Το CHATEAU PIERRAIL είναι μια οικογενειακή αμπελουργική επιχείρηση που εκτείνεται σε 75 εκτάρια αμπελιών.
Σε όλα τα 75 εκτάρια, 57 εκτάρια είναι αφιερωμένα σε κόκκινες ποικιλίες και 18 εκτάρια σε λευκές ποικιλίες. Οι κόκκινες ποικιλίες αποτελούνται από 85% Merlot και 15% Cabernet, ενώ οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν 70% Sauvignon Blanc και 30% Sauvignon Gris.
Ως ένδειξη ποιότητας, το CHATEAU PIERRAIL βραβεύεται τακτικά.
... περιλαμβάνονται οι Αμπελώνες Poitevin. Στην καρδιά του χωριού Jau-Dignac-et-Loirac, κοντά στην εκβολή, το κύριο κτίριο είναι ένα σπίτι του 18ου αιώνα.
Ο ΤΕΡΡΟΙΡ
Γύρω από την κοινότητα, καλλιεργούμε 45 εκτάρια αμπελώνων που επωφελούνται από ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες, προστατευμένα από ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι ποικιλίες που έχουν φυτευτεί είναι οι Merlot, CabernetSauvignon και Petit Verdot. Μια μικρή...
Το κάστρο HOSTENS PICANT διαθέτει έναν λοφώδη αμπελώνα 42 εκταρίων στην περιοχή του Μπορντό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για το κόκκινο κρασί είναι οι Merlot και Cabernet franc, ενώ για το λευκό κρασί είναι οι Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα για την καλλιέργεια του αμπελιού και όλες οι εργασίες στον αμπελώνα γίνονται με το χέρι. Τα κρασιά του κάστρου HOSTENS PICANT διατίθενται στη Γαλλία και για εξαγωγή.
... ποιότητας ωρίμανση των σταφυλιών.Αυτή η εξαιρετική περιοχή επιτρέπει την παραγωγή ενός πολύπλοκου, αυθεντικού κρασιού με τέλεια ισορροπία μεταξύ δομής και φρούτου, μέσω της σπάνιας ανάμειξης ευγενών ποικιλιών όπως το CabernetSauvignon, το Merlot, η Syrah και το Grenache. Ο αμπελώνας έχει πάντα εκμεταλλευτεί με ήπιες τεχνικές που επιτρέπουν τις θεραπείες και τα λιπάσματα μόνο σε περίπτωση ανάγκης...
Οι ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΛΑΟΥΔΕΥ ΚΑΙ ΠΟΜΕΥΣ βρίσκονται μεταξύ Μαρκό και Σεν-Ζυλιέν, στην πιο μικρή ΑΟC του Μεντόκ: την ΑΟC ΜΟΥΛΙΣ.
Το σύνολο των δύο αμπελώνων εκτείνεται σε 25,5 εκτάρια. Η σύνθεση του Château Lalaudey AOC Moulis είναι 45% Merlot για να προσφέρει στρογγυλάδα και φρούτο και 55% CabernetSauvignon για να προσφέρει κομψότητα και τανίνες στο κρασί. Η σύνθεση του Château Pomeys AOC Moulis είναι επίσης 45% Merlot και 55% CabernetSauvignon. Τα Château Lalaudey και Pomeys δεσμεύονται υπέρ του περιβάλλοντος, αποφεύγοντας τη χρήση ζιζανιοκτόνων και καλλιεργώντας το terroir τους με υπεύθυνο τρόπο.
Βρίσκεται στο Μεντόκ κοντά στο Μπορντό, το Château BARATEAU ειδικεύεται στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Το Château διαθέτει ένα αμπέλι 24 εκταρίων, με τις ποικιλίες που υπάρχουν να είναι το CabernetSauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Petit Verdot. Ως εγγύηση ποιότητας, το Château βραβεύεται τακτικά σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Château BARATEAU είναι στην κορυφή των καλύτερων της ονομασίας.
Βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, πιο συγκεκριμένα στο τμήμα του Tarn, το κτήμα LES VIGNES DE GARBASSES παράγει κρασιά υπό την ετικέτα Vin de Pays des Côtes du Tarn. Οι αμπελώνες του κτήματος προορίζονται κατά 85% για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και κατά 15% για την παραγωγή λευκού κρασιού. Οι ερυθρές ποικιλίες είναι οι Syrah, Gamay, Merlot, Cabernet Franc και Sauvignon, καθώς και 2...
Ο αμπελώνας του CHATEAU LA RAYRE βρίσκεται στους αργιλώδεις και ασβεστολιθικούς λόφους νότια του Monbazillac. Αυτός ο αμπελώνας εκτείνεται σε 22 εκτάρια αμπελιών. Υπάρχουν 14 εκτάρια αφιερωμένα στην παραγωγή του Bergerac Sec με τις ποικιλίες Sauvignon και Sémillon και 8 εκτάρια που παράγουν ένα Bergerac Rouge με τις ποικιλίες Merlot, Cabernet Franc και CabernetSauvignon. Ως εγγύηση ποιότητας, όλα τα κρασιά του CHATEAU LA RAYRE έχουν βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς.
Το CHATEAU LEZONGARS παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, οι νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται για να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το terroir των αμπελώνων μας. Οι αργιλώδεις-ασβεστολιθικοί μας εδάφοι προσφέρουν τη φρεσκάδα που απαιτείται για την καλή ωρίμανση των merlot και οι πετρώδεις πλαγιές μας επιτρέπουν μια πολύ όμορφη έκφραση των CabernetSauvignon.
Οι ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΣΕΓΚΟΥΡ εκπροσωπούν μια συνεταιριστική κάβα του Μπορντό. Το σύνολο των αμπελώνων των αμπελουργών της Κάβας του Μονσέγκουρ εκτείνεται σε σχεδόν 1300 εκτάρια κόκκινου και 100 εκτάρια λευκού. Στους αμπελώνες βρίσκονται οι εξής ποικιλίες: Merlot, Cabernet Franc και CabernetSauvignon για τις κόκκινες ποικιλίες και Sauvignon, Sémillon και Muscadelle για τις λευκές...
Το CHATEAU VIEUX CHEVROL είναι ένα οικογενειακό αμπέλι έκτασης 21 εκταρίων. Το château διαθέτει την ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης LALANDE DE POMEROL. Οι ποικιλίες σταφυλιών είναι 80% Merlot, 10% Cabernet Franc και 10% CabernetSauvignon.
Το CHÂTEAU LA GORCE που βρίσκεται στο Médoc διαθέτει αμπελώνα 45 εκταρίων. Ο αμπελώνας αποτελείται από ευγενείς ποικιλίες, εκ των οποίων το 45% είναι CabernetSauvignon, το 50% Merlot και το 5% Cabernet Franc. Η ιδιοκτησία παράγει δύο κρασιά: το CHÂTEAU LA GORCE και το CHÂTEAU CANTELOUP. Τα παραγόμενα κρασιά είναι υψηλής ποιότητας.
Το Château Saint-Estèphe παράγει και εμπορεύεται κρασιά από το Médoc. Το κάστρο καλλιεργεί πολλές ποικιλίες σταφυλιών όπως το cabernetsauvignon, το cabernet franc, το merlot, το petit verdot και πιο πρόσφατα το malbec. Το Château La Haye είναι καταταγμένο ως Cru Bourgeois Supérieur από το 1932. Τα κρασιά του κάστρου χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους και την ανθεκτικότητά τους.
Στο CLOS PUY ARNAUD, ο Thierry Valette παράγει και εμπορεύεται κρασιά Bordeaux. Ο αμπελώνας αποτελείται από 70% Merlot, 25% Cabernet Franc και 5% CabernetSauvignon. Το CLOS PUY ARNAUD είναι δεσμευμένο υπέρ του περιβάλλοντος και παράγει βιολογικά κρασιά. Χάρη σε αυτή τη δέσμευση, τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το CLOS PUY ARNAUD παράγει 3 σειρές κρασιών: ένα Grand Vin που είναι ένα σπουδαίο κρασί παλαίωσης, τη Cuvée Pervenche που είναι ένα φρουτώδες κρασί μέσης παλαίωσης, και τη Cuvée Bistrot που είναι ένα φρουτώδες κρασί.
Οι VIGNOBLES GARZARO διαχειρίζονται 70 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στο Baron, στην περιοχή Entre-Deux-Mers, καθώς και 10 εκτάρια που είναι κατανεμημένα στις πιο διάσημες ονομασίες του Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol και Saint-Emilion-Grand-Cru. Οι αμπελώνες του Baron, που βρίσκονται σε λόφους με αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, επιτρέπουν στις ευγενείς ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet franc και το Sauvignon να αποδώσουν το καλύτερο από τον εαυτό τους. Στο Pomerol και το St Emilion, οι βαθιές και αμμώδεις περιοχές προσφέρουν κρασιά με πολύ κομψό χαρακτήρα.
... manseng, το chardonnay, για τα γλυκά λευκά: το petit manseng και το gros manseng, για το ροζέ: το cabernet franc και, για το κόκκινο: το merlot, το cabernetsauvignon και το tannat. Τα κρασιά και το Bas Armagnac που παράγονται από το DOMAINE DE LABALLE βραβεύονται τακτικά.
...καθώς και τον Chardonnay, ο οποίος δεν είναι μια συμβατική ποικιλία της περιοχής. Ο τομέας περιλαμβάνει επίσης 6 κόκκινες ποικιλίες, τον Braucol, γνωστό επίσης ως Fer Servadou, τον Duras, τη Syrah και ως συμπληρωματικές ποικιλίες τον Merlot, τον CabernetSauvignon και τον Gamay. Έτσι, ο DOMAINE SARRABELLE παράγει και εμπορεύεται κόκκινα, ροζέ, ξηρά και γλυκά λευκά κρασιά καθώς και αφρώδη.
Το Château HAUT GRELOT βρίσκεται στην περιοχή Blaye Côtes de Bordeaux.
Το château διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 62 εκτάρια, ηλικίας περίπου 25 ετών. 24 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή λευκών κρασιών και 38 εκτάρια στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Μεταξύ των κόκκινων ποικιλιών περιλαμβάνονται οι Merlot, CabernetSauvignon, Cabernet Franc και Malbec. Για την παραγωγή λευκών κρασιών, συναντάμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Muscadelle και Sémillon. Το Château HAUT GRELOT δεσμεύεται υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου που ονομάζεται Ιχνηλασιμότητα.
Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι ένα Grand Cru Classé Saint Emilion. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 42 εκτάρια, εκ των οποίων 32 εκτάρια είναι φυτεμένα με Merlot (75%), Cabernet franc (15%) και Cabernetsauvignon (10%). Ο αμπελώνας διαχειρίζεται με γνώμονα μια λογική φυτοπροστασία και για να προάγει την ποιότητα της συγκομιδής. Το CHÂTEAU DE FERRAND είναι δεσμευμένο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το CHÂTEAU CRANSAC καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 150 εκταρίων, εκ των οποίων 50 εκτάρια είναι αμπελώνες. Η ιδιοκτησία βρίσκεται στις παλιές βεράντες του Τάρν και οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε εδάφη Boulbènes, αμμώδη και ιλύ. 49 εκτάρια παράγουν κόκκινο κρασί και 1 εκτάριο λευκό κρασί, με τον αμπελώνα να είναι κατά μέσο όρο 30 ετών. Οι ποικιλίες του κτήματος είναι 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah και 6% άλλες ποικιλίες για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και 100% Sauvignon για την παραγωγή λευκού κρασιού. Το CHÂTEAU CRANSAC επιβεβαιώνεται ως Ανεξάρτητος Οινοπαραγωγός.
Βρίσκεται στο Νότιο Δυτικό τμήμα της Γαλλίας, το CHÂTEAU LES VIGNALS παράγει κρασιά από την περιοχή Gaillac και τις Côtes du Tarn. Ο αμπελώνας του κάστρου εκτείνεται σε 70 εκτάρια, όπου βρίσκονται ποικιλίες όπως Duras, Braucol, Syrah, Mauzac, Loin de l’œil, Merlot, Sauvignon και Cabernet-Sauvignon. Το Κάστρο παράγει έτσι κόκκινα κρασιά, ροζέ κρασιά και λευκά κρασιά γλυκά και ξηρά. Με γνώμονα την...
Το Domaine de Salisquet είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και εκτείνεται σε 9,73 εκτάρια αμπελώνων που είναι καταχωρημένοι ως AOC Buzet: merlot, cabernetsauvignon και cabernet franc. Το Domaine de Salisquet έχει επιλέξει τη βιολογική γεωργία και υποστηρίζεται στη διαδικασία αυτή από την ViniVitisBio. Το Domaine de Salisquet διαθέτει θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές και περίπου πενήντα...
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΝΣΕΡ είναι τοποθετημένο στη διασταύρωση της Γκιρόνδης και της Ντορντόνης στο Νότιο Δυτικό τμήμα της Γαλλίας. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 63 εκτάρια, εκ των οποίων 59 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή κόκκινων κρασιών και 4 εκτάρια στην παραγωγή λευκών κρασιών.
Η ποικιλία των 59 εκταρίων κόκκινων κρασιών είναι η εξής: 50% Merlot, 40% CabernetSauvignon, 9% Cabernet Franc και 1...
Ο τομέας BOSC-LONG εκτείνεται σε 50 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στους λόφους της κοινότητας Cahuzac sur Vère στην Ελεγχόμενη Ονομασία Gaillac. Το ευνοϊκό κλίμα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμπέλου. Στον τομέα BOSC-LONG καλλιεργούνται διεθνείς και τοπικές ποικιλίες. Θα βρείτε λευκές ποικιλίες όπως το Chardonnay, το Sauvignon blanc, το Loin De L’œil και τη Muscadelle, καθώς και κόκκινες ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet-Sauvignon, το Braucol, τη Syrah, το Duras και το Gamays. Έτσι, ο τομέας BOSC-LONG παράγει και εμπορεύεται κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά.
...Το Château CITRAN βρίσκεται στο Médoc κοντά στο Μπορντό.
Ο αμπελώνας του Château εκτείνεται σε 100 εκτάρια σε ένα εδάφος με αμμώδη και χαλικώδη στοιχεία πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα με αστερίες / αργιλώδη ασβεστόλιθο. Οι ποικιλίες των αμπελιών του Château είναι το Merlot, το CabernetSauvignon και το Cabernet Franc. Τα κρασιά του Château CITRAN είναι κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης AOC Haut Médoc.
Το CHÂTEAU LA FAVIERE διαθέτει ένα αμπέλι 18,5 εκταρίων τοποθετημένο σε μια πλαγιά με βέλτιστη ηλιοφάνεια. Κατά μέσο όρο, οι αμπελώνες χρονολογούνται από το 1988, και περιλαμβάνουν Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) και CabernetSauvignon (10%). Ο αμπελώνας καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της ορθολογικής αμπελοκαλλιέργειας.
Οι αμπελώνες DELBECK είναι ειδικευμένοι τόσο στην παραγωγή κρασιού όσο και στην παραγωγή αλατιού κρασιού.
Οι αμπελώνες DELBECK παράγουν λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από την ονομασία Saint-Georges Saint-Emilion, Lalande de Pomerol, Bordeaux Rouge, Bordeaux Blanc και Bordeaux Rosé.
Παράγουν επίσης Poivrine και αλάτι αρωματισμένο με Fleur de Merlot, Fleur de Cabernet, Fleur de Syrah, Fleur de Pinot και Fleur de Sauvignon. Η Poivrine είναι ένα γαστρονομικό καρύκευμα που αποτελείται από Πιπέρι και Κρασί.
... του εδάφους τους. Καρπός μιας προσεκτικής και λογικής καλλιέργειας, είναι η καλύτερη έκφραση των ποικιλιών Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) και CabernetSauvignon (3%), των ευγενών ποικιλιών αυτής της ιστορικής περιοχής. Για να ανταποκριθούμε σε μια ισχυρή κοινωνική απαίτηση που γίνεται αισθητή προς μια καθαρή αμπελουργία, η στροφή προς τη βιολογική γεωργία έγινε στις 19 Αυγούστου 2019 και θα...
Βρισκόμενοι στην περιοχή ονομασίας Lalande de Pomerol, οι αμπελώνες ALAIN CHAUMET αποτελούνται από 2 οινοποιεία συνολικής έκτασης περίπου είκοσι εκταρίων.
Οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον οικογενειακό αμπελώνα είναι οι παραδοσιακές ποικιλίες της ονομασίας, το Merlot, το CabernetSauvignon και το Cabernet. Έτσι, το οινοποιείο εμπορεύεται δύο κρασιά, το Château Moulin de Sales και το Château de l’Evêché. Τα κρασιά από τους αμπελώνες ALAIN CHAUMET διατίθενται μέσω ενός δικτύου οινοπωλείων.