... αυτόν τον τρόπο την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, ως εγγύηση διατήρησης όλων των φυσικών του συστατικών.
Οξύτητα: <0,20º
Στο Εθνικό Πάρκο της Σιέρα ντε Καθόρλα, Σεκούρα και Λας Βίγλας, στην Χαέν, όπου συναντώνται ο ποταμός Γουαδαλκιβίρ και ο Αγουαθέμπας. Ένας τόπος ελαιώνων με υψηλή κλίση δίπλα σε ένα μεσογειακό δάσος. Ένα φυσικό βιότοπο για συναισθήματα.
Εδώ είναι όπου η ποικιλία Picual, η πιο σημαντική στον κόσμο, αποκτά πολύ ειδικές συνθήκες.
Η ελιά αναπτύσσεται με υψηλό δείκτη σταθερότητας και υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιικό οξύ.
... κατακρήμνιση, φυγοκέντρηση και φιλτράρισμα
Μέθοδος εξαγωγής: Ψυχρή εξαγωγή
Οξύτητα: ≤ 0,8%
Δείκτης υπεροξειδίων: ≤ 20
Οφέλη: Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και ελαιικό οξύ. Αυτό καθιστά το συγκεκριμένο AOVE ένα από τα πιο υγιεινά στον κόσμο.
Γεύση: Πράσινη πικρή και ελαφρώς πικάντικη, γεύση από πράσινα φύλλα, φρέσκο κομμένο χόρτο, πράσινη μπανάνα και αγκινάρα.
Άρωμα: Παρουσιάζει άρωμα από πράσινες ελιές, πράσινο μήλο, αμύγδαλα και αγκινάρα.
Συνοδεία: Συνοδεύει τέλεια οποιοδήποτε πιάτο,...
...Στη μύτη, σύνθετα φρουτώδη αρώματα από φρούτα, λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα; πράσινο μήλο, ακτινίδιο, αμύγδαλο, κουκουνάρι, φύλλο ρόκας και κυπαρίσσι, με μια καβουρδισμένη νότα που προσφέρει μεγάλη λεπτότητα συνολικά.
Στο στόμα, γίνεται αντιληπτή η ίδια οσφρητική εξέλιξη; γλυκιά στην αρχή όπου αναδύονται ξανά το μήλο και το ακτινίδιο. Είναι λαχανική στο κέντρο και βαλσαμική στο τέλος.
Κομψή πικρή και απαλή πικάντικη γεύση καλά ισορροπημένη. Επίγευση αμυγδάλου.
... τις τροποποιήσεις του.
Η ελιά επεξεργάζεται σε Οικολογικό Ελαιοτριβείο, σε θερμοκρασία 27ºC, χωρίς προσθήκη νερού ή συντηρητικών. Αυτό το ελαιόλαδο στη συνέχεια υποβάλλεται σε φυσική καθίζηση σε ανοξείδωτους χάλυβες, σε σταθερή θερμοκρασία και ερμητικά κλειστούς, ώστε να διατηρούνται όλα τα χαρακτηριστικά του.
Ποικιλίες: Γαλέγκα, Κορντοβίλ και Βερντεάλ.
Συσκευασία: Γυάλινες φιάλες των 250ML, 500ML, 750ML. PET των 2L και 5L.
Άλλος τύπος συσκευασίας μπορεί να ζητηθεί.
...Παραγωγή αποκλειστικά από ελιές των αυτόχθονων ποικιλιών: Cobrançosa, Verdeal Trasmontana και Madural.
Με πράσινο/κίτρινο χρώμα και έντονο άρωμα από χόρτο, λουλούδια και ελιά. Στο στόμα είναι στρογγυλό, πυκνό και ρευστό. Με μια ελαφριά γλυκιά αμυγδαλιά στην αρχή, ακολουθούμενη από φρέσκια ελιά και διάφορα λαχανικά, και μια εξαιρετικά μακρά και σύνθετη επίγευση με μια πικάντικη αλλά όχι πικρή...
... επιτραπέζια ποικιλία Καλαμών, γνωστή και ως η βασίλισσα της ελιάς, είναι η πιο εύγευστη και τραγανή φυσική μαύρη ελιά. Η βιολογική μέθοδος παραγωγής και μεταποίησης -σε συνδυασμό με το αλάτι από τις Αλυκές Μεσολογγίου- δημιουργεί ένα αξεπέραστης ποιότητας τελικό προϊόν. Στο υποκατάστημα μας στην οδό Σπύρου Μουστακλή 32 στο Μεσολόγγι, μπορείτε να δείτε να δοκιμάσετε και να ενημερωθείτε για τα...
... φρουτώδη μυρωδιά που θυμίζει την ώριμη ελιά που μόλις έχει συλλεχθεί. Διακρίνεται για τη δυνατή γεύση του, με νότες από αγκινάρα. Στη γεύση, αφήνει στο στόμα μια ευχάριστη πικάντικη και πικρή επίγευση με αμυγδαλωτές αποχρώσεις. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες.
...Υπερβαίνει την μέση τιμή πολυφαινολών άλλων ποικιλιών ελιάς έως και 300%! Η ελιά Coratina χρησιμοποιείται 100% στο ελαιόλαδό μας "Smeraldo" "έντονα πράσινο φρουτώδες". Ο συνολικός αριθμός των φαινολικών ενώσεων και του α-τοκοφερόλης είναι στα νεαρά, πράσινα ελαιόλαδα, όπως τα επεξεργαζόμαστε, ο υψηλότερος. Έτσι, τα λάδια που παράγονται από αυτές τις ελιές συμβάλλουν σημαντικά στην πρόσληψη πολυφαινολών...
... πράσινο φρουτώδες άρωμα με νότες φρέσκιας κομμένης χλόης και ντομάτας. Ελαιόλαδο μεγάλης σώματος, με ήπια πικράδα και καυτερότητα που υποδεικνύουν το μεγαλύτερο ποσοστό αντιοξειδωτικών (Πολυφαινόλες), χαρακτηριστικά της ελιάς στο βερνίκι της ποικιλίας Picual. Με υψηλότερη περιεκτικότητα σε Ολεϊκό Οξύ, το καθιστά πιο υγιεινό και βασικό συστατικό στη μεσογειακή διατροφή που σήμερα εκτιμάται τόσο...