Το CHÂTEAU LA GORCE που βρίσκεται στο Médoc διαθέτει αμπελώνα 45 εκταρίων. Ο αμπελώνας αποτελείται από ευγενείς ποικιλίες, εκ των οποίων το 45% είναι Cabernet Sauvignon, το 50% Merlot και το 5% Cabernet Franc. Η ιδιοκτησία παράγει δύο κρασιά: το CHÂTEAU LA GORCE και το CHÂTEAU CANTELOUP. Τα παραγόμενα κρασιά είναι υψηλής ποιότητας.
Το Château Saint-Estèphe παράγει και εμπορεύεται κρασιά από το Médoc. Το κάστρο καλλιεργεί πολλές ποικιλίες σταφυλιών όπως το cabernet sauvignon, το cabernet franc, το merlot, το petit verdot και πιο πρόσφατα το malbec. Το Château La Haye είναι καταταγμένο ως Cru Bourgeois Supérieur από το 1932. Τα κρασιά του κάστρου χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους και την ανθεκτικότητά τους.
Στο CLOS PUY ARNAUD, ο Thierry Valette παράγει και εμπορεύεται κρασιά Bordeaux. Ο αμπελώνας αποτελείται από 70% Merlot, 25% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon. Το CLOS PUY ARNAUD είναι δεσμευμένο υπέρ του περιβάλλοντος και παράγει βιολογικά κρασιά. Χάρη σε αυτή τη δέσμευση, τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το CLOS PUY ARNAUD παράγει 3 σειρές κρασιών: ένα Grand Vin που είναι ένα σπουδαίο κρασί παλαίωσης, τη Cuvée Pervenche που είναι ένα φρουτώδες κρασί μέσης παλαίωσης, και τη Cuvée Bistrot που είναι ένα φρουτώδες κρασί.
Οι VIGNOBLES GARZARO διαχειρίζονται 70 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στο Baron, στην περιοχή Entre-Deux-Mers, καθώς και 10 εκτάρια που είναι κατανεμημένα στις πιο διάσημες ονομασίες του Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol και Saint-Emilion-Grand-Cru. Οι αμπελώνες του Baron, που βρίσκονται σε λόφους με αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, επιτρέπουν στις ευγενείς ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet franc και το Sauvignon να αποδώσουν το καλύτερο από τον εαυτό τους. Στο Pomerol και το St Emilion, οι βαθιές και αμμώδεις περιοχές προσφέρουν κρασιά με πολύ κομψό χαρακτήρα.
... manseng, το chardonnay, για τα γλυκά λευκά: το petit manseng και το gros manseng, για το ροζέ: το cabernet franc και, για το κόκκινο: το merlot, το cabernet sauvignon και το tannat. Τα κρασιά και το Bas Armagnac που παράγονται από το DOMAINE DE LABALLE βραβεύονται τακτικά.
Το Château HAUT GRELOT βρίσκεται στην περιοχή Blaye Côtes de Bordeaux.
Το château διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 62 εκτάρια, ηλικίας περίπου 25 ετών. 24 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή λευκών κρασιών και 38 εκτάρια στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Μεταξύ των κόκκινων ποικιλιών περιλαμβάνονται οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Malbec. Για την παραγωγή λευκών κρασιών, συναντάμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Muscadelle και Sémillon. Το Château HAUT GRELOT δεσμεύεται υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου που ονομάζεται Ιχνηλασιμότητα.
Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι ένα Grand Cru Classé Saint Emilion. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 42 εκτάρια, εκ των οποίων 32 εκτάρια είναι φυτεμένα με Merlot (75%), Cabernet franc (15%) και Cabernet sauvignon (10%). Ο αμπελώνας διαχειρίζεται με γνώμονα μια λογική φυτοπροστασία και για να προάγει την ποιότητα της συγκομιδής. Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι δεσμευμένο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το CHÂTEAU CRANSAC καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 150 εκταρίων, εκ των οποίων 50 εκτάρια είναι αμπελώνες. Η ιδιοκτησία βρίσκεται στις παλιές βεράντες του Τάρν και οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε εδάφη Boulbènes, αμμώδη και ιλύ. 49 εκτάρια παράγουν κόκκινο κρασί και 1 εκτάριο λευκό κρασί, με τον αμπελώνα να είναι κατά μέσο όρο 30 ετών. Οι ποικιλίες του κτήματος είναι 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah και 6% άλλες ποικιλίες για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και 100% Sauvignon για την παραγωγή λευκού κρασιού. Το CHÂTEAU CRANSAC επιβεβαιώνεται ως Ανεξάρτητος Οινοπαραγωγός.
...Παραγωγός ξηρών και φρουτώδων λευκών κρασιών, ιδανικών για θαλασσινά. Η επιχείρηση βρίσκεται στο 44 (Λουάρ-Ατλαντίκ) στην περιοχή του Βαλ ντε Λουάρ. Παραγωγός λευκών, κόκκινων, ροζέ και αφρωδών κρασιών. Παραγόμενα κρασιά: Muscadet sur lie, Muscadet Sèvre & Maine, Monnières-Saint-Fiacre, Ambroisie, Chardonnay, Gros-Plant, Gamay Rosé, Rouge cabernet franc. Ορισμένα από τα κρασιά μας ωριμάζουν σε...
Από γενιές, το CHÂTEAU SAINT LÔ που βρίσκεται στην περιοχή Saint Emilion παράγει και εμπορεύεται κρασιά. Διαθέτει 16 εκτάρια αμπελώνων. Το 85% των αμπελιών του είναι φυτεμένα με Merlot και το 15% με Cabernet Franc. Στο CHÂTEAU SAINT LÔ, ο σεβασμός στο terroir είναι ουσιώδης, δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και οι σταφίδες συλλέγονται χειροκίνητα. Συνδυάζουν τόσο την παραδοσιακή τεχνογνωσία όσο και τις σύγχρονες τεχνικές. Το CHÂTEAU SAINT LÔ προσπαθεί χρόνο με το χρόνο να παράγει ένα εξαιρετικό Grand Cru.
Το Domaine de Salisquet είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και εκτείνεται σε 9,73 εκτάρια αμπελώνων που είναι καταχωρημένοι ως AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon και cabernet franc. Το Domaine de Salisquet έχει επιλέξει τη βιολογική γεωργία και υποστηρίζεται στη διαδικασία αυτή από την ViniVitisBio. Το Domaine de Salisquet διαθέτει θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές και περίπου πενήντα...
Η εταιρεία MONCETS ειδικεύεται στην παραγωγή κρασιών MONTAGNE SAINT EMILION και LALANDE DE POMEROL. Η MONCET SAS κατέχει το κάστρο MONCETS και το κάστρο LA BASTIDETTE. Ο αμπελώνας είναι περίπου 40 ετών, με τα κύρια ποικιλία σταφυλιών να είναι το Merlot στο 70% και το Cabernet Franc στο 30%. Με σεβασμό προς το περιβάλλον, η καλλιέργεια που εφαρμόζεται στον αμπελώνα είναι μια λογική καλλιέργεια.
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΝΣΕΡ είναι τοποθετημένο στη διασταύρωση της Γκιρόνδης και της Ντορντόνης στο Νότιο Δυτικό τμήμα της Γαλλίας. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 63 εκτάρια, εκ των οποίων 59 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή κόκκινων κρασιών και 4 εκτάρια στην παραγωγή λευκών κρασιών.
Η ποικιλία των 59 εκταρίων κόκκινων κρασιών είναι η εξής: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc και 1...
...Το Château CITRAN βρίσκεται στο Médoc κοντά στο Μπορντό.
Ο αμπελώνας του Château εκτείνεται σε 100 εκτάρια σε ένα εδάφος με αμμώδη και χαλικώδη στοιχεία πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα με αστερίες / αργιλώδη ασβεστόλιθο. Οι ποικιλίες των αμπελιών του Château είναι το Merlot, το Cabernet Sauvignon και το Cabernet Franc. Τα κρασιά του Château CITRAN είναι κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης AOC Haut Médoc.
Το CHÂTEAU LA FAVIERE διαθέτει ένα αμπέλι 18,5 εκταρίων τοποθετημένο σε μια πλαγιά με βέλτιστη ηλιοφάνεια. Κατά μέσο όρο, οι αμπελώνες χρονολογούνται από το 1988, και περιλαμβάνουν Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) και Cabernet Sauvignon (10%). Ο αμπελώνας καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της ορθολογικής αμπελοκαλλιέργειας.
... του εδάφους τους. Καρπός μιας προσεκτικής και λογικής καλλιέργειας, είναι η καλύτερη έκφραση των ποικιλιών Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) και Cabernet Sauvignon (3%), των ευγενών ποικιλιών αυτής της ιστορικής περιοχής. Για να ανταποκριθούμε σε μια ισχυρή κοινωνική απαίτηση που γίνεται αισθητή προς μια καθαρή αμπελουργία, η στροφή προς τη βιολογική γεωργία έγινε στις 19 Αυγούστου 2019 και θα...
Το CHÂTEAU BEAUSEJOUR βρίσκεται στην δεξιά όχθη του Ντορντόν, στην κορυφή του λόφου του Μοντάν Σεντ Εμιλιόν, σε ένα εδάφους αργίλου-ασβεστόλιθου. Ο αμπελώνας του κάστρου εκτείνεται σε 12 εκτάρια αμπελιών, με μέση ηλικία 55 ετών. Οι ποικιλίες που υπάρχουν είναι το Merlot σε ποσοστό 70% και το Cabernet Franc σε ποσοστό 30%. Το CHÂTEAU BEAUSEJOUR εμπορεύεται τα κρασιά του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Το CHÂTEAU FONTESTEAU βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια-δυτικά του Μπορντό. Ο αμπελώνας αποτελείται από 32 εκτάρια αμπελιών μέσης ηλικίας 25 ετών σε ένα εδάφος από άμμο και χαλίκι πάνω σε ασβεστόλιθο, φυτεμένα με ευγενείς ποικιλίες του Μεντόκ: 60% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot noir, 10% Cabernet Franc και 1% Petit Verdot. Τα κρασιά πωλούνται κατά 80% στο εξωτερικό υπό διάφορες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Château Fontesteau (Crû bourgeois) και Messire de Fontesteau (Haut Médoc).
...Το Château Rioublanc είναι μια οικογενειακή οινοποιία 47 εκταρίων που βρίσκεται στην περιοχή Bordeaux. Οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε υψηλή πυκνότητα (5000 φυτά/εκτάριο) και καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς ζιζανιοκτόνα ή συνθετικά προϊόντα. Οι κόκκινες ποικιλίες που υπάρχουν είναι οι merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc και malbec. Στις λευκές: sauvignon, sémillon και colombard.
Το château...
Ελάτε να ανακαλύψετε όλη την ιστορία των κρασιών μας που προέρχονται από την ποικιλία Cabernet Franc στους αμπελώνες μας από το τυφέα. Αγορασμένο το 1932 από την οικογένεια Ratron, το κτήμα έχει καταφέρει να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια τεσσάρων γενεών, ενώ εκσυγχρονίζεται και διατηρεί τη φήμη του «Saumur-Champigny». Αφεθείτε στη γοητεία του κτήματος μας, που εκτείνεται σε 23 εκτάρια, όπου θα...
Το κτήμα Pouybet είναι πιστοποιημένο AB (βιολογική γεωργία) από το 2010. 11 εκτάρια αμπελώνων εκμεταλλεύονται σε πλαγιές του Gers, στην IGP Côtes de Gascogne, απέναντι από τις Πυρηναίες, σε ένα αργιλοαμμώδες έδαφος. Οι κύριες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι: Tannat, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Gamay.
Ο ξίδι του Ορλεάν, είναι ένας συνδυασμός τριών στοιχείων: της θερμοκρασίας, του αέρα και του χρόνου. Στην Martin Pouret, ένας άλλος παράγοντας μπαίνει στην εξίσωση, η ποιότητα των κρασιών που χρησιμοποιούνται ή πώς ένα κρασί γίνεται καλό ξίδι. Χρησιμοποιούμε μόνο κρασιά που προέρχονται από τις καλύτερες ποικιλίες του γαλλικού αμπελώνα, όπως αυτές της κοιλάδας του Λίγηρα (Cabernet franc, ...), του...