...Η ρεβίθι είναι ένα τρόφιμο, ένα από τα πιο αρχαία όσπρια στη Μέση Ανατολή, που άρχισε να καλλιεργείται πριν από περισσότερα από 7 χιλιάδες χρόνια. Είναι κοινό σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής. Από αυτό παρασκευάζονται σνακ όπως το χούμους και οι φαλάφελ. Οι τηγανητοί σπόροι ονομάζονται Λελεμπί. Τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται ευρέως στη vegan...
...Τα ρεβίθια είναι βιολογικά πολύτιμη διατροφική τροφή. Σήμερα, το "ρεβίθι" είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα όσπρια στον κόσμο. Ο σπόρος του ρεβιθιού περιέχει έως και 30% υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, έως 8% λάδι, έως 60% υδατάνθρακες, έως 5% μέταλλα και πολλές βιταμίνες. Λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας, τα ρεβίθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του κρέατος.
Βάρος: 300 γρ.
...Για την ξινή γεύση, η βατόμουρο ονομάζεται "βόρειο λεμόνι." Προστίθεται σε πολλά κρεατικά πιάτα και είναι απαραίτητη για την παρασκευή ενός αυθεντικού πιλάφ του Χαν. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων για μεσημεριανό, καθώς και προστίθεται σε γλυκά πιάτα.
Χρήση για
Χρήση στην μαγειρική ως καρύκευμα για δημητριακά, όσπρια, κρεατικά πιάτα, πουλερικά.
Γεύση
Γλυκόξινη με προφανή ελαφρώς ξινή γεύση
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 0,0
Λίπη (γ / 100γρ)… 0,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 8,0
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 30...