμάς έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις. Και αυτό είναι καλό: άλλωστε, πρέπει συνεχώς να ξεχωρίζουμε το σημαντικό από το ασήμαντο. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλός μας μπορεί να διακρίνει περισσότερες από 10.000 μυρωδιές μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μας αρέσει και τι όχι. Ποιος μας το λέει αυτό; Η "καλή" μας γεύση. Η διαμόρφωση της γεύσης είναι σκληρή δουλειά: γιατί, όπως συχνά στη ζωή, η αναζήτηση συνοδεύεται από λάθη και αποτυχίες. Αλλά αξίζει τον κόπο: γιατί μια εκπαιδευμένη αίσθηση γεύσης εμπλουτίζει τη ζωή μας. Έτσι, κάθε γεύμα – ή κάθε φλιτζάνι καφέ – γίνεται μια γευστική εμπειρία. Κυριολεκτικά.
Το βούτυρο καριτέ είναι ένα φυτικό λίπος που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου καριτέ (Vitellaria paradoxa), το οποίο αναπτύσσεται κυρίως στη Δυτική Αφρική. Χρησιμοποιούμενο εδώ και αιώνες για τις θρεπτικές και επανορθωτικές του ιδιότητες, το βούτυρο καριτέ είναι ένα πολύτιμο συστατικό στα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης δέρματος.
Η ζάχαρη είναι μια γλυκιά και κρυσταλλική ουσία που αποκτάται κυρίως από την ζαχαροκάλαμο και τη ζαχαρότευτλο. Χημικά, η ζάχαρη αποτελείται από σακχαρόζη, ένα μόριο που σχηματίζεται από τον συνδυασμό ενός μορίου γλυκόζης και ενός μορίου φρουκτόζης. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντική ουσία σε τρόφιμα και ποτά, καθώς και σε διάφορες μαγειρικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
Η αραβική κόλλα, γνωστή επίσης ως κόλλα ακακίας, είναι μια φυσική ρητίνη που εξάγεται από τους κορμούς και τα κλαδιά δέντρων του γένους Acacia, κυρίως από την Acacia senegal και την Acacia seyal. Χρησιμοποιούμενη εδώ και χιλιάδες χρόνια, η αραβική κόλλα εκτιμάται για τις παχύρρευστες, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές της ιδιότητες σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών.
Αυτά τα φύλλα εξαιρέσεων καλλιεργούνται σε υψόμετρα από 1.300 έως 2.000 μέτρα και σε θερμοκρασίες μεταξύ 12 και 23 °C. Τα μεγάλα, ανοιχτόχρωμα πράσινα φύλλα, με την υψηλή αναλογία ασημένιων άκρων, αναπτύσσουν στην κούπα ένα γλυκό, λεπτό και ταυτόχρονα φρουτώδες άρωμα. Το εκχυλισμένο φύλλο έχει μια ανθώδη οσμή.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ: 1 έως 3 λεπτά
Ο κάσιους είναι ο βρώσιμος σπόρος σε σχήμα νεφρού του φρούτου του κάσιους, ενός τροπικού δέντρου που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, κυρίως καλλιεργούμενου σε τροπικές περιοχές του κόσμου, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ και η Δυτική Αφρική. Επιστημονικά γνωστός ως Anacardium occidentale, ο κάσιους εκτιμάται για τη γλυκιά του γεύση και την τραγανή του υφή.
Ναι, το υλικό, το σχήμα και το χρώμα της κούπας μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψή σας για τη γεύση του καφέ. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η αισθητηριακή εμπειρία της κατανάλωσης καφέ μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως το χρώμα, το σχήμα και το υλικό της κούπας. Για παράδειγμα, το χρώμα της κούπας μπορεί να επηρεάσει την αντιληπτή ένταση και γλυκύτητα του καφέ, με τις λευκές και διαφανείς κούπες να σχετίζονται με πιο γλυκό καφέ σε σύγκριση με κούπες άλλων χρωμάτων.
Το σχήμα της κούπας μπορεί επίσης να επηρεάσει το άρωμα και τη γεύση του καφέ, με τις πιο φαρδιές κούπες να επιτρέπουν μεγαλύτερη απελευθέρωση αρώματος και τις στενές κούπες να κατευθύνουν το άρωμα προς τη μύτη, ενισχύοντας την αντίληψη της γεύσης του καφέ. Το υλικό της κούπας μπορεί επίσης να επηρεάσει τη θερμοκρασία του καφέ και επομένως να επηρεάσει την αντίληψη της γεύσης του. Για παράδειγμα, οι κεραμικές κούπες τείνουν να διατηρούν τη θερμότητα καλύτερα από τις γυάλινες ή μεταλλικές κούπες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη της οξύτητας του καφέ.
Κάποιες κακές ειδήσεις: Δεν μπορείς να αναγκάσεις τον εαυτό σου να αγαπήσει το μπρόκολο ή τον τόνο, για παράδειγμα. Η μνήμη γεύσης το κάνει αυτό για σένα. Διότι κάθε γεύμα και κάθε μυρωδιά αποθηκεύεται εκεί. Παρ' όλα αυτά, μπορείς να εκπαιδεύσεις τις αισθήσεις σου: Μελέτες έχουν δείξει ότι συνηθίζουμε σε σύνθετα αρώματα μέσα σε λίγες εβδομάδες - και μαθαίνουμε να τα εκτιμούμε. Η επιθυμία για απλές γευστικές εντυπώσεις σχηματίζεται με την πάροδο του χρόνου. Θέλεις να εξελίξεις τη γεύση σου; Ο καφές είναι ιδανικός γι' αυτό! Μετά από όλα, περιέχει πάνω από 1000 αρωματικές ουσίες - διπλάσιες από το κρασί. Προσπάθησε να γευτείς τα αρώματα στην πρωινή σου κούπα καφέ! Θα διαπιστώσεις ότι οι γευστικοί σου κάλυκες ανακαλύπτουν περισσότερα κάθε μέρα. Το ίδιο ισχύει και για την αίσθηση της όσφρησης: το άρωμα που μυρίζεις. Σου υποσχόμαστε: Αυτό θα είναι μια εντελώς νέα αισθητηριακή εμπειρία και θα σε προχωρήσει περαιτέρω σε ό,τι αφορά τη γεύση! Ένα άλλο υπέροχο πείραμα για το σπίτι: Απόλαυσε το επόμενο δείπνο σου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή με τα μάτια σου δεμένα.
Η καρέκλα μπαρ έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες απαιτητικών πελατών, που επιθυμούν να εξοπλίσουν τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, του εστιατορίου, του καφέ ή του lounge bar τους. Η καρέκλα διαθέτει διετή εγγύηση, η οποία καλύπτει φορτίο έως 120 κιλά. Κατασκευάζεται στην Τουρκία. Χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα υψηλής ποιότητας για το κάθισμα και την πλάτη, ενώ τα πόδια της καρέκλας είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο.
Γρήγορη και χωρίς προβλήματα εξέταση διαφόρων ποικιλιών καφέ.
Σε μεγάλο βαθμό χωρίς ποικιλία άλεση διαφορετικών ποικιλιών καφέ - η υπολειμματική ποσότητα για την άλεση δειγμάτων καφέ έχει μειωθεί στο 6 – 8 %.
Λειτουργίες
Ειδικοί συνδυασμοί προθρυμματιστών και δίσκων άλεσης για πιο καθαρή άλεση.
Ειδική έξοδος με χτυπητήρι για την αφαίρεση υπολειμμάτων καφέ στην έξοδο.
Γειωμένη πλάκα από ανοξείδωτο χάλυβα για τη μείωση της ηλεκτροστατικής φόρτισης του καφέ κατά τη χρήση του μετρητή MAHLKÖNIG.
Απλή μετατροπή για φίλτρο Γουατεμάλας.