...Η σιμιγδάλι σκόρδου 0.8-2 είναι λεπτοαλεσμένο σκόρδο με κοκκώδη υφή, προσφέροντας μια πλούσια γεύση σκόρδου που ταιριάζει καλά σε ξηρές μίξεις μπαχαρικών, σάλτσες και εφαρμογές καρυκευμάτων.
...Αν σου αρέσει η μεσογειακή κουζίνα, τότε δεν μπορείς να παραλείψεις το αποξηραμένο βασιλικό μας. Η έντονη μυρωδιά σε μεταφέρει αυτόματα πίσω στη Μεσόγειο ή στις ημέρες των σπαγγέτι της παιδικής σου ηλικίας.
Ο βασιλικός είναι, εκτός από υλικά όπως το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τυρί παρμεζάνα ή τους κουκουνάρι, ένα κύριο συστατικό για κάθε καλό πέστο. Αλλά όλοι το γνωρίζουμε και το αγαπάμε φυσικά από...
...Σκόρδο (Allium sativum): Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των προϊόντων σκόρδου, όπως τα κρεμμύδια, το σχοινόπρασο, το πράσο και το βασιλικό. Το σκόρδο σε κόκκους έχει πιο λεπτή υφή από το αποξηραμένοσκόρδο, αλλά είναι πιο χοντρό από τη σκόνη. Οι κόκκοι είναι λευκοκρεμώδεις και έχουν μια ισχυρή, πικάντικη, ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά. Το σκόρδο σε κόκκους έχει καυτερή, πικάντικη γεύση.
...Η αναγνωρίσιμη, μεσογειακή αρωματική γεύση του βασιλικού μαγεύει με ανθισμένες νότες. Γλυκές πτυχές βρίσκονται στη φρέσκια-καυτερή γεύση, που ολοκληρώνεται με μια ήπια πικάντικη αίσθηση.
O sole mio! Ο κλασικός εκπρόσωπος της ιταλικής κουζίνας δεν πρέπει να λείπει από το ράφι των μπαχαρικών σου. Μια υπέροχη βάση για αυτό το βότανο είναι οι ντομάτες, αλλά και το τοστ τσιαμπάτα με ελαιόλαδο, σκόρδο, φλούδα λεμονιού και φυσικά βασιλικό σε μεταφέρει αμέσως στην Μπέλλα Ιταλία. Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτες, ψάρι, θαλασσινά και ζυμαρικά. Basta!