... αλεύρι καλαμποκιού χρησιμοποιείται για την παρασκευή δημητριακών, ενώ το λεπτό αλεύρι χρησιμοποιείται για πουτίγκες, ζυμαρικά, τηγανίτες και άλλα αρτοσκευάσματα. Τα δημητριακά καλαμποκιού παρασκευάζονται από προγεμισμένα και θρυμματισμένα κόκκους καλαμποκιού, ένα έτοιμο προϊόν που δεν απαιτεί επιπλέον μαγείρεμα. Καταναλώνονται ως συνοδευτικό πιάτο, καθώς και ως ανεξάρτητο πιάτο. Ο καλαμπόκι καλλιεργείται για σιτηρά και συγκομίζεται στη φάση της ωρίμανσης γάλακτος-κελύφους από θεριστές ζωοτροφών με ειδικούς θεριστές. Ο καλαμπόκι για σιτηρά έχει υψηλή απόδοση.