... παραγωγή αυτού του οίνου. Από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι την οινοποίηση και την ανθράκωση, όλα γίνονται για να διασφαλιστεί ένας φρέσκος και υψηλής ποιότητας οίνος.
ΣΗΜΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ
Εμφάνιση: Διαυγής και φωτεινός ανοιχτός κίτρινος.
Μύτη: Λεπτή με ανθώδεις και φρουτώδεις αρώματα.
Γεύση: Ξινή και αναζωογονητικά ζωντανή, με νότες εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων που αναμειγνύονται με λεπτές φυσαλίδες. Ένας εκφραστικός και ελαφρύς brut blanc που θα συνεχίσει να σας εκπλήσσει!
...Φρέσκος και φρουτώδης οίνος, ιδανικός για απεριτίφ, είναι επίσης ο ιδανικός σύντροφος για θαλασσινά (μύδια, στρείδια, καρκινοειδή, …) και ψάρια με σάλτσα (προβολή ή σάντρα, σάλτσα με λευκό βούτυρο).
Δημοκρατία: ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΝΑΪ
Ονομασία: ΜΟΥΣΚΑΔΕΤ ΣΕΒΡ ΚΑΙ ΜΕΝ
Περιοχή: ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΛΟΙΡ
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλίες: 100% Μελόν ντε Μπουργκονί
Τρόπος καλλιέργειας: Βιολογικός
Περιεκτικότητα: 75cl
Βάρος: 1 κιλό
Χαρακτήρας: Ξηρός
Χρονιά: 2019...
... να αυξηθεί το χρώμα και οι τανίνες; η εκχύλιση, που ονομάζεται ημι-διοξείδιο του άνθρακα εκχύλιση, θα διαρκέσει περίπου 12 ημέρες και στη συνέχεια η ολοκλήρωση της ζύμωσης θα διαχειριστεί σε υγρή φάση με χαμηλές θερμοκρασίες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Το κρασί έχει ένα βαθύ, σταθερό κόκκινο χρώμα με όμορφες μωβ αποχρώσεις.
Η μύτη είναι ισχυρά ανθώδης με αναμνήσεις από βιολέτες που συμπληρώνονται από γεύσεις κόκκινων φρούτων όπως κεράσι και σμέουρο.
Επιβεβαιώνοντας αυτές τις πρώτες εντυπώσεις, ο ουρανίσκος είναι φρέσκος και φρουτώδης, καλά ισορροπημένος.
... ποιοτική παρουσίαση.
Άλλος Secco σε διαφανείς φιάλες: Secco d' Italia
Ένας ελαφρύς, φρουτώδης αφρώδης οίνος από ιταλικά κρασιά. Επιλέξαμε την ποικιλία Garganega, μια κλασική επιλογή για την παρασκευή Secco. Ζωντανός, φρέσκος Secco.
http://www.sundd.org/secco-d-italia-korkkordel
Όλοι οι Seccos είναι κλεισμένοι με φυσικό φελλό και σταθεροποιημένοι με μια κορδέλα.
...Εντατικός, φρουτώδης, χαμηλής οξύτητας λευκός οίνος από το Piwi Cabernet blanc
Περιγραφή: Εντατικός, φρουτώδης, χαμηλής οξύτητας · νέα, λευκή ποικιλία σταφυλιού που προήλθε από την οικογένεια Cabernet. Βραβευμένος με Χρυσό στο Διεθνές Βραβείο Οίνου PIWI 2021.
Συνοδευτικά πιάτα: Ψητές γαρίδες στον φούρνο με ελαιόλαδο, φρέσκος ταύρος με πράσινη σάλτσα. Καπνιστός πέστροφα ή πέστροφα Μυλλερίν. Λαχανόπιτα
Οινοποίηση: 24 ώρες εκχύλισης, ήπια πίεση, αυθόρμητη ζύμωση σε δρύινο βαρέλι, 12 μήνες ωρίμανσης με τις οινολάσπες, βιολογική αποδόμηση οξέος, εμφιαλωμένο με μόνο μία διήθηση.