...Αυτό τοκρασί Montepulciano d'Abruzzo DOC από την TERRE DEGLI EREMI είναι φτιαγμένο από επιλεγμένα σταφύλια απότοοινοποιείο μας στην Ιταλία. Κάθε συσκευασία περιέχει 12 φιάλες των 37,5 cl. Απόλαυσε τη βαθιά γεύση του και τον μοναδικό του χαρακτήρα, ιδανικό για να συνοδεύσει πιάτα κρέατος και τυριά.
.../maps/Eb8HJEm4CqD2)
Ξενάγηση στο οινοποιείο και στο γειτονικό αμπέλι, με παρουσίαση των διαφόρων σταδίων παραγωγής και παλαίωσης του κρασιού. Στο τέλος της ξενάγησης θα ακολουθήσει καθοδηγούμενη γευσιγνωσία πέντε κρασιών, συνοδευόμενη από δείγματα τοπικών αλλαντικών και τυριών απότο Πιεμόντε.
Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τις επιλογές των προϊόντων και των κρασιών που θα γευτείτε.
Για κρατήσεις και...
... καλάθους. Στο οινοποιείο, τα σταφύλια υποβάλλονται σε μια σύντομη προ-μασίωση σε κρύο, ακολουθούμενη από ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με τη χρήση επιλεγμένων ζυμών για περίπου 10 ημέρες στους 24-26°C και μασίωση με τις φλούδες. Ακολουθεί η τελική απομάκρυνση με μαλακές πιέσεις και η μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα. Τοκρασί ωριμάζει σε βαρέλια από γαλλική και αμερικανική δρυ για 18 μήνες.
...Για αιώνες καλλιεργείται εδώ κρασί, ωστόσο μόνο σε μικρές ποσότητες και κυρίως για ιδιωτική κατανάλωση. Μεταξύ 1959 και 1997, η αμπελοκαλλιέργεια παραμελήθηκε εντελώς και η έμφαση δόθηκε στην καλλιέργεια μήλων. Όταν ο σημερινός οινοπαραγωγός Norbert Kerschbamer ανέλαβε την επιχείρηση, τα μηλιές αντικαταστάθηκαν σταδιακά από αμπελώνες. Το 2004 άνοιξε το μικρό οινοποιείο "Hännsl am Ort". Αρχικά...
... παρέχονται από τον πελάτη, προκειμένου να πειραματιστούν και να συγκριθούν διάφορες μέθοδοι οινοποίησης ή προϊόντα για οινοποίηση όπως ζύμες, θρεπτικά συστατικά, σταθεροποιητές και διάφοροι βοηθητικοί παράγοντες. Η εταιρεία προτείνει επίσης υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάδοβας – Τμήμα Οινολογίας; έρευνα νέων ενζύμων, βιολογικών μικροοργανισμών, πρωτεϊνών, ενισχυτικών, λιπασμάτων, θρεπτικών ουσιών, διαυγαστικών, αρωματικών, ζυμών για τοοινοποιείο που θέλει να ξεχωρίσει με τη χρήση αυτόχθονων προϊόντων.
Η MORI-TEM, Toscana Enologica Mori, ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση μηχανημάτων για τη μετατροπή των σταφυλιών σε κρασί και των ελιών σε λάδι.
Τα ελαιοτριβεία MORI-TEM έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των μικρών και μεγάλων παραγωγών ελαιολάδου. Στον τομέα των οινολογικών εγκαταστάσεων, η εταιρεία υπήρξε μία από τις πρώτες στην Ιταλία που κατασκεύασε οριζόντιες πηγαδιές με καλάθι και αποσπώμενο κτυπητήρι, ιδιαίτερα κατάλληλες για το μικρό οινοποιείο.
... περίπτωση οι διαθέσιμες ποικιλίες είναι: Κόκκινο σταθερό 2014, Ξηρή αφρώδης Malvasia, Barbera και Bonarda (αφρώδες Gutturnio), αφρώδης Pinot grigio, ξηρή αφρώδης Bonarda, αφρώδης Ortrugo, αφρώδης Barbera, αφρώδες κόκκινο κρασί για το τραπέζι. Τοοινοποιείο μπορεί να επισκεφθεί από Δευτέρα έως Σάββατο.