...Οι Πέρσες και οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν την échalote, πριν από 2.000 χρόνια, ως ιερό φυτό.
Φυτό με βολβούς, κοντά στο κρεμμύδι και το σκόρδο, χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, ψιλοκομμένο σε σαλάτες ή σάλτσες όπως η μπεσαμέλ ή το βούτυρο λευκό.
Ολόκληρη, μαγειρεμένη ή γλυκισμένη, θα είναι εξαιρετική για να συνοδεύσει ένα ψάρι, ένα κρέας, ή φουά γκρα.
Ο ιδανικός σύντροφος για όλες τις συνταγές σας με κρασί, ή απλά για να ενισχύσετε τα πιάτα σας. Ιδανικό για κόκκινες σάλτσες, το μαγείρεμα κρεάτων, τις ατμισμένες πατάτες, πιάτα με ντομάτες, και παραδοσιακές σούπες.
SKU:SGE250...
...Ετοιμάστε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας 1 ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 πρέζα άνθη θυμαριού, 15 cl ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι στο μίξερ. Ένα ή δύο μικρά χτυπήματα στο μίξερ αρκούν για να συνδυαστούν τα υλικά. Αλείψτε τις γαρίδες με τη μαρινάδα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Λαδώστε ελαφρώς την πλάκα και ζεστάνετέ την. Σοτάρετε τις γαρίδες για 3 έως 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή ζυμαρικά. Καλή απόλαυση!
...Ζύμη για σαμουσά 300 γρ αλεύρι 100 γρ λιωμένο βούτυρο 150 ml νερό 25 γρ κορν φλάουρ Γέμιση πατάτας 2 πατάτες 150 γρ αρακά ή κατά προτίμηση 1 κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 2 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένο ½ κουταλάκι του γλυκού γκαράμ μασάλα ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά αλάτι, μαύρο πιπέρι ½ χυμός λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη...