... νερό στο φυτό, αναγκάζοντάς το να ανθίσει και να καρποφορήσει μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.
ΩΦΕΛΗΤΙΚΑ ΕΦΕ
Οι ιδιότητες του Λεμονιού Βερντέλο είναι πολλές: Για παράδειγμα, η αρχή της ημέρας με χυμό λεμονιού προσφέρει εξαιρετικά οφέλη, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, έχει λίγες θερμίδες (περίπου 29 kcal ανά 100 γραμμάρια) και είναι σχεδόν εντελώς απαλλαγμένο από λιπαρά. Οι διατροφικές του ιδιότητες είναι: Κιτρικό οξύ, Βιταμίνη C, Κάλιο, Βήτα-καροτένιο, Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, Κρυπτοξανθίνη, Λιμονένιο, Πινένιο.
...Οι φετουτσίνε είναι παρόμοιες με τις ταλιατέλες, πιο επίπεδες και πιο κοντές. Αυτή η "πράσινη" εκδοχή με αλεύρι μπιζελιού είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών (κυρίως A και E, αλλά και B1, B2, B9, C, K και φολικό οξύ).
Τα πράσινα μπιζέλια περιέχουν διάφορα μεταλλικά άλατα (κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, νάτριο και ψευδάργυρο) και είναι χαμηλά σε λιπαρά. Είναι επίσης πλούσια σε διαλυτές ίνες, άμυλα και σάκχαρα και είναι μια ιδανική τροφή για το σώμα μας.
... Biobontà, έχει μια έντονα φρουτώδη ξινή γεύση. Μια σάλτσα που συνδυάζει δύο πραγματικά ειδικά τρόφιμα, δύο superfoods: το παντζάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας B, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά; το ξίδι ροδιού, που μπορεί να μειώσει το λίπος σε παχύσαρκους ανθρώπους, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ευεργετικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής δραστηριότητας. Χρησιμοποιείται όπως μια κανονική Κέτσαπ σε πιάτα κρέατος, κυρίως λευκού, μαλακά τυριά, λαχανικά, σεϊτάν και τόφου. Αλλά ξεχωρίζει για να ντύσει πιάτα σούσι.